Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alamancılar: Erasmus @Weihenstephan-Triesdorf


roket adam

Öne çıkan mesajlar

Selam gençler,
üniversitemin sikko ötesi erasmus imkanları arasında bana en uygun olanı Almanya'nın Weihenstephan bölgesindeki Triesdorf diye köy kadarcık bir yerdeki Hochschule Weihenstephan-Triesdorf diye bir okul. Söz konusu bölge gördüğüm kadarıyla köy kadarcık bir yer, münih'e yakın, vs. vs.

Şimdi sorularım şunlar,
hiç gittiniz mi, nasıldır, gitsem pişman olur muyum?
Doğma büyüme Istanbullu olan bi insan olarak 50 bin nufuslu bu köyceğizde nasıl yaşarım?
Kalma olayını vs. nasıl ayarlıyoruz bu erasmus olayında?

Kodumun üniversitesindeki erasmus koordinatörüne geçen sene yalvardım TUM, TU Dresden, ve TU Berlin ile bi anlaşma yapsın diye anasını satiym. Herif eminim bi mail bile atmamıştır.

Teşk.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Facebook'tan gitmiş birine ulaştım, şöyle bi mesaj attı:

Begüm LABALUPSOYADLI 03. Februar um 22:04 Melden

:)) valla benimde keske senin gibi bu sorulari sorabilecegim biri olsaydi gitmeden önce...

biz yurtta kaliyorduk kizlar yurdu türk oldugumuz icin ilk oraya yerlestirdiler bizi ama daha sonra okulun diger karisik yurtlarinida gezdirdiler..genelde villa tarzi iki katli evler kullaniliyo yurt olarak..5 kisi kaliyorsun kiz erkek karisik..ama almanlar cok pisler iceri ayakkabi ile giriyorsun ve bastigin yerlere daha sonra gelip corapla basabiliyorlar..hepsinin corabinin alti simsiyahtir:))

irkci degiller ama cok bilgisizler türkiyenin dogusunu kürdistan zannediyorlar ve ben bunun gercekte böle olmadigini anlatmak icin bi gece dil dökmüstüm onlara..

dersleri kesinlikle ingilizce vermiyorlar..devam zorunlulugu yok ama senin almanca konusmani istiyorlar..sinavlar bile almanca..yani ingilizcene güvenip gitme...

sana temel seyleri gösterdikten sonra kendi haline birakiyorlar..herseyi senin takip etmeni bekliyorlar..her koyun kendi bacagindan asiliyo anlayacagin..

gelelim triesdorf a:))aslinda okulun bulundugu bölgenin adi..asil kasaba olan weidenbach..ve bildigin köy.köy gibi az kalir..ana cadde 1.5km fln..2000 nüfusu var die biliyorum ama bunlarin cogunu ögrenciler olusturuyo..cuma aksamindan sonra kimseyi bulamazsin..haftasonu herkes eve gider..hayalet kasabaya döner..en yakin yer ansbach..buda nürnbergin ilcesi gibi bi yer..weidenbach.a 15 dk otobüsle..ama ansbachtan 18.10da en son otobüs kalkiyo triesdorf.a..yani anlayacagin en gec 18.30 evde oluyorsun...öle gece hayati die bisey yok..bar disko tarzi bi yer bulamazsin ancak icki icilen gasthof.lar var 4 tane..bunlardan biri okulun bahcesi icinde adi adler..daniela die dünya tatlisi bi bayan isletiyo..ben bi süre yaninda calismistim..cok iidir..bunlarin disinda ögrencilerin homeparty.leri oluyo..her hafta bi parti muhakkak olur..deli gibi icki tüketilir..en kücük bi partide bile 600 euroluk icki icildigini duydum tanesi 2 eurodan hesapla iste:))

triesdorf.ta tren istasyonu var ama okula 2km.orman icinden yürüyorsun disin -10 derece tam bi iskence..trenle nürnberg 1,münih 2.5 saat,ausburg 1.5 saat..biz ancak hafta sonu gidebiliyorduk bu yerlere..hafta ici hep evdeydik ansbach disinda..sürekli okulun bilgisayar salonunda yasiyorduk..ben bi aksam üstü 5 te okula girip sabah 5 te ciktigimi bilirim..sana kart veriyorlar istedigin saatte girebiliryorsun okula..sorun olmuyo...

okul almanyanin güneyinde olmasina ragmen kislar cok soguk..ben eylülün ortasinda gittim kasimda kar yagmaya basladi subatta döndügümde hala kar vardi..ve emin ol o sogukta 30 kilo valiz cekmek hicte eglenceli olmuyo..

ben senin yerinde olsam oraya gitmezdim..yok ben sürüncem donucam yalniz kalicam diyorsan git tabi..ama ispanya portekiz gibi daha sicak memleketler varken almanyayi düsünme bence..kimse sana bu kadar detayli bi anlatim yapmaz triesdorfla ilgili..bence dediklerimi ciddiye al..sonra benim gibi pisman olma..10 aylik programi yarida birakip döndüm ben subatta..ve döndügümde cok mutluydum..ii düsün öle karar ver..baska bisey sormak istersen cvp veririm...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ve bir diğer cevap:

Gamze HEDEHÜLLECİ 04. Februar um 23:21 Melden
merhaba caner

dedigin gibi ufak bi yer ve bunaldik gercekten zaman zaman ulasim problemli biraz. baska secenegin varsa ve almancan yoksa pek tavsiye etmem.

kaldigimiz yurt cok guzeldi pahali da degildi. bizden baska erasmuscu yoktu triesdorf ta.3 kisi gittik burdan. biraz soguk insanlar. hic misafirperver degiller. ama koordinatorumuz cok ilgiliydi gercekten. irkcilik yok hic öle bi sorunumuz olmadi. okulda ve triesdorf ta baska turk de yoktu.
dersler almanca kesinlikle ing ders acmadilar. catir catir sinav olduk almancadan takildigimiz yerlerde ing devam ettik . tek farkimiz bu oldu alman ögrencilerden.

baska secenegin varsa bence onu tercih et. hic gitmemekten iyidir belki ama triesdorf u cok tavsiye etmiyorum acikcasi

baska sorun olursa seve seve cevaplarim. portekizdeki arkadaslar cok eglenmislerdi orayi da dusunebilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 7 ay sonra ...
  • 4 hafta sonra ...
git abi bence başka imkan yoksa eğer iyidir erasmus(okulun uzamıyorsa), bende erasmusla değil ama iş amaçlı schweinfurt'a gitmiştim orasıda oldukça küçük, köy sayılabilecek bir yerdi belli bir saatten sonra her yer kapanıyordu, otele bile anahtarla giriyordun.bide şansıma almanların bayram gibi bir şeyi vardı orada bulunduğum zaman içinde bir gün, sokakta toplam 2-3 insan falan görmüşümdür, dışarı çıkmıyor resmen adamlar ama yinede iyidir abi değişik hava, değişik ortam
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
Köydeyim. Olm çok ufak laaaaaaaaaannnnn. Ama güzel, ufak şirin falan. Şu anda tek eksiğimiz diğer exchange'ler, lokaller bayern şivesiyle konuşuyor, bir pipim anlaşılmıyor. Yine de herkes çok sıcak çok seviyor türkleri kebap raki falan. Sağa sola gidiyorum paso gezmeye çalışıyorum. Bi de çok exchange olsa, sürekli exc partilerine katılsak, lokallerin arasına girmek daha zor oluyor çünkü, falan filan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 12 yıl sonra ...
  • 2 hafta sonra ...

Dil bilsen bile akraba/tanıdık bulman ya da çok girişken olman gerekiyor. Ben tanıdım erasmusta çalışan hatta erasmusla gelip manavda işe girip Almanya'da kalan da bayağı uç örnekler onlar sdf

Burs almadıysan ve çalışır geçinirim diyorsan, gitme. Burs aldıysan ama aldığım yetmez diyorsan, yeter.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

crvoo, 2.03.2023 16:03 tarihinde dedi ki:

Arkadaşlar merhaba ben mastera gidicem Triesdorf'a ama aynı zamanda part time çalışmam gerekiyor. Part time iş bulabilir miyim sizce bu memlekette?

Triesdorf’ta 6 ay kaldım. Gerçekten ufak bir kasaba. Direkt orada iş olanağı yok ama 20 dk mesafedeki Ansbach veya 1.5 saat mesafedeki Nürnberg’de daha çok iş olanağı vardır. Ayrıca öğrenci olarak çalışma vizesi bana çok sınırlı bir vize vermişlerdi, ona da dikkat et derim. 

Kötü bir yer değil bu arada hem okul hem kasaba gayet güzeldi. Sadece küçük bir yer olduğunu bilerek gitmen lazım. Ayrıca dersler hep almancaydı, almancan çok iyi değilse çile çekeceğin kesin. 

roket adam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...