Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Internet Bankaciliginda Telefon Sifresi Istenmesi...

Azmodai

Öne çıkan mesajlar

Ramocan said:

Havale miktarı tamamen kullanıcıya bağlı ama bazı bankalar(citigroup) 100.000 tl ve üstü için arıyor ve adınızı yüksek sesle söyleyerek konfirmasyon etmenizi bekliyorlar...

i$bank 4-5bin icin yapiyo bunu, anne kizlik soyadi felan soruyor.

ya da bi anda kredi kartindan 3-4binlik bi$ey aldin cat ariyo boyle bi para cekildi siz mi cektiniz haberiniz var mi diye.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

ben 20.000 liranin uzeri online transfere kapali genelde diye biliyorum.

yani 2.000.000$ online havale diye bi$i yok asd

ama yanli$ biliyor olabilirim zira amerikan filmlerinde skati nin mali istanbulda bir turkten almasi uzerine bankadan turk un off shore hesabina 5.000.000$ havale yapmasi hep beni benden almi$tir.

isvicre bankalarinda hesabin varsa durum biraz farkli. Hesaplar zaten cok garip hesap numaran falan var, sifren var, o kadar. mail atiyossun bana su kadar para gecin diye, geciyolar falan.. cok guvensiz bi sistem gibi ama calisiyo :) 5 milyon dolarida oyle gonderirsin yani sorun degil o acidan. Garanti bankasi gibi calismiyo onlar zaten :)
Sosyal ağlarda paylaş

O olay Akbank'ta 1 seneden fazla zamandır var ve çileden çıkartıyor son 4-5 aydır. Yurtdışında olduğum için Turkcell kullanmıyorum, buranın telefon hattını kullanıyorum. Adamlar yurt dışından numaraya sms atmayı kabul etmiyorlar, zaten siteden sisteme de giremiyorsun. Ama bunu belirtip yardım istediğimde de böyle bir şey yapamayacaklarını söylüyorlar. Her giriş için Turkcell hattını takıp, telefon açmam, mesaj beklemem, sonra yeniden hat değiştirmem gerekiyor. Her seferinde söyleniyorum kendilerine..

Durumu benden kötü olanlar da varmış.

Cep telefonuna yollanan şifrenin alternatifleri de var. Bir alet veriyorlar ve o alete gelen şifreyi kullanıyorsun. Ama o alet yurt dışında çalışır mı veya herkese veriyorlar mı bilmiyorum.

@nedanko: O bankalarda çok şeyler dönüyor. Bu kadar güvensiz görünmesine rağmen nedense pek kayda değer bir sorun yaşanmamış. Geçenlerde bir şeyler olmuştu(ne davasıydı hatırlamıyorum), oradaki bankalardan hesap detaylarını istemişlerdi Türkiye'den de haber olmuştu. Üstü kapalı iş çevirmek isteyen hesap açıyor zaten..
Sosyal ağlarda paylaş

gecko said:

garanti bankası yakın bir zamanda çok işime yaradı, bende sevmezdim ama müşteriden müşteriye fark oluyo işte(tu)

yurtdışı için hmm, vodafone a geç.(tu)

vodafone burda yok. Arabistandayim ben, bitek Saudi Telecom var, onlar da anlasmali degil.

Kocbanka falan gecmek te anlamsiz, borcum var garantide, onu halletmem icin lazimdi. Zaten bidahaki gelisimde direkt HSBC ye gececem. Burda da var, aralarinda kolaydir kesin para transferi falan.
Sosyal ağlarda paylaş

isviçre'deki o tip hesaplar bankalarda değil, security house ya da trust house dedilen tarzda yerlerde açılan hesaplar. her türlü kanunsuz işi yapabiliyorsun adamların üstünden. zaten kendileri de pek kanunlu değil.

parayı çekmeden ölsen gitsen para direk bankaya kalıyor, kimse gidip de bu para bizim hakkımız diyemiyor.

adamlardan para istiyorsun, "şimdi yok, haftaya gel" diyorlar ya da 100 lira istiyorsun 10 lira gönderiyorlar. nakit işleri için değil de daha çok kredi kartıyla yapılabilecek alışverişler için idealler.

hepsi böyle değil tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

huun o dedigin yerleri bilmiyorumda ama benim dedigim banka bildigin banka legit yani. Dedigin gibi yerlerde olabilir tabii bilmiyorum..

Emaille aliyon parani, faxla da isteyeyebiliyosun. Ama bu dediklrim private banking olanlar, kucuk musteriye hizmet vermiyor. Online banking vs diye bisi yok. Ornegin 100 bin dolar havale istediginde burun kivirabiliyolar, yapiyolarda bana bunlarla gelme tribi atiyolar euehuehue..

Birde basta hesabi acarken imzaliyosun, emaille transfer olsun tlefonla olsun faxla olsun istedigini yada hepsini seciyosun. Ama emailin heklendi paralar gitti, ucuyo paralar, isvicre yasalari zaten yani, biside hak falan iddia edemiyosun..

Bu dedigim en azindan isvicredeki butun private banking sistemlerinde oyle yani emin olabilirsin..
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Sacmasapan uygulamalar bunlar. Tamam guvenlik adina yapiyorlar ama sacma. En azindan ayari kapatabilmemi saglasinlar ya da ben sifremi e-posta ile alayim ?

En gerzeklerinden biri de Akbank bu arada. Herkese gostere gostere giriyorsun sifreni. Tek tek tiklamak zorundasin cunku.

Bir de sadece IE ile calisiyor.

firefox ile çalışanı var mı ki finans da öyle iş de öyleydi en son bildiğim kadarı ile.
Sosyal ağlarda paylaş

nedanko said:

h ama benim dedigim banka bildigin banka legit yani.

Emaille aliyon parani, faxla da isteyeyebiliyosun.

o dediğin işleri türkiye'de de yapabiliyorsun. karizman ve de kredin yerindeyse bankadaki müşteri temsilcine yetki veriyorsun lafla; telefonla şuraya bu kadar milyon oraya o kadar milyon dolar yatır diyorsun, onlar da yatırıyor.

yeter ki gece kasa kapanmadan önce imzali evraklrını yerine ulaştır ya da façan yiyorsa kazık yemeyeceğini garantilemeye üstü boş imzalı kağıtları bırakıyorsun. esasen yasal olarak olmaması gereken şeyler bunlar. ben bilmiyorum öyle dediğin tarzda yasal çalışan bir banka.
Sosyal ağlarda paylaş

******************DİKKAT DİKKAT******************

Cep telefonuna gelen şifre olayına sakın güvenmeyin. Kullanacaksanız şifrematik kullanın. Dolandırıcılar artık sim kartınızı bloke edip kendi telefonlarına yönlendirebiliyorlar. bi kaç ay evvel tanıdığımız birinin başına geldi bu olay.

Bir şekilde sizin sim kartı bloke ediyorlar. size gelen aramalar ve mesajlar bu adamların eline geçiyor. Siz tabi kart bozuldu, telefon bozuldu diye debeleniyorsunuz.

Neyse bu olay tanıdığımızın başına geldi. sim kartı falan değiştirdi hatta gene aynısı oldu. Banka bir şekilde hesap sahibine ulaşıyor. hatta ellerinde bulunan telefon numarası ile değil başka bi numara üzerinden ulaşıyor. Daha önceden bu kadar yüksek miktarda havale yapılmadığı için banka kontrol etmek istiyor anlayacağınız gibi. 50.000 TL gibi bi parayı havale etmeye çalışmışlar. Tabi hemen bankaya bildirip böyle bir havalenin kendinden gelmediğini söylüyor. Savcılığa başvuruyor. Çete yakalanıyor. Bu şekilde baya bi insanın parasını cukkalamışlar.

bu güvenlik olayını ciddiye alın kısacası. bana birşey olmaz dersiniz yılların birikimi yok olup gider. mahkemeye gitseniz, bir şekilde çalanları yakalatsanız bile sürünürsünüz.
Sosyal ağlarda paylaş

Azmodai said:

gecko said:

garanti bankası yakın bir zamanda çok işime yaradı, bende sevmezdim ama müşteriden müşteriye fark oluyo işte(tu)

yurtdışı için hmm, vodafone a geç.(tu)

vodafone burda yok. Arabistandayim ben, bitek Saudi Telecom var, onlar da anlasmali degil.

Kocbanka falan gecmek te anlamsiz, borcum var garantide, onu halletmem icin lazimdi. Zaten bidahaki gelisimde direkt HSBC ye gececem. Burda da var, aralarinda kolaydir kesin para transferi falan.

hsbc ler her ülkede birbirinden bağımsız.

bu arada imzalı fax çekin abi, en rahatı, hemde güvenli, eskiden internet bankacılığımı vardı, (laf olsun diye demedim ben baya bi öyle yaptım)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...