Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oscar 2010

Natanyal

Öne çıkan mesajlar

Hurt Locker'a kurgu yok demeyin, kalbinizi kırarlar.

Hurt Locker'in başarısı zaten aksiyonu ve çatışmayı yaşatarak seyirciyi filme bağlayan o kurgu anlayışı, fazlasıyla iyi ve fazlasıyla başarılı

Onun dışında pek başarılı bir film değildi. Yani savaş karşıtı bir film deselerde bence pek değildi, daha çok askerler üzerine bir filmdi ve savaş karşıtı olmaya çalışmış olsa da başaramamıştı. Bigelow orada daha çok asker psikolojisine değinmek istemiş ve fazlasıyla başarılı olmuş.

Ha birde en iyi yönetmeni Bigelow'un alacağı belliydi. Daha önce hak ettiği filmlerle ne aday gösterdiler ne de dikkate aldılar fakat bu sefer hazır gelmişken verelim dediler. Yoksa Point Break'teki yönetmenliği kariyerinin zirvesidir, yenilikçi ve yine en az Hurt Locker'daki kadar kaliteli bir kurgu anlayışıyla Bigelow asıl orada almalıydı ödülü
Sosyal ağlarda paylaş

En iyi filme falan değil zaten, ben yönetmenlik olarak bahsetmiştim :)

Ki olmalıydı bence, gerçi o dönem 1 yaşındaydım nerden bilecem o dönem ki etkisini ama filmin kurgu adına yaptığı cidden başarılıydı. Çok farklı bir tarzdaydı ve aksiyon sinemasına farklı bir soluk getirdi o dinamik kurgu anlayışı

edit: gerçi tabii ki filmler başarılı olmayınca kurgu iyi olsa da pek görülmüyor hehe :D ben birazda bigelow fanıyım o yüzden böyle konuşuyorum aslında
Sosyal ağlarda paylaş

bu unutulmasın ama

http://images.huffingtonpost.com/gen/146852/BEN-STILLER-NAVI.jpg

daha önce bir başka ödül töreninde Joaquin Phoenix i taklit ederek yarmıştı onuda unutmamak lazım. sırf bu yüzden bu adama oscar verilmeli ya hahaha. Adam 5dk lık ödül töreni performansıyla bile hak ediyor.

http://www.gossipboulevard.com/wp-content/uploads/2009/02/ben_stiller_joekim.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

En İyi Film: The Hurt Locker
En İyi Yönetmen: Kathryn Bigelow (The Hurt Locker)
En İyi Erkek Oyuncu: Jeff Bridges (Crazy Heart)
En İyi Kadın Oyuncu: Sandra Bullock (The Blind Side)
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Christoph Waltz (Soysuzlar Çetesi)
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Mo'Nique (Precious)
En İyi Orijinal Senaryo: The Hurt Locker (Mark Boal)
En İyi Uyarlama Senaryo: Precious (Geoffrey Flechter)
En İyi Animasyon: Up/ Yukarı Bak (Pete Docter)
En İyi Yabancı Film: El Secreto de sus Ojos (Arjantin)
En İyi Görüntü Yönetmeni: Avatar (Mauro Fiore)
En İyi Sanat Yönetmeni: Avatar (Rick Carter, Robert Stromberg, Kim Sinclair)
En İyi Kostüm Tasarımı: The Young Victoria (Sandy Powell)
En İyi Kurgu: The Hurt Locker (Bob Murawski, Chris Innis)
En İyi Makyaj: Star Trek (Barney Burman, Mindy Hall and Joel Harlow)
En İyi Şarkı: The Weary Kind - Ryan Bingham ve T-Bone Burnett (Crazy Heart)
En İyi Müzik: Up (Michael Giacchino)
En İyi Görsel Efekt: Avatar (Joe Letteri, Stephen Rosenbaum, Richard Baneham, Andrew R. Jones)
En İyi Ses Kurgusu: The Hurt Locker (Paul N.J. Ottosson)
En İyi Ses Miksajı: The Hurt Locker (Paul N.J. Ottosson, Ray Beckett)
En İyi Belgesel (Uzun): The Cove (Louie Psihoyos)
En İyi Belgesel (Kısa): Music by Prudence (Roger Ross Williams ve Elinor Burkett)
En İyi Kısa Film: The New Tenants (Joachim Back and Tivi Magnusson)
En İyi Animasyon (Kısa): Logorama (Nicolas Schmerkin)
Sosyal ağlarda paylaş

Askerliğimi Afganistan'da yapmış biri olarak ve Amerikan askerlerinin yerel halka karşı ne kadar sapkın, cahil ve korkak olduklarını gördükten sonra bana kahraman Amerikan Asker filmleri o kadar itici ve asılsız gelmeye başlamıştır.
Sonuçta Oscar kendi ödülleri gidip bizim filmlere verecek değiller. Ben altın portakal ödülü alan Holywood filmi görmedim. Ama olmamış hakikatten bu sene ...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...