Penthesilea Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 Selam, Adettendir buraya danismak o yuzden hemen bir sorayim. Haftaya tasiniyorum, evi sifirdan doseyecegim bu sirada birkac elektronik alisverisim de olacak, en onemlisi televizyon bunlardan. 46 inch istiyorum, kablo televizyon ve xbox icin kullanacagim genelde aleti, veya iste bilgisayardan birseyler izlemek falan icin. 46 inchten kucuk istemiyorum, daha buyugu de cok buyuk olur, Sony Bravia'lari cok begeniyorum derken bu televizyonu buldum. Tamam motionflow zart zurt yok da zaten o kadar meraklisi da degilim oyle seylerin. Fiyati da mukemmel, ne diyorsunuz iyi midir bu? http://www.amazon.com/Sony-BRAVIA-KDL-46S5100-46-Inch-1080p/dp/B001T9N0E4/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=electronics&qid=1263745352&sr=8-1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 ideal bence her türlü gideri var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 burda bikaç tane reviewı ve detaylı speci falan var http://review.zdnet.com/product/flat-panel-tvs/sony-kdl-46s5100/33485064 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 kisisel kanaatim, ya plazma ya led tv alinmasi. 52" plazmalar baya iyi. eskiden 8 ms lcd ler yoktu, sikinti oluyodu konsollarda. simdi o sorun kalkti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 plazmalar 10 numara bence. eski meski teknoloji ama goruntu guzel fiyat/performans (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 gayet şık ve kaliteli abi. Ne alırsan güle güle kullan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasha Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 bestbuy'in deallarini bekle bence, xmasda 52" v5100, slim ps3, ps3 remote, bi oyun ve bi blu-ray filme 953 dolar + tax odedim. su anda bi sony kampanyalari yine var ama verdigin linktekinden baya yuksek fiyati. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 motion flow olması şart bence, gözleri yoruyo uzun süre oturunca 50hz'de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 40" samsung al ilke. Gayyyet gider ve gayet yeter. 2 tane aldik, hem burda hem turkiyede, cok cok memnunuz. LEDtv alcan ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 evet, samsung led al. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 valla babam bir süredir KDL40W5500'ün peşinde koşuyor. isteği bir fiyat var o fiyattan ne zamandır göremiyor hiç biryerde. test etmiş bir insan olarak sonynin en sağlam TV'si diyebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 samsung da sony de iyi zaten bu alanda. Ama samsungun fiyatlari genelde daha uygun oluyor, bi de monitorden tvlere kadar hep samsung kullandim cok memnunum, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 LEDTv nedir hicbir fikrim yok? Hangi modellere bakayim mesela Samsung'da, direk model ismi verir misiniz bi Amazon'a bakayim. Motionflow cidden o kadar fark yapiyor mu ya, motionflowlu baslangic modelleri neler acaba bir bakayim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 Normal LCD'de arkadaki aydınlatma sistemi florasan mı ne öyle bir şey, LED'de LED işte :p Parlaklık, tüketim, ömür, incelik gibi tonla güzelliği var. Bende 100Hz Samsung LCD var, sonuçta 100/200Hz olayları input destekli şeyler değil, iki frame'in arasına kafasına göre frame sokuşturarak elde ediyor yüksek Hz görüntüyü. Onun için bir yerden sonra insanların etrafında bulanıklıklar, auralar falan oluşuyor, amatör kamerayla çekilmiş gibi duruyor filmler, bence çok rahatsız edici bir şey. En düşük ayarda kullanıyorum 100Hz'i bile. Elzem değil yani. LED olsa iyi olur ama, burada satılan model ismiyle UE-46B7000 iyidir mesela. UE-46B8090 da bir üst modeli, 200Hz var. Ayrıca imzana puanım dokkuz qanqam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 led tvlerde cıva yok diye biliyorum. çevreciyim diye ortalıkta dolanırsınız işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2010 şey diycem penth. 120hz televizyonlar var, Real 3D için onlar gerekiyor. "Ne yapayım ben 3D'yi yav" diyebilirsin ama her yerde 2010 3D senesi olcak diyorlar. Hazır amerikadasın, 3D Blu-Ray'ler felan çıktığında işine yarar. Sony iyidir, Samsung da iyidir. O gösterdiğinin fiyatı gayet makul gözüküyor. Ekonomik bir şey alcaksan iyi gider. 46inç boyutu da uygun bir boyut diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Ocak 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2010 Led tv alin. Bende led tv yok ama led ekranli laptop var diger lcdlere gore baya farki var renkler daha bir canli geldi bana, parlaklik olsun, ekran da daha ince oluyor gercekten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Abi LEDler daha pahali LCDlerden, degecek mi o farka? Normalde sorun degil ama 0 dan ev doseyecegim uzerine kira depozito falan agzim yuzum kayicak o yuzden olabildigince ucuz tutmak istiyorum. Bir yandan da alindi mi tam alinacak birsey, o yuzden linkini verdigim LCD ile samsung bi LED'in cidden cok mu farki olur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 butce darsa plazma aga. acik ve net. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 olm manyak miyim ben plazma alicam, LCD'den daha kotu degil mi, bi de boyle iz falan cikariyomus o olay hosuma gitmedi. 1k'ya kadar veririm diyelim iste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Teknik bilgim pek yok ama ne zaman bir teknoloji mağazasına gitsem samsung LED TV'ler kitliyor beni. uçmuşlar görüntü kalitesinde hakkaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Penthesilea said: olm manyak miyim ben plazma alicam, LCD'den daha kotu degil mi, bi de boyle iz falan cikariyomus o olay hosuma gitmedi. 1k'ya kadar veririm diyelim iste. yeni nesil plazmalarda yok oyle burn olayi. pany aliyosun bi adet , rahat ediyosun ekstrem kontrasttan tut, 0,2ms tepki suresiyle. buyuk ekranda plazma iyidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 hah lcd mi led mi derken bi de plasma girdi isin icine sdfs napcam ben lan uhuhu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 genelde konsol veya kablo yayin kullanicaksan led olmus lcd olmus cok da bir onemi yok. edge led ile, evet daha isabetli siyah oranlari aliniyor,gamut isabet orani artiyor, dynamic contrast daha efektif calisiyor(ki onemli bisey degil), panel aydinlatmasi kenarlarda oldugu icin panel acayip inceliyor estetik katiyor falan filan da duz lcd uzerine secmeyi gerektircek birsey degil. genel itibariyle bir av reciever tarafindan islenmeyecek bir kullanimda kullanacagin icinde panel frekansi cok goz onunde bulundurulmamasi gereken birsey bence. baggio da deginmis, bu enterpolasyon tarafindan generated frame ler sd ve kalite bazinda dusuk yayinlarda(bilmiyorum kablo orada nasil) parlama ve garip hareler olusturma yonunde bi egilim ciziyor. bu acidan goruntu kalitesine tam olarak bi yardimci sayilmaz. ama elbet bu dedigim 200hz icin gecerli, yeni panel aliyorken 100 un altina da dusulsun demiyorum. oyun icin ise ozellikle shooter oynuyorsan panel tepki suresi onem kazaniyor. bildigim kadariyla 8ms den hizli lcd panel yok bu fiyat araliginda, fakat zaten esas olan input lag dir. panel upscaling veya enterpolasyon icin ne kadar islem yaparsa input lag o kadar artar. o yuzden buna 2 cozum vardir. ya gamer mod denen modlarda enterpolasyon islemi yapilmaz ve islem olabildigine dusurulmeye calisirlir(ortalama 30-40ms seviyelerine duser), ya da dijital arabirim kullanmadan goruntu kalitesi kurban edilerek vga arabirimler kullanilir(ortalama 20-30 ms seviyelerine duser). Arti minumum 8ms de panel gecikmesi oldugu icin gecikmeler shooter oynanmayacak kivamlara varabiliyor input lag ile birlesince. ek bilgi paragrafi olarak, enterpolasyon ve upscaling islemlerinin full oldugu bir izlenimde input lag 150ms e kadar cikabilir, bu lip sync problemlerine ve turlu garip algilara yol acabilir. bu acidan yazmistim av reciever kullanilmayacak durumlarda diye. netekim bu cihazlar sync ve upscaling islemlerine yardimci olmak icin varlar. buradan cikacak sonuc, oncelikli kistaslar led mis, motionflow mus dynamic contrastmis degil, genel olarak input lag, panel tepkisi, ve upscaling performansidir. burada esh in plasma onerisi bu yuzden guzel. siyahmis , burn inmis falan dan degil. okuyan arkadaslar kusura bakmasin bi duzene oturtmadan karmakarisik onemli oldugunu dusundugum noktalari aklima geldikce yazdim. umarim fazla karistirmadan anlatmisimdir. @penth e o zmn ne aliyroum lan ben diyceksin. valla bende bilmiyorum da, 100hz in ustune para verme. sony alicaksan bravia engine 3 olsun. ve review bak, input lag 30 un ustune cikmasin. input lag olcumlerini okdugun reviewlar analog crt lere gore yapmiyorsa dikkate alma(bazilari komik komik lcd vs lcd yapiyor ilginc sekilde). samsung dusunursen de 8 serisine kadar cikmaya gerek yok. plasma mantikli geldiyse ise esh e havale ediyorum. cok pro oyuncu degilim , shooter az oynarim, videophili degilim siyah cok uzmuyor beni dersen ise direk lcd al dedigim kriterlere uygun diyor bitiriyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 pati tech-reviewerı adam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar