Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Google Buzz?


Rocksy

Öne çıkan mesajlar

twitter değil friendfeed olmuş bu. google profile'e de eklemişler. özellikle google profile ile ilgilenmeye başlamış olmalarına sevindim ben. şu dağınık hallerine bir merkez lazım. bi sonraki adımı söyliyim ben hatta blogger profile'i de oraya kaydıracaklar. sonra google connect ile olunan arkadaşlar, girilen yorumlar, üye olunan siteler vs de akışa eklenecek ve olay bitecek. evet içeride tandıklarım var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

moriQ said:

picasayı falan hepsini accounta bağlayıp daha bi cazip hale getiriyolar. kullanabiliriz de gmail çok hantal geliyor bana.


hantallıktan ziyade çok fazla kullanıcıya ulaşamıyor.
yani demiştim şu Live'i sollayabilecekleri mükemmel bir imkan sunmaları şart.
ancak o zaman olabilir.
AOL ve ya IM gibi şeyler zaten bir kaç ülkeye sahip olmuş olan yazılımlar ama Live ve ICQ ciddi bir şekilde gösteriyorlar kendilerini. Bence tek başına yapmamalı zorlamamalı kendisini. Microsoft la bi anlaşmaya varsalar bence her türlü güzel olabilir derdim de bu imkansız olur. :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

live'ın hiçbir hizmeti google'ınkinin yanından geçemez bence. hele o facebook çakması şu durumunu şöyle yaptı, bu şunun networkune katıldı falan şeysini kim kullanıyor çok merak ediyorum :) bi de profil sayfası yapmışlar allahlık. msn den başka elle tutulacak hiçbirşeyi yok. ona da gmail ile üye olunuyor zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla benim gözlemim küme şeklinde bakarsak herkesin rahatlıkla verdiği bir msn adresi var. sokta bile al hajı yazışırız diye pat verebiliyor millet. nedeni de anonim olması işte. bakıyosun rock_girl.76@ cart curt saçma sapan şeyler. onun içinde bi facebook var. ben şahsen şahsi olarak tanımadığım kimseyi bulaştırmıyorum millet napıyor bilemem. daha samimi ve açık bi ortam herbişeyin meydanda. sora mail contacts var o da facebook ve msndekilerle kesişimi olan bi küme, iş durumlarından biraz daha ciddi, sayınlı falan kanuşulan kişiler de dahil. yetmiyor bi de telefondakiler var. tam bir eşşein... durumu. şöyle hepsi bir arada bi paket olsun, senkronize olsun. kim teli değiştirmiş, yeni msn mi almış gibi şeyler kovalamayalım. çaldır hajı ben seni eklerim yerine gönder kartvizitini diyelim. gavur yapıyor bunları. ama yok benim bu alemlerdeki adım neo mr anderson değil tribinden çıkamadık evet. torunlar görür artık.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

doğru veya yanlış, benim görüşüm şudur:



said:
Google'ın, Wave'in ardından sosyal web'de yer tutma anlamında ikinci girişimi olarak sayılabilecek Buzz, şu ana dek kullananları memnun etmiş gibi gözüküyor. Wave'e göre daha kolay bir kullanımı olan, kullanırken browserı zorlamayan ve belki de en önemlisi, Gmail'e entegre edilmiş yapısıyla başarıyı kucaklayacak gibi duruyor.



Tabi insanların kafasında hala kafa karışıklıkları bulunmakta, özellikle de G-mail kullanan; ama sosyal medya ile pek de ilgili olmayan tanıdıklarımdan çıkan yorumlar "Bu ne lan" ile "Ben nasıl üye oldum lan buna" arasında gidip gelmekte. Aslında, Google'ın Buzz konusundaki en büyük başarısı da "Ben nasıl üye oldum lan buna" sorusunun cevabında yatmakta. Gmail kullanıcılarının (yanılmıyorsam) neredeyse tamamına Buzz hizmetini, Gmail içinde sunan Google, bu sayede hali hazırda varolan kullanıcı database'ini kullanma şansına erişti; bunun üzerine de Buzz'ın kolay kullanımını ekleyince, mail atmak ve Facebook'a girmek dışında bir şey yapmayan kullanıcılar da Buzz ile ilgilenmeye başladı. Hile kokan; ama kesinlikle başarılı bir hamle olduğunu söylemek lazım.


Bu noktada cevaplanması gereken birkaç soru daha var elbette: Google, FriendFeed ve Twitter'ı alaşağı mı edecek? Açıkçası Twitter için böyle bir şeyin gerçekleşeceğine şahsen pek inanmıyorum; FriendFeed'in ise (Türkiye'de olmasa bile) dünyadaki geleceği sanki pek de parlak değil.


Daha da önemlisi şu: Google tekel olma yolunda ilerliyor mu? Geçtiğimiz günlerde Steve Jobs'ın Google'a yönelik "We didn't enter the search business, now they are entering the phone business" mükabilinde bir sözler sarf ettiğinden bahsetmiştik. Google'ın bir yandan Twiter ve diğer sosyal medya sitelerine, diğer yandan ise Apple'a rakip olabilecek ürünler sunması rekabet ve tüketiciye fayda açısından olumlu olduğuna hiçbir itirazım olmasa da, bütün dünyanın her türlü uygulama için Google'ı tercih etmesinin uzun vadede tekel olmaktan ötürü problemler çıkartma ihtimali var gibi geliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aslinda google ne yapsa eyvallah demiyoruz. daha da onemlisi, google yaptigi cogu seyde basarisiz. google talk olsun, orkut olsun beklenen etkiyi katiyen yapamamis projeler

fakat google'in olayi direkt reklam geliri elde edebilecegi islerde on kaplan gucunde olmasi. gerek web search ve gmail gibi direkt gelir elde eden, gerekse chrome gibi bu geliri indirekt destekleyen urunlere cok emek/vakit harcayip cok basarili isler ortaya cikariyorlar.

asil soru, buzz'dan google'in ne bekledigi. muhtemelen google social networking olaylariyla ilgilenmiyor, ilgilense orkut'u ittirirdi. eger social networking beklemiyorsa ve google talk gibi ne emmeye ne gommeye gelen bir projeyse, buzz'dan bir cacik olmaz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...