Kharon Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 steam engine siir gibi ya, hep sevmisimdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 http://i.imgur.com/yZKx5.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2012 Ahaha cosby süper :D Sondaki o ağız açışı hehehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Ocak 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2012 cambazct said: Bu olamaz, kahverengi çubukda oluklar olması veya çubuğun esnek falan olması lazım. Bu da benden Grand Master Archer Yew Bow bulmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2012 sostizm said: Bu olamaz, kahverengi çubukda oluklar olması veya çubuğun esnek falan olması lazım. doğru ayarlarsan olur. mesela serbest olan uç elips çizerse o sarı bloklarda elipsin eksenlerinde olursa olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Ocak 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2012 hmm teorik olarak belki mümkün olabilir ama gözümle görmeden inanmam. Kasar bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Ocak 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2012 sostizm said: cambazct said: Bu olamaz, kahverengi çubukda oluklar olması veya çubuğun esnek falan olması lazım. Bu da benden Grand Master Archer Yew Bow bulmuş solidworks de denedim oluyor gibi, neden olmayacagını düşündün [video]http://youtu.be/ejzzun5Gh0Q?feature=oembed" width="459"> Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2012 sostizm said: hmm teorik olarak belki mümkün olabilir ama gözümle görmeden inanmam. Kasar bu. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ee/Archimedes_Trammel.gif niye zor olsun? iki dik yol yapıyosun birbirine. ondan sonra istediğin uzunlukta bir sopayı iki tane hareket edebilen sistem üzerine oturtuyosun. mesela yatay olan sağa sola hareket ettikçe ana ekseninin yarısı o çubuğun uzunluğunda olan, diğer ekseni de mavi hareket eden sistemi nereye koyduğuna göre belirlenen bir elips çiziyor? burda zor bişey yok ki. iki tane dik yol yapcan yani sdf çubuğun uzunluğu falan önemli değil ne koyarsan ona göre bir elips çizer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2012 hareketli sistemlerin cubuk uzerindeki birbirine uzunlugunu ayarlayarak tam daire cikartamaz miyiz? sadece elips mi oluyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2012 ana eksenle diğer ekseni hangi uzunlukların belirlediğine bak. ana ekseni bütün çubuğun uzunluğu belirliyor. diğer ekseni ise mavinin diğer tarafında kalan yer. iki eksenin aynı olması için iki mavinin üst üste olması lazım o zaman o hareketi yapamaz gibi duruyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ocak 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2012 Daire olmaz çünkü çubuk tam yataydayken nokta merkezde fakat tam dikey konumdayken nokta geometrik şeklin dışında kalıyor. Daire olması için hem tam yatay hemde tam dikey konumlarda çubuğun merkezde olması lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ocak 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2012 http://i.imgur.com/XaZRf.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Ardeth said: sostizm said: hmm teorik olarak belki mümkün olabilir ama gözümle görmeden inanmam. Kasar bu. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ee/Archimedes_Trammel.gif niye zor olsun? iki dik yol yapıyosun birbirine. ondan sonra istediğin uzunlukta bir sopayı iki tane hareket edebilen sistem üzerine oturtuyosun. mesela yatay olan sağa sola hareket ettikçe ana ekseninin yarısı o çubuğun uzunluğunda olan, diğer ekseni de mavi hareket eden sistemi nereye koyduğuna göre belirlenen bir elips çiziyor? burda zor bişey yok ki. iki tane dik yol yapcan yani sdf çubuğun uzunluğu falan önemli değil ne koyarsan ona göre bir elips çizer. işte bu sistem böyle şıkır şıkır çalışamaz diyorum ben de. kuvvetlerin etkiledikleri yön ile bu sistem böyle işlemez. kasılır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 KHaRoN said: hareketli sistemlerin cubuk uzerindeki birbirine uzunlugunu ayarlayarak tam daire cikartamaz miyiz? sadece elips mi oluyor? çubuğun ucundaki kayan hede çapın başlangıcı olduğundan, daire çizemezsin bu sistemde. Daha doğrusu çubuğun ucundaki sabit kaldığında daire olur sadece. edit : gerçi çubuğun üzerinde kalan hedeyi çubuğun tam ortasına koyarsan (iki hedenin de katettiği mesafe aynı olursa) daire olur gibi geliyo ama emin değilim. hesaplamak / uygulamak lazım :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 sostizm said: Ardeth said: sostizm said: hmm teorik olarak belki mümkün olabilir ama gözümle görmeden inanmam. Kasar bu. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ee/Archimedes_Trammel.gif niye zor olsun? iki dik yol yapıyosun birbirine. ondan sonra istediğin uzunlukta bir sopayı iki tane hareket edebilen sistem üzerine oturtuyosun. mesela yatay olan sağa sola hareket ettikçe ana ekseninin yarısı o çubuğun uzunluğunda olan, diğer ekseni de mavi hareket eden sistemi nereye koyduğuna göre belirlenen bir elips çiziyor? burda zor bişey yok ki. iki tane dik yol yapcan yani sdf çubuğun uzunluğu falan önemli değil ne koyarsan ona göre bir elips çizer. işte bu sistem böyle şıkır şıkır çalışamaz diyorum ben de. kuvvetlerin etkiledikleri yön ile bu sistem böyle işlemez. kasılır bal gibi çalışır haçlı kızak mekanizması bu. Bu tarz mekanizmalar bol miktarda kullanılıyor hali hazırda makinalarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 bence sina haklı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Çalışır ya çalışmaz olur mu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=tgT5deym1Qk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vulcan_Lionheart Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Chastor said: +rep dostum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 sostizm said: işte bu sistem böyle şıkır şıkır çalışamaz diyorum ben de. kuvvetlerin etkiledikleri yön ile bu sistem böyle işlemez. kasılır yav anlatamıyorum sıkışcak bişey yok. elipsin falan şekli tamamen çubuğun uzunluğuna göre belirleniyor. çubuk birazcık kısa ya da birazcık uzun olursa ya da o merkezde olmaya mavinin yeri azcık istediğinden farklı olursa, takılmaz o sistem sadece farklı bir elips çizer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Mr_Hand said: edit : gerçi çubuğun üzerinde kalan hedeyi çubuğun tam ortasına koyarsan (iki hedenin de katettiği mesafe aynı olursa) daire olur gibi geliyo ama emin değilim. hesaplamak / uygulamak lazım :P iste ben de onu merak etmistim zaten, calisip calismayacagi degil de, daire cizip cizemeyecegini merak etmistim sapikca. asfasf bi ara denerim heralde adfad Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Bunun daire cizenine pergel diyoruz gencler. Ilkokuldan beri var hayatimizda. adsadas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 olm hasta etmeyin insanı tek ders sınavına girdiğim dersi bilmicem mi lan!makine teorisini veren mezun olurdu bizim üniden, anasını ağlattık mekanizmaların hepsi çalışır. YAKARIM BU TOPİĞİ YAKARIMMM!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 bozukmuş o aletler abi diplomaları geri topluyolar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2012 ya memeli gif koysanıza makine nerden çıktı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar