Deacon Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 said: Pardus Kullanıcı Derneği başkanı ve aynı zamanda Linux Kullanıcıları Derneği üyesi Av. Nihad Karslı’nın Kasım 2008′de satın aldığı bilgisayar ile birlikte Microsoft Windows’u da satın almak istememesi nedeniyle açtığı dava bugün sonuçlandı. Social News Turkey’e konuşan Av. Nihad Karslı, Ankara 1. Tüketici Mahkemesi’nin, Microsoft Windows’un o günkü fiyatı olan 140 TL’nin faizi ile birlikte kendisine iade edilmesine karar verildiğini açıkladı. http://www.socialnewsturkey.com/2009/12/14/bilgisayarda-windows-vergisine-mahkeme-dur-dedi/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 onemli bisi abi ozellikle 400 liraya alinn laptopun 100 lirasinin windows oldugu dusunulunce Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 uygulanabilir bir durum degil cok. cunku microsoftla ozel anlasmalari oluyor bir kere zaten normal windows fiyatinda olmuyor. ustune yeni laptoplar windows partition i ile falan geliyor, onu sildirmek icin gondermek zorundasin, iscilik parasi falan talep edebiliyorlar, ki yasal olarakda haklilar. iyice anlamsiz bir duruma geliyor yani.. bir iki tane isi kovalayan hallederde eski tas eski hamam devam eder olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 nedanko olay sey zaten 1 kisi kazandigi icin ornek dava yane urasmak istersen alabilirsin anlamina geliyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 evet dogruda ugrasmanin icinde yine dava acmak olur, yani emsal oldugu icin boyle bi dava sonucu var banada parmai geri verin diyince evet demiyecekler o anlamda dedim.. yine dava acacaksin, ama dedigin gibi emsal oldugu icin is kolaylasacak daha fazla.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Avukata verdiğin parayla kaç tane laptop alırsın kim bilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 kazandigin zaman avukat masrafini kar$iya yasliyosun zaten. ha tabi baro nun belirledigi ucretlerin cok ustunde meblaglar odeniyo genelde avukatlara, o yuzden tanidik vs ile acican davani =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Bu uygulamanın yaygınlaşmasının doğurabileceği muhtemel sakıncalardan birisi de windowsa mahkumiyetin devam ederek windows entegreli daha pahalı bilgisayarlar satın almamız olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 büyük ihtimalle win yüklü gelir (üreticinin anlaşmaları gereği) yok abi istemiyorum diyen servis ücretini öder. ya da başka sistemi gitsin evinde kursun abi.. o win anlaşmalar yüzünden çok cüzi bir miktarla kuruluyor bilgisayara sonuçta. diğer yandan bayağı radikal bir karar. farklı bir dava olmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Windows olmayan bilgisayarı 1$ daha ucuza satarlar o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kgns Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 said: üzücü olan bu durum windowslu bilgisayar fiyatlarını arttıracak ve dahada hazin olanı bu avukat dahil, burada yorum yapan arkadaşlar windowssuz laptop tercih edip almayacaklardır. Misafir 15 Aralık 2009 18:00+1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 laptopu windowsla alınca 150$a filan gelmiyor yalnız windows. hp toshiba gibi şirketler topluca lisans aldıklarından çok daha ucuza geliyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 bi dakka 400 liraya laptop nerde var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chewy Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 yada ondan hayır gelir mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 windowz iyi ya :p ama yeni laptopla windowz verilmesine ayar oluyorum. ben belki 1983 falan orjinal DOS aldım :p onu kullancam. ben windowz istemiyom.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 ama aslında mantıksız değil hani o zaman size ram de vermesinler laptopa ram takması çok basit. daha da içine girersek bu olayın harddisk işlemci filan da vermesinlere kadar gideriz. sonuçta 2.000 liralık bi laptop alınca 60-70$'ı onun windowsa gidiyordur oem windows olduğundan. bence 2.000 liraya bir bilgisayar alınca 60-70$ windows için az bile. bir nevi iyi de oluyor, kimse gelip kimseye "windows yükle" demiyor, bilgisayarın içinde zaten driverları ile herşeyiyle kurulu. yani bu konuya daha da girersek bence apple bilgisayarlar da mac os'suz gelsin ben onlara windows kuracam niye zorla mac os geliyo denilebilir. ondan bence fazla kafaya takmamak lazım alın kullanın. o kadar para verirken 60-70$ da windows için hiçbirşey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 140 lira geri ödenmesi saçma olmuş, sonuçta o şartlarla almış kullanmış işletim sistemi lisans opsiyonuna karar vermeleri lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 tüketici hakları bakımında son derece yerinde bi karar olmuş. windowsuz bilgisayarlarıda daha pahalıya satmaları gibi bir olay olamaz ayrıca. 0 bilgisayar için servis parasıda isteyemezler. Sonuçta windows olmayan bilgisayar satılacak artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chewy Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 pardusu adam gibi yapsınlarda kullanalım o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 pardusu adam gibi yapsınlar da kullanalım demesi kolay. bunun yeri burası değil ama madem çok biliyorsun ya da beğenmediğin şeyler var git forumlarda yaz veya mail falan at. neyse yeri değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 olay diğer işletim sistemlerinin adam gibi olup olmamasıyla alakalı değil. kullanıcıya giren çıkan yok bu karar sonrası. sadece istemeyen adama windows lisansını zorla iteleyemeyecekler bundan sonra. merak etmeyin fiyatlar artmaz. tam tersi işletim sistemi olmayan bilgisayarı alırsınız 3-5 kuruş daha ucuza. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 adam gibi pardösü de şart yalnız. şimdi winsiz sürümlerde anında fiyat indirimi de vereceklerse oh ne ala.. öle bişi yoksa son kullanıcının büyük kısmı zaten windows kullanıyor. çok gereksiz olur, kimse iplemez. yasal bakımdan doğru ve ilginç bir adım. bizde bu gibi yaklaşımların yaygınlaşmasını ve diğer dallar için de benzerlerinin çıkmasını dilerim açıkçası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 kullanıcıların talep etmesi lazım artık bu karar sonrası. gerçi bu haber adam gibi her televizyon kanalında, ana haber bülteninde yayınlandı mı ? avrupada olsa her kanalda haber olurdu. insanların bilinçlenmesi lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
parvus Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 sadece basit ofis işleri için kullanılacak toplu ve ucuz laptop alımları için gayet işe yarar bence bu. ubuntu + openoffice, bir de ücretsiz im yazılımı tamam işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar