nutella yerim Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Uyuyan parayı YÖK Başkanı kaptı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen tarafından kurulan ve bir marka haline gelen Anadolu Üniversitesinin bankada duran 500 milyon lirasına el konuldu. Para YÖK’e verilecek. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen tarafından kurulan ve bir marka haline gelen Anadolu Üniversitesinin 500 milyon lirasına el konuldu. Gazeteport'un haberine göre, üÜniversitenin bankadaki hesabında bulunan para YÖK’e aktarıldı. Muhalefet bu işleme karşı çıkarken, Maliye Bakanlığı ‘’ Para bankada yatıyor, kullanılmıyor’’ savunması yaptı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ‘’Anadolu Üniversitesinin bir milyar 19 milyon lira nakit parası var. Bunun 421 milyon lirası faiz gelirinden elde edilmiş. Üniversite bu kaynağı kullanmıyor. Yeni kurulan birçok üniversitenin binası yok. Bu paranın 250 milyon lirası, yeni kurulan üniversitelere verilecek. Diğer 250 milyon da bu üniversitelere öğretim elemanı yetiştirmek üzere YÖK’e verilecek’’ dedi. ‘’BU RESMEN GASPTIR’’ MHP Eskişehir Milletvekili Beytullah Asil ise, yılların emeğiyle Anadolu Üniversitesinin oluşturduğu paraya, hükümetin el koyduğunu belirtti. Asil, 2010 bütçe kanunu tasarısına Plan Bütçe Komisyonu'nda eklenen bir hüküm ile, Anadolu Üniversitesi İktisat, İşletme ve Açıköğretim Fakültesi'ne ait hesaplarda bulunan 500 milyon liranın yarısının genel bütçeye, yarısının da YÖK hesabına aktarıldığını söyledi. Açıköğretim öğrencilerine devlet yurtlarında barınma imkanı tanınmadığını söyleyen Asil, dersleri takip etmek ve sınavlara üniversitenin imkanlarından faydalanarak hazırlanmak amacıyla Eskişehir'e gelen on binlerce Açıköğretim öğrencisinin barınma sorunu yaşadığını kaydetti. Üniversitenin bu konularda yatırım izni taleplerinin yıllardır reddedildiğini hatırlatan Asil, ‘’Harcanmasına izin verilmeyen bu paraya şimdi hükümetin el koyuyor. YÖK Başkanı da önceden bunu biliyor ve üniversiteyi arayıp hükümetin böyle bir tasarrufu olacak diyor. Bu paraya nasıl el koyarsınız. Anadolu Üniversitesinin sivil havacılık okulunda ve hukuk fakültesi binaları konusunda paraya ihtiyacı var. Hem yatırıma izin vermiyorsunuz hem de kullanmıyor diye üniversitenin biriktirdiği paraya el koyuyorsunuz. Bu resmen gasptır’’ dedi. link
nutella yerim Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 aşk ihtiras entrika
Marty Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 indiragandi yalniz ayni mantikla kardesimin paralarini aliyodum ben aburcubura harcamasina izin verme zaten bi isine yaramiyo senin para diyip al.
barnacle Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 senin badem bıyığın yoksa sorun yok.
mokoko Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 bunun hırsızlıktan ne farkı var??? kullanılmıyo nasılsa diyipte bankadaki paraya el koymak en ust noktadır heralde.
parvus Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 iyi de zaten hükümetler ayırmıyor mu onlara bütçe ? buradaki olay biraz daha farklı, hani kullanılmayan parayı alsa tamam diyeceğim yine ama kullanılması da engellenmiş deniliyor galiba. inşaat izinleri verilmemiş vs.
Arkasokak Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 kutsal damacananın otopark sahnesini melih gökçek'in ankarasporla ilgili röportajına monte ettiklerinden beri bu tür haberlerde şafak sezer'in serzenişi geliyor aklıma ciddiyetimi kaybedip yarılıyorum :) cevabı, yorumu yok böyle olayların şafak üstadımız güzel güzel açılımını yapmıştı filmde.
Dynun Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 küfür etmek istiyorum , yuh ulan yuh.
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 siyasete, partilere kaymadan bir süre tartışılabileceğini düşünüyorum.. devam...
Rock Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Paraya hangi kanuni hakla elkoydukları ve paranın kullandırılmaması yönünden ilginç bir durum. Paraya el koymaya kanuni olarak hakları yoksa mahkeme ve yeterli kamuoyu desteğiyle halledilemeyecek birşey değil bence. barnacle said: siyaset!! Konular kitlenmediğine göre yasak değil ;)
mani Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 hangi kamuoyu desteği yav allahaşkına. ayrıca hangi mahkeme diyorum. o mahkeme 10 yıl sürer o para o sürede hiç olur zaten. devlet denilen şey en büyük hırsızdır bu ülkede.
Manve_13 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Arkasokak said: kutsal damacananın otopark sahnesini melih gökçek'in ankarasporla ilgili röportajına monte ettiklerinden beri bu tür haberlerde şafak sezer'in serzenişi geliyor aklıma ciddiyetimi kaybedip yarılıyorum :) cevabı, yorumu yok böyle olayların şafak üstadımız güzel güzel açılımını yapmıştı filmde. O montenin linki var mi? Merak ettim bak şimdi
Dynun Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Abi ben stajımı yapamıyorum okul para vermiyor, sigortamı yatırmıyor diye, bana da çıkma yapsınlar.
guden Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 500 milyonluk indiragandi iyimiş, ne sevinmişlerdir şimdi.
Rock Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 mani said: hangi kamuoyu desteği yav allahaşkına. O parayı cidden korumak istiyorsan biran önce toplamaya başlaman gereken yada toplayanlara destek vermen gereken kamuoyu desteğinden bahsediyorum. İşe yarar bir kamuoyu oluşturmak öyle 1-2 milli slogan atıp, vms edebiyatının kalıplaşmış cümleleriyle söylev verdiğinde(veya küfredince) elde edilmiyor.
xaty Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 İnsanlar tırsıp bankada yatan paralarını kullansınlar, ekonomi canlansın diye yapıyorlor.
Rerore Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 bankada duracağına yatırıma gitmiş işte proje üretselerdi, şunu yapcaz bunu yapcaz diye bütçelerine koysalardı geri alınmazdı sanki kötü bir yere gitmiş
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Rerore said: bankada duracağına yatırıma gitmiş işte proje üretselerdi, şunu yapcaz bunu yapcaz diye bütçelerine koysalardı geri alınmazdı sanki kötü bir yere gitmiş yapılmadığını mı zannediyorsun ? haberi okumadan yorum yapma istersen.
dreagloth Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Nick ile uyumlu olmaya çalışmış.
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 yilmaz buyukersen gecen dertlenmsiti daha elimzide uzay calismalari ile ilgili proje var destek yok, gereken kaynagi almak icin tubitaka basvurduk projemiz rededildi konyada somut projesi olmiyan okula verildi diye hatta ankaradan ayar gelmis aglayacaginiza eksiklerinizi tamamlayin diye superler lan
asfaloth Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 aman siyasete kaymasın...bakın ne buldum bobilerde
mani Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Rock said: mani said: hangi kamuoyu desteği yav allahaşkına. O parayı cidden korumak istiyorsan biran önce toplamaya başlaman gereken yada toplayanlara destek vermen gereken kamuoyu desteğinden bahsediyorum. İşe yarar bir kamuoyu oluşturmak öyle 1-2 milli slogan atıp, vms edebiyatının kalıplaşmış cümleleriyle söylev verdiğinde(veya küfredince) elde edilmiyor. depremi 3 ay sonra unutan bir milletten bahsediyoruz. bu olay haber bile olmaz televizyonlarda mankenlerin götü kadar.
HocaEfendi Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 adam gibi kullanılacaksa.. alınmasında sorun yok. yada üniversitelerimiz pek yapmadıkları yeni araştırmalarda kullanabilirler bu paraları.
Öne çıkan mesajlar