Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

almanlar


inprc

Öne çıkan mesajlar

Epey Alman oyun dergisi okudum. Soz konusu oyunlara yaklasimlari mesela Amerikalilardan veya bizden farkli degildi.

Burada iki onemli faktor var:

1- Biz benzer konulara gereginden fazla milliyetci yaklasiyoruz. Mesela 1. Dunya Savasini konu alan bir fps ciksa ve digelim bir Ingiliz askeri olarak Turk askerlerine karsi savasiliyor olsa, bu bizim oyunculara ters gelir.

2- Almanlarda -ozellikle 2. Dunya Savasi soz konusu oldugunda- milliyetci duygular diger ulkelere gore cok az. Elbette irkcilar var ama onlar azinlikta, geriye kalanlar tam tersi bir tavir icerisindeler. Lisede Alman bir hocamiz "Almanlarin pek cogu Turklerin aksine kendi bayraklarini evlerine vs. asmaya cekinir, cunku bunu yapinca Nazizim veya benzeri bir idolojiye inandigimizin sanilmasindan korkariz" demisti.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

hearts of iron serisi var, illa her defasında almanlarla dayak atıyorum herkese. (:P)

close combat serisi var aynı şekilde, maalesef devamı gelmedi ama.


yok onu sormamış =)

alman insanlar gidip ikinci dnya savası oyunları oynuyomu diye sormus.

Oynuyolar valla bildiğim kadarıyla. büyük bir market almanya. genelde dublajlanıyor büyük oyunlar, "god damn kraut" gibi kısımları sakinleştiriyolar diey acıklamıştı alman bir arkadaş bana.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yani gayet de normal oynuyorlar WW2 oyunlarını, adamlar nazilerle kendilerini ayrıştıdıkları için senin benim gibi amerikalı/rus'u oynuyorlar. Tam tersine bir alman'ı oynayabildiğiniz WW2 oyunlarında yapımcılar çok dikkatli olmak zorundalar yoksa oyun almanyada yasaklanabiliyor ( örneğin bir fps oyununda almanları vururken arkada gamalı haç olması sana bana ya da amerikalıya dert değilken, sırf bu yüzden bir oyun almanyada yasaklanabiliyor ). Haliyle Almanya da büyük pazar, o yüzden yapımcılar nispeten çekinikler içinde alman/nazi geçen ww2 oyunu yapmaya. Yine de aslında bayağı bir oyun var, aklıma ilk gelenler:

Silent Hunter 3, Silent Storm, Company of Heroes: Opposing Fronts, Close Combat serisi, Men of War (yanlış hatırlamıyorsam alman campaign'i vardı), Hearts of Iron serisi diye gider.

Pek fazla FPS yok çünkü bu bir alman askeri ve haliyle bi nazinin gözünden dünyayı göstermeye çalışmak harbiden riskli bir iş. Hem oyunun yasaklanma/gereksiz kritik alma riski var hem de çok antipatik görülüp pek satmayabilir. Büyük büyük babanız bir sherman'ın içinde ölseydi herhalde bir alman askeri olarak first person takır takır sherman indirmeniz istendiğinde oturup oyunu kapatırdınız. Almanlar işte aynı şeyi yapamıyor çünkü nazilere karşı empati hissettikleri anda hem etik hem de legal olarak suçlu oluyorlar.

Öte yandan, nazilerin arasındaki suçsuz asker fenomeni de bir milyon kere işlendi, kimsenin ben o yöne de gitmek istediğinden emin değilim.

Tabi bütün bunlar CoH'da alman oyuncuların wehrmacht'ı alıp da bariz amerikalı nickerine sahip rakiplerinin üstüne panzerleri sürüp etrafı dağıtınca hafif bir zevk almalarını engellemiyor değil, ama olsun o kadarı da gayet doğal diyip geçiyoruz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...