Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bir windows 7 masalı

parvus

Öne çıkan mesajlar

sağdan soldan win 7 arayışlarına girmiştim, lakin indirip yüklediğim dvd, bi takım aktivasyon işlemlerinden sonra, sürekli mavi ekran bile vermeden sürekli donup takılmaya başlamaya başladı, sonrasında vistadan yükseltme yaptığım için öyle oldu sanırım deyip d'ye sıfırdan yükledim, arada tekrar ilk yüklediğim sürümü deneyince açıldı şansıma aynı sistemim duruyordu bir tek windows vista yerine 7 vardı, d'deki gereksiz gördüğüm dosyaları sildim bu arada unlocker filan indirip zorladım, bu sefer de yine yeniden başlarken mavi ekran gelmeye başladı.

sonrasında başa döndük deyip emektar xp yi yükleyeyim dedim, yükledim son aşamada yine başa döndü tekrar yeniden başlamaya başladı.

bu arada nasıl olsa acronis yüklü imaj dvd si de var dedim, rahatım, son çare başa döneyim onu deneyim dedim, o da çalışmadı. xp yi tekrar deneyince yükleme yapılacak bir bölüm yok diyor. ne olacak bu şimdi ?

acer recovery filan da yok.
Sosyal ağlarda paylaş

g-parted diye live cd olarka kullanabilecegin bir linux tabanli partition dalgasi var ordan acicaksin win7yi kurdugun yeri silip tekrar ntfs falan formatlicaksin sonra xpyi takip kuracaksin.

benim bildigim windowslarda upgrade olur , downgrade olmaz o yuzden de ben hep yukaridaki gibi yaptim.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu yanlız bana da olmuştu illa korsan yazılımdan kaynaklanmış olması gerekmiyor bu hatanın.Ha ama hakkaten OS'ye geldimi korsan kullanmayın kıyın paraya alın yada ne kullanıyorsanız onunla devam edin, böyle oyun yüklemek kadar kolay değil gördüğünüz gibi.

Çözüme gelince: Ben rasgele Biosdaki ayarlarlan oynamıştım, hard disk konusunda (IDE falan filan...) ne varsa şuanki ayar not al, sonra sıradan bi oyna, arada rastgele düzeltmişti valla :) Gerçi bende hard diski görmemesinin nedeni windowsdayken ubuntuyu sildikten sonra -MBR yüklemeden- boot managerini (GRUB ) silmemden olmuştu.Son olarak aklıma geldi recovery console'dan MBR'yi tamir ettir belki de ondan oluyordur. Boot'u tamir için bişiy daha vardı unuttum, onu da dene. Kısacası kurcala abi, er-geç çözersin.
Sosyal ağlarda paylaş

Fortuna said:

Bu yanlız bana da olmuştu illa korsan yazılımdan kaynaklanmış olması gerekmiyor bu hatanın.Ha ama hakkaten OS'ye geldimi korsan kullanmayın kıyın paraya alın yada ne kullanıyorsanız onunla devam edin, böyle oyun yüklemek kadar kolay değil gördüğünüz gibi.

yo çok kolay. üç saatte indirdim on dakikada dvdye attım sora da kurdum bitti asdfsd
Sosyal ağlarda paylaş

PrudenT said:

abi neler neler yaşanıyor. benim windows çökmüştü mesela bi kere. format atayım bari dedim taktım cdyi. cdnin ilk daha format atmadan önceki aşamasında elektrik gitti. geldiğinde takır takır çalıştı pc anlamadım sdfg

d20 atmış 20 gelmiş, critical hit of.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...