Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

X-Men 1 ve 2 filmleri üzerine yorum - by Bonecrusher


Bone

Öne çıkan mesajlar

X-Men 1 ve 2 filmlerini buldum, tekrar izledim, ve film hakkında yorum yapmak istiyorum. X-Men fanı olarak, sahne sahne yorum yapıcağım. İsteyen okusun istemeyen okumasın, ama sonra beğenip beğenmemeniz pek önemli değil, sadece içimi döküp sizle paylaşmak istedim.

(yani: siz bakmayın, bonecrusher konuşuyor işte boş boş...)

X-MEN 1:
-başındaki demo güzel, kısa olduğu için insanı sıkmıyor. Hemen filme giriyoruz.

-magneto'nun küçüklüğü anlatılan kısmı çok güzel, filme iyi bir giriş yapmışlar, çekimler, diğer tüm sahnelerden çok daha güzel.

-insanların mutantlara karşı önyargısı anlatılmaya çalışılmış, ama çizgi romanlarındaki gibi, sokakta kahramanlık yapmaya çalışırken yanlış anlaşılmaları tercih ederdim.

-girişte sahnede, patrick stewart ve ian mckellen'i görmekteyiz. Patrick, tam düşündüğüm "charles xavier" mükemmel seçim. o ilk sahnede de ian mckellen şahane oynamış, hele ayrılırken ki "we are the futures charles, not them" derken tonlaması hasta olmuş, defalarca izlemek istiyorum o cümleyi. Ama şöyle birşey var ki, Magneto dediğimiz aşmış adam, bu kadar cılız ve hıyarto bir adam değildi, tersine daha dayanıklı ve karizmatik bir adamdı.

-wolverine, pençelerini edinip hafızası silindikten sonra, kanada hükümeti tarafından kullanılmaya başlanmadı mı? adam x-men ekibine kadar kanada hükümetinin "getir götür" işlerine bakmadı mı? "the cage" olayı nerden çıktı, oha.

-wolverine'in vücudu, suratı kadar kıllı değil miydi, adamın göğsü ne zaman tıraş edildi?

-kısa, iri ve kambur wolverine gitmiş, uzun ince ve dik duran wolverine gelmiş, şahane şahane. :(

-adamın boğazına pençe dayama, pompalı kesme sahnesi hoş olmuş. bar sahnesindeki ayrıntılar da fena değil gibi. ama adamların korkularını yansıtamamışlar.

-ama dur, oha, wolverine pençelerini parmak arasından değil, elinin sırtından çıkarıyordu bugüne kadar... onu da atlamışlar.

-of of of, o ne biçim bir ormandır, bittim valla ormana, hastası oldum (cidden).

-hocam rogue dediğimiz olay, mystique tarafından evlat edinilmiş, uçma ve süper güç özelliklerini de miss marvelı komaya sokarak edinmemiş miydi? Genç ve hemen x-men'e katılmış rogue olayı da nerden çıktı?

-aha sabertooth, adam şahane olmuş, süper bi kavga çıkacak, logan ile creed söz düellosuna giricek... ama o da ne? wolverine creed'i umursamıyor, ha bi de neo+trinity tarzında cyclops ve storm geliyor günü kurtarıyor.. şahane şahane...

-sabretooth için de zaten wolverine hiç dert değil, sadece magnetonun eften püften bir uşağı.

-jean grey süper bir hatunmuş, hoşuma gitti :)

-wolverine de korkak bir adammış vay be. kaç yıl mutantlarla birlikte savaş, sonra gel aptal bir okulda korkak çocuk rolünü oyna..

-ilk x-men ekibi, angel, beast, cyclops ve ice-man'den oluşmamış mıydı? ekibe ilk katılan kişi de jean grey değil miydi? storm nerden çıktı? bu okul nerden çıktı? okul, yeni x-men (wolverine, colossus, nightcrawler, storm) geldikten sonra açılmamış mıydı ben mi yanlış hatırlıyorum?

-wolverine, kanada hükümeti yüzünden kodlara alışkın biri olması gerekmez mi? storm cyclops wheels diye niye dalga geçiyor?

-cyclops da ne ezikmiş öyle peh peh..

-pyro hiç öğrenci olmadı ki nerden çıktı peki bu?

-mystique üzerinde diken gibi benekler var, şekil değiştirirken benekler oynuyor? neden üstünde beyaz bir giysi yok?

-oha mystique ne öyle uçmuş kadın.

-wolverine, özür diledi? oha, tarihi an.

-cyclops'a keanu reeves daha iyi yakışırdı bence.

-ehehe süper fikir, rogue wolverine'in healing abilitysini alarak yaşar, wolverine de komadan healing abilitysi sayesinde kurtulur, şahane şahane... ben bile düşünemezdim :-P

-magnetonun efektleri fena değil, ama aslında sabretooh çok eblek suratlı olmuş.

-cerebro'yu epey abartmışlar, hoş..

-oha hastası oldum, öyle teknolojik yerde tek bi güvenlik önlemi yok mudur mystique'ın cerebroya gidip kurcalamasını engelliycek? ayrıca retina dediğin o kadar basitçe taklit edilebilecek birşey midir?

-sabretooth ne diye ağzını açıp "geğirdi" şimdi? storm ona şimşek atarken?

-magneto'nun wolverine'i duvara çarptığı an çok güzel yapılmış. ama, zırhı hiç olmamış magnetonun. Kaç yıllık magneto zırhı değişir mi?

-wolverine’nin x-men'e katılmayı reddetmesi güzel bir ayrıntı olmuş..

-x-men kıyafetleri bile uyduruk, wolverine'in kaç yıldır giydiği yellow spandex ile dalga geçiyor. Direk matrix'e özenilmiş.

-wolverine, cyclops'un landing'ine laf ediyor peki tamam, ama sarsıntıda etkilenmemesi lazımdı direk korktu gene.

-wolverine pençeleriyle cyclops'a ortaokul bebesi tarzında espri yapıyor, cyclops da aynı tarzda gülüyor.

-oha wolverine, mystique'ın orda olduğunu çok geç farketti, bi de burnu iyiydi bu salağın..

-toad'ın dili ne o öyle, maşallah sanki dil değil de tentacle..

-jean grey, toad'ı havaya daha erken kaldıramaz mıydı? bi de kaldırınca neden iki saat havada tutuyor, ittirsene kızım şu salağı, inceleme iki saat.

-toad da başımıza fighter kesildi ya pff.. yahu stormun daha iyi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

- Ben 2. yi seyretmedim.
- Kestane renk saçlı Keanu Reeves'e hayır !!!!
- Surat olarak şahane gitmiş Hugh Jackson ama boyu posu oturmamış. Wolverine daha geniş ama daha kısa hatta kambur durunca 1.60 oluor.
- Cyclops tip olarak uymuş. Elbise fena durmamış. Ancak liderlik vasfı çok az.
- Prof X, magneto, storm genel olarak oturmuş rollere. Şekil olarak Prof X ve Storm çok iyi oturmuş. Magneto kassız kalmış.
- Dövüşme sahneleri doyurucu deil. İyi bir kareograf bulamamışlar herhalde.
- Filmin başı hakkaten iyi. Şu bahsettiğin repliği en az 60 kere dinledim. Divx'le uraşırken :D
- Wolverine'in geçmişi olmamış tabiki.

Konu olarak tabiki zor bir yapım. Herkez aynı anda katılmıor ekibe. En azından Wolverine'in daha görmüş geçirmiş biri olması gerekirdi. Muhtemelen Canada'ki üçlü gruptan (Sabretooth, Wolverine ve şu alman ninja) ayrıldıktan sonra X-men lerden haberi vardır. O arada katılsa süper olurdu. Magneto nun geçmişi süper yansıtılmış.[signature][hline]This Cat Scratches Free.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

xmen hakkinda ordan burdan duyulmus 1-2 sey bile, fox kids te 3-5 bolum izlemis bir insan olarak filmlerde baya eglenmistim, hatta 2. filmi 3 kere izledim sanırım baya begendim. fanlerin aradiklarini bulamamalarinin iflmin basarisini etkilemedegini dusunmekteyim, ayni seyi lotr icin de dusunuyorum hatta. yarismaci arkadaslara basarilar diler, famke janssen e selam ederim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya 1. ya da 2.ci filmin yönetmeni hatırlamıyorum (yoksa ikisini de aynı kişimi çekmişti?) daha önce hiç x-men okumadığını söylemişti. Yani film x-men konusunda hiç bir bilgisi olmayan biri tarafından çekildi! Çok üzücü değil mi?
Ayrıca aptalca eklemeler ve eksiklerin bir çoğu zannedersem sadece orjinal x-men'in değil, diğer x-menlerin (ultimate, uncanny vs vs vs) de filmin içine katılmasından kaynaklanıyor.
Mesela kıyafetler Ultimate X-Men'den (Sadece X-men ekibinin ama, Magnetonun ki kendini ebleklikleri) alındı. Ayrıca yine Ultimate X-men deki Wolverine orjinal seridekinden daha fazla filmdekine benziyor.
Filmde çok fazla hata var ve bu beni gerçektende çok üzüyor. İnsanlar bol aksiyon ve özel efekt görsün diye çekilmiş film adeta. x-men fan'larını hiç düşünmemişler. Umarım filmin devamını çekmezlerde kendilerine gelip adam gibi bir x-men filmi çekerler.[signature][hline]
Reality Isn't What You See
Reality Is What You Feel
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ilki kötüydü. basbayağı kelime anlamıyla. birazcık bile bişiye benzetsem konu azıcık aklımda kalırdı.. ikincisi daha iyiydi, en azından tahammül edilebilirdi ki tek tek bazı oyuncular sayesinde bu da..

gerçi x-men'i sevmem ben zaten, film uyarlamaları genelde daha kötü olduğundan çok daha iyi yapılmaları gerekirdi benim gözüme girmesi için.. :)

dağınıııııııııııııık, çok dağınık karakterler. çizgi-romanda da öyle. her karaktere iki cümle söyletsen filmin süresi dolar neredeyse. oturtulamıyor seyirci-karakter ilişkisi, iki filmde de safi wolverine seyrediyoruz. hani cyclops hani bilmemkim? (istediğinizi yerleştirin bilmemkim yerine :-p)[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price. That is why the bounty killers appeared.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ee koskoca beyaz perdede, herkes iyi kötü siyah ya da gri giyerken Wolverine'in yellow spandex ile cırtlamasını beklemiyordun heralde.
Ama dur, iyi de biz kimsenin siyah falan giymesini beklememiştik ki?

Bu arada filmi izleyeli bayağı oldu ama Wolverine'in pençeleri filme de elinin tersinden çıkmıyor muydu?

Çizgi romandaki kurguyla alakasız olaylara da tamamen karşıyım![signature][hline]Az şey ümit edip sonunda az üzülmek; çok şey ümit edip sonunda çok üzülmekten iyidir.
Buna rağmen umutsuzluk hepsinden beterdir.
Daha da kötüsü hayat nadiren bu kadar basittir.


[Bu mesaj Eraq tarafından 04 Temmuz 2004 01:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Eraq, 04 Temmuz 2004 01:17 tarihinde demiş ki:
Ee koskoca beyaz perdede, herkes iyi kötü siyah ya da gri giyerken Wolverine'in yellow spandex ile cırtlamasını beklemiyordun heralde.
Ama dur, iyi de biz kimsenin siyah falan giymesini beklememiştik ki?

kendi soruna kendin cevap vermişsin ehehe
illa koyu bir renk gerekiyorsa, wolverine'nin kahverengi-siyah giysisi de var, sırf yellow diye çok cırtlak geliyorsa kahverengiyi giydirselerdi :) bi de adam kanadalı, ekose gömleklerden giyiyor normalde, şu oduncular gibi. deri ceket "renegade" olayı tuhaf kaçmış :-P[signature][hline]pc and comic geek
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bencede bu kadar incecik detayına kadar kritize etmenın bı manası yok... ve ayrıca (bende eskıden yapıyodum spıdey, lotr a cok uzulmustum bu yuzden) tamamen okudugnu beklemıyeceksın... bu kıtapların, cızgı romanların senın benım gıbı her ayrıntısın9ı bılen fanı kac tanedır hadı cok abartıyorum olsun 15.000.000 tane 15 mılyon dıyorum 15 yahu hepsı fılme gıtse masrafı cıkmaz fılmın dolayısıyla para kazanmak ıstıyosan kı fılm yapmanın amacı budur. para kazanmak. ona gore yaparsın... kımse fanları sevındırleım dıye film yapmaz kimsede aman fanlar sevınecek dıye bedavaya gıtmez... okdar ayrıntılı bı fılmede normla adam gıtmez 2. filmi falanda olmaz.. doalyısyla bıraz takmayın...

haaa su ayrı bazı basıt ayrıntılar var es gecılmesı ınanılmaz mantıksız olan misal:
orumcek adamın neden organıktır fılmde ag atıcıları? yanı bunu eklemek ne kadar surer 30 sny mı? 1 dk mı? cızgı romanda kesfetmesı anca bır sayfa tutar hatırlaması ıse (kı spıdey sureklı bıseylerı (ozellıkle uncle ben'ı) hatırlar)
yada nebılıyım kıyaftler... layd deathstırke'ın hıkayesı nebılıyım boyle basıt ayrıntıların atlanması cok cok ama cok mantıksız bencede...
sımdı gelelım soyledıklerıne benımde syolıecek bır kac sozum var
-wolverıne'ın o super "havalıyım abı ben" havasını bıraz sondurmelıerı bence ıyı olmus.. cunku benım sahsı fıkrım (kı anlatım bozuklugu) wolverıne oyle cok super kahraman oluyo bıraz daha adam gıbı olmalı bence karakterı baya ıyı oturmus.. hele stykerı gemının bacagına baglayıp "hırrr" ladıgı sahnede hakketen wolverıne gorur gıbı oldum ayrıca guclerının azaltılmasıda bence cok kotu olmamıs wolverının koku ısıtme guclerı fln benım ıcın hep cok abartı gelmıstır zatı
-guvenlık onlemlerı dıyon sureklı cızgı romanlarda tonlarca gosterbılırım san oyle hata... yanı bu cok kucuk bısey her kurgu olayında olur yanı
-filmde teleporttan duman cıkıyo.. gaztede bıle herıfı anlatırken yazıyodu karbon kokusu bırakır ve duman cıkakr dıye (yada ben cıkarrı dıye hatırlıyom ama sen daha yenı seyrettıgıne gore bı daha bakmak lazım)
-nıghtcrawler bıyerden duserken teleport olamaz.. olursa maddenın korunum kanunu geregı aynı hızla telport olur.. doalyısyla parcalanır fln
-ya sımdı her karakterın bılmem kac tane ayrı cızerden bılmem kac tane ayrı cızımı var belkı bır cızımde nıght crawlerın ustunde "garıp runler" olabıır bunu bılmek zor... bu arada kıttye de cıkan sese bıle dıkkat etmıssın helal kalıte kontrol memuru flan ol abı (pete&pete e sayıglarla)
-storm bu kadar guclu degıldır? yapma karı bı lafıyla bınanın hepsını ucurur ustune 5 dakkada baska eyalete ucar ordada bıtane ucuru sonra wolverını ıle maceraya gırer yapma.. ultımate da gucsuz ama normalde enguclu x-menlerden bırıdır.. 2. captaın yane
-yonetmen wolverıne ezmıyo bence dedıgım gıbı wolverıne cok sevıldıgınden cok fanı oldugundan dolayı cok ama cok abartı bı karakter bıraz daha sevıyelendırmısler bence
neyse
Saygılar..[signature][hline]a.k.a. Duxus
---------
Wisdom, clear my eyes.
Honor, guide my step.
Passion, fire my heart.
Darkness, hide my fear.
Life, be my shield.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yannız benim anlamadığım 2 nokta var Xmen2(jason'ı etkisiz hale getirdikleri yere kdar izledim) de. Şimdi Ororo(Storm)nun aklına süper bir fikir gelio, kurt(nightcrawler)'ı ikna edip görmediği yere ışınlattırıo tamamda. İçerde prof neden soğuktan etkilenmio ? Diceksinizki jason'ı hedef aldı. Alamazki, ayrıca Kurt'de etkilendi. Prof'ın etkilenmemesi mantık hatası bence.

Ayrıca yuriko'nun X factoru olduğunu da yeni öğrendim. Normalde sadece wolverine'e uygulanıp sonra ortadan kaybolan bir madde bu. Hatta Omega red bile bu X factorunu felan arardı.[signature][hline]This Cat Scratches Free.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

adamantiyum iskeleti mutant gücü değildir, onun dışında, mutant güçleri:
ellerinin üstünden çıkan kemik-bıçaklar
hızlı iyileşme özelliği
kesik yerlerinin, organlarının tekrar çıkması
her hastalığa bağışıklık
üstün koku alma yeteneği
üstün duyma yeteneği
bunlardır. (benim bildiklerim)

ve bunlar da doğuştan gelmiş (mutant demek o..)[signature][hline]pc and comic geek

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 14 Temmuz 2004 16:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...