ghaldszar Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Başlıkta da belirttiğim gibi 25 Nisan 2004 Pazar günü Cumhuriyet gazetesinin eki Cumhuriyet Dergi' de yazarlarımızdan Dresquin' in bizim sitemizden de bahsettiği internetteki edebiyat siteleriyle ilgili bir yazısı çıkacak. Bence bu hafta kesinlikle bir Cumhuriyet Gazetesi alınmalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bedeviizz Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 hatta şöyle bir ekleme yapayım; cumhuriyet yalnızca 25 nisan'da değil, her daim alınmalıdır. özellikle perşembe günleri ki, o gün kitap eki veriyor =] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dralnu Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 ben de bahsediorm yazımda eheh o yüzden 2şer tane alın :D[signature][hline]BabacumMostors, 01 Temmuz 2003 00:10 sularında dralnu'nun evinde banyodan çıktıktan sonra demiş ki: Kaan, abi sizin sabunların hastasıyım ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 oba gazete yazarı olmuş bizimkiler :D bende alırım tutamazlar! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 biri alıp scan etsin o sayfaları koysun buraya :) kıbrısta yok cum. gazetesi netekim[signature][hline][i]FR - Wow - MM - SmS Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dralnu Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 eh gerci benim yazının da son paragrafını okumamanız daha iyi olur :P[signature][hline]BabacumMostors, 01 Temmuz 2003 00:10 sularında dralnu'nun evinde banyodan çıktıktan sonra demiş ki: Kaan, abi sizin sabunların hastasıyım ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 dolandırıcılar! Allahtan oyuna gelmedim paramızla rezil olcaktık[signature][hline]Grandmaster Hamburger evim evim güzel evim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Kimdi o Cumhuriyet hergun alınır diyen Bedeviiz miydi? Bence onu taşlayalım. :) Ne alcam her gün Cumhuriyet Dresquin kardeşimin yazısını söz verdiği günde yayınlamayan gazeteye güvenir miyim? Hayır güvenmem Zaten güvenmiyordum da şimdi hiç güvenmiyoum o da ayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Bende bir saatir karıştırıp duruyorum gazeteyi...[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PiNg Mesaj tarihi: Nisan 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2004 Ben vatansever biri olarak cumhuriyeti taşlamanızı kınıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PiNg Mesaj tarihi: Nisan 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2004 nalakaaaa delirdim Delirdim pingg.sitemynet.com ----> Delirenlerin sitesi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2004 ne oldu bu olay.. rasgele gözüme çarptı ping yüzünden.. hmm çıkcak mı? ne zaman çıkcak? pazar günü mü çıkcak? yazı çıktı mı? çıkma ihtimali var mı? niye çıkmadı? çıktıysa kaçıncı sayfada? ve bilimum sorular..[signature][hline]"It's amazing how everytime you open your mouth, you prove that you're an idiot!" Vegeta - DBZ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2004 :) yok biz pazar günü hariç cumhuriyet alıyorduk zaten.. okumak güzel olcak..[signature][hline]"It's amazing how everytime you open your mouth, you prove that you're an idiot!" Vegeta - DBZ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Nisan 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2004 Niye pazar hariç onu anlamadım?[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2004 Eee ne yapıyoruz Dresq yarın mı alıyoruz gazeteyi? Bu arada yazın kötü de olsa paçayı kurtardın geçen hafta yayınlamadılar sende ülkeden kaçtın yaa bilmiyorum artık ne yapacağız sana :) [Bu mesaj ghaldszar tarafından 02 Mayıs 2004 03:17 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2004 aldım ben :) yok bişi. çıkmıycak sizi kandırmışlar :-P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dralnu Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2004 lol yola gelmisler demekki sonunda gratz ! ama burda da yok gazete eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prophecy Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2004 mesaji okuyunca inip aldim bir tane cumhuriyet Türkiye'de E-Edebiyat adli yaziyida buldum okucam insallah =) scan leme imkanim yok ama ki eger scanliyen kimse cikmaz ise fotografini cekip koymaya calisirim[signature][hline]Fallen [Bu mesaj Kobe tarafından 11 Temmuz 2004 16:56 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiaBLeSSe Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2004 Tebrik Ederim Şekipcan![signature][hline] Happiest woman in the world: Bonepart's wifeIn sorrow nights i am the source of your hopeless fears...I am the Dark Unicorn... http://www.istanbulakademisi.com Voys 10.07.2004 tarihinde demişki: "Mesela ölüm döşeğindeki bi adama seni gösterseler gene adam hayata bağlanmaya çalışacaktır yani çok yaratıcı bişey yapmamış adamlar" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2004 İnternet edebiyat meraklıları, kendisini edebiyat dünyasının bir parçası olarak görenlerin de can sinildi. Eli kalem tutanlar, en azından bir şiire imza atanlar, hem kendi imzalarını görmek, hem de güçlü bir yayınevini arkasına alına hesaplarına girişmeden hayran biriktirme ve o hayranlarına aracısız ulaşmak için interneti kullanıyorlar. Üstelik bu diğerlerinden daha dolaysız, masrafsız biryol... Yayınevleri, yazarlar korsan kitaptan yakınırken internet yayıncılığı bir anlamda hem vicdan temizliği, hem de iyi bir alternatif oluyor. KİM YAZAR İNTERNETE? Peki kim bu internet yazarları? Çoğu genç insanlar ve kendilerine yazar demeyecek kadar edebiyata saygılılar. Tercih nedenleri ise internetin ekonomik kolaylıklar sağlaması. Yazarların kalitesi elbette tartışmaya açık. Kimse "biz çok iyiyiz, neden kağıt üzerinde yazılarımızı göremiyoruz” diye dertlenmiyor. Kimi site sabit yazar kadrolarıyla çalışırken, kimisi de basit bir üyelik işleminden sonra, üyelerinden gelen ve bir edebi eser sayılabilecek her türlü üretime açık. Yazılarını gönderenlerin en hoşuna gidense, yazarlık dışı Özelliklerin çok da önemli olmayışı. Keşfedilmekten çok yazarlık yeteneklerini geliştirme peşindeler. Sitelerin kendi bünyelerindeki tanışma gruplarında yazarlar ve okuyucular son derece inreraktif bir ortamda eserler hakkında konuşabiliyorlar. Okuyucu kitlesi de aynı şekilde ikiye bölünüyor. Bir köşede siteyi arama motorları aracılığıyla tesadüfen bulan 'rastgeleciler', diğer köşede bilinçli bir şekilde takip edenler. Otuzuncu sayısını da yayınlayan "Düşle Edebiyat" dergisinin yayın yönetmeni Barış Kuran, kâğıt üzeri-ne geçme isteğinin, siteyi her ay 9000 kişinin ziyaret etmesine rağmen bir “düş''olduğunu söylüyor. İnternet üzerinde yayın yapan en eski dergi-lerdenbiride "Dergibi” 1999 dan beri yayında ve sadece son yılda toplam dört yüz bini aşan bir ziyaret akımına sahip. Yayın yönetmeni Melih Bayram Dede, edebiyat yayıncılığı na internette başlamış. 15 kişilik sabit kadrosu ve çalışma tarzı ile en otururaklı ve profesyonel görünümü veren dergiler arasında. Dede en azından yıllık derlemeler çıkarmayı düşündüklerini, ama yayınevlerinin buna bile soğuk baktıklarım ekliyor. "izEdebiyat" dergisi ise bu konuda başarıya ulaşmış edebiyat oluşumlarından biri. 2003 yılı içindesinde yer alan eserlerden bir derleme hazırlayarak IzEdebiyat 2005 Yıllığı adı altında yayımladı. Dergi, türünün diğer örneklerine oranla çok daha geniş yazar kadrosu ile deği şik bir tarz sunuyor. Sitelerin bir kısmı da fantastik ve bilimkurgu üzerine yoğunlaşıyor. "Lost Library"; 98'den bu yanaödüllü yarışmalar, panellerle fantastik kurgunun gelişmesine katkıda bulunuyor. Yayın yönetmeni Ali Aksöz, başarılarına ragmen basılı yayına gitmek için erken olduğunu düşünü yor, fantastik kurgu okuyucusunun henüz böyle bir emeğe ilgi gösterecek bilince ulaşamadığını söylüyor. E-debiyat siteleri, ziyaretçileri diğer alanlara oranla az olduğu için daha az reklam alıyor. Bunun etkenlerinden biri ekranda uzun yazılar okumanın zorluğu. Anlaşılan geleceğin edebiyatçılarıı artık internette arayacağız… AYLIK E-DERGİLER www..dusle.com 30. sayısını çıkarmış. Her ay tarkli dosyalar ele alınıyor, editör köşelerinin yani sıra ustalardan ve okuyuculardan gelenler arasından seçmeler deyayımlanıyor. www.dergigi.com Her ay 15 kişilik kadrosu ile hazırlanan en eski ve geniş içerikli dergilerden Ki ri. Edebiyat ve sanat dünyasından gelen haberlerle bir edebiyat-sanat portalı. www.siyahkahve.com Bir yıldır yayındaolan Siyahkahve kahve ve edebiyat tutkusunu bir çatı altında toparlamış birkaç genç yazarın üretimlerini bulmak mümkün. www.yanki.info Geniş yelpazesi altında edebiyatın dışında felsefe ve çeşitli konularda makaleler de içeren kaliteli bir oluşum. On yedinci sayısını nisan ayında okuyucularla buluşturdular. www.edebistan.com Geniş içeriğinde her dönemden şairler, öykücüler ye eserlerinin yanında, aylık kitap ve dergi tanıtımları , eleştiri yazıları da yer alıyor. FANTASTİK KURGU, BİLİM KURGU VE KORKU EDEBİYATI www.lostlibrary.com 2500'ün Üzerinde üyesi,geniş bir kita tanıtım arşivi, ağırlıklı olarak fantastik kurgu üzerine yüzlerce yazıyı barındıran yayındaki en eski ve köklü e-dergilcrden. www.incekaranlık.com Birçok hikâye ve edebiyatın her dalıyla ilgili güncel konularda yazdan makaleler de içeren bir adres. www.fantasturk.com 4. sayısı yayında olan FantasTürk. aylık güncellenmesi ve kapayığla dergi sistemini benimsemiş. İçinde çeşidi fantastik kurgu üretimleri bulmak mümkün. www.golge.com.tr.tc Korku edebiyatına yoğunlaşmış, içeriğiyle olduğu kadar, dizaynıyla da okuyuculannı etkileyen bir e-dergi Güncel edebiyat konularma yer veren ekibiyle bir korku portalı olma yolunda ilerliyor. ANTOLOJİLER, VERİTABANLARI www.paticik.com/edebiyat Geniş bir şiir ve düzyazı veri tabanı. Hem amatör hem de usta yaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2004 eline sağlık çok güzel olmuş :tebrikz:[signature][hline]Question: How many C++ programmers does it take to change a light bulb? Answer: You're still thinking procedurally! A properly designed light bulb object would inherit a change method from a generic light bulb class! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mix Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 buara sürekli gazeteye dergiye cıkıyoruz be :)[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 katılıyorum kesinlikle artmıştır tirajı farkında değiliz ama oldukça büyük bir topluluğuz bizde bir şeyler yapsak peşimizden sürüklicez insanları:)[signature][hline]Head, 25 July 2003 12:45 tarihinde demiş ki: valla en çok kutluyoruz arkadaşı abuzittin, 15 August 2003 14:22 tarihinde demiş ki: ben büyüyünce frp olmak istiyorum [b]KoC Icq Bir daha Log Out Olmadan Cikarsam Top oluyim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mix Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 pbp partisi acalım pati birligi partisi :-p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2004 güzel olmuş şekerpare dresquin. Ellerine sağlık[signature][hline]sonunda yeniledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar