Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Fistan said: herkes istanbulda ankarada değil. bu universite ogrencilerin bir cogu zor sartlarda okuyor ve universiteye hazırlanıyor. cogunun interneti bile yok. hakkariden, erzurumdan, karstan universiteye calısıp girmeye calısıyorlar. o durumda bi insan universite hocalarını arastırmaya ne gücü ne aklı yeter. senin yaptıgın dogru ama anca yüzde 1-2 falandır araştırıp girenlerin sayısı. burası türkiye. yüzde 1-2 falandır ama üniversiteye girenlerin muhtemelen %40-50sinin de internete girip araştıracak imkanı vardır. biliyorum yani okulda çevremdeki insanların durumunu. sadece kendi çevreme bakacak olsam %70-80 derim. bunun imkandan çok mentalite ile ilgisi var. Bu oran %20lere %30 lara dayansan ondan sonra tamam imkansızlık dersin ama değil. zaten türkiyedeki üniversitelerin %50sinden fazlasının yarardan çok zarar getirdiğini düşünür ve geriye kalan üniversiteler üzerinden yaparsan bu araştırmayı ortaya çıkan tablo daha da kötü olur. senin bahsettiğin insanların %70i zaten üniversiteye herkes girdiği için giren insanlar. bunun imkansızlıkla falan değil toplumla ve sosyoloji ile alakası var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 şimdi adam bakıyor bi bölüme 340 puanla almış geçen sene. ama kontenjan 20 ve 25 kişi yazmış. diğer 5 kişi de 250 lerde almış girememiş. 360 yazan var buraya falan. en dusuk 340 ta kontenjan dolmuş. gelecek sene oha 340 puan diyip araştırmayan puanı yuksek diye 150 340+ ogrenci burayı yazmış. talep artmış. ama bu 150 kişiden ilk 20 yi almış adam o da 352 ye geliyo en son. 340+ olanlar dışarıda kalmış. noldu universitenin puanı yukseldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Fistan said: şimdi adam bakıyor bi bölüme 340 puanla almış geçen sene. ama kontenjan 20 ve 25 kişi yazmış. diğer 5 kişi de 250 lerde almış girememiş. 360 yazan var buraya falan. en dusuk 340 ta kontenjan dolmuş. gelecek sene oha 340 puan diyip araştırmayan puanı yuksek diye 150 340+ ogrenci burayı yazmış. talep artmış. ama bu 150 kişiden ilk 20 yi almış adam o da 352 ye geliyo en son. 340+ olanlar dışarıda kalmış. noldu universitenin puanı yukseldi. abi benim akıl durdu bu hesaba sen haklısın cekiliyorum :=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 @ardeth, ee toplum sosyolojiyle alakasını bizde biliyoruz bunun da konuyla alakası ne şimdi yazıp duruyorsun bu konuya. nerden nereye çektin konuyu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 listeye göre üniversitem (koü) van yüzüncü yıl üniversitesinin ve dicle üniversitesinin bile gerisinde kalmış. başka sorum yoktur hakim bey. teşekkürler. tanım yapıyorum, ömr-ü hayatımda gördüğüm en saçma liste olmalı. cidden başka bir şey olamaz yani. hani oturup teker teker araştırma yapmadım "ACABA VAN 100.YIL KAÇ ARAŞTIRMA ÇIKARMIŞ KOÜ KAÇ" diye, fakat ikisini de görmüş bir öğrenci olarak arada 7.5 milyon ışık yılı fark olduğunu söyleyebilirim. liste baştan aşağı yanlış olsa gerek. belki de ben yanlışım gerçi bilemiyorum. prof değilim yani. ama bir saçmalık kesinlikle var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 oraya bişiler el atmıştır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Holy said: ShadowFury said: itü 2. olmaz ya. hadi onu geçtim boğaziçi neden 6.?kıskanç itülüyüm ben:D ama evet kıskancım, boğaziçini kıskanıyorum, 6. olmasını kendime yediremem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Ardeth said: öss puanı nasıl şekilleniyor o bir muamma öss puanı şekillenmesi gerektiği gibi şekillenmiyor diyorum. sen gelip bana öss puanı talep ile şekilleniyor diyorsun (daha ziyade kafanız basmıyor mu gibi saçma bir tavır takınıyorsun sevgili Fistandandilus :p ). Anlamadığın nokta benim sorduğum soru bu değil. senin dediğin şey "iki artı iki dörttür" demekten farksız. Öss puanı tabi ki taleple şekillenecek çünkü öss zamanı elinize tutturulan liste geçen seneki öss puanlarının ortalaması. sorduğum soru yeterince açık olmayabilir ama senin soruyu düşünüş derinliğin bir milimetre civarlarında. istiyorsan soruyu düzelteyim, öss puanları nasıl oluyor da böyle şekilleniyor. itü, boğaziçi, iü gibi bir üniversiteye giren insanların belki %50sinin internete girebilecek imkanı varken neden girip araştırmıyorlar da sadece isme bakıp giriyorlar. bu durumun üniversiteye girme olayının bir furya olması ile de ilgisi var bu neden böyle gibi sorular benim aklıma gelen sorular. sen tanım yapmaya devam edeceksen hala ama devam et. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 öss puanı nasıl şekilleniyor o bir muamma dersen öyle anlaşılır ama asıl dediğin başka türkçe kelimeler kullanılarak anlatıldıgı için yanlış anlaşıldım diyorsun ama söylemek istediğin şekil "puanlar şekillenmesi gerektiği gibi şekillenmiyor" muş. hata sende bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 öss tercihleri ile ilgili fikrimi de açıklayayım. BİR HEDEFİ OLAN VE ONUN İÇİN ÇALIŞAN %0,001'lik yüzdelik dilimin içinden yalnızca %0,000005'i beklediği puanı yapabiliyor ve hedeflerine göre tercih yapabiliyor. Geriye kalan büyük kısımdaki öğrenciler ise "ya tutarsa" mantığıyla sallıyorlar. Tercihlerdeki saçmalık ve puanların mantıksızlığı da bundan kaynaklanıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 yök kaldırılmalı ösym kaldırılmalı her fakulte/bolum kendi sınavını kendi yapmalı hic bir kıstas olmadan ha torpil doner mi,evet deli gibi doner Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 yazılanları okuyunca içim kararıyo yemin ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 ShadowFury said: Holy said: ShadowFury said: itü 2. olmaz ya. hadi onu geçtim boğaziçi neden 6.?kıskanç itülüyüm ben:D ama evet kıskancım, boğaziçini kıskanıyorum, 6. olmasını kendime yediremem.o zaman hain! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 ha tabi kaçıncı sınıf olduğun da önemli bunları söylerken Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Fistan said: hata sende bence. evet zira konunun bulunduğu noktayı ve gidişitanı analiz ederek tartışma seviyesinin nerde olduğunu aklı basan bir sürü insan varmış etrafta görmemişim. herkes istediği kişi ile tartışmakta özgür zira, bu yüzden %100 suçluyum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SodomVsGomore Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Kadir Has tıp fakültesi yok 17. sıra. Vasatız anasını satıyım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
coquette Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 odtu heryerde 1 numara diyecegim, hava atiyormusum gibi gorunecek, neyse ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 "nutella yerim" said: yök kaldırılmalı ösym kaldırılmalı her fakulte/bolum kendi sınavını kendi yapmalı hic bir kıstas olmadan ha torpil doner mi,evet deli gibi doner her bölüm bunu eskiden kaldırıyordu ama şimdi üniversiteye girmek isteyen insan sayısı ile bu mümkün mü emin değilim. ayrıca evet torpil döner. ilk yapılması gereken şuan bulunan üniversitelerin %80ninin "meslek üniversitesi"ne dönüştürülmesi. Onun sistemi üzerine ayrıca düşünülebilir ama "akademik" üniversiteler, yani bilim adamı yetiştirecek üniversiteler kendi sınavları kendileri yapabilirler kişi sayısı şimdikinin %20lerine düşünce. Ayrıca yökten tamamen bağımsız olmalılar. Zira Türkiyenin bilim adamı dediği insanların önemli bir kısmı şuan profesörlüğe kapak atmak için senede 10 tane dünyanın en dandik makalelerini çıkaran insanlar. tabi bu mentaliteyi meslek üniversitelerinde nasıl kırarız onu da düşünmek lazım. meslek üniversitelerinde hocaların kalitesi üretilen işçi, ürün ve teknoloji ile direk orantılı tutulabilir. makalenin dandiği kabul görürken ürün test edilen bir varlık olduğu için onun dandiği affedilmez bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chagy Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 ahah gazi 5. oda güzel. Gazi mühendislikler yüzünden mi 5. olmuştur, tıp yüzünden mi orasını bilemicem sdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Ardeth said: Fistan said: hata sende bence. evet zira konunun bulunduğu noktayı ve gidişitanı analiz ederek tartışma seviyesinin nerde olduğunu aklı basan bir sürü insan varmış etrafta görmemişim. herkes istediği kişi ile tartışmakta özgür zira, bu yüzden %100 suçluyum. abi yanlış cümle kullanıpta bide böyle haklıymış gibi sallaman hoş değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 hala hangi okuldasın veya mezunsun sorusunu "boğaziçi" die cevaplayınca, insanlar "ooo" dio, böle devam ettikçe sorun yok ehuhue. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 süper polemik dönmüş yalnız koca koca adamlar şaşırdım ayol valla ahaha süper yanlış anlamalar falan var böyle aralarda sdffds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 atatürk üniversitesi neresi yahu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 erzurum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goarth Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Bu listeler vakit kaybı çünkü öğrencileri çok bağlamıyor.. Bağlayan nokta yeni mezunların kaçı iş bulabilmiş. Yoksa belli üniversitelerimiz hariç yüksek lisans için başvurduğun zaman birşey ifade etmiyor. Yök vs kaldırılsın noktasına şunu eklemek istiyorum bence bütün üniversiteler paralı olmalı,burs olanakları olmalı ki herkes saldırmasın puanlar coşmasın diğer insanlarda ara eleman olacaklar meslek liselerine gidip bu ara eleman eksikliği kapıtmalı bence hem böyle eğitim kalitesinin de aratıcağını da düşünüyorum. Şöyle bir nokta var benim dediğim büyük hayel çünkü sokakta ferrari ise tur atan insan ile bugün açlığa nasıl talim edecez diye düşünen gelir uçurumun ay-dünya mesafesinde olan bir ülkedeyiz malasef... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar