Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

istanbul anadolu midye dolma

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
knoxville said:

bi tane sahrayıcedid atatürk caddesi üzerinde var izmir falan diyo tanesi 500kr nası bi yer deneyen oldu mu

izmir midye dolma neymiş gittim yedim
daha büyükleri yokmu dedim
kadın dedi izmir midysin özelliği küçük olması falan dedi
mal karı hiç de güzel değil ama onlar bi zincir galiba 1 2 yerde daha gördüm

en güzel midye koca koca ve güzel midye beylerbeyinde
caddbstnda havelkanın önundki herifindekide fena değil
dükkanlarda midyecilernd hepsi aynı ve hepsi tırt
Mesaj tarihi:
ya yemın edıyorum kendercik'in anlattığı midye dolmayla başladı herşey. lahmacun ile devam edip bueno ile bitirmek istiyorum bu dramayı.

resmen bu topiklere bir dur denmeli patide.
çok canım çekti 3ünüde =(
Mesaj tarihi:
balon said:

Gilean said:

caddebostan barlar sokoğı marakeşle havelkanın önündeki abim iyidir

abim derken elemanın biri di mi bu dükkan falan değil yani

evet marakeşimin önünde durur kendisi. istanbulda yedigim en güzel midyeleri bu adamdan yemişimdir.
Mesaj tarihi:
Şampiyon berbat.

Midye küçük olur, pilavı ne kadar azsa o kadar güzelleşir. İzmir midyesi bir numaradır.

İstanbul da yediğim en güzeli, Üsküdar da ara sokaklara girmeden bir yerdi. Balık pazarındaki şarküterilerde harika, daha yeni, keşfettim.
Mesaj tarihi:
türkiyedeki en iyi midyeci karaköy iskelesindeki balıkçı abimizdedir.

dükkanı olmasa da özel getirtir ve acı biber turşusu suyu koyar
limonla beraber

ömrümde midye yemişliğim çoktur ama bu adamın yaptığı şey lezzet olarak başyapıt.
gines rekorlara bile girer o kadar lezzetli
adam tezgah tezgah depo tutması lazım gelen yüzlerce yiyo o kadar iyi yani

bağımlılık etkisi çok yüksek, yiyenler helal team diyerek ortamı terkediyolar eve ulaşana kadar da vapurda parmaklarını yalıyolar
Mesaj tarihi:
Abicim aslında, Beşiktaş iskelesinde var bir abi kardeş, gündüz 4'ten 7'ye kardeş, 7'den gece 11'e abisi durur. Şahanedir. Eskiden aslında, Üsküdar iskelesinde 17'lerinde bir babacan dururdu, 7 8 kardeşi vardı. Abartısız 6 7 sene her akşam en az 20 tane yedim orada. Böylesini yememişsinizdir. Hemen arkasındaki büfeden yarım ekmek yapanları görmüşümdür çocuğun midyesini. Annesi ve kız kardeşleri doldurudu içini, sonra kadıköyde bir pilavcı falan açtı. Aldı yürüdü. Elleri limondan çatlıyordu artık. Ama hayatımda yediğim en lezzetli midye dolmada oydu.

Bir de Kadıköy'de vardı, sahilde, Saray'ı geç, Natilus'a doğru devam et, 3. sokağın köşesinde dururdu. O da lezzetliydi baya. 2 3 senedir yemiyordum, geçen ofisten bir çocukla gördük yolda, 73'te durduk, aslında daha giderdi ama çocuk gece içicez abi bırakalım dedi bıraktık. Yoksa en az 120 130 çıkardı o akşam :D. Başlayınca durulmuyor, bir de ufaksa, lıp lıp gidiyor meret :D.

Limonu bol olcak şimdi.. pff..
Mesaj tarihi:
işte o limona buz gibi soğuk biber turşusu suyu koyunca extrem seviyelere ulaşıyo aldığın zevk.

yani... almanyadan sırf midye için yılbaşına doğru türkiyeye gelmek istiyorum
acaba kargoyla falan yollatabilirmym birilerine
Mesaj tarihi:
1 kere migrosdan midye almak gibi bi aptallık ettim, o ne öyle off anlatamam. şekerli pilav yapmışlar caanım midyeyi.yemeden attıydım zaten.

kargo için izmirdeki midyeci şakir şehirler arası yolluyo. konuşursan belki yurt dışınada yollatabilirsin.
adresinide vereyim teli falan yazıyo.

http://www.midyecisakir.com/iletisim.html
Mesaj tarihi:
Bella said:

Kendercik said:

Kadıköy'deki balık pazarının içerisinde Gözde Şarküteri var. Kocaman kocaman, çok güzel midye dolmalar var orada da.

buna kesin bakıcam.
resmen yazdığın yazıyla canım çekti sdfg

evet bugün aldım 20 tane.yapıcam dedim mi yaparım sdfg

KEM
MEL.

çok teşekkür ederim,düzenli müşterisiyim artık =)
Mesaj tarihi:
Afiyet olsun. Sıcak falan oluyordu bi de pilavı, hava alacak şekilde koyunca hamur olmuyor vs...

@Coder: sizin ora nere? Ben de pilavsız midye yemiştim kuzey ülkelerinde de bir değişik oluyordu avcum kadar midyeyi pilavsız ve çiğ yemek. Biraz alışır gibi olmuştum.
  • Yeni Oluştur...