Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tr'nin üniversiteleri sıralaması

yav

Öne çıkan mesajlar

Bu ülkede öğrencilerin %70'i dershane politikaları doğrultusunda üniversitelere giriyor.

ÖSS sonunda dershanelere rehberlik almaya giden öğrencilere açıkta kalmasınlar diye bak şurası var, bu bölüm süper, tadında şeyler söylüyor rehberlik öğretmenleri ve bir bakıma öğrencileri kandırıyorlar; bunun nedeni de dershanelerin öğrencilere üniversite kazandırma başarılarının yüksek tutulması kağıt üzerinde.
Sosyal ağlarda paylaş

calimero said:

son paragrafın kadar çelişkiyi içinde barındıran bir paragraf uzun zamandır görmemiştim.

Helal Team...

biraz öyle oldu galiba :) ama bizim üniversitelerin en büyük sorunu kaynak sıkıntısı...

Ayrıca istanbul üniversitesi haksız rekabet içersinde bu sıralamada çünkü adamların 2 tane tıp fakültesi var
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Bu ülkede öğrencilerin %70'i dershane politikaları doğrultusunda üniversitelere giriyor.

ÖSS sonunda dershanelere rehberlik almaya giden öğrencilere açıkta kalmasınlar diye bak şurası var, bu bölüm süper, tadında şeyler söylüyor rehberlik öğretmenleri ve bir bakıma öğrencileri kandırıyorlar; bunun nedeni de dershanelerin öğrencilere üniversite kazandırma başarılarının yüksek tutulması kağıt üzerinde.

abi sorma ya aynen öyle bak geçen bizim okulda biriyle tanıştım. çocuk 86lı mı ney, diyarbakırlı, liseyi epey boş geçirmiş mezun olduktan sonra 2.senede falan aklı başına gelmiş başlamış çalışmaya sonra işte 3 ya da 4. girişinde güzel puan almış (ege-iktisatta işte)

adam okul öncesi öğretmenlik istiyormuş baya baya bildiğin. Sonra rehberlik hocası kandırmış bunu iktisat çok güzel onu yaz falan diye adamın ülkenin tüm çocuk öncesi öğretmenlikleri tutturan puanı varken tutmuş istediği meslekten vazgeçmiş gelmiş iktisata.

Eh şimdi vizeleri falan da çok kötüymüş hiç zevk almıyormuş vs.vs.

diceksiniz koca herif 86lı (87 de olabilir herneyse) nassı kanıyor elalemin dediğine de işte... basbaya kanıyor insan

çok acıdım valla çocuğa

yalnız hiç böyle düşünmemiştim, hakkaten de dersane reklam çarşafına iibf'ye kazandırdıkları öğrenci sayısını 1 artırmak için yaptırtmış heralde. yazıklar olsun :/
Sosyal ağlarda paylaş

üniversite bazında böyle sıralamaları pek dikkate değer bulmuyorum, sonuçta siyasal bilimler fakültesiyle, elektronik mühendisliği bölümlerini (ya da herhangi birbirine benzemez x-y kombinasyonunu) az sayıda kritere dayanarak bir ortak payda yakalamak imkansız. sadece tıp fakültelerinin bile sıralamaları ne kadar etkilediği belli.
itibar edilecek bir şey değil de, kim ne kadar uzağa işedi diye kantarla ölçüm yapan bi yaklaşım, o da ölçüm sonuçta.

ha bildiğim kadarıyla ülke dahilinde öyle fakülte/bölüm bazında, lisans/lisansüstü ayrımı yaparak ve çok sayıda kriter belirleyip sıralama yapılan çalışma da mevcut değil. o açıdan böyle böyle öğreniyoruz işte doğuş üniversitesinin gs üni'den daha iyiymiş diye. içim içimi yiyordu öğrendiğim iyi oldu bunu. sçs abbas
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...