Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Efendi Metalciler

yav

Öne çıkan mesajlar

buZZeR said:

evet, feysbuktaki gruplara zaten insanlar bomboş tenekeler olduklarını belli etmemek için, bişeylere umutsuzca dahil olmak için giriyorlar; bir tek siz dopdolu renk cümbüşü insanlarsınız.

Grupların bir çoğu direk o amaçla kuruluyor zaten. İnsanlar başkalarının ilgisini çekip kendi altlarında başkalarını toplamayı seviyorlar. Bazıları da oyum, buyum hem de aynı zamanda şuyum demeyi seviyor. O yüzden dediğin gibi bir sürü grup kuruluyor, doluyor, boşalıyor..
Sosyal ağlarda paylaş

Doğru diyosun burdaki aşağı yukarı herkesin aksiyommuşçasına bildiği gerçekleri anlatarak, sizin yaptığınız hata genellemenin dibine vurmak oluyor sadece başka bişey değil

aha adam facebook grubu diyor yürü karakterini ezelim, metalci demiş bi de zaten aboo karnına da vuralım koş koş

gibi bişi oldu şurda
Sosyal ağlarda paylaş

o değilde geçen bi kız anlatıyordu (geçen dediğim 1 sene oldu) işte buna demişlr gel seni şu çocukla tanıştıralm vs vs bişlier hem oda emo işte snn gibi falan demişler kız aynen böyle dedi ciddi şekilde dedim lan bu geyik bizim dalga işini millet benimseyen bunu kullanan baya baya insanlr varmış dedim allah kahretsn
Sosyal ağlarda paylaş

barnacle said:

buZZeR said:

evet, feysbuktaki gruplara zaten insanlar bomboş tenekeler olduklarını belli etmemek için, bişeylere umutsuzca dahil olmak için giriyorlar; bir tek siz dopdolu renk cümbüşü insanlarsınız.

ne için giriyolar?

kendimden yola çıkayım: bir arkadaşımın gruba girdiğini gördüm, tıkladım, sol üstteki efendi görünümlü adamı gördüm, güldüm, join butonuna tıkladım. çok übermenschliche düşünceler geçmedi bu süreçte kafamdan. neden yaptım? efendi metalci adam fotoğrafı komikti çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

İkisi de değil, Zakk Wylde çünkü o adam.

Türkiye'de "metalci" denen kesim ile gavurun "metalhead" dediği kesim farklı. Türkiye'de metalciler stereotip, aşağı yukarı tipi ve dinlediği gruplar (sıkıntı burada bana göre) belli olan adamlar. Hiç bir metalci Iron Maiden sevmiyor olamaz mesela, daha sertçeneyse Death sevmek zorundadır, bunun gibi bir sürü yazılı olmayan ama uymazsanız garipsendiğiniz kuralı vardır. kabul etmeyebiliriz ama gerçek bu, bu nedenle metalci ezme maksatlı söylenen bir şey gibi geliyor bana hep. Ve metalciyim diyen adam benim bakış açımla metalhead falan değil.

Metalhead mevzusu ise metal "de" dinleyen adam, bitti. Saç uzatıyorsa canı istediğinden uzatır, dövmesini istiyorsa yaptırır, bunların hiç birini yaptırmıyorsa kimse karışmaz ona burdaki gibi. Metal daha merkezindeyse müzik zevkinin, metalhead diyebilir kendisine. Veya tamamen metal dinliyor da olabilir, kendi zevki. Mesela aynı şekilde bizim bu stereotipleştirme kafamızla gördüğümüz an "emo bu" diyeceğimiz adamların gavur ellerde screamo ile alakası olmadığı ve sadece kütür kütür metal çalıyor olduğu da olabiliyor, örnek bu sadece.

İlla adamı bir kalıba oturtma çabası var da o kalıp için bellediğiniz kurallar tutmayınca saçmalıyor insanlar, kalıp yetmiyor çünkü. Yetmesi de mümkün değil zaten.

Last.fm'de "openminded metalheads" diye çok daha işlevsel bir grup var ayrıca, konu ile alakalı olarak. Babaların ne demeye çalıştıklarını anlamadım da baştaki metin sırıttırdı biraz.
O başbakanlı muhabbet bir festival kuyruğunda yaşandıydı bu arada, ona gönderme.
Sosyal ağlarda paylaş

üff amma kasmışınız ha. metal dinliyorsan, sen kendine ne dersen de metalcisin işte. beğen beğenme.

metalci misin? hayır
kimleri dinlersin? iron maiden, natingelsmedırs falan

komik duruyo şu kasmaya gerek yok bu kadar. nasıl "ben metalciyim" diyen biri için "ergen psikolojisi, özentilik" deniyorsa "ben metalci değilim o ne be ama metalüka m/!!" diyen biride ergenliği aşmış, bilinçlenmiş "gibi görünmeye çalışan" oluyor. her 2 durumda bana çok komik görünüyor no ofens.
Sosyal ağlarda paylaş

Dizleri yırtık eski bir blucin ve ayağına giyilen postal ya da çizmeler. Abi bunlardan 40 yaşıma gelsemde vazgeçmem. Bu ben metalciyim hede hödöyüm olayı değil. Nasıl con con tayfa altına kilotlu çorap üstüne gömlek giyip cıkıyorsa ya da a&f leri cekiyorsa. Burada ki mantıkta aynı. Ha şu da var yeri gelir techno nun yerini metal tuttmaz yeri gelir arabeskin yerini jazz ya da klasik müzik.Yukarıda dendiği gibi insanlarda 70 lerden beri ''şekilcilik'' tir gidiyor bi tarafımda tüy bıraksam sen şu sun bu sun olayına giriyorlar. Yani eğitim şart =P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...