Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Son Destan - F2P (Bedava oynanan oyun) MMORPG

|Joker|

Öne çıkan mesajlar

Gaap said:

Böyle aptal-saptal oyunları getirip sanki çok büyük bir "iş" yapmış gibi reklamını yapmıyormusunuz.

Hastayım.

yahu adam gelip dünyanın en iyi oyununu yaptık gel oyna demiyor ki zaten.

dandik mandik. en azından ortada bi potansiyel var bundan 10 sene önce türkçe mmorpg bi hayaldi. şimdi yavaş yavaş türkçeleşiyo belki buradan güçlenip bir gün adam gibi mmorpg çıkar milletinden. evet fazla ütopik ama olabilir
Sosyal ağlarda paylaş

Amacımız o zaten. Ufak adımlarla bir yola giriyoruz ve oyunculardan destek bekliyoruz. Açık açık söylüyorum burada öneri ve eleştirilerinizi bizimle paylaşın değerlendireceğiz ama en azından bir öneriyle gelin "bok gibi oyun getirip bir iş yapıyorsunuz" demekle Türk oyuncularına ya da sektöre bir katkınız olmuyor. Kaç kişi çalışıyor Joygame'de ben işe başladıktan sonra şaşırıp kaldım bu kadar büyük bir yatırımın türkiye de oyun sektörüne nasıl yapıldığına ama bir işe girmişler ve işlerinde iyiler ve sizlerinde desteğini bekliyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiyede düzgün ne kadar oyuncu var ki oyun sektörü olsun?.

Oyuna bakalım, silkroad cinsi eyecandy ==> yok.

wow cinsi bağımlılık ==> yok

ultima benzeri veya uzagından gecebilen bir "serbestlik" ==> yok.

diğer mmolarda olmayıpta bu oyunda olan en ufak esprili bir nokta ===> yok.

knight online gibi kaliteli kalitesiz pek çok oyuncuyu çeken akıcı pvp faktörü var mı ==> yok

metin2 gibi vasat bir oyunu bile büyük kitlelere oynatan esprili yanlar ( evlilik görmüştüm mesela geçen gün millet acayip geyik yapıyordu rezil bir oyun olmasına ragmen) ==> yok

bir tek neymiş efendim türkçe? Bu kadar kalitesiz oyunu türkçe yapsan ne yzar yapmasan ne yazar. Hani ortalama nispeten düzgün bir oyun getirir çakma "Ben tarzan sen jane" den daha ileri bir türkçe iel sunarsın ardındanda nispeten kaliteli bir oyuncu kitlesine hitap etmeye çalışırsın o zaman "Türk oyun sektörünün gelişmesine" katkıda bulunursun.

8-14 yaş arası küfürbaz cafeci gençlige yönelik (bu yaş aralıgında düzgün oyuncu yoktur demiyorum) kötü bir communitye sahip olacagı 1219471 metreden belli bir oyunu getirip "ama biz türk oyun sektörünü geliştiriyoruz yav" deyince komik kaçıyorsunuz.

birde joker ben sizin para kazanmanız/kaybetmeniz yatırımınızla ilgili bir şey demedim, hatta türkiyedeki oyun sektörünün hitap ettigi kalitesiz kitleyi düşününce ne kadar yatırım yapmışsanızda olun kar edeceginizede şüphem yok. ama açıkçası daha kaliteli bir kitleye hitap edip nispeten eli yüzü düzgün daha ciddi oyunlar getirmedikçe yaptıgınız girişimleri "türk oyun sektörünü geliştirmek" açısından şakadan başka bir şey olarak görmüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

İmzada ki blog benim günlüğüm test için yazı yazdım pagerankımda kaçıncı sırada çıkacağım diye. İlk iki sayfada çıkamadım. Binek olayı gerçekten güzel onun sebebide çok kolay alınması. Bilmiyor oyunun tam sürümünde böyle olup olmayacağını ama 10k para verip direkt alıp bindim bineğe sonradan güçlendirilebiliyormuş fln orası bana güzel geldi hep içimde ukte olarak kalmıştır bineğe binemedim hiç. Kimi oyunda yoktu kimi oyunda görevi vardı o kadar oynamamıştım başka bir yerdeyse çok pahalıydı.
Sosyal ağlarda paylaş

@Gaap senin yaptığın doğmamış çocuğa don biçmekten başka bir şey değil. Oyunun yüzde kaçını gördün ki bu saydıklarının olmadığını söylüyorsun? Ultima gibi kaç özgür oyun çıkmış ki biz öyle bir oyunun bulup haklarını alalım? NHN'nin çok büyük oyunları var müdürlerinin sistemi bile yetmiyor; gördüğünde bir tarafın düşüyor, böyle bir oyunu türkiye ye getirsen kim oynayabilecek? elbette oyuncu kitlesine göre bir oyun getireceksin ve getirebildiğin oyunu en iyi şekilde onlara uyarlayacaksın işim bu benim.

Bir kere oyun geliştirilmeye çok açık. 3 çeşit zindan var instanced veya normal şekilde olan. Bunlara oyun geliştikçe yenileri eklebilir bir boss için tıpkı wowdaki gibi senelerce bekleyebiliriz. Lore kısmı da geliştirilmeye açık daha hiç bir şey yok ortada oyun yeni çıkıyor oyun çıktıktan sonra insanların takip edeceği hikayeler ortaya çıkacak bunları oyuncularla paylaşacağız. Crafting var mining olayı var. World PVP var, savaşlar var, eventlar var. F2P oyunlar arasında oldukça çok özelliğe sahip oyunlardan birisi.

Bunun yanında kullanıcı kitlesine laf söylemen süper. Bilmiyorduk kimlerle uğraştığımızı hatırlattığın iyi oldu evet küçükler, evet bazıları küfür ediyor ve evet bazıları çok kötü oyuncu ama biz onlara küfür etmemeyi, iyi oyuncu olmayı öğreteceğiz. Joygame oyunlarında küfür edemezsin ettiğinde hızlı bir şekilde cezalandırılıyorsun ve bu böyle devam edecek. Aktif destek vereceğiz. Sürekli büyüyen bir firmadayız ve destek konusunda kendimize güveniyoruz.

Espirili şeyler oyunda olacaktır, etkinlikler yarışmalar bunlar her oyunda olan şeyler. NHN ile uyum içerisinde çalışıyoruz kendimize köy bile yaptırabiliyorsak emin ol gelinkte koydurtabiliriz.
Sosyal ağlarda paylaş

Firmanızla veya çalışma şekilinizle alakalı herhangi bir düşüncem yok ama şahsi fikrimi söylemek istiyorum; Türkiye'de yaptığınız işi yapan başka firmalar da var ancak Avrupa sürümü olan bir oyunu İngilizce biliyorsanız Türkçe destek ile oynamak ile İngilizce destek ile oynamak arasında çok fark var. Ülkemizde maalesef mevcut oyuncu kitlesi çok zarar veriyor ve zevk alınamayacak hale getiriyor oyunu. Çok kısa bir zaman önce Uzak Doğu'dan alıp Avrupa ve Amerika'ya sunulan ve çok tutan bir oyunu başka bir firma Türkiye'ye sunmuştu. Benim hazırlayıp son zamanlarda fazla özen göstermediğim siteye bile günde 2100 hit getirebildiler. Ancak biraz verdikleri hizmetin yetersizliğinden, biraz da oyuncu kitlelerinden oyunun durumu hiç de hoş değil şu an. Umarım sizin de aynı şekilde olmaz, başarılar...
Sosyal ağlarda paylaş

Gaap, sadece Kapalı Beta Testi yapılmış bir oyunun en az 2 3 yıldır oynanan oyunlarla karşılaştırman biraz garip. Ayrıca testlere katılıp mı bu yorumları yapıyorsun yoksa sadece F2P'ye olan öfken yüzünden mi bunları söylüyorsun onu da anlamıyorum.

Biz Türkiye'de bir oyun sunuyoruz, yapımcılığını NHN'in yaptığı bir oyun. İsteyen arkadaşlarımız gelir oynar, istemeyen arkadaşlarımız da bırakır. Bu sizin bileceğiniz iştir. Ben MMO Genel Bölümü'nde, başlığı olması gerektiğini düşündüğüm için başlık açtım. Joygame olarak biz sunduğumuz içinde açıklamasını yazdım.

Hangi P2P oyununun Türkiye'de distribütörlüğü var? Kutulu oyun sunan Aral'dan başka kaç tane şirket var? Oyuncu olarak, oyun sektörünün gelişmesi adına bugüne kadar neye destek verdin? Bugün Türkiye'de 2 oyun dergisi var, biri diğerinden çıkma. Türk oyun sektörünün gelişmesi için, evinden çıkıp kaç toplantıya katıldın? Aklımız fikrimiz Blizzard gibi bir firmada oyun şirketinde çalışmak. Blizzard kaç senede Blizzard oldu? Kopya oyunlar satarak mı bu hale geldiler sence? Bugüne kadar kaç tane kutulu orijinal oyun aldın?

Eleştiri evet, gelişmemiz için çok gerekli. Sonuna kadar da bunu istiyorum, en sert tepkilerinde paticik forumlarından çıkacağına inandığım için burada başlık açtım. Ama oyunu oynamadan ağzına geleni söylemek ne kadar anlamlı?

850 MB'lık online bir oyun sunuyoruz, Türkiye'deki kotalı oyuncuları düşünüp, Wow'u örnek gösterirken oyunun 20GB olduğunu hatırlamak gerekli. Ultima Online'ın P2P olduğunu, ama ne olursa olsun 56k modem döneminden beri oynandığını söylemek gerekli. Bugün hangi oyunda Ultimadaki Ev sistemi var? Wow bağımlılık yapıyor da, hikayesi çalıntı, koyduğu sistemler çalıntı, achivement sistemi çalıntı, yeni gelecek guild leveling sistemi çalıntı, bunları mı örnek gösteriyorsun yani? Biz oyun budur, tarihi değiştiriyoruz gibi bir söylemle ortaya çıkmıyoruz ki, nedir bu nefret onu anlamıyorum.

İlk başta dediğim gibi, kapımız herkese açık, Türkçe konuşulan bir oyun, Türkçe destek bulabileceğiniz bir oyun, tamamen oyuncu fikirleriyle şekillenecek bir oyun var elimizde. Destek olmak demek para verip oyunu oynamak demek değildir, oyunu test edip sildikten sonra neden beğenmediğiniz konusunda bir yazı yazmak bile destek olmaktır. Bugün Türklerin yaptığı oyun sayısı bir elin parmaklarını geçmiyorsa, suçu birazda kendimizde aramalıyız bence. Ama biz suçlu olamayız hiçbir konuda sanırım...
Sosyal ağlarda paylaş

UO'daki ile birebir örtüşmese de bir başka Türkçe desteği olan Runes of Magic'de ev sistemi var.

Herkes kendisine ait bir ev edinebiliyor, evin şeklini değiştirebiliyor, evin içini düzenleyebiliyor. Evin içine koyacağı eşyaları craft karakterlerden edinebiliyor ve ev eşyalarından yararlanabiliyor.

Ayrıca bir de guild kalesi olayı var. Guild kalesi de aynı şekilde düzenlenebiliyor. Guild kalesi içerisinde bir de Guild hazinesi bölümü var. Guild savaşlarını bu kalelerde görmek mümkün.

Ayrıca Runes of Magic'de UO'ya benzer olarak diğer oyunların çoğunda olmayan bir serbestlik de var. Tek bir kılıfa girmek yerine kendini farklı şekillerde geliştirip çok çok farklı rollere bürünebiliyorsun. 60'ın üstünde skill arasından 6-7 tane seçip bir kombinasyon oluşturmuyorsun belki ama yine de çok farklı yollardan farklı amaçlara yönelik karakter ortaya çıkartabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yapmanı istemedim zaten, sadece Joker'in sorusunu cevapladım ve sonrasında yazdığını düzelttim.

Firmaları karşılaştırabilecek kadar tanımıyorum, en azından sizin firmanızı tanımıyorum. Sizin oyununuzu da yeterince bilmediğimden karşılaştırmak istemiyorum ama iki oyunu terazinin farklı kefelerine koyarsak hangisinin ağır basacağını tahmin edebiliyorum.

Ayrıca, 'yorum' demişsin de aklıma geldi, gerçi bir arkadaş söylemiş daha önce. Bir başka firmanın oyunu hakkında değil sadece, kendi firmanızın oyunu hakkında 'yorum' yapman da yakışmamış.
Sosyal ağlarda paylaş

joker said:

Hangi P2P oyununun Türkiye'de distribütörlüğü var? Kutulu oyun sunan Aral'dan başka kaç tane şirket var? Oyuncu olarak, oyun sektörünün gelişmesi adına bugüne kadar neye destek verdin? Bugün Türkiye'de 2 oyun dergisi var, biri diğerinden çıkma. Türk oyun sektörünün gelişmesi için, evinden çıkıp kaç toplantıya katıldın? Aklımız fikrimiz Blizzard gibi bir firmada oyun şirketinde çalışmak. Blizzard kaç senede Blizzard oldu? Kopya oyunlar satarak mı bu hale geldiler sence? Bugüne kadar kaç tane kutulu orijinal oyun aldın

Eleştiri gelebilir ancak eleştiri geldiğinde bunları yazmak bence pek uygun düşmez. Cevap verilebilir tabi ama şu paragraf uygun düşmemiş.

Sonuç olarak şu anda sizde türk oyun sektörünün gelişimine hizmet etmiyorsunuz , bunu daha önce de belirtmiştim, ne zaman ki kazandığınız paralarla kendi oyun yapımcılarınıza yatırım yaparsanız o zaman türk oyun sektörüne hizmet etmiş olursunuz.

Umarım da iyi paralar kazanıp stüdyo yatırımları yapabilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Dediğim gibi o bir testti kendi pageranklımla kaçıncı sırada çıkacağımı merak etmiştim ama bu kadar anti patik duruyorsa kaldırırım sorun değil ki kaldırdım madem hoş durmuyor :D

Destek konusunda kendimize güveniyoruz zaten sürekli büyüyen bir ekip var. Bende yeni katıldım hani bir hafta anca oluyor QA departmanındayım. Oyun görevlisi takım kadrosu epey geniş yeni alımlarda yapılmakta halen joker kariyer bölümünde dillendirmişti.

Önerileriniz olsun eleştirin istediğimiz bu zaten kaliteli sağlam öneriler gelsin, ortamı merak edenler buyursun gelsin bizi ofisimizde ziyaret etsin. Nasıl çalışıyoruz görsün :) Oyuncularla iletişim halinde olmak istiyoruz toplantılar düzenliyoruz meraklı olanlar bu toplantılara da katılabilir.

Şahsen ben topluluk süreçlerine meraklıyım, yaptığımız çoğu şeyden kullanıcıları haberdar etmek onlarıda bilgilendirmek ve desteklerini sağlamak bence en büyük görevlerimizden birisi olmalı. Elimizde belli bir yaş aralığında önemli büyüklükte bir kitle var ve bunların ileride nasıl oyuncu olacakları birazda bizim kontrolümüzde bu yüzden çok dikkatli davranıyoruz. Paticikte bu konuyu açmamızın sebebide reklamdan çok buradaki oyuncuların görüşlerini almak, nasıl daha iyi olabiliriz, neler yapmalıyız bu tarz önerilerle yolumuza devam etmek çok önemli.
Sosyal ağlarda paylaş

İlla oyunun Türkiyeden çıkması gerektiğini düşünmüyorum bunun için. Eğer oyuncu kalitesi arttırılıyorsa, oyuncu kitlesinde iyi yönde farklılıklar oluşturuluyorsa, ilklere imza atılıyorsa Türkiye'de bu sektörde az da olsa başarılı adımlar atılıyor denilebilir. Bu konuda söylenebilecek tek şey sanırım Türkçe içerik ile oyun hazırlanıyor olması, ama bunun sonuçları pek hoş olmayabiliyor. Para kazandırma açısından tam tersi belki, para kazandırır mutlaka, orda burda bir sürü 14-17 yaş arası f2p oynayan insan var, bir şekilde para edinip bir şekilde harcıyorlar bu paraları ve Türkçe içerik onlara ilaç gibi geliyordur.

Ged'in yazısından sonra yazmıştım yukarıdakini, ek olarak son mesaja alttakileri yazayım:

İlerlemekteki amacınız nedir? Daha kaliteli bir hizmet sunmak mı, daha kaliteli bir oyuncu kitlesi oluşturmak mı, Türkiye'de ilklere imza atmak mı, para kazanmak mı? Bu sorunun cevabına göre çok farklı şekillerde hareket etmeniz gerekir.
Sosyal ağlarda paylaş

GEd said:

Eleştiri gelebilir ancak eleştiri geldiğinde bunları yazmak bence pek uygun düşmez. Cevap verilebilir tabi ama şu paragraf uygun düşmemiş.

Sonuç olarak şu anda sizde türk oyun sektörünün gelişimine hizmet etmiyorsunuz , bunu daha önce de belirtmiştim, ne zaman ki kazandığınız paralarla kendi oyun yapımcılarınıza yatırım yaparsanız o zaman türk oyun sektörüne hizmet etmiş olursunuz.

Umarım da iyi paralar kazanıp stüdyo yatırımları yapabilirsiniz.

Kendi oyunumuz da var. Jamia isimli bir oyun da geliştiriyoruz aynı anda. Tarayıcı tabanlı... elbette ileride MMORPG türü bir oyun yapmakta hayalimiz ama onun için çok daha büyük bir ekibe daha fazla sermayeye ihtiyacımız olacaktır. Zaman meselesi bunlar Joygame çok yeni bir firma daha ilk adımlarımızı yeni attık piyasaya yeni yeni giriyoruz bundan sonrası için elbette bu tarz projelere girme planları vardır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...