Black-ice Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 arkadaşlar felsefe okuyan bilen ilgilenen falan varsa şöyle bir sorum olacak; "pisuvar bir sanat eseri midir?" bunu sanat ile ilgili felsefe yapmış amcalardan birine göre -mesela hegel?- açıklayabilecek ya da açıklatabilecek ya da açıklamasa bile bir ucundan tutmama yardım edicek birilerini arıyorum. ödev mödev değil final var finale hazırlanıyoruz bunu öğrensek çok yol alıcaz. teşekkürler.
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 pisuvardan ziyade alaturka tuvaletler bence tam bir sanat eseri.
Karasakal Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 Dadaizme bak mutlaka. Zira pisuar'ı sanat eseri olarak kullanan ve tüm dünyayı şaşkına çeviren akım dadaizmdir.
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 istediğin kadar ara bence o soruda kilit nokta pisuvar değil. o soruda kilit nokta bahsettiğin amcaların estetik felsefesi hakkındaki düşünceleri. kimisi her eser sanat eseridir dolayısıyla pisuvar da sanat eseri olabilir der kimisi sanat sanat içindir toplum içindir hede hödö falan. estetik felsefesi almadım ama böyle bir mevzu olduğunu düşünüyorum.
pekaziz Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 Afşar Timuçin ve benzer düşüncedeki felsefeciler, sanatın güzele ulaşmada en etkin yol olduğunu söylerler. Estetik de sanat eseri başta olmak üzere kişi ve nesnelerin insanda bıraktığı haz olarak açıklanıyor. Dolayısıyla bu felsefeye göre pisuvarın sanat eseri olduğunu söylemek zor bana kalırsa. Nihayetinde sanat, kendiliğinden değil, koca bir arka plana sahip uğraşıların ürünü olarak ve insanlığa ulaşmayı hedefleyen bir çaba. Pisuvar, ne insanı daha iyi anlamaya, ne de ona yakınlaşmaya hizmet ediyor. Tek amacı, idrarın düzgünce kanalizasyona yönlendirilmesi. Bu kitabı öneririm. http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=45639
Black-ice Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 @estel evet abi olay da bu zaten :) bir adama göre bunu açıklamamız istenicek. soru bu değil de bu tarz olucak. o adamın düşüncelerini buna bağlıcaz falan işte. @pekaziz bunu bizim okdugumuz kitaptaki adamların bakış açısıyla yorumlamamız isteniyor o kitabı yarına kadar alabilicek olsam iyiydi tabi ama:)
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 size vermiş oldukları yazar isimleri estetik ile birlikte gugıllamanızı tavsiye ederim.
vivavale Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 hegel bildigim kadarıyla tez-antitez-sentez diyalektigi üzerinde kavramları acıklamaya calısıyor.yani maddenin karsıt kavramı ile ortaya bi düsünce cıkarıyor.marx ın akıl hocaları olurlar kendileri. ama pisuvar olayına gelince hegel in düsüncelerinden yola cıkarak pisuvara baglarsın makale ya da deneme yazacaksan.tabi nasıl olacaksa ne alaka pisuvar ya :S
Red Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 taharet muslugu sanat eseridir.ekmeksiz susuz yaşarım onsuz yaşayamam
Black-ice Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 @estel evet öyle yapıyorum ama böyle bir soru çıkabilirmiş bunu açıklamak için biraz yardım alayım dedim:)
huun Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 olay zaten ayptığın açıklamayı kimseninin anlamaması. ne kadar az kişi anlarsa, o kadar sanat yapmış olacaksın. madalyonun diğer yüzü: ne kdar çok insan vay be yapmış adam derse o kadar sanat oluyor işte. işin sanat yönünü ne ve kim belirliyor hala anlamadım ama ben de. pisuvara sıçsan sanat diyecek insanlar var ortalıkta.
Black-ice Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 Estel_Anorien said: yazarlar kim ki? konu sıralamam; 1.Week:Introduction to Aesthetics as a main branch of Philosophy. 8.Week:Philosophy of Fine Art - Hegel 9.Week:The Birth of Tragedy - Nietzsche 10.Week:The Work of Art in the Age of Mechanical Reproduction - Benjamin 11.Week:The Origin of the Work of Art – Heidegegger 12.Week:Aesthetic Problems of Modern Philosophy – Cavell 13.Week:What is Art? An Institutional Analysis - Dickie 14.Week:Identifying Art - Carroll 15.Week:General Review
ascraeus Mesaj tarihi: Şubat 2, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2010 şimdi hegel'in ve ölmüş gitmiş bilimum düşünürün modern ya da postmodern sanat eserleri hakkında direk yorumları, açıklamaları olamaz haliyle. ama onların sanatı, dünyayı görüşü, algılayış ve yansıtma biçimlerine göre yorum yapıp yazarsın yazını. sallıyorum döşamp çeşmeyi pisuar olarak yansıtıyosa insanı da sıçan olarak yansıtabilir ama nietzche o insanı herkül gibi koyar önümüze.
sir Mesaj tarihi: Şubat 2, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2010 şurdan epey bi bilgiye ulaşmak mümkün. aynı şekilde o sayfada belli başlı düşünürleri aratarak onları estetik, sanat vs. ile ilgili görüşlerinin bir özetini bulabilirsin.
Öne çıkan mesajlar