Wispy Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 Öğleyin sushico'da bayağı bi sushi+çin yemeği yedik 2 kadeh şarap içtik. Üstüne soda içtim, üstüne de espresso 2 tane. Millette birşey yok da benim mide felaket hem gaz yaptı hem böyle tuhaf bir rahatsızlık hissediyorum tarifi zor. Ateşim de çıktı, ellerim ayaklarım üşüyor ama vucut sıcaklığım bariz yüksek 38 vardır herhalde. Zehirlenme olsa diğerlerinde de aynı sorunun olması gerekir mi ? Zehirlenmeyse bir hastaneye gideyim mi ? Hieelp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 gitme bence reiki yapar iyleştiririz biz seni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 ateş varsa sakat olabilir bi git bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 bence gitmelisin hastaneye besinler herkes üzerinde aynı etkiyi yapmaz hani hepimiz yedik bi tek bana bişi olmaz diye bi mantık yok koşa koşa git hemde besin zehirlenmesi çok büyük bi olay değildir ama ihmale gelirse bitersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HaciYatmaz Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 bünyenin direncine göre geç etki gösterebiliyor. bağırsakların nasıl? ishal falanda varsa kesin zehirlenmiştirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 espressodandır.yemek üstüne o tarz şeyler içtiğimde bende kötü olurum bzn ayrıca sushi yediğimde aklıma gelen ilk şey gidip bi adana dürüm almak oluyor:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 İshal olarak değil de 3 saatte 2 kere wc'ye gitmek normal değil herhalde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 mide bozulmuş işte.doktorluk birşey yok.sıça sıça geçicektir. sushi şarap espresso soda.normaldir yani :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
coquette Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 ates varsa ya hastaneye git ya da kus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synorin Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 abi düzgün yeyin bu kadar karıştırmayın ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 ateş çıkması vücudun tepkisi de olabilir hemen telaş etmemek lazım. ateşin eğer öyle 38 39 olmuyorsa bir sorun olmamalı. eğer mideni rahatlatacak ilaç tavsiye istersen nexium mide asidini alan ve mideyi rahatlatan çok güzel bi ilaçtır (midemde 3 4 yara ve reflü başlangıcı oldugum için gayet iyi biliyorum bu ilacı artık). bir de lütfen midene bir daha çiğ balık - baharat - şarap - kahve - vs üst üste sokma. zira mide rahatsızlığı olanlara özellikle "çikolata, nane, kahve, baharat, gazlı içecekler, alkol" yasaklanır ilk önce Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 besin zehirlenmesi olsa yeşil kusulur diye biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 yeşil mi o niye ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 DOKTORA NE ZAMAN BAŞVURULUR? TANI NASIL KONUR? Eğer 2 günden fazla süren ishal varsa (kanlı ishal de olabilir), bir günde 4-5 kez dışkılama varsa, kişinin ateşi yüksekse, karın ağrısı varsa mutlaka doktora başvurulmalıdır. Kusma sürekli ise ve özellikle bebeklerde ve yaşlılarda görülüyorsa sağlık kontolünden geçmek gerekir. Doktora başvurduktan sonra alınan örneklerle laboratuvarda bakterinin saptanması, hastanın doktora bildirdiği şikayetleri besin zehirlenmesi tanısı konmasını sağlar. Laboratuvara gönderilen örneklerden birisi de hastanın yediği besindir. tedavisi. BESİN ZEHİRLENMESİ TEDAVİSİ Besin zehirlenmesinin tedavisindeki temel amaç; kaybedilen sıvıyı ve mineralleri yerine koymak ve zehirlenmeye neden olan bakteriyi yok etmektir. Bunun için zehirlenmeye neden olan bakteri saptandıktan sonra uygun antibiyotik tedavisi verilir. Fakat bütün besin zehirlenmelerinde antibiyotik gerekli olmadığının bilinmesi gerekir. İshali engellemek için ilaç verilmesi pek uygun değildir. Çünkü barsakta bakteri beklerse yayılma eğilimi gösterir. Bu yüzden bir an önce dışkı yoluyla bakterinin atılması gerekir. Sıvı kaybının yerine konması ise ağızdan ya da parenterald Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 Çok fazla suşi yiyince bana da oluyor öyle olaylar da, topic açacak raddeye gelmemişti hiç, bir görün derim ben de. Ama sanmıyorum zehirlenme olduğunu. Çikolatayla turşu yemiş gibi olmuşsun işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 Doktora gitmedim. Eve geldim. Ateş düştü gibi. Bulantıyla gaz devam ama. Akşam bir tek az tuzlu haşlanmış patates yedim. İshal gibi bir durum da yok gibi. Yanlış alarm sanırım, yardım için teşekkürler yine de. Yalnız cidden yediğim şeyleri düşününce gülüyorum: Ortada Tatlı soslu tavuk, acılı sebze, limon soslu tavuk, Erişte. Üzerine 2 kadeh şarap Üzerine soda Üzerine kafayı toplamak için 2 espresso Bir litre falan da su Arada 2-3 tane gaviscon tablet çiğnedim kafaya göre, o da ters tepki yaptı herhalde eheh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CapN Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 herkez zehirlenmezki senın vucudunun tepkısı farklı olmustur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CorelDRW Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 Wispy said: İshal olarak değil de 3 saatte 2 kere wc'ye gitmek normal değil herhalde Ahahha ben geçen gün kısa süreli bi miğde spazmı geçirdim bir ağrı girdi abartmıyorum hiç bir şey yokken 10 dakika da 3-4 kez lavaboya gittim geldim. 10 dakikalığına cırcır olmakta nedir anlamadım ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 bünyen tepki vermiş gavurun yemeğine.. kuru ye bişiyin kalmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar