Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

25 Nisan 2004 Pazar - Cumhuriyet Gazetesi Muhakkak Alınmalı


ghaldszar

Öne çıkan mesajlar

Bende bir saatir karıştırıp duruyorum gazeteyi...[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ne oldu bu olay..
rasgele gözüme çarptı ping yüzünden..

hmm çıkcak mı? ne zaman çıkcak?
pazar günü mü çıkcak?
yazı çıktı mı?
çıkma ihtimali var mı?
niye çıkmadı?
çıktıysa kaçıncı sayfada?

ve bilimum sorular..[signature][hline]"It's amazing how everytime you open your mouth, you prove that you're an idiot!"
Vegeta - DBZ

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
mesaji okuyunca inip aldim bir tane cumhuriyet Türkiye'de E-Edebiyat adli yaziyida buldum okucam insallah =)
scan leme imkanim yok ama ki eger scanliyen kimse cikmaz ise fotografini cekip koymaya calisirim[signature][hline]Fallen

[Bu mesaj Kobe tarafından 11 Temmuz 2004 16:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tebrik Ederim Şekipcan![signature][hline]
Happiest woman in the world: Bonepart's wifeIn sorrow nights i am the source of your hopeless fears...I am the Dark Unicorn...
http://www.istanbulakademisi.com
Voys 10.07.2004 tarihinde demişki:
"Mesela ölüm döşeğindeki bi adama seni gösterseler gene adam hayata bağlanmaya çalışacaktır yani çok yaratıcı bişey yapmamış adamlar"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İnternet edebiyat meraklıları, kendisini edebiyat dünyasının bir parçası olarak görenlerin de can sinildi. Eli kalem tutanlar, en azından bir şiire imza atanlar, hem kendi imzalarını görmek, hem de güçlü bir yayınevini arkasına alına hesaplarına girişmeden hayran biriktirme ve o hayranlarına aracısız ulaşmak için interneti kullanıyorlar. Üstelik bu diğerlerinden daha dolaysız, masrafsız biryol... Yayınevleri, yazarlar korsan kitaptan yakınırken internet yayıncılığı bir anlamda hem vicdan temizliği, hem de iyi bir alternatif oluyor.

KİM YAZAR İNTERNETE?
Peki kim bu internet yazarları? Çoğu genç insanlar ve kendilerine yazar demeyecek kadar edebiyata saygılılar. Tercih nedenleri ise internetin ekonomik kolaylıklar sağlaması. Yazarların kalitesi elbette tartışmaya açık. Kimse "biz çok iyiyiz, neden kağıt üzerinde yazılarımızı göremiyoruz” diye dertlenmiyor. Kimi site sabit yazar kadrolarıyla çalışırken, kimisi de basit bir üyelik işleminden sonra, üyelerinden gelen ve bir edebi eser sayılabilecek her türlü üretime açık. Yazılarını gönderenlerin en hoşuna gidense, yazarlık dışı Özelliklerin çok da önemli olmayışı. Keşfedilmekten çok yazarlık yeteneklerini geliştirme peşindeler. Sitelerin kendi bünyelerindeki tanışma gruplarında yazarlar ve okuyucular son derece inreraktif bir ortamda eserler hakkında konuşabiliyorlar. Okuyucu kitlesi de aynı şekilde ikiye bölünüyor. Bir köşede siteyi arama motorları aracılığıyla tesadüfen bulan 'rastgeleciler', diğer köşede bilinçli bir şekilde takip edenler.
Otuzuncu sayısını da yayınlayan "Düşle Edebiyat" dergisinin yayın yönetmeni Barış Kuran, kâğıt üzeri-ne geçme isteğinin, siteyi her ay 9000 kişinin ziyaret etmesine rağmen bir “düş''olduğunu söylüyor. İnternet üzerinde yayın yapan en eski dergi-lerdenbiride "Dergibi” 1999 dan beri yayında ve sadece son yılda toplam dört yüz bini aşan bir ziyaret akımına sahip. Yayın yönetmeni Melih Bayram Dede, edebiyat yayıncılığı

na internette başlamış. 15 kişilik sabit kadrosu ve çalışma tarzı ile en otururaklı ve profesyonel görünümü veren dergiler arasında. Dede en azından yıllık derlemeler çıkarmayı düşündüklerini, ama yayınevlerinin buna bile soğuk baktıklarım ekliyor. "izEdebiyat" dergisi ise bu konuda başarıya ulaşmış edebiyat oluşumlarından biri. 2003 yılı içindesinde yer alan eserlerden bir derleme hazırlayarak IzEdebiyat 2005 Yıllığı adı altında yayımladı. Dergi, türünün diğer örneklerine oranla çok daha geniş yazar kadrosu ile deği
şik bir tarz sunuyor. Sitelerin bir kısmı da fantastik
ve bilimkurgu üzerine yoğunlaşıyor. "Lost Library"; 98'den bu yanaödüllü yarışmalar, panellerle fantastik kurgunun gelişmesine katkıda bulunuyor. Yayın yönetmeni Ali Aksöz, başarılarına ragmen basılı yayına gitmek için erken olduğunu düşünü yor, fantastik kurgu okuyucusunun henüz böyle bir emeğe ilgi gösterecek bilince ulaşamadığını söylüyor.
E-debiyat siteleri, ziyaretçileri diğer alanlara oranla az olduğu için daha az reklam alıyor. Bunun etkenlerinden biri ekranda uzun yazılar okumanın zorluğu. Anlaşılan geleceğin edebiyatçılarıı artık internette arayacağız…


AYLIK E-DERGİLER

www..dusle.com
30. sayısını çıkarmış. Her ay tarkli dosyalar ele alınıyor, editör köşelerinin yani sıra ustalardan ve okuyuculardan gelenler arasından seçmeler deyayımlanıyor.

www.dergigi.com
Her ay 15 kişilik kadrosu ile hazırlanan en eski ve geniş içerikli dergilerden Ki ri. Edebiyat ve sanat dünyasından gelen haberlerle bir edebiyat-sanat portalı.

www.siyahkahve.com
Bir yıldır yayındaolan Siyahkahve kahve ve edebiyat tutkusunu bir çatı altında toparlamış birkaç genç yazarın üretimlerini bulmak mümkün.

www.yanki.info
Geniş yelpazesi altında edebiyatın dışında felsefe ve çeşitli konularda makaleler de içeren kaliteli bir oluşum. On yedinci sayısını nisan ayında okuyucularla buluşturdular.

www.edebistan.com
Geniş içeriğinde her dönemden şairler, öykücüler ye eserlerinin yanında, aylık kitap ve dergi tanıtımları , eleştiri yazıları da yer alıyor.

FANTASTİK KURGU, BİLİM KURGU VE KORKU EDEBİYATI

www.lostlibrary.com
2500'ün Üzerinde üyesi,geniş bir kita tanıtım arşivi, ağırlıklı olarak fantastik kurgu üzerine yüzlerce yazıyı barındıran yayındaki en eski ve köklü e-dergilcrden.

www.incekaranlık.com
Birçok hikâye ve edebiyatın her dalıyla ilgili güncel konularda yazdan makaleler de içeren bir adres.

www.fantasturk.com
4. sayısı yayında olan FantasTürk. aylık güncellenmesi ve kapayığla dergi sistemini benimsemiş. İçinde çeşidi fantastik kurgu üretimleri bulmak mümkün.

www.golge.com.tr.tc
Korku edebiyatına yoğunlaşmış, içeriğiyle olduğu kadar, dizaynıyla da okuyuculannı etkileyen bir e-dergi Güncel edebiyat konularma yer veren ekibiyle bir korku portalı olma yolunda ilerliyor.

ANTOLOJİLER, VERİTABANLARI

www.paticik.com/edebiyat
Geniş bir şiir ve düzyazı veri tabanı. Hem amatör hem de usta yaz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
katılıyorum
kesinlikle artmıştır tirajı

farkında değiliz ama oldukça büyük bir topluluğuz bizde
bir şeyler yapsak peşimizden sürüklicez insanları:)[signature][hline]Head, 25 July 2003 12:45 tarihinde demiş ki:
valla en çok kutluyoruz arkadaşı
abuzittin, 15 August 2003 14:22 tarihinde demiş ki:
ben büyüyünce frp olmak istiyorum
[b]KoC Icq
Bir daha Log Out Olmadan Cikarsam Top oluyim :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...