Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

katalanlar,thy,pkk,barcelona

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
İspanyol yetkililer, ülkelerini ziyaret eden TBMM
heyetindeki vekillere, “THY neden ayrılıkçı Katalanları destekleyen Barcelona ile sponsorluk anlaşması yaptı?” diye sordu

Barcelona ile Real Madrid kulüpleri arasındaki ezeli rekabet, İspanya’ya resmi ziyarette bulunan TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’na da şok yaşattı. İspanya’yı 14-16 Aralık tarihlerinde ziyaret eden 7 kişilik heyet, Eşitlik Bakanlığı ve diğer İspanyol muhataplarıyla temaslarda bulundu.
İspanyol yetkililer, THY’nin Barcelona ile imzaladığı 8 milyon euro’luk sponsorluk anlaşmasını gündeme getirerek, duydukları rahatsızlığı ifade etti. CHP İzmir Ahmet Ersin, yaşananları Milliyet’e şöyle aktardı:

‘Rehber bile sordu’
“Birkaç sohbette, İspanyollar THY ile Barcelona arasındaki sponsorluk anlaşmasından duydukları rahatsızlıkları anlattılar. Barcelona Kulübü’nün ayrılıkçı Katalanları desteklediğini söylediler. Real Madrid ile Barcelona arasında keskin rekabet kültürü olduğunu anımsatan İspanyollar, bize ‘Bu diplomatik soruna dönüşecek kadar sorun çıkarabilir. THY’nin Madrid seferleri sorun olabilir. THY neden Real Madrid’le anlaşma yapmadı? Bu işin önünü arkası iyi planlanmamış. Ciddi soruna dönüşebilir’ dediler. Biz de ‘THY niye böyle bir uygulamaya gitti. Hangi kriterleri dikkate aldı. Bahsettiği noktaları hangi boyutta değerlendirerek anlaşma imzaladı bilemiyoruz’ demekle yetindik.”
Ersin, komisyona rehberlik eden kişinin bile Real Madrid arasında ezeli rekabete değinerek, “THY’nin yaptığı hiç iyi olmadı. Zorluklar çıkabilir” dediğini söyledi

katalanların tam olarak ne istediğini açıkcası ben bilmiyorum cidden bizim pkk kadar ağır bi ayrılıcıklı terör örgütümü yoksa daha farklı bişey mi?
eğer böyle ise thy bunu kasıtlı mı yapmıştır acaba.
Mesaj tarihi:
ZaugnaKhaldun said:

o kadar barcelona destekçisi, pkk sempatizanı mı oldu bir anda?

cadı avına çıkmayın.

benim demeye çalıştığım o değil

ikisi arasındaki farkı merak ediyorum ispanyol yetkililerin bu telaşı neden
bariz bi şekilde madrid'e niye sponsor olmadınız diye kızmışlar
şike var arkadaşım :D
Mesaj tarihi:
franco sonrasi ispanyanin yapilanmasina dikkat etmek lazim. ispanya tam anlamiyla hicbir zaman bir ulus devlet olamadi. zaten bir cok grubun birle$mesi-koalisyonuyla olu$mu$ bir ust otoriteye (anayasaya) sahip.

dolayisiyle pkk yi ira ile kiyaslamaniz daha bi mantikli olabilir.
Mesaj tarihi:
bizdeki kadar değil ordaki yapı bir de ispanyol halkı kabullenmiş gibi durumu benim konuştuklarım genelde öyleydi

barcelona maçına gitmiştim orada elemanın biri ispanyol bayrağı açtı diye minnacık çocuğunun önünde dövüolardı adamı dışarı attılar katalonya ispanya değildir vs diye
Mesaj tarihi:
Abi orada zaten Katalanların ayrlıkçı görüşlerini desteklemek değil dünyanınen büyük futbol kulübüne sponsorluk yapıp deli gibi reklem yapmak. Kimsenin aklına da pkk gelmez barcelona deyince, futbol gelir, şov gelir, bacak kadar boylarıyla reşit olmadan şampiyonlar liginde gol atan bebeler gelir
Mesaj tarihi:
valla yıllardır diyarbakırspor barcelona olsun mu abi diye geyiğini yaparız. barcelonanın kırmızılı sarılı bayrak motiflerini formalarınd her gördüğümde aklıma pkk gelir ne yalan söyliyim...
Mesaj tarihi:
Yalnız İspanyollar bu olaya ciddi kızgınlar, geçenlerde Barca ilk THY uçuşunda (sanırım Dubai'ye giderken) İstanbul aktarmalı 2-3 saat geç gitmek zorunda kaldı. Sponsor olayına gıcıklıklarından, İspanya çıkışlı her uçuşta kendi ülkesine yani İstanbul'a uğrama zorunluluğunu işleme soktular.

Eğer iş inada binerse, hem İspanya ile bu aralar iyi olan ilişkiler hem de THY'nin İspanya odaklı tüm uçuşları etkilenecektir.
  • Yeni Oluştur...