Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Besin zehirlenmesi (mi)

Wispy

Öne çıkan mesajlar

Öğleyin sushico'da bayağı bi sushi+çin yemeği yedik 2 kadeh şarap içtik. Üstüne soda içtim, üstüne de espresso 2 tane.

Millette birşey yok da benim mide felaket hem gaz yaptı hem böyle tuhaf bir rahatsızlık hissediyorum tarifi zor.

Ateşim de çıktı, ellerim ayaklarım üşüyor ama vucut sıcaklığım bariz yüksek 38 vardır herhalde.

Zehirlenme olsa diğerlerinde de aynı sorunun olması gerekir mi ? Zehirlenmeyse bir hastaneye gideyim mi ?

Hieelp
Sosyal ağlarda paylaş

ateş çıkması vücudun tepkisi de olabilir hemen telaş etmemek lazım. ateşin eğer öyle 38 39 olmuyorsa bir sorun olmamalı. eğer mideni rahatlatacak ilaç tavsiye istersen nexium mide asidini alan ve mideyi rahatlatan çok güzel bi ilaçtır (midemde 3 4 yara ve reflü başlangıcı oldugum için gayet iyi biliyorum bu ilacı artık).

bir de lütfen midene bir daha çiğ balık - baharat - şarap - kahve - vs üst üste sokma. zira mide rahatsızlığı olanlara özellikle "çikolata, nane, kahve, baharat, gazlı içecekler, alkol" yasaklanır ilk önce
Sosyal ağlarda paylaş

DOKTORA NE ZAMAN BAŞVURULUR? TANI NASIL KONUR?

Eğer 2 günden fazla süren ishal varsa (kanlı ishal de olabilir), bir günde 4-5 kez dışkılama varsa, kişinin ateşi yüksekse, karın ağrısı varsa mutlaka doktora başvurulmalıdır. Kusma sürekli ise ve özellikle bebeklerde ve yaşlılarda görülüyorsa sağlık kontolünden geçmek gerekir. Doktora başvurduktan sonra alınan örneklerle laboratuvarda bakterinin saptanması, hastanın doktora bildirdiği şikayetleri besin zehirlenmesi tanısı konmasını sağlar. Laboratuvara gönderilen örneklerden birisi de hastanın yediği besindir.

tedavisi.

BESİN ZEHİRLENMESİ TEDAVİSİ

Besin zehirlenmesinin tedavisindeki temel amaç; kaybedilen sıvıyı ve mineralleri yerine koymak ve zehirlenmeye neden olan bakteriyi yok etmektir. Bunun için zehirlenmeye neden olan bakteri saptandıktan sonra uygun antibiyotik tedavisi verilir. Fakat bütün besin zehirlenmelerinde antibiyotik gerekli olmadığının bilinmesi gerekir. İshali engellemek için ilaç verilmesi pek uygun değildir. Çünkü barsakta bakteri beklerse yayılma eğilimi gösterir. Bu yüzden bir an önce dışkı yoluyla bakterinin atılması gerekir. Sıvı kaybının yerine konması ise ağızdan ya da parenterald

Sosyal ağlarda paylaş

Doktora gitmedim. Eve geldim. Ateş düştü gibi.
Bulantıyla gaz devam ama. Akşam bir tek az tuzlu haşlanmış patates yedim. İshal gibi bir durum da yok gibi.
Yanlış alarm sanırım, yardım için teşekkürler yine de.

Yalnız cidden yediğim şeyleri düşününce gülüyorum:
Ortada Tatlı soslu tavuk, acılı sebze, limon soslu tavuk, Erişte.
Üzerine 2 kadeh şarap
Üzerine soda
Üzerine kafayı toplamak için 2 espresso
Bir litre falan da su

Arada 2-3 tane gaviscon tablet çiğnedim kafaya göre, o da ters tepki yaptı herhalde eheh.
Sosyal ağlarda paylaş

Wispy said:

İshal olarak değil de 3 saatte 2 kere wc'ye gitmek normal değil herhalde

Ahahha ben geçen gün kısa süreli bi miğde spazmı geçirdim bir ağrı girdi abartmıyorum hiç bir şey yokken 10 dakika da 3-4 kez lavaboya gittim geldim. 10 dakikalığına cırcır olmakta nedir anlamadım ben.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...