Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Full anestezi yapan dişci?

Zegna

Öne çıkan mesajlar

Esh said:

dolgu felan ok de 20 ya$ di$i kalp kirabiliyo. yani kac tane igne yapmi$ olursa olsun, koklu e$$ek kadar di$ cekecek ve sen de hisedeceksin, o kirt sesi gelecek, o da $ansin varsa tek hamlede alabilirse geliyo, yoksa oynuyo kerpetenle agzinda =P

abi benim kokler yamuktu bide
adam bldigin levyeyle azima girdi bole tornavida gibi bisile
kanirta kanirta
disim agrimadida cenemden gacirdamalar geliyo tistim olan ceneyide sokucek diye
Sosyal ağlarda paylaş

abi sorun koltuga oturmaksa genel anestezi daha kotu

once soyunuyusun, arkasi acik o giysilerden giydiriyor, sonra kolunu delip musluk takiyor ki hem soguk hem heyecandan titremeye basliyorsun
sonra ameliyataneye goturuyor bicaklari cikaran doktoru filan goruyorsun, masaya bagliyorlar filan

anestezi uzmani gelene kadar bole net 2 kere gidiyorsun heyecandan zaten ahahaha

beni bagladilar, o kalp atisini olctukleri hede dut dut dut alarm gibiotmeye basladi
o sogukta o kadar beklettilerki heyecandan kalp atisi firlamis, hemen kostu bir igne yapti bzzzzzzzzzzzzzzzt gitti hersey ehahaha
Sosyal ağlarda paylaş

@DamienThorne; ben daha yazin basinda cektirdim, sadece ilk igneyi azcik hissettim ondan sonra uc igne daha yapti bana cekti yirmiligi uc parca halinde. ta cenemin icinden cekti baya derindeymis hatta. hicbisi hissetmedim aksamina antep fistigi yedim. sadece yaptirdiktan sora 1-2 saat baya agridi onu da majezikle hallettim zaten.

@esh; asil olay orda zaten, hic acimamasina ragmen o disin cikisini hissediyosun zaten, kotu oluyo insan ve bonepart'in dedigi gibi ceneyle beraber cikmasin diye korkuyor insan.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi benim babam disci olmasina ragmen feci disci korkum vardi, full anestezi yapilamiyor gereksiz bir risk oldugu icin, is parasinda degil, anestezi her zman risklidir (en kucuk ameliyat bile risklidir denmesinin baslica sebebi zaten), hicbir dis doktoru oyle bi riski almaz.
Onun gag refleks falan gidiyor olabilir full anestezide, bogulabilirsin yani dis doktoru koltugunda ehueh.
Benim cok hassas da, en son doktora geldigimde acidan kivrandm bana doldurudun de anesteziyi. Benim babam bana oyle bi igneler vuruyor ki cenemi cekse koparsa bisey hissetmez hale geliyorum. Kanal tedavisi zart zurt bisuru sey oldum en ufak bi aci duymadim.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi kanal tedavisi anestesisiz yapılıyorsa herşey yapılır. Bana da 4 tane iğne vurdu doktor. İğneyi de sinire vurunca gözde şimşekler çakmaya başlıyor eheh.

Yurtdışında bazı doktorlar gaz veriyorlar sanırım N2O mu NO2'mi neyse. Hatta Lethal Weapon'ın bir filminde de vardı. Türkiyede var mı öyle bir olay bilmiyorum ve sanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

abi bu korkudan kurtulmanın en güzel yolu şu
hani dişetine iğne yapıyo ya lokal anestezi için. yapıcak abi 1.ciyi ama tam yaparken zart diye dili sokacaksın araya. dilden direk beyne gidecek o. bayılmadan hemen önce bilerek soktuk kes dişimi hekim amca diyip gg olacaksın.
Sosyal ağlarda paylaş

kanal tedavisinin olayı tedavi sırasında değil 2 seans arasındadır. eğer hekim kanal içine devitalizan ajan koymazsa (farkındayım gaza geldim teknik terim yağdırıyorum :) yani sinirlerin ölmesi için ilaç koymazsa ki genelde koymazlar ve abseli bir bişe kanal tedavisi uygulanıyorsa iki seans arası ağrı olur ama ağrı kesiciyle kontrol altına alınır bu ağrı...
LÜTFEN KORKMAYIN ARKADAŞLAR YAA=(
Sosyal ağlarda paylaş

ben de ilk defa kanal tedavisi yaptırdım geçen hafta, geçen pzt ve bu pzt iki kere gittim. ilk gittiğimde fazla birşey hissetmedim, lokal anestezi (evet sinirlere sokuyorlar iğneyi ama doktor "ölmüş sinirler yoksa zıplardın şimdi" dedi) yapıyorlar. ikinci gittiğimde geçici dolguyu filan çıkardı ama bir his gelince "hmmmm olmaması lazım" dedi ve bir dokundu..

AAAAAAAAAAAAAAARRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

diye bütün hastane inledi resmen, "kızım git kapıyı kapa" dedi doktor lol. ben hayatımda böyle bir ağrı hissetmedim. kafatasımı açıp beynime balyoz mu çaktılar desem böyle. filmlerde ortadan ayrılıp karısına son mesaj göndermeye çalışanlar filan nasıl palavra tekrar anlamış oldum. kendimi tutmaya çalıştığım halde kafam nasıl spazm geçirir gibi titriyor böyle, "bağırmaya gerek yok" diyor adam ahah. birinin kurtarmasını istiyorum diye bağırmıyorum ki ehu. kalbim de güppüdü güppüdü güppüdü atıyor böyle sakinleştiremedim kendimi heh.

full anestezi yok evet maalesef, şimdiden geçmiş olsun zegna. daha fazla geciktirme. :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...