inprc Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 merak ediyorum almanlar 2.dünya savaşı oyunlarını oynuyomu yazık lan adamlara bide nazi olarak oynadığmız bi oyun çıksın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eski Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 ırççılık yapma argadaşım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 siyaset var banlansın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 bütün 2.dünya savaşı temalı cod'leri nazi olarak oynayabiliyoruz zaten. hikaye olarak dersen çok karşıtı olur yapmak istemiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lord_gorthaur Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 Company of heroes'da almanlarla oynuyor olmanlazım, gençler oynar gibime geliyor cod yada moh ama babalarını dedelerini düşünenler ne yapar bilmiyorum :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2010 hearts of iron serisi var, illa her defasında almanlarla dayak atıyorum herkese. (:P) close combat serisi var aynı şekilde, maalesef devamı gelmedi ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Ocak 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2010 Epey Alman oyun dergisi okudum. Soz konusu oyunlara yaklasimlari mesela Amerikalilardan veya bizden farkli degildi. Burada iki onemli faktor var: 1- Biz benzer konulara gereginden fazla milliyetci yaklasiyoruz. Mesela 1. Dunya Savasini konu alan bir fps ciksa ve digelim bir Ingiliz askeri olarak Turk askerlerine karsi savasiliyor olsa, bu bizim oyunculara ters gelir. 2- Almanlarda -ozellikle 2. Dunya Savasi soz konusu oldugunda- milliyetci duygular diger ulkelere gore cok az. Elbette irkcilar var ama onlar azinlikta, geriye kalanlar tam tersi bir tavir icerisindeler. Lisede Alman bir hocamiz "Almanlarin pek cogu Turklerin aksine kendi bayraklarini evlerine vs. asmaya cekinir, cunku bunu yapinca Nazizim veya benzeri bir idolojiye inandigimizin sanilmasindan korkariz" demisti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pronoit Mesaj tarihi: Ocak 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2010 iyi de oyunlarin en havali tipleri hep almanlar adamlar neyin derdine düşecekler ki memnundurlar hatta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2010 Sam said: hearts of iron serisi var, illa her defasında almanlarla dayak atıyorum herkese. (:P) close combat serisi var aynı şekilde, maalesef devamı gelmedi ama. yok onu sormamış =) alman insanlar gidip ikinci dnya savası oyunları oynuyomu diye sormus. Oynuyolar valla bildiğim kadarıyla. büyük bir market almanya. genelde dublajlanıyor büyük oyunlar, "god damn kraut" gibi kısımları sakinleştiriyolar diey acıklamıştı alman bir arkadaş bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2010 inprc said: yazık lan adamlara bide nazi olarak oynadığmız bi oyun çıksın diye devam ettirmiş ama. :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Ocak 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2010 ekstra baslık acmayalım 1 hearts of iron ın 1.dünya savaşı modu varmı? 2 1. dünya savaşı turn based strategy tarzı bi oyun varmıdır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2010 1- hoi2 için var 2- matrixgames'in 2 oyunu varmış: http://www.matrixgames.com/products/365/details/World.War.One.-.La.Grande.Guerre http://www.matrixgames.com/products/331/details/Guns.Of.August.1914.-.1918 hatta bu ilk oyunda enver paşa olunabiliyormuş, bakayım bari ehu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Ocak 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2010 Yani gayet de normal oynuyorlar WW2 oyunlarını, adamlar nazilerle kendilerini ayrıştıdıkları için senin benim gibi amerikalı/rus'u oynuyorlar. Tam tersine bir alman'ı oynayabildiğiniz WW2 oyunlarında yapımcılar çok dikkatli olmak zorundalar yoksa oyun almanyada yasaklanabiliyor ( örneğin bir fps oyununda almanları vururken arkada gamalı haç olması sana bana ya da amerikalıya dert değilken, sırf bu yüzden bir oyun almanyada yasaklanabiliyor ). Haliyle Almanya da büyük pazar, o yüzden yapımcılar nispeten çekinikler içinde alman/nazi geçen ww2 oyunu yapmaya. Yine de aslında bayağı bir oyun var, aklıma ilk gelenler: Silent Hunter 3, Silent Storm, Company of Heroes: Opposing Fronts, Close Combat serisi, Men of War (yanlış hatırlamıyorsam alman campaign'i vardı), Hearts of Iron serisi diye gider. Pek fazla FPS yok çünkü bu bir alman askeri ve haliyle bi nazinin gözünden dünyayı göstermeye çalışmak harbiden riskli bir iş. Hem oyunun yasaklanma/gereksiz kritik alma riski var hem de çok antipatik görülüp pek satmayabilir. Büyük büyük babanız bir sherman'ın içinde ölseydi herhalde bir alman askeri olarak first person takır takır sherman indirmeniz istendiğinde oturup oyunu kapatırdınız. Almanlar işte aynı şeyi yapamıyor çünkü nazilere karşı empati hissettikleri anda hem etik hem de legal olarak suçlu oluyorlar. Öte yandan, nazilerin arasındaki suçsuz asker fenomeni de bir milyon kere işlendi, kimsenin ben o yöne de gitmek istediğinden emin değilim. Tabi bütün bunlar CoH'da alman oyuncuların wehrmacht'ı alıp da bariz amerikalı nickerine sahip rakiplerinin üstüne panzerleri sürüp etrafı dağıtınca hafif bir zevk almalarını engellemiyor değil, ama olsun o kadarı da gayet doğal diyip geçiyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Ocak 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2010 Bizim arkadaşında dedesi var SS subayı resmi var üniformalı falan aynı geyik yok nazileri sevmezdi falan lan olm birinizde gururla deyin benim dedem çok sert ss subayıydı tek başına bi fransız şehrini yerle bir etti falan bunu istiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Ocak 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2010 Company of heroes demişken, 1800mb patch mi olur lan! ayıp be. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Ocak 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2010 http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=339127 bunun dısında bi mod varmıdır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2010 bildiğim kadarıyla hayır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Ocak 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2010 onunda dl linki ölmüş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ocak 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2010 peki bu almanlar ne kadar tat alio almanlıktan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slickers Mesaj tarihi: Ocak 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2010 /summon vanille Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Ocak 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2010 victoria da böle bi event filan varmı hiç oynamadımda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Ocak 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2010 var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Ocak 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2010 toplum olarak ikinci dünya savaşını biz yapmadık başkaları yaptı şeklinde bir savunma mekanizması geliştirmişler normal hayatlarına devam edebilmek için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Ocak 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2010 hearts of iron da fenaymış. fm'de real madrid'i seçerek oyuna başlamak gibi bir şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2010 Mortis said: peki bu almanlar ne kadar tat alio almanlıktan? lol aklıma bu geldi: http://img22.imageshack.us/img22/8756/hitlertq.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar