nutella yerim Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 cok cahilce bir soru olcak ama bu paraya netbook neden almayayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Yenisinin pil ömrü daha uzun olabilir ama Kindle Türkiye'de bedava internet veriyor ömür boyu çalışacak diyerek. Bu nedenle aynı parayı verip Kindle almak daha iyi bariz bir şekilde eğer kitap satın almayacaksan. Bu arada bitaz para birikince ben de eskisini satıp yeni Nook'a geçeceğim. Önce Gittigidiyor gibi, Sahibinden gibi yerlere rahat bulunur hale gelmesini beklemek gerek tabii benim açımdan. Amazon'dan da, B&N'den de kitap almak için aynı şeyleri yapman gerekli: 1 - Bankanın sitesine gir. 2 - Şuradan bir Amerikan adresi al ücretsiz. Yanında Waterstones ile kullanmak için bir İngiliz adresi de geliyor. Waterstone'da Amerika'da satılmayan bir sürü çok iyi kitap var ama sadece Nook ile kullanabilirsin onları, Kindle açmaz. Buradan geliyor Nook kitap alacaksan daha iyi tezim. 3 - Bankanın sitesinde aldığın adresleri kredi kartına ekle. 4 - Bir VPN bul ücretli ya da ücretsiz. Bu konu yardımcı olacaktır: http://forum.paticik.com/read.php?5,5571964,page=1 Sadece kitap alacaksan ücretsiz bir tanesi fazlasıyla yeter. 5 - Siteye girip kitabını al. Eğer kitaplarını Nook ya da Kindle kullanarak almak istiyorsan benim kullandığım yöntem bu: 1 - VPN'yi Android telefonum üzerinden çalıştırıyorum. 2 - Telefonun Wi-Fi hotspot özelliğini açıyorum, tüm Android'lerde vardır bu. 3 - Nook ile bağlanıyorum telefonun kablosuz ağına. 4 - Nook üzerinden Shop'a girip istediğimi alıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 "nutella yerim" said: cok cahilce bir soru olcak ama bu paraya netbook neden almayayım eInk abi bu aletler Netbook ile kıyaslamak çilek ile elmayı kıyaslamak gibi. Farklı kulvarlardalar. eInk: http://static.ideefixe.com/img/e-kitap/e-kitap_cihazlar_top.gif Anlamışsındır sanırım resimden. Normal basılı kitaptan hiç bir farkı yok okuma açısından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 kaba tabirle göz yormuyor yani ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Evet. Gördüğün gibi görüntü fiziksel, mürekkep gibi parçacıklar yukarı aşağa ineren ve sayfa değişene kadar kımıldamayarak bir daha sayfa gibi duruyorlar. Ekrandan ışık bile çıkmıyor, kitap okur gibi ışık bulup okumak geerkiyor. Elektronik kağıt ve elektronik mürekkep denmesi de bundan işte. LCD gibi sürekli yenilenen, ışık yayan, göz yoran uzun süre okununca bir ekranı yok. Eline alıp denemeden anlaşılamayacak bir durum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 cok iyimiş gercekten ama 600 lira pahalı biraz inmesini bekleyip alırım :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kin Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Evet tahmin ettiğim gibi VPN ile yapmışsın. Amerika dışındaki IP'lere satmıyorlar kitaplarını. Açıklama için teşekkürler. Kindle'ın Türkiye'de bedava internet hizmeti iyiymiş gerçekten. Ama Kindle DX almayı düşünenlerin şarj ömrünü araştırmalarını öneririm. Ekran büyük yalnız şarjı bir Kindle 3G veya Nook kadar gitmiyor. Bir de Nook için Web Browser yok deniliyor, yalnız arama kısmında direkt sitenin linkini girerseniz siteleri dolaşabiliyorsunuz. Yalnız kesinlikle stabil ve kullanışlı değil, bir yandan da yavaş. Yine de göz atmak için yeterli oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 300 lira civarı normalleri. Nook, Kindle filan. Bak: http://urun.gittigidiyor.com/Barnes-Nobles-NOOK-WiFi-ekitap-okuyucu-super_W0QQidZZ43631904 240 TL bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kin Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Yeni Nook alacaklara tavsiyem, kesinlikle şu kılıf ile birlikte almaları. Mıknatıslı tutacağıyla çok kullanışlı oluyor. http://gifts.barnesandnoble.com/Lautner-Cover-in-Ink-for-NOOK-2nd-Edition/e/9780594017318/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 GERGE said: 300 lira civarı normalleri. Nook, Kindle filan. Bak: http://urun.gittigidiyor.com/Barnes-Nobles-NOOK-WiFi-ekitap-okuyucu-super_W0QQidZZ43631904 240 TL bu. bu türkiye de satılmıyor sanırım ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Necro Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Nookun sözlüğü tam bir fiyaskoymus duydugum kadarıyla?Sözcüklerin varyasyonlarını bulamıyormuş.Doğru mudur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Sözlüğü çok kullanmadım (övünmek gibi olmasın diyerek gizli övünme sok buraya :) ) ama ender olarak anlamadığım bir kelime ile karşılaşınca etimolojik kökenlerine kadar da öğrendim Nook'un sözlüğünden. İyi yani. Ne Nook, ne de Kindle Türkiye'de satılmıyor. Gittigidiyor üzerinden alıyor çoğu kişi. Ya da Sahibinden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Necro Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Abi atıyorum kelime work.Bu works ve worked olunca bulamiyormus.Öyle yazıyorlar nette.3G alicaktım ama Türkiye'de cok iyi calisacagini düsünmüyorum açıkcası.O yüzden nook veya kindle wifi almayı düsünmeye basladim.Kindle wifi 300 lira nook 240 lira.hala ne farkı var ne olayı var anlayamıyorum -,- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 internet nasıl bedava oluyor,3g ile mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Necro Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Evet.Amazonun anlasmasi varmis dunyanın her yerinde ucretsiz internet erisimi varmis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 e cok iyi de türkiye de hızı ne olur var mı kullanan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Vodafonu'nun 2G'sini kullanıyor. Cepnet ile aynı olması gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Necro Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Mantıklı değil abi 3gli olan için ekstradan 100 lira vermek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 3g calisiyordu kindle'i ilk aldigimda ama gecen gun denedigimde farkli sitelere girmedi, ulkenizde bu hizmet mevcut degil dedi. Browser'i yalan yani. Amazon ustundeki icerigin %90'ina da ulasamiyorsunuz zaten. Baya baya sicmis batirmis durumdalar su ara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Necro Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Bir oylama yapmak lazım nook vs kindle olarak :o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Ben 230TL Wifi Nook buldum aşağıdaki üründen sıfır hiç kullanılmamış alınır diyorsanız onayla tuşuna direk basıyorum... http://shiawaselife.files.wordpress.com/2010/03/44553771-jpg.jpeg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Necro Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Sözlük kullanırım.Almanca falan da kitap okurum diyorsan alma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Ben kindle'in built-in dictionary'sinden ve pil omrunden cok memnunum. Sadece PDF'ler vesaire icin custom resize olmadigindan sikinti yasiyorum biraz ama isime yarayan bir cok kitap ePub formatinda da cikmaya basladigindan dert etmiyorum pek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kin Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Necro said: Abi atıyorum kelime work.Bu works ve worked olunca bulamiyormus.Öyle yazıyorlar nette. Eski Nook için benzer şeyleri okumuştum, ama yenisinde iyileştirme yapmışlar. Mesela "deftly"yi "deft" olarak köküne gidiyor. -ing, -ed veya -s gibi takaslara takılmadan buluyor kelimeleri. Sözlükte benim canımı sıkan şey kendim kelime girip aratamıyorum. Veya kitaptan kelimeyi seçtikten sonra açılan sözlüğün içindeki bir kelimeyi de tıpkı kitapta kelimenin üzerine basılı tutarak o kelimeye sözlükte gidemiyorum. Bunların yolu varsa da ben bulamadım, internette de bir şey yok. Bence update ile düzeltilebilir şeyler bunlar. Canımı sıkan bir başka şey sözlüğün (Definitions from Merriam-Webster's Collegiate Dictionary, Eleventh Edition) bazen aradığım kelimenin açıklamasında aradığım kelimeyi kullanarak yapması. Örnek chalk 1 : to write or draw with chalk 2 : to rub or mark with chalk 3 a : to delineate roughly : SKETCH b : to set down or add up with or as if with chalk : RECORD - usu. used withup <~ up the totals> vi: to become chalky Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kin Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2011 @DareJedi Bence alma, almışken yenisini almaya çalış. ABD'den bir tanıdığım getirmişti bana, o günün kuruyla ve şu kılıf ile 300 liraya geldi. Eğer batarya ömrünün daha az olması, sözlüğünün yetersizliği, ekranın tamamen dokunmatik olmaması gibi şeyler aradaki farka değecekse senin için alabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar