Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kanser olan tanıdığınız, sevdiğiniz biri varsa lütfen izleyin

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Harvard'lı elemanları diyorsundur sanırım. hürriyet yorumcularından farkımız var tabii

said:
Although the researchers do not know why THC inhibits tumor growth, they say the substance could be activating molecules that arrest the cell cycle. They speculate that THC may also interfere with angiogenesis and vascularization, which promotes cancer growth.

Preet says much work is needed to clarify the pathway by which THC functions, and cautions that some animal studies have shown that THC can stimulate some cancers. "THC offers some promise, but we have a long way to go before we know what its potential is," she said.

yani esrarın suyunu çıkarıp bedava dağıtmakla olmuyormuş bazı şeyler. hızlıca göz atarken gördüğüm diğer bir kaç kaynakta da sadece laboratuvar ortamında yapılan çalışmalardan ve sebep sonuç ilişkisi muamma sonuçlardan bahsediliyor.

asıl itiraz noktam da gözden kaçmasın. bu kadar ucuza kanseri gerçekten önleyebilen bir ilaç yapabilecek firmaların sana bunu dünya paralara satma imkanı varken niye yapmasınlar?
Mesaj tarihi:
satamaz cünkü.
1 liralık seyi 10 a satmaya kalkarsa, digeri 9a, öteki 8 e satar. bu sekilde asagı iner fiyat birdenbire.

maliyeti düsük zaten, insanların evde bile hazırlayabilecegi birsey nerdeyse. benim de bir arkadasımın babası kanserdi 100milyara yakın para harcadılar nerdeyse tedavide. ve fayda etmedi maalesef.

sektör resmen iflas eder kısaca, o yüzden bu kadar engelle karsılasılıyordur.
Mesaj tarihi:
birlikte karar alıp her yıl yüzbinlerce insanı ölüme gönderen şeytan şirketler aralarındaki kar savaşına yenik düşerler diyorsun. olabilir.
Mesaj tarihi:
Ceday said:

satamaz cünkü.
1 liralık seyi 10 a satmaya kalkarsa, digeri 9a, öteki 8 e satar. bu sekilde asagı iner fiyat birdenbire.

İnsanların ölümü konusunda bile kartel ve tekel oluşturmayı başaranlar, iş basit bir rekabet anlaşmasına gelince bunu beceremeyecekler yani. Peki komplocu üstad.

[edik: tıpkı huun gibi konuşmuşum :p]
Mesaj tarihi:
Babam kolon kanseriydi. Kemoterapisi yeni bitti, bugün tetkikler başlıyor.

Eskiden de duyardık, kanserin kesin tedavisi bulundu ama ilaç şirketleri patentlerin süresi bitince ilaçlar ucuzlayana kadar gizli tutuyorlar diye. O zamanlar yok artık böyle saçmalık olur mu daha neler diyordum. Kanser bizim de başımıza gelince böyle şeylerin düşüncesi bile midesini bulandırıyor insanın.

Gerçekten doğruysa ve cehennem diye birşey varsa ilk gidecek insanlar bu ilaç şirketi sahipleridir herhalde.
Mesaj tarihi:
huun said:

birlikte karar alıp her yıl yüzbinlerce insanı ölüme gönderen şeytan şirketler aralarındaki kar savaşına yenik düşerler diyorsun. olabilir.

Şu dalga geçtiğin şeyin doğru olduğunu bilmiyor musun gerçekten ? İlaç şirketlerinin kesin çözüne gitmeye çalışanların önüne nasıl bir engel olarak çıktığını, öldürmeyen ve iyileştirmeyen ama süründüren ilaçlardan bir adım ileri gitmediğini bilmek için cia ajanı falan olmaya gerek yok.Sen ilaç şirketi olsan, elinde inanılmaz bir güç olsa, özellikler amerikadakileri için söylüyorum , amerikan hükümeti ve sağlık sistemi üzerinde manüpilasyon gücün olsa ucuza mal edilip hastalığa çözüm olan bir ilacı mı tercih edersin yoksa kompleks, ne işe yaradığı belli olmayan hastaya umuttan başka birşey sağlamayan bir ilacı mı tercih edersin ?
Mesaj tarihi:
tabi ki sağdaki.

özellikle hiv ve kanserde(ya da cogu tür baslangıc asamasındaki kanserde) bunun gayet bilerek ilaca mahkumiyet haline getirildiğini dusunuyorum.

abd kendi halkının kafasına bile 2 ucak sokup vay adi teröristler diye bahanelerle gidip ortadoğuyu suçlayıp savaş çıkarırken, devlet halkın yanında olmazken tüm hayatını daha fazla güç, daha fazla para için satan bu tarz şirketler mi acıyacak insanlara...
Mesaj tarihi:
öyle ya da böyle sen bu ilacı almak zoruda mısın? evet. öyle ya da böyle bu adamların istediği fiyatı ödemek zorunda mısın? evet. öyleyse bu adamlar işe yaramayan ilacı sattıkları fiyata, işe yarayan ilacı da satabilir. doğru mu? doğru.

anlaşılmayan ne var burada anlamadım. şirketin bir zararı yok bu hesapta. geri kalanlar sadece şirketlerin psikopat olduğu ve insanların acı içinde ölüşünü görmek istediği kabulüne dayanıyor. ben inanmıyorum kanserin bir çaresi olduğuna. var diyen de esrarın yağından, kaplumbağa kanından, zakkumdan fazlasıyla gelmek zorunda.
Mesaj tarihi:
tedavisini buldugun vakit ilacı satacaksın adam tamamlayacak bir süre sonra tedavisini, öldürmeyen ama süründüren bir ilaç yapıp 5 ilaç satmak yerine 50 kez ilacı aldıracaksın.

profit.

kimse beni devletlerin ya da şirketlerin insanlara acıdıgı konusunda inandıramaz, o devir kapandı çoktan.
Mesaj tarihi:
huun,

bir ilaç düşün, büyük oranda iyileştiriyor, hastayı ayağa kaldırıyor.

bir ilaç düşün hastayı iyileştirmiyor ama hasta kendini ona muhtaç hissediyor, bu ilaç hastayı yatağa düşürüyor; hastanede yatıyor hastane kazanıyor; bu ilaç hastayı dağatıyor hasta uyuşturucu gibi ağrı kesici almaya başlıyor, biryandan kemoterapi parası alınıyor ve bu şekilde hasta ölene kadar kimi zaman yıllarca gidiyor.
Mesaj tarihi:
işe yaramayan ilaçların 100 dozundan firmalar 1000 lira mı kazandı? kazandı. e işe yarayan ilaçtan 10 doz satar 1500 lira kazanırsın. nasıl mı?

öncelikle az satış yapacağın için maliyetin düşer. devletler ve sigorta şirketleri kanser tedavisi için bir dünya personel barındırıyor, bina yapıyor, tanı cihazları için bir dünya para harcıyor. gel bu maliyetler de 1000 lira olsun. devletlerin ve sigorta firmalarının harcayacağı paraların büyük kısmını kurtardın mı kanser sektöründe? e işe yarayan ilacın fiyatını daha da arttırırsın ve devletler ve sigorta şirketleri maliyetlerini aşağı çeken böyle bir ilaca daha fazla para verir memnuniyetle. o 1000 liranın 500'ü devletlerin ve sigorta firmalarının cebinde kalacaksa, 500'ünü koyarlar ilaç firmalarının cebine.

bakkal hesabı gibi fazla satarım fazla kazanırım diyen şeytan şirket mi olur allasen?
Mesaj tarihi:
dünya para harcasınlar, dünya sigorta paraları ödensin, bu paralar halkın cebinden çıkıyor, bizden çıkan para ile bizim vergilerimizle, bizim sigortaya ödediğimiz paralarla, bizim ilaçlara yatırdığımız paralarla o yatırımlar yapılıyor iş gücü, ekipman alınıyor.

Sen hastalıgını tedavi edebilmek için o aletlere bağlanmak zorundasın.

Hastane o aleti alıyor, aleti satan kazanıyor.

O aleti barındıran hastane senden ya da devletten parasını alıyor kazanıyor sonuçta verdiği tedavi ile.

İlacı satan şirket senden ya da devletten parasını alıyor kazanıyor.

Süreç ne kadar uzun olursa o kadar çok döngü olur.

Tedaviyi buldun, kemoterapi'ye ihtiyacın kalmadı diyelim. Seni tedavi etmesi senle ilgilenmesi için gereken personel sayısı azalacak. Tedavi süren azalacak, hastane de daha az kaldıgın için daha az para ödeyeceksin. Hastane devletten (atıyorum sigortalısın ve tedavinin bilmem ne kadarı devletten karşılanıyor) parasını alıyor. Daha az kalırsan daha az kazanacak. (Zira çok yakın tanıdıgım şu an hastanede, ameliyat parası 10 lira kalma parası 15 lira idi oran olarak)

E zaten devletlerde özellikle bizim gibiyse, para kalmadıgında, ormanları satıyor, para eden kurumları satıyor, her şeyden TRT bandrolunu basarak para alıyor, elektriğe giydiriyor. İlaç şirketlerinden, hastanelerden dünyalarca vergi alıyor, daha çok kazansınlar daha çok alsın, gayet işlerine gelir.

Profit.
Mesaj tarihi:
komplo teorilerine inanın tamam , hatta bazen yararlı olur. ama gözünüzü seveyim tüm doktorlar, bilim adamları bu ilaç şirketlerinin tekelinde değil. bağımsız çalışanlardan tutunda ailesinden birini kaybetti diye bu araştırmaya hayatını adayan insanlar var. İlaç şirketleri uzaydan toplamıyor herhalde ilaçlarda kullandıkları otu boku. Hani ortada kanseri yok edecek cidden birşey varsa birileri mutlaka çıkardı ortaya.

Ayrıca dünyayı satın alacak iş adamları, zenginler kansere yenik düştü. Ne devlet adamları hayatını kaybetti. Tüm dünyayı ilaç şirketleri yönetiyormuş gibi konuşmayın. İlaç şirketleri vampirse bunun karşısında ondan daha vampir olan şirketler, holdingler ve topluluklar var.

Ha domuz gribi için yap bu komplo teorilerini. Ona inanırım. Kısa zamanda büyük vurgun yaptı ilaç şirketleri. Üstünü örtmek en kolayı. Ama kanser gibi birşeyin üstünü örtmek bukadar kolay olamaz inanamam.
Mesaj tarihi:
huun said:

bakkal hesabı gibi fazla satarım fazla kazanırım diyen şeytan şirket mi olur allasen?

aheahha

mani said:

Ha domuz gribi için yap bu komplo teorilerini. Ona inanırım. Kısa zamanda büyük vurgun yaptı ilaç şirketleri. Üstünü örtmek en kolayı. Ama kanser gibi birşeyin üstünü örtmek bukadar kolay olamaz inanamam.

budur bence de

aksini dusunen zakkum yiyebilir, cok faydali =P
Mesaj tarihi:
huun said:

öncelikle az satış yapacağın için maliyetin düşer. devletler ve sigorta şirketleri kanser tedavisi için bir dünya personel barındırıyor, bina yapıyor, tanı cihazları için bir dünya para harcıyor. gel bu maliyetler de 1000 lira olsun. devletlerin ve sigorta firmalarının harcayacağı paraların büyük kısmını kurtardın mı kanser sektöründe? e işe yarayan ilacın fiyatını daha da arttırırsın ve devletler ve sigorta şirketleri maliyetlerini aşağı çeken böyle bir ilaca daha fazla para verir memnuniyetle. o 1000 liranın 500'ü devletlerin ve sigorta firmalarının cebinde kalacaksa, 500'ünü koyarlar ilaç firmalarının cebine.

ilaçların maliyeti önemli bir meblağ mı? O tanı cihazları, binalar yine kullanılacak tanı için. İşin dikkat edilmesi gereken kısmı iyileştirme zaten, parayı ordan kırıyorlar. Önceki mesajda da yazdım hastanın daha uzun süre tedavi görmesi herkesi daha fazla ihya ediyor. Haklı olduğun kısım devletin buna mantıken karşı çıkmasının gerekliliği ancak şirktlerin nüfuzunu göz önünde bulundurmak lazım. Ben kesin böyledir diyemem tabi ama bana söylediğim şeyler olası geliyor.
Mesaj tarihi:
bizim ortaokul un bahcesinde zakkum vardı. bu haberler çıktığının ertesi günü yokolmuştu zakkum hehe. müdür sağolsun kim bilir kaç aileyi kurtarmıştı bu sayede :D
Mesaj tarihi:
zakkum işe yarıyor mu bilmiyorum, bir araştırmasını yapmadım, topicdeki çogu postu da okumadım neyse. benim derdim o değil.

şirketlerin pek çok ülkenin yönetiminde devletin kendisinden daha etkin olduğunu, desteği kestiği adamların bir sonraki seçimde başa gelemediği bir dünyada yaşıyorsunuz ve hala şirketler bunu yapabilir mi gibi bir kuşkunuz mu var?

çok isterim ki yanılıyor olayım, kanser olur, başka pek çok hastalık olsun süründürülmüyor olalım ama tanesi 2 dolar olan ilaçları bile fiyatının misli misline satan, para bulamadığı için, kısıtlı yardımlar sebebiyle çok basit hastalıklardan ölen Afrika halkı gözümüzün önündeki başka bir örnek.

ben dev şirketlerin çoğunda para>insan mottosunun geçerli olduğunu düşünüyorum.
Mesaj tarihi:
adamınbiri said:

ilaçların verdiğini doğa veriyo olsa hastalık olmazdı

ilaç dediğin şey suni olarak hiç yoktan üretilen şey değil.
o "doğa"nın verdikleri kullanılarak hazırlanıyor.
"bitki" diyince hemen tepki gösteriyoruz da, onların özleri felan konuluyor o ilaçlara da...

huun said:

bu olay iddia edildiği gibi garantili bir çözüm olsaydı, ilaç firmaları zaten yapar dünya paraya satıp paralarına para katmaya devam ederlerdi. ilaç firmalarının, işe yaramayan ilaçlarla kazanacağından daha fazlasını işe yarayan ilaçlarla kazanacağı ortada.

ilaç firmaları derken?
bence kanseri %100 iyi eden bir ilaç bulmuş olsalar bile bunu piyasaya salmazlar. kanserli hastaları uzun süre tedavi edecek ilaçlar kullanılması, kısa sürede onları hastalıktan kurtaracak bir ilacı kullanmalarından daha çok kar getirir adamlara.
Mesaj tarihi:
Kanser hakkında şöyle bir gerçek var ki, tedaviye başladığın anda namütenahi para kazanılıyor üzerinden.

Dolayısıyla kanseri cure etmek, maddi açıdan kimsenin işine gelmez mantıken.

Burdan da doğuyor komplo teorileri yaldır yaldır.
Mesaj tarihi:
Baggio said:

Her şey kocaman bir komploya dayanmak zorunda zaten. Arada bu gerçeği dışarıya sızdıran olursa da özel timler bütün ailesiyle beraber yok ediyormuş çalışanları mesela. Bütün dünyadaki ilaç firmaları gizli bir konsey kurmuş, "onlar ölsün yeter ki kanser ilaçlarımızdan gelen kara zeval gelmesin" demişler... gibi gibi senaryolar.

Biz bunlara inanmıyoruz, önyargılıyız, cahiliz, "averaj insanız" :p Ne biçim adammışız lan biz. Özür dileriz.

komplo diyorsun da sigorta şirketleri var mesela adamlar sırf hastalar hastanede tedavi görmesin, kendi ceplerinden para çıkmasın diye uğraşıyor.
bu komplo değil mesela bilinen bir şey.
ilaç firmaları konsey kurmasına gerek yok, kanseri "tam" olarak bitirecek "ilaç"ın geliştirilmesi için destek vermezler, kendi içlerinde bununla uğraşanları engellerler, çok da zor değil o tip şeyleri yapmaları.

huun said:

neden olmasın?
Mesela EA var.
Mesaj tarihi:
ha bir de bitkilerle ilgili komiklikler yapan arkadaşlar ilaçların içeresinde ne var zannediyorlar, doğada olmayan bir şeyin üretilip ilaç haline getirildiğini falan mı? adamlar doğru şeyi doğru oranda birleştiriyor üretiyor, gereksiz yerleri törpülüyor paketliyor satıyor olay bu.

hehe zakkum yiyin demeniz de priceless cidden.
Mesaj tarihi:
biz kömürden mi yapılıyor dedik ilaçlar ? ilaç kullanmanıza gerek yok bitkilerle, sebzelerle beslenin birşey olmaz diyenlere laf sokmuştum neden alındınız üstünüze yahu. ayrıca zakkum yüzünden baya insan öldü memlekette. Bitkinin özünden, kıçından başından yararlanıp ilaç yapmak başka onu direk yemek bambaşka.
bi ilacın içinde birden fazla etken madde var. senin o ufacık haptan alacağın şeyi doğal yollardan alabilmen için belki bi kilo meyve sebze ot yemen lazım.
Mesaj tarihi:
Yav geyik böyle şeylerin hepsi..

Arkadaşlar Bizzat Annemle kanser olayını yaşıyoruz..

Annem 5 Senelik Profesyonel Kanser Hastası olduğu için artık bakıp gidip görmediğimiz denemediğimiz şey kalmadı. En nihayetinde kanser 4. evre dediğimiz son aşamaya geldi..

Bir çok bölgesine sıçradı artık ve yapılabilecek çok fazla şey kalmadı bu süreçtede insan alıştırıyor kendini bazı şeylere.

Bu yüzden yapabileceğiniz en güzel şey bu hastaları her anlarında mutlu etmektir..

Çünkü onlar üzülünce ağrıları artmaya başlar..
İnsana ne kadar zarar verirseniz kanserojen hücreler o kadar tepişir ve harekete geçer..

Bu dediklerimi dikkate Alın

Profesyonel Kanser Çocuğu..
Mesaj tarihi:
şizofren: Videoyu izlemeni kesinlikle tavsiye ederim. Bu konu üzerinde araştırma yapmak çok işinize yarayabilir.

huun: yukarda bir mesajda demişsin ki, 100 tane işe yaramayan ilacın dozundan kazandığım parayı öyle bir ayarlarımki işe yarayan ilaçtan da kazanırım.

Bu olamaz malesef. İlaç şirketleri doğal bitkileri patentleyemiyorlar. Ve bu tip "mucize" sayılabilecek alternatif tedavilerin çoğunluğu genellikle doğal oluyor. Yani hiçbir ilaç şirketi bunların üzerinden para kaldıramıyor.

Bu arada ilaç şirketleri hani kansere çare bulsalar belki saklayabilirler diyip de daha ileri gidemeyen arkadaşlar:

tık
  • Yeni Oluştur...