Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hollanda vize

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Merhaba arkadaşlar,12 şubat gibi sevgilimi görmek için Hollanda'ya gitme niyetindeyim ama ilk defa vize vs gibi işlemlerle uğraşıcam için biraz yardıma ihtiyacım var.

Uçak biletimi aldım,
-işsizim(aa şey yeni mezunum diyecektim),-
-nisanda askere gidecem askerlik şubesinden gerekli belgelerim var.
-kız arkadaşım oradan bana davetiye yollacak.

başka nelere ihtiyacım var acaba?
Mesaj tarihi:
özel sağlık değil de bağkur ssk gibi şeylerde oluyo diye biliyorum
bişi olursa türkiyeye yollarsınız orda hallederler demek için

banada saçma gelmişti ama bi arkadaşım fransaya giderken o şekilde gitti
true story
Mesaj tarihi:
Git yaptır sağlık sigortası, ucuz zaten. 20 ytl mi neydi. Vize başvuru formu gerekicek. Konsolosluğun sitesine gir orda vardır. Ama çalışmıyorsan, bir yerlere bağlı değilsen zorluk çıkarabilirler. İyice araştır
Mesaj tarihi:
ya biz couchsurfingde surf işine giricez ilk defa amsterdamda kalmayı düşünüyoduk, benim vizem şengen zaten hazırda var da arkadaş nerenin adresini vericek bu saatten ayarlamakla uğraşamıyoruz
Mesaj tarihi:
öğrenci değilsin galiba. darn kötü oldu bu.

ama turizm amaçlı gidebilirsin tabiki.

kız arkadaşının oradaki konumu nedir? vatandaş mı?
vatandaş ise davetiyesi çok işe yarayacaktır emin ol.
sağlık sigortası.
otel rezarvasyon ya da adres.
başka ne vardı be hiç aklıma gelmiyor.
pasaport :D en az 1 yıl uzatılmış galiba.

noter tastikli ikametgah belgesi istiyorlarmıydı yahu?
belki o vardır.

aklıma gelenler bunlar.

ama işsiz olman baya yara açıcak
Mesaj tarihi:
Ya sana iki soru sorabilir miyim?
Birincisi kız arkadaşın orada mı yaşıyor ve yabancı mı?
İkincisi ise uzaktan ilişki böyle nasıl oluyor?
Ben de böyle birşeye girmek üzereyim, o yüzden soruyorum. Cevaplarsan çok sevinirim.
Mesaj tarihi:
ya arkadaşlar şu davetiye nerden nası gönderiliyo kafayı yicem. Kızın yarın davetiye göndermesi lazım bana, konsolosluk davetiyeyi fakslasın size, siz bize elden verin dedi. Ulan faks yok ki. Mail ile falan atılabiliyo mu bu meret?
Mesaj tarihi:
E-mail oluyor evet.
Bİr de işsizliğin çok problem yaratacağını zannetmiyorum sonuçta biletini almışsın göstereceksin zaten turist vizesiyle gidiyorsun vesaire de; askerlik sıkıntı olabilir o konuda hiçbir fikrim yok.
Mesaj tarihi:
abi şimdi kız arkadaşım çift vatandaşlığı var alman/türk olmak üzere ama orada ikametgah gözükmediği için davetiyeyi bir Türk arkadaş yollacak.

Aramaya gelince bir sürü siteye baktım ama genelde,öğrenci isen şöyle,işin varsa böyle bilgileri vardı hatta trek turizmle görüştüm bir email attılar,vergi levhasından,3 aylık faaliyet raporuna kadar saçma sapan şeyler olunca bende buraya yazıyım dedim malum belki birisinin de başına gelmiştir diye.

Uzun ilişki girmeden önce burada temel olması lazım biz 11 ay falan çıkmıştık,kendisi gitmeden önce şimdi hergün en az 1 saat skypedan konuşuyoruz.

Bilgiler için teşekür ederim birazdan arayacam konsolosluğu son durumu paylaşırım
  • Yeni Oluştur...