CwzX Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 Merhabalar. Babamın 15 gün sonra emekli olacak olması nedeniyle yeni bir araba arayışına girdik. Şu anki makam aracı A6 3.0TDI. Ucundan da olsa bize bu aracın keyfini verebilecek bir araç arıyoruz. 2. el düşünmüyoruz. Sınırımız da 100.000 TL. -Öncelikle söz konusu zaman dilimi emeklilik olduğu için elimiz cebimize az gitsin istiyoruz. Özellikle yakıt ekonomisi istiyoruz. -Uzun yol yapabilsin ve yolda bizi yormasın istiyoruz. -Daha önce de dediğim gibi, 100.000 lira ile bir A6 nın konforu satın alınamaz tabi ki ama belli bir prestiji olsun istiyoruz. Bunun yanında biraz da performans. Keçi gibi tırmanabilsin dağ bayır. Bayılmasın mümkünse. -Otomatik istiyoruz kesinlikle. -Dizel istiyor gibiydik baştan ama çok farkı olmayacaksa benzinli de olabilir diyoruz şimdi. Sonuç olarak yine yakıt ekonomisi. Bizim bulduğumuz seçenekler; Bmw 3.20d Mercedes C180 (gönül ister ki 220CDI ama paranın gözü kör olsun=)) Passat 2.0 TDI (1-2 ve 2-1 vites geçişlerinde tekme attığı söyleniyor. ne kadar doğru bilemem) Honda Accord 2.0 (aslında tam istediğimiz şey bu ama benzinli olması bizi düşündürüyor. Bunların dışında Toyota Avensis biraz boş geldi bize ama derseniz ki "e hacı bu saydıklarında da aman aman bir şey yok" hak veririm. Citroen C5, Ford Mondeo, Opel Insignia, Peugeot 407, Renault Laguna gibi seçenekler düşünmüyoruz. Bir şey bildiğimizden değil. Babamın takıntısı. Velev ki çok güzel ikna ettiniz, o zaman koyar şapkamızı önümüze, düşünürüz. Durum bu. Yorumlarınız ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 said: Passat 2.0 TDI (1-2 ve 2-1 vites geçişlerinde tekme attığı söyleniyor. ne kadar doğru bilemem) Bunda yakıt tasarrufunu unut. Ayrıca paran varsa bmw'nin herhangi bir diesel arabası on numara olur bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 yeni skodalara baksanız faydalı olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CwzX Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 skodayı da pek düşünmüyoruz açıkçası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 abi bmw mercedes falan koyduktan sonra bence diğerlerine gerek yok.hele ki 3.20 çok tatlı bi araba yani,hem genç arabası gibide sürersin aile arabası gibi de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cairne Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 Bmw alma derim kasasi degisecek bu sene Mercedes c180 saglam araba amg si 47.500 euro spor baya ve faiz oranlarini 0.45 e cektiler yeni yila kadar Hesaplarsan 101.000 tl gibi bir fiyat ortaya cikiyor her sene odenmesi gereken arac pullari arasindada fark var soyleki bmw nin pulu 600 tl mercedes in pulu 250 tl ki mercedes in motoru daha uzun sure dayanir Fazla dusunmeden mercedes c180 amg al derim ben tabi benim fikrim bu Edit: yakit tasarrufu istiyorum demissinde c180 de aranmaz gibi geliyor bana 1.6 motora 5 kapi araba Cok yakabilir yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 bmw 2012 de degisiyo 3 serisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 Selam, Mercedes motoru BMW'den daha uzun dayanır tezini açar mısın? Alacağınız araçlar belirli bir çıtanın üstünde olduğu için sizi fazla hayal kırıklığına uğratmaz. Alınacak araçların arka koltuk diz mesafeleri pek sorun değil sanırım, sonuçta baba şöför olarak yer alacak araçta. Eğer fazla km yapacaksanız, almayı planladığınız araçlar için periyodik bakım rakamlarını da öğrenmenizi öneririm. Malum, devir ekonomi devri. Skoda düşünülmez demişsin ama Superb 2.0TDI modeli bence güzel bir alternatif: Superb Elegance modelleri 2.0TDI 140HP DSG 75.590TL 2.0TDI 170HP DSG 78.590TL 2.0TDI 170HP 4x4 81.590TL 1.8TSI 160HP DSG 70.590TL teknik bilgiler donanım listesi Biraz da babanın hangi markayı daha çok sevdiği, daha prestijli gördüğü, hangi markada daha rahat ve huzurlu olduğuna bağlı. Mantıklı alım yaparsa en ufak sorun ona rahatsız edici gelecektir ama seveceği bir modelin ufak sorunları onu asla rahatsız etmez ve daha huzurlu kullanır. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 paramecium said: Selam, Mercedes motoru BMW'den daha uzun dayanır tezini açar mısın? harbiden ne alaka anlayamadım. Bmw'ki arabadan önce motorsiklet yapardı. Ayrıca BMW yıllardır uçak motor'u yapar. Arabayı geç adamların işi buydu motor yapmak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 Selam, Avensis güzel ama 2.0D motor için 126Hp biraz düşük. Araç biraz hantal kalır diye düşünüyorum ve kaldı ki otomatik vites seçeneği diesel için yok. Camry çok güzel ama diesel seçeneği yok, fiyatı da azıcık yüksek. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cairne Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 paramecium said: Selam, Mercedes motoru BMW'den daha uzun dayanır tezini açar mısın? hemen acıyım yaklasık 1 ay once bir arastırma yapıldı motorlar karsılastırıldı falan bu arastırmanın sonunda mercedes aracların motorlarının daha saglam oldugu ortaya cıkartıldı ayrıca eklyim bmw alırsan karda cok eziyet cekersin bende 6.45 vardı en ufak yokusu bile cıkamıyor arac sattım sonra aracı mercedes e220 aldım araba gerek karda gidisi gerekse rahatlıgı daha iyi geldi bana ancak bir bmw deki sportifligi bekleyemezsin bir mercedesten kısacası atik bir araba istiyorsan bmw derim ki 3.20 ler 'daha dun borusandaydım' coupe baktım da 66.000euro dan baslıyor aynı sekilde dun gulsoy otomotivede gittim c180 amg ye 47.000 dediler ve fiyatı 750euro kadar asagıya cekebileceklerini soylediler ki ardından has otomotivi araadım ve ordada sordum siz birşey yapıyormusunuz diye aynen su sekilde cevap aldım. -onlar bayılıgımız indirim yapabilirler ancak biz fiyatta birşey yapamıyoruz malesef dediler. ki suanda mercedesin kampanyasından dolayı 39-40 a yakın c180 satılmıs bile edit: nokta veya virgul koyamadım kusura bakmayın telefondan yazıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 3.20 sedan çok kötü bi araba c180 al Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 BMW 3 serisi ve Mercedes C serisi düşünüyorsanız neden Audi A4 düşünmüyorsunuz? Hem alışık olduğunuz arabadan inip buna binince daha tanıdık gelecektir. Kasa güncelliği, motor seçenekleri olarakta gayet yeterli gibi. Fiyatları pek bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 kar modu yokmu 6.45in, torku limitleyen falan? dogal olarak espye dusmekten cıkarmıyodur yokusu okadar tork varken Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Aralık 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2009 karda bilmem de 6.45 nasıl yokuş cıkamıyor ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shimone Mesaj tarihi: Aralık 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2009 Volvo yada Saab dusunmezmisiniz? Saab Volvo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Aralık 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2009 A6 üst orta sınıf bir araç. Alınacak yeni araçlar orta sınıftan. Dolayısıyla bir sınıf düşmesi söz konusu. Skoda da VW teknolojili ve fiyatları uygun üstelik o bütçeye, 2.0 lt 170 bg lik dsg li dizel superb alınabiliyor. Superb, Passat'ın uzun şasilisi olduğu için iç mekan konforu olarak daha iyi olacaktır. Ben olsam düz vites 4x4 ü tercih ederdim tabi :) http://www.skoda.com.tr/new/fiyatlistesi.asp?islem=fiyatlar&KatID=2 Toyota Camry 2.4 olabilir, 3.5 litrelik versiyonu hem pahalı hem vergilerde can yakar. Belki Hybrid i de getirilebilir Türkiye'ye. BMW nin eşdeğeri 5 serisi, Mercedes'te ise E serisi o yüzden ben olsam orta sınıf yeni araç konusuna girmezdim. Audi A6 hem de 3.0 dizel olarak, o yeni araçlardan daha konforlu bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Aralık 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2009 Volvo S60 R dag tepe bayır gidersin 300 bg ve 0-100'de 5.5sn civarı ama 10-12 litre falan yakar sıfırı 50k-60k euro sanırım edit: 2004 sonrası 350bg'mis sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Devilmanta Mesaj tarihi: Aralık 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2009 1,85 boyundaki bi abimin dediğine göre mercedes c180 kabini biraz dar gelmiş. O yüzden o boyutlarda bi insansanız a6 nın ferahlığından sora biraz dar gelebilir size iç mekan. Passat derim ben Yeni passatlar güzel bide Opel İnsignia var aman diyim içim gidiyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Aralık 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2009 Camry tavsiye etmem. Dubai'de taksi niyetine kullanıyorlar pek konforlu değil klasik Japon arabası çok sesli, konforsuz, hırpalayıcı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Aralık 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2009 Esasen S80 D5 4 çeker versiyonu (2.4 dizel 205 bg) iyi olur - otomatik hem - ama ikinci el olarak Volvo maalesef diğer markalar kadar iyi değil ve fiyatı 135000 lira imiş. Daha aşağı modeller orta üst sınıf altı oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Aralık 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2009 S80'i şoförsüz kullanma eziyetini çeken bilir sadece... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cairne Mesaj tarihi: Aralık 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2009 Sintisyzer said: kar modu yokmu 6.45in, torku limitleyen falan? dogal olarak espye dusmekten cıkarmıyodur yokusu okadar tork varken evet var ancak bir ise yaramiyor hatta bazilar der bmw kari sevmez diye bir espiri vardir belki duymussunuzdur :) arabanin dsc midunu actiginizda lastiklerin yol tutusu artiyor ama yokus cikacak derecede bir mukemmeliyet yok zincir hic takmadim zincir takilirsa belki cikabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Aralık 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2009 Selam, Cairne arkadaşımızın elma-armut kıyaslaması yapması olayı karmaşık hale getiriyor. Mercedes ile BMW'nin hangi motorlarının hangi şartlar altında denenip hangi kaynaklarca fizibilitelerinin yapıldığını öğrenmek isterim. 645 ile E220 kıyaslaması oldukça garip. Fiat Panda+kış lastiği kombinasyonu birçok araçtan daha iyi kar performansına sahiptir. Bu mantık yürütmesine göre ne anlam çıkarılır bilemem. performans araçları için kış lastik kitleri mevcut; daha küçük jant+ince tabanlı kış lastiği. 4 mevsim veya ultra performans lastikleri ile karda ilerlenilmez sonuçta. Yurtdışı forumlarda kar lastikli 650 sahiplerini görebilirsiniz. E220 zaten güç ve tork olarak daha düşük seviyede ayrıca kaldı ki lastik genişliği de 645'e oranla daha düşük olsa gerek. İmkânları dâhilinde 530xd veya 330xd modelleri de e220'e fark atar. Bu sonuca göre 'Mercedes sorun yaşatır' denilmemeli. Aynı mantıkla E220 vs BMW 645 sportiflik kıyaslamasında da 'BMW daha sportiftir' yerine '645 daha sportiftir' yürütmesi daha gerçekçi olur. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cairne Mesaj tarihi: Aralık 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2009 Ben 645 ile e220 kiyaslamadimki Ornek verdim Yanlis anlasildim herhalde. Zaten bana da sorarsaniz c180 al derim fiyatlarinida verdim Bu arada siz suan diyorsunuzki 645 motoru ile e220 motoru kiyasliyorsun aksine ben genel bir arastirmanin sonucunu soyledim Sadece kullandigim mevcut arabalardaki - yonleri soyledim size Oyle bir karsilastirma yok yani Hee bu arada soyliyim bende c180 almayi planliyorum Yanliz borusana aradim dedim boyle boyle dusunuyorum 'yakin bir arkadasim varda ' abi naptin 1.6 motora sedan falan dedide bana cok inandirici gelmedi sizce dogrumu dedi ? Cok yakar falan dedi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar