Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gmail noktaları yok sayıyormuş

Brigand

Öne çıkan mesajlar

yukarda login olmayı denemedim bu arada, sadece mail attım noktasız ve bana geldi.

Burada açıklamışlar
Google.com said:

Bazen adresi sizinkine benzeyen ancak farklı sayıda veya düzende noktaya sahip olan birine gönderilen iletiler size gelebilir. Örneğin, sizin adresiniz [email protected] olabilir, ancak ileti [email protected] adresine gönderilmiş olabilir. Başka bir kişinin postasının sizin hesabınıza yönlendirildiğini düşünmenizin sinir bozucu olabileceğini bilsek de, bu aslında basit bir yanlış anlamadan kaynaklanır. Bu durumun nedeni şudur:

Gmail herhangi bir kullanıcı adı için yalnızca tek bir kayda izin verir. Bir kullanıcı adı ile kaydolduğunuzda, başka biri bu adda ek noktalar veya büyük harfler kullanarak kaydolamaz; bu kullanıcı adları size aittir. [email protected] adresini oluşturduysanız, kimse [email protected] veya [email protected] adresleriyle kaydolamaz. Gmail, kullanıcı adları içindeki noktaları karakter olarak tanımadığı için bir Gmail adresine nokta ekleyebilir, mevcut noktaları kaldırabilirsiniz. Sonuçta hedef adres değişmez, postaların tamamı sizin gelen kutunuza gider ve bu adresler yalnızca size aittir.

[email protected] adresi size aitse sizden başkası [email protected] adresine sahip olamaz. Homer.J.Simpson'a gönderilmiş bir posta alıyorsanız, muhtemelen postayı gönderen kişi iletiyi [email protected] veya [email protected] adresine göndermeye çalışırken bir hata yapmıştır. Bir kişinin posta listelerine veya web sitelerine kaydolurken yanlışlıkla sizin adresinizi yazması nedeniyle bu kaynaklardan dahi ileti alabilirsiniz. Bu gibi durumlarda mümkünse iletiyi gönderen taraf veya web sitesiyle iletişim kurup kendilerini hatayla ilgili bilgilendirmenizi öneririz.

Hesabınızda oturum açtığınızda, 'Kullanıcı Adı' alanında noktaları istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Başka bir deyişle, [email protected] ile kaydolduysanız, '[email protected]' ile oturum açabilirsiniz.

Son bir not: Google Apps noktaları tanır. Kullanıcı adınızda nokta kullanmak istiyorsanız, lütfen alan yöneticinizden tercih ettiğiniz kullanıcı adını takma ad olarak eklemesini isteyin.
Sosyal ağlarda paylaş

karşı tarafta login ismi görünüyor. kaç nokta varsa hepsi yerli yerinde çıkıyor. farklı şekilde yollama imkanı olduğunu sanmıyorum.

ama herhangi bir şekilde .'yla şekil yapıp yollanan mailde gönderilen adreste nasıl yollandıysa öyle gözüküyor.
Sosyal ağlarda paylaş

bunu yapmalarının nedeni sitelere kaydolurken farklı kombinasyonlarla mail verip sonra gelen spamlardan hangi dıngıl sitenin mailinizi sattığını öğrenebilmek. çünkü gönderilende mail verdiğiniz şekilde noktalı gözükecek. spamın kökünü kazıdılar yetmedi spamcının da anasını ağlatacaklar. aferim adamlara.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...