tinkibinki Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 İnsanın eline zorla silah vermek, ona emir yağdırmak insanlık suçudur demiyorsunuz da insan kaynağı çarçur vs. benzeri bir başlık atsızcılarda da vardı. oradaki yorumlara arada bakar gülerim, şimdi de burda gülüyorum.
ShadowFury Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 mani said: zorunlu askerlik olmasa türkiye de akademik hayat diye birşey olmazdı. nice gençler doçentlik, profluk yollarında sürünüyor askerden 1 sene daha kaçabilmek için. hahahahah doğru valla.
Norak Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Malkor said: kesin paşalar okuyodur biz ne yaptık diyolardır. paticik olarak otobüs tutalım ankaraya gidelim, gk başk. na çıkıp anlatalım böle böle, bak ciğerim böyle olmaz bu işler *kolunu omza atar* sen bi sc, aoe, c&c oynadın mı? zerg nedir bilir misin? ha? diye :p
Coder Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Profesyonel askerliği dibine kadar istiyorum, askerlik yapmasın insanlar diye değil(bende yaptım paşa paşa) benim sıkıntım şu, allah muhafaza bu gün abd ile savaşa girsek herkezi alacakları gibi beni de askere alacaklar(ki almasalarda gönüllü gidecek kadar babacan bi milletiz biz) şimdi patates soymak gibi arka plan işlere verilirsen sorun yok yok yaparsın.. ama benim elime silah verip 10 senedir 5 cephede savaşmış askerin karşısına koyarsan harcarlar, benim bireysel olarak ölmem çok sorun değil öyle bir durumda ama ordunun geneli bu durumda olacak.. doğuda askerlik yapmış olanlar çatışmaya girmiş olanlar bilir, karakol basıldığında erler korkudan siperde titrerler, genelde karşı ateşe rütbeliler(profesyoneller) başlar.. sonra "oğlum sen ateş edecekmisin ben mi seni vurayım!!" diyince erler mecburiyetten başlarlar.. Ben ordunun güçlü, teknolojik ve deneyimli olmasını istiyorum, bunun dışında yaratacağı inanılmaz istihdamda öyle küçümsenemez. Bunun dışında ben askere gittiğimde kendi firmam vardı her ay 2-3 milyar vergi veriyordum askere gidince ofisimi elden çıkartmam gerekti, gittik bi de maaşa bağladılar yatacak yerdi yemekti bi ton masraf oldum devlete.. Yani üreticiyken tüketici oldum.. keşke beni askere alacaklarına verdiğim vergi ile bir tane profesyonel yetiştirselerdi de orduya daha yararlı olsaydı
ShadowFury Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 tımar sistemi gibi mi? güzel fikir aslında.
Efrasiyab Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Ordunun Pro olması için şu anki Askeriye arttırdığımız teknolojinin 2x, 3x artması ve teknolojik oplarak çok daha gelişken bir yapıya sahip olmamız gerek, ki o da 2-3x arttırır maliyeti ayrıca. Birde pro orduda başvuran kimler olacak* Kim gönüllü askerlik yapar? Düşünsene Işıkevlerinden bol bol asker geliyro gönüllü olarak, alma diyeceksin ama adam azlığından mecbur almak zorundasın ne olacak? Tabi şu anki sistemde saçma noktalar tonla var, ama ekonomik ve teknolojik olarak şu anki seviyede yapılabilecek tek seçenek bu.
Kenjuro Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 pro askerlik olsa anadoluda bir çok genç başvurur
matama Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 sen bariz belli askere gitmemissin :) AMO said: Ağac yaşken eğilir. ulus bilinci verilmesinin yeri asker değil devletin okularıdır. 20 yasına gelmis adamın hayat gorusu degismez bunu paticikten anlıyabiliriz mesela. sabah aksam surekli biseyler tartısılıyor ama daha kendi fikrini radikal olarak degistiren adam gormedim. akp yandascısı da ulusalcısı da libosu da hep aynı kisiler.simdi sam sir fln askere gidip gelse ulusalcı mı olcaklar zannedıyosunuz komik yani
Gaap Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Zorunlu askerlik insan haklarına saldırıdır bu kadar basit. Buna kamusal hizmet babında bir karşılık koymamaksa devletin en büyük ayıbıdır. En doğrusu profesyonel orduya geçilmesidir.
Goarth Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Yukarıda prof. askerlik geçmiş bu konuda amerika öğreniği verilmiş.ABD gibi üniversitelerini paralı yaparsan, 3-5 community tarzı bedava uni bırkarısan insanlar da okumak için adam gibi eş sahibi olmak için askere gitmek zorunda kalır. Ha bunu yaparsan zorunlu askerliğin insan haklarına ne kadar karşıysa,paralı eğitimde o kadar olmaz mı ? Ayrıca güzelce fikirlerini belirtmişsin ama arkadaşlara katılıyorum 1.5-2 sene içinde orada çalışan adamdan ne hayır gelir o adama ne kadar ciddi iş verirler acaba stajyerlerden öteye iş yaptırmazlar nasıl olsa bu herif buradan çıkacak askeri bilgileri vermeyelim mantığı Son olarak malasef ülkemizde eğitim,kültür düzeyi o kadar düşük ki çoğu insan bazı şeyleri askerde görüyor, ve bu nedenlede orada milliyetçilik aşılanıyor.
Masquerade Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Daha gitmedim ama asırlardan beri asker milletiz biz. :P "askere gidiyoruz, kariyer gg oluyor" şeyi de biraz abartı gibi sonuçta her sağlıklı birey gidiyor oraya. paşa paşa gidip yapıcaz 6/12/15 neyse.
Or1on Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Masquerade said: Daha gitmedim ama asırlardan beri asker milletiz biz. :P At yalanı...
Dennis Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Hala yıllarca bu iş için eğitilmiş insanların yerini, bazıları kavga etmeyi bırak, hayatında karanlıkta kalmamış , 3 el ateş ettirilip, 2 ay koşturulmuş insanların tutabileceğini düşünenler varsa gerçekten de her Türk'ün asker doğması lazım, yoksa işimiz zor.
Ramocan Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Her türk asker doğar, doğmazsan da uzman çavuşlar birbirini avuçlar mıydı neydi ya ? uzun süre olmuş valla unutmuşum bak :P
Coder Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 kardeşim, şu her türk asker doğar diyenlere soruyorum askerlik zorunlu olmasa 20 yaşında gönüllü 1.5 sene gidermisiniz askere ?
DoubleW Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Coder said: ama benim elime silah verip 10 senedir 5 cephede savaşmış askerin karşısına koyarsan harcarlar, benim bireysel olarak ölmem çok sorun değil öyle bir durumda ama ordunun geneli bu durumda olacak.. burda iman power + evliyalar devreye giriyor savaşı kazanıyosun hertürlü
deadwoll Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Şimdi mühendisi sen öyle işe alırsan, onları istihdam edersen, kariyer temellerini oluşturursan, mühendislik fakülteleri dışındaki fakültelerden mezun olmuş binlerce adam da benzer olanaklardan faydalanmak ister haklı olarak. Ayrıca aselsan gibi bir kurum var, orada iyi maaşlarla çalışıyor insanlar. Ha ne geliştiriyorlar, ne yapıyorlar dersen; bilmiyorum. Ama bildiğim bir şey var ki o da hayatı, kariyeri olan bir işte insanlar ar-ge'de çok başarılı olamıyorken doktora vs. yapmış (yüksek ya da doktora yaptın mı bilmiyorum, keza doktora derecesi almış adam tecrübeli, haftada 4 yeni savunma teknolojisi icat eden birisi olmuyor) zorunlu hizmeti dolsun da gitsin diye gün geçiren insanlar hiç birşey geliştirmez orada. Zorunlu askerlik belki bazı insanlara zor gelebilir, haklı nedenlerle yapmamak da isteyebilirler ama ne yazıkki yalnızca okumuş, kültürlü insanlardan oluşmuyor Türk toplumu. Bugün hala köyünden askere giderken çıkan, okuma-yazmayı askerde öğrenen insanlar var. Askerde olay sadece insanları koşturmak, silah tutmayı, atış yapmayı öğretmek değil; onları biraz da dış dünyaya açmak Türkiye denen şeyin ne olduğunu öğretmek, vatanın neden birlik içerisinde kalması gerektiğini, düşmanlarının dostlarının kim olduğunu öğretmek. Çünkü doğu ve güneydoğuda ve hatta artık batıda da gençlerin elinden devlet, asker tutmazsa başkaları tutuyor. Bugün haberlerde izlediğiniz halka, polise, askere taş atanlar, molotof kokteyli atanlar, işte bu ellerinden yanlış büyüklerin tuttuğu çocuklar. Tabii sen yalnızca üniversite eğitimi görmüş insanlar için istiyorsun bunu ama sen dışarıdan bakanların gözünden devlet tarafından hemen işe yerleştirilirken onlar askerlik yapmak için zorlanıyor olacaklar, sonra nerede eşitlik nerede insan hakları diyecekler. Bu arada ben de kotarılabilse ve maliyeti karşılanabilse profösyonel ordumuz olması yanlısıyım, geri kalan vatandaşların da kısa süreli askerlik yapması en azından askerliğin nasıl olduğunu, insanların nelere katlandığını görmesi ve en azından askerliğin ne olduğunu öğrenmesini isterim.
b1vRiP Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 ya en basit mantıkla bile ben nası 6 ayda toplasan 3 kurşun atarak kalifiye bir asker olabilirim ki? boşu boşuna benim normalde ülkeye yapacağım yatırımı baltalıolar. harcıycak milyonlarca dolarım var lan belki o 6 ayda, ama artık harcamam hepsini yastık altı yapçam.
Farinal Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 harcamazsan harcama bilader sana bana muhtaç değil koca ülke
Coder Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 DoubleW said: Coder said: ama benim elime silah verip 10 senedir 5 cephede savaşmış askerin karşısına koyarsan harcarlar, benim bireysel olarak ölmem çok sorun değil öyle bir durumda ama ordunun geneli bu durumda olacak.. burda iman power + evliyalar devreye giriyor savaşı kazanıyosun hertürlü valla raidde priest yoksa o bufflar gg
Öne çıkan mesajlar