Kinkaudonau Mesaj tarihi: Ocak 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2010 Bir süre önce bir arkadaş blog'unda böyle bir konu hazırladığını söyleyince ben de aklıma gelen birkaç örneği yazdım. Sonra baktım ki bunların sayısı gerçekten az buz değil. ------------ http://www.mig81.com/matrixgits/page1.html Sahne sahne Ghost in the Shell'in karşılaştırılması... Her ne kadar Wachowsky'ler Oshii Momoru'ya vizyondan hemen sonra filmlerinin DVD'sini gönderip icazet istemiş olsalar da karpuz sahnesine kadar bile yapılan benzeşmeler göze oldukça batmakta. -------------- UC Gundam'larındaki en favori dizaynlarımdan biri olan GPO3 neredeyse aynen rip off'lanmış, türbinler, türbinlerin arasındaki füze kontenerları ve uzun lazer topu namlusu ile bu çizimin Gundam 0083 izlenmeden yapılması imkansız sonucuna vardım. ---------------- Bunda namlu ile ilgili bazı değişiklikler yapılmış ve renk iyice değiştirilmiş, ama neyse ki enerji aktarım kablosunun duruş şekli bile asıl tasarımhakkında bize fikir veriyor http://stylefrizz.com/img/totally-spies-the-movie.jpg Totally Spies'de de karakterler bazında Gundam ve Nadia alıntıları da oldukça belirgin şekilde görünüyor. Bir de sözde izin alınarak gerçekleştirilmiş alıntılar var ki bunlar apayrı bir dosya konusu olabilir. Macross evreni ile hiçbir bağlantısı olmayan Megazone 23 ve Genesis Climber Mospeada'nın RoboTech serilerine related hale getirilmesi en bariz örneğidir sanırım. ...devam edebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2010 batının ahlaksızlıgını almayalım arkadaslar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cassiline Mesaj tarihi: Ocak 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2010 http://images2.wikia.nocookie.net/marveldatabase/images/thumb/a/ab/Marvel_Mangaverse_Eternity_Twilight_Vol_1_1_page_32_Antoinette_Stark_%28Earth-2301%29.jpg/422px-Marvel_Mangaverse_Eternity_Twilight_Vol_1_1_page_32_Antoinette_Stark_%28Earth-2301%29.jpg http://underson.cool.ne.jp/MIA/MSN-00100_MBL/7l.jpg Alakası yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Ocak 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2010 oha ben penis şeklinde saç sadece gundame ait sanıyordum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2010 ahah zaten o cizgiroman japonyada yayınlanmak icin yapılmıştı ama olsun. benziyo benzemiyo baska bi mesela tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phae Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Abi her devasa gun'ı arak diye koyarsak ohooo. Penis şeklinde saç: (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 hayır sac modelinin aslına batıda doğmuş olması baska bişi zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 batinin ilmini, bilimini alicagimiza penis seklinde sac modelini aldik! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 aaabi ne sacmaymis o ghost in the shell ile matrix kiyaslamasi.. agir sacmalik.. iki filmde de devrilmis bir kamyon goruyoruz iki filmde de karakterler asansorde konusuyorlar iki filmde de helikopter sahnesi var iki filmde de gunes gozlukleri var (wtf?!?!) o zaman MATRIX ARAK!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 matrix'te lobi sütunlarının arkasında kahraman saklanırken makineli tüfeklerle dağılmasından binanın çatısına zıplayıp göçertmeye kadar tonla arak sahne var, başka da filmde göremeyeceğiniz şeyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 yahu zaten watchowski'ler dvd release'inde ghost in the shell'den esinlendik demis. wikipedia'da bile gecen bir detay bu. benim lafim ona degil. ama "ikisinde de monochrome ekran kullaniliyor, o yuzden arak" diyenle alay ederim. her hacker iceren filmde monochrome ekran vardir yahu.. hele gunes gozlugu. o ne sacma bir benzetme yahu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kinkaudonau Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Viktor said: batinin ilmini, bilimini alicagimiza penis seklinde sac modelini aldik! o zaman ben de Rei Ayanami'ye yada bilimum type moon karakterine vay penis kafalı, anca lolicon'lar için anca kekolar filan izler bunu efhehehehuh diye dalga geçeyim, ne de olsa mekanda seviye yok empati yok hiçbirşey yok, yada nicki enis olan adama Naruto manga topicinde hiç birşey yokken pat diye "vay ismin penise ne kadar benziyor ehehuh" filan diyeyim, ne de olsa Virüsün modluğu filan hikaye viktor, bunca zaman az biraz empati yapabileceğini düşünüyordum ama artık vazgeçtim, bu lafın üzerine daha da konuşmam artık, son gelişim senarious'un ricası içindi ama sanırım artık bu ortamda sözün bittiği yere gelinmiş sorun da paticikden empati şu bu bekleyende bu mesaja post kasmak cevap yazmak için kendinizi kasmayın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 a aaa terbiyesiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gecko Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 gundam vs transformers vardı bide komedi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 penis seklinde sac modelin mi var, ne bu hirs? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 oha :D diyerek post kasıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin Virus Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Burası hiçbir animenin fan forum değil doğal olarak olumsuz eleştirilerde olması pek doğal, naruto topicinde enisle tartıştıktan sonra "nickinde penisten 1 uzakmış" denirse o msg editlenir uyarılır birçok kez uyarılmışsa yukarıya bildirilir onlar gerekli görürse yapar işlem. "o zaman ben de Rei Ayanami'ye yada bilimum type moon karakterine vay penis kafalı, anca lolicon'lar için anca kekolar filan izler bunu efhehehehuh diye dalga geçeyim" Doğruluk payı varsa virgüle kadar yaptırım uygulanmaz, virgülden sonrası şahıslara laf sokma oldugundan temizlenir ve uyarılır. En yakın örnek bleach topicinden başka bir penis msgı =p Gaap said: Şimdi kızacaksınızda Tousenin yeni halini penise bir tek ben mi benzettim? ps:yanlış okumuşum // spo içerdiğinden editlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gkgokhan Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Tousen olayı epik spoilerdır. Dikkat etmek lazım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stimpak Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 ben de Nadia'yla Atlantis karşılaştırmasını yazmaya gelmiştim, varmış resmi falan. Aytıntılı inceleyen bi blog vereyim madem, belki bi işe yarar :) aha da link Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 aranırsa cok arak bulunur zor değil, ama bu verdiğin orneklere arak değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stimpak Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 gundam - iron man olayında esinlenme diyebilirler, muhtemelen de yırtarlar her türlü, ama belli ki verdiğim linke bakan olmamış :( Disney zaten işin kolayına kaçmayı çok seviyor, her türlü çalıp çırpmadan da elini sıyırıp hiç bişey olmamış gibi çıkabiliyor. Tekel olmanın faydaları :) tembellik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 ikiside disney degil mi onlarin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 evet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stimpak Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 aquila said: ikiside disney degil mi onlarin? spoilerda da tembellik yazıyo zaten yav, ripoff demedim orda. Ripoff yaptıkları Nadia adlı anime, atlantise bire bir yapıştırmışlar desek yeridir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 iron-man normal "batı yapımı" çizgi roman değil en azından hiç görmedim ben onu "canon" yapımlar arasında. matrix meselesine gelirsek, ilk çıktığında herkes "konusu %100 orjinal ve sıradışı, hiç böyle şeyler düşünen olmamıştı" diyordu buna karşın neuromancer+terminator 2+ghost in the shell birleşimiydi aslında. konsept cyberpunk gerçi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar