Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows Mahkumiyetine Son

Deacon

Öne çıkan mesajlar

said:
Pardus Kullanıcı Derneği başkanı ve aynı zamanda Linux Kullanıcıları Derneği üyesi Av. Nihad Karslı’nın Kasım 2008′de satın aldığı bilgisayar ile birlikte Microsoft Windows’u da satın almak istememesi nedeniyle açtığı dava bugün sonuçlandı.

Social News Turkey’e konuşan Av. Nihad Karslı, Ankara 1. Tüketici Mahkemesi’nin, Microsoft Windows’un o günkü fiyatı olan 140 TL’nin faizi ile birlikte kendisine iade edilmesine karar verildiğini açıkladı.

http://www.socialnewsturkey.com/2009/12/14/bilgisayarda-windows-vergisine-mahkeme-dur-dedi/
Sosyal ağlarda paylaş

uygulanabilir bir durum degil cok. cunku microsoftla ozel anlasmalari oluyor bir kere zaten normal windows fiyatinda olmuyor. ustune yeni laptoplar windows partition i ile falan geliyor, onu sildirmek icin gondermek zorundasin, iscilik parasi falan talep edebiliyorlar, ki yasal olarakda haklilar. iyice anlamsiz bir duruma geliyor yani.. bir iki tane isi kovalayan hallederde eski tas eski hamam devam eder olay.
Sosyal ağlarda paylaş

büyük ihtimalle win yüklü gelir (üreticinin anlaşmaları gereği) yok abi istemiyorum diyen servis ücretini öder.

ya da başka sistemi gitsin evinde kursun abi.. o win anlaşmalar yüzünden çok cüzi bir miktarla kuruluyor bilgisayara sonuçta.

diğer yandan bayağı radikal bir karar. farklı bir dava olmuş
Sosyal ağlarda paylaş

ama aslında mantıksız değil

hani o zaman size ram de vermesinler laptopa ram takması çok basit. daha da içine girersek bu olayın harddisk işlemci filan da vermesinlere kadar gideriz.

sonuçta 2.000 liralık bi laptop alınca 60-70$'ı onun windowsa gidiyordur oem windows olduğundan. bence 2.000 liraya bir bilgisayar alınca 60-70$ windows için az bile.

bir nevi iyi de oluyor, kimse gelip kimseye "windows yükle" demiyor, bilgisayarın içinde zaten driverları ile herşeyiyle kurulu.

yani bu konuya daha da girersek bence apple bilgisayarlar da mac os'suz gelsin ben onlara windows kuracam niye zorla mac os geliyo denilebilir.

ondan bence fazla kafaya takmamak lazım alın kullanın. o kadar para verirken 60-70$ da windows için hiçbirşey.
Sosyal ağlarda paylaş

olay diğer işletim sistemlerinin adam gibi olup olmamasıyla alakalı değil. kullanıcıya giren çıkan yok bu karar sonrası. sadece istemeyen adama windows lisansını zorla iteleyemeyecekler bundan sonra. merak etmeyin fiyatlar artmaz. tam tersi işletim sistemi olmayan bilgisayarı alırsınız 3-5 kuruş daha ucuza.
Sosyal ağlarda paylaş

adam gibi pardösü de şart yalnız.

şimdi winsiz sürümlerde anında fiyat indirimi de vereceklerse oh ne ala.. öle bişi yoksa son kullanıcının büyük kısmı zaten windows kullanıyor. çok gereksiz olur, kimse iplemez.

yasal bakımdan doğru ve ilginç bir adım. bizde bu gibi yaklaşımların yaygınlaşmasını ve diğer dallar için de benzerlerinin çıkmasını dilerim açıkçası
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...