Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oscar 2010

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Myshkin said:

En orijinal senaryoyu distric 9 daha çok hak ediyordu. Elleri değmişken o ödülü de hurt locker'a vermişler resmen. Nefret ediyorum piyasada sağlam film yok diye ortalamanın üstü, idare eder filmlerin oscar(lar) almasına.

yalnız hurt locker en iyi özgün senaryo ödülünü aldı
district 9'in klasmanı en iyi uyarlama senaryo dalıydı :) onda da precious aldı ki %95 oranıyla onun alması bekleniyordu.
Kimilerine göre yılın en iyi filmi çünkü
Mesaj tarihi:
ve hurt locker'in kurgusu bu sene izlediğim filmler arasındaki en iyi kurguya sahip filmdi, eğer öncesinden eleştirmenleri falan da okuduysanız yine çok büyük oranda onun alması bekleniyordu ve aldı.
Mesaj tarihi:
en iyi yabancı film white ribbon'a, özgün senaryo da district 9 inglourius basterds'a gider diye düşünüyordum. gerisi o kadar sürpriz olmadı

edit: district 9'ın ödül almasını o kadar çok istemişim ki direkt onu yazmışım dalgınlıkla sdfs
Mesaj tarihi:
hurt locker nasıl en iyi film olabilir ya?

hayatımda izlediğim en çirkin amerikan propagandalarından birisi işte.

senaryosunu da kadın yazmış. beynine sıçayım.
Mesaj tarihi:
mclovin said:

hurt locker nasıl en iyi film olabilir ya?

hayatımda izlediğim en çirkin amerikan propagandalarından birisi işte.

sorumun cevabını kendim vermişim zaten ya.
Mesaj tarihi:
senaryo kadın değil. gazeteci bi herif ırakta askerle ic ice takılmıs bi sure ordaki olaylardan bi hikaye yazmıs.
izlemedim ama baya kurgu senaryo yönetmen alınca ister istemez izlicez artık.
Mesaj tarihi:
sırf amerikan savas propagandası yapmak için district 9 ve inglorious bastards gibi filmleri, james cameron ve tarantino gibi yonetmenleri ezdiler ya, en cok ona ayar oluyorm.
Mesaj tarihi:
Dennis said:

http://images4.wikia.nocookie.net/nonciclopedia/images/thumb/3/37/Homer_Angry.gif/180px-Homer_Angry.gif
Academy can kiss my hairy, yellow butt.

Hıncımı alamadım ya, bir kez daha şunu diyor ve topukluyore
Mesaj tarihi:
asıl avatar overratedın allahıydı be.
iyiki bi 3d hedehödö yapıldı yani.
camerona bayılırım ayılırım ölürüm yani ama sırf goruntu yuzunden AVATAAAR NAAAVIII diye deliren insanları gordukce tiksinti gelmişti hani.

2 oskar yeter, onları da alması gereken dallarda aldı zaten, tam kararındaydı.

hurt locker izlemedim bi yorum yapamicam aldıgı oduller icin.
Mesaj tarihi:
Inglourious Basterds bence biraz daha daya almalıydı, D9 da almalıydı. Hurt Locker gerçekten hoş film, ama bence Avatar gibi o da oscarlık bir film değildi.

Ses hede hödöyü nasıl alamadı IB anlamadım, acayip iyiydi ses efektleri.

HUGO STIGLITZ yazısından sonra çörleyen gitar efekti yeterdi lan, oscar right there buddy.
Mesaj tarihi:
Ya bana kalırsa en iyi film Precious falan almalıydı ama Bigelow'a birazda klasik Oscar sempatisi duyularak ödül verildi.

Hurt Locker sinematografik olarak olağanüstü bir film, kurgu ödülünü sonuna kadar hak ederken ses ve ses miksajı dalında da fazlasıyla hak ettiği ödülleri rakipsiz aldı. En özgün Senaryo olayı tartışılabilir çünkü oradaki olay özgünlükten çok nasıl desek, özgün olmayan Irak'taki günlük bir hayattan bir kesitin insanların tam istedikleri şekilde hikaye kurgusuna alınarak sunulması diyebiliriz.

En İyi Film Oscar'ını bunun almasının sebebi hem milliyetçi bir hikaye olması hemde Bigelow'a geçte olsa bir değer verme gösterisi sunmak istemeleriydi. Ayrıca Hurt Locker ile tabii ki en iyi yönetmen dalında ödül alan ilk kadın yönetmen olunca filmi de diğer adaylar arasında biraz ön plana çıktı.

Yani film ve özgün senaryo dalında tartışmaya açık ama geri kalan konularda bence hurt locker'in tartışılması çok mantıksız, teknik olarak bütün sinemacıların gıpta ettiği bir yönetmen Bigelow. Sinemada kadın bakışı rerörerö
  • Yeni Oluştur...