Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Seagate Barracuda 7200.12 (ST35000418AS-CC38), HelalTeam.


roket adam

Öne çıkan mesajlar

Bu hafta bu diskten aldım, bilgisayarıma bağladım diğer 80'lik seagate'imin yanına. İlk başta bir problem çıkmadı. Formatladım, ikiye böldüm windows'tan, yedekleri falan aldım ona, bir sorun yoktu. Sonra tekrar formatlamam gerekti bir yarım saat sonra, formatta takıldı, saçmalamaya başladı. Uzunca bir süre uğraştım, diskpart command line utility'i denedim, windows xp cd si ile format denedim, windowstan format denedim, düzelmedi. hatta disk takılıyken windows açılmamaya başladı. çıkarınca düzeliyordu. ayrıca format olayından beri SMART STATUS BAD, BACKUP & REPLACE tarzı bir hata mesajı alıyordum POST ekranında. Bunun yanı sıra disk kullanımdayken klik sesine benzer bir ses te geliyordu bazen.

http://img686.imageshack.us/img686/6835/abcd0006k.jpg

En sonunda yapacak hiç bir şeyim kalmadı, Seagate'in Low level format utility'lerini aradım, Seatools'u buldum fakat disk takılıyken windows'u göremediğim için SeaTools for DOS'u indirdim, bir diskete yazdım bootable olarak (evet disket) ve çalıştırdım. Sonuç inanılmazdı.

http://img205.imageshack.us/img205/9849/abcd0008u.jpg

Yeni aldığım, sıfır, antistatik poşedinden kendim çıkardığım sabit diskim ne kısa testi geçebildi, ne de uzun tarama testini.

1996'dan beri bilgisayar kullanıcısıyım ve o zamandan beri Seagate'den hiç şaşmadım, Seagate markalı sabit diskler yüzümü hiç kara çıkarmadı, hatta bu 7200.11 serisindeki fw problemlerine de çok şaşırmıştım "Seagate'de mi, nasıl yaa" diyerekten. İlk defa bu derece hayal kırıklığına uğruyorum.

Hoşçakal Seagate.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:
İlk başta bir problem çıkmadı. Formatladım, ikiye böldüm windows'tan, yedekleri falan aldım ona, bir sorun yoktu. Sonra tekrar formatlamam gerekti bir yarım saat sonra, formatta takıldı, saçmalamaya başladı.


Bu sorun türü hem kullanıcı için hem üretici için en sinir bozucu şeylerden biri. Her markada, her üründe başına gelebiliyor. İlk anda sorun olmadığı için ne yazik ki üretici testlerinden geçebiliyorlar.

Bu tür şeyler son zamanlarda sık sık başıma gelmeye başladı. En son aldığım iPod Nano'yu, Canon Pixma yazıcıyı, Asus'un pahalı bir anakartını, Corsair ram setini benzer sorunlardan dolayı değiştirmem gerekti. Hepsi de tanınmış iyi markaların yüksek kalitede ürünleriydi.

Mesela aldım iPod'u geldim eve, gayet iyi çalışıyor. Bir iki albüm yükledim, 1-2 saat dinledim. Ertesi gün sabahı bir daha çalıştıramadım. Üstüne bir de aleti değiştirmek isterken "iTunes'tan eject etmeden çıkardın di miiiiğğ" gibi abuk subuk sorularla gelip daha da sinirlendirdiler. Değiştirdikten sonra aldığım iPod, 3 senedir en ufak sorun çıkartmadan çalışıyor. Örnek verdiğim diğer parçaları da yine aynı modellerle değiştirdim. Bir daha sorun çıkarmadılar.

Bir iki yıldıır 7200.10 (ST3320620A) kullanıyorum ve kullandığım en sağlam, en sessiz disklerden biri. Bu bahsettiğin seri hakkında bilgim yok. Bazı seriler diğerlerine göre iyi/kötü olabiliyor. Ama bütün seri bu tip abuk subuk hatalarla dolu değilse, böyle bir hata çıktı diye Seagate gibi bir markayı bırakmak doğru karar olmayabilir. Özetle hangi markayı alırsan al, bu tür bir hatayla karşılaşabilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yok yok, Barracuda 7200.11 serisinde Firmware hatası yüzünden binlerce disk heba oldu en son. O zamandan beri şüpheyle yaklaşıyordum da, yine de Seagate alayım dedim işte. Şimdi servise yollayacağım, muhtemelen yenisini verecekler yine Seagate alacağım. Umarım bir problem çıkmaz bunda da. Ama büyük hayalkırıklığı yani.

İşin garibi, ilk taktığımda gayet güzel çalışması, verileri falan tutması, sonra tekrar format işleminde saçmalaması. Acaba diyorum o aralıkta format kilitlenince iptal et falan dedim ben mi bozdum aleti, kendimden de şüphe ediyorum ama disk bölümlemesinde ya da formatta bir problem olsa herhalde bad block olarak görünmez bu hata yani, daha farklı bir sonucu olurdu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

firmware hatasi yuzunden binlerce disk heba falan olmadi, problem ciktiktan 1 hafta sonrada olsa cok profesyonel bi sekilde ele alinmasada problemlerini cozduler ve cabucak ithalatcilarina fixleri yollayip problemsiz sekilde sattilar urunlerini.

bricklenen cihazlarda da uzerinde ehil olmayan elin mudehalesi yoksa veriler kaybolmadan garanti kapsaminda cihazlar kullanicilarina teslim edildi.

su anda elimde 3 adet 7200.11 serisi disk var, 1 adet 7200.7 sata, 1 adet de 7200.5 ide disk var. bunlardan en yaslisi 11, en genci 2.5 yasinda ve de hepsi hala calismaya devam ediyor. ozellikle 7 serisi de hala sasirtmaya devam ediyor.

aynen mirage in da dedigi gibi bu tarz problemler her zaman yasanabilir, onemli olan ilgili firmanin bunu nasil ele aldigidir.

esasen gunluk kullandigim 2 makinemde birinde hitachi, digerinde ise wd kullaniyorum. seagate fani falan degilim belirteyim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kurtarma yolu var tabii.

seagate in sitesinden diskin icin olan en son firmware i bul, (muhtemelen hala sd1) mobo hala diski goruyorsa seagate firmware updater diskini gorur ve islemleri yapar ztn problemsiz.

ikinci yol ise, disk tamamen bricked ise, mobo da gormeyecektir diski. bunun icin board switch ile disardan firmware yukleniyor. sonraki stepler birinciyle ayni ztn. bilgiler yine kaybolmaz.
ama bu yontemi elinde ekipman olmadigi vs. gibi sebeplerden yapabilecegini sanmiyorum.

onun icin servise yollayacaksin diskini. icindeki bilgiler onemliyse board switch ile onarima israr edersin. yoksa saniyorum direk 0 disk verirler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...