Sylian Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 İyi de blizzard'ın avrupa'da server'ları var? Mesela amerikan server'larında oynayan bir avrupalıdan EU'nun vergisini alamıyor.
nedanko Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 server i olmasi ne alaka, isin serverla alakasi yok. server in vergisini zaten datacenter veriyor. serverinin olmasi ile alakasi yok, orada ki userdan kazandigi icin veriyor. Amerikan serverindan oynayan muhtemelen Amerika'ya gidiyodur vergisi de zaten bunlar kucuk ayrintilar, sonucta vergilendiriyor kullanicilari mumkun oldugu surece. Bizde de youtube proxy den almanya ustunden baglananlarida vergilendir demiyo zaten. Burada varsa kazandigi bir rakam bir sekilde reklam verenden vs. onu versin diyolar.
Fly Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 oralarda da kampanya (misal arkadaşını getir 1 ay beleş oyna) yapamıyor işte.
Holy Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 biri binaliyi emesenden titretsin bi de böyle su topu fırlatan velet smileyi yollayın kendine gelsin
bosphorus Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 youtube da hemen dize gelcek açacaktı. vergi vercekti, yok ya! youtube a yasak olmasına ragmen giren türk sayısı kaçtır sizce ? aranızda hala youtube a giremeyen varmı ?? youtube'daki türkçe yorumları okuduğumda çıkardığım sonuç en moronumuz bile youtube'a artık girebiliyor. yani aslında ortada mahkeme kararının olması olmaması pekde önemli birşey değil.
toggie Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 çin'deki gibi engellerlerse yalnız giremiyosunuz :) facebook'a bakamadım lan 1 ay boyunca, tam çin işkencesi yok böyle bişe.
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 said: tam çin işkencesi yok böyle bişe. bold kısmın ilk defa yerinde kullanıldığına tanık oldum. tarihe not düşülsün.
ShadowFury Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 "a-aaa youtube yasaklanmış, girmeyelim bari. hem ne işimiz var elalemin sitesinde" diye düşünen tek bir türk genci varmıdır bu dünyada merak ediyorum.
mani Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 http://www.alexa.com/topsites/countries/TR youtube kıh kıh kıh gülüyordur. hatta http://www.youtube.com/watch?v=UZm47SrmuwM http://metsmerizedonline.com/wp-content/uploads/2009/08/muttley.jpg
Loxias Mesaj tarihi: Aralık 10, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2009 Bence duydular çinin youtube'un, google'ın arama sonuçlarını bile filtreleten güce sahip olduğunu, bunlarda o gazla belki "tayyip attan düşme" gibi searchleri filtreletebiliriz düşüncesindelerdir ayrıca evet bir site hangi ülkede açılmışsa, hangi ülkede sunucuları varsa o ülkeye vergi öder. öbür türlüsü saçmalıktır. ben türkiye'de bir site açtım ayda 10k tl para kazanıyorum. ne yapmalıyım? her ülkeye ofis mi açıcam? o ülkelerin sadece insanları girip bakıyorlar siteye, ne suyundan ne elektriğinden yararlanıyorum?
Arkansis Mesaj tarihi: Aralık 10, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 10, 2009 Türk milletine müstehak(müstahak - hangisi acaba)
nedanko Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 girdigi kullanican vergi olayi degil, hay allam neyse..
Coder Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 ya bu kadar beyinsiz bir yaklaşım görmedim ben şimdi zambia gelip diyecek ki, paticik ben giriyorum senin reklama tıklıyorum parayı sen yiyorsun ver lan vergisini burada şube aç lan diyecek allahım bu cahil meclisle nereye kadar!!
huun Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 ilkokuldan itibaren model kurma dersleri verilsin türkiye'de. bu kadar tutarsız örnekler verildiğini gördükçe, gerçekten ihtiyacımız olduğuna inanıyorum.
Sylian Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 E o zaman anlatın işte doğru düzgün bir model. Youtube Türkiye'ye vergi verecekse o zaman neden paticik.com reklam aldığı zaman bütün dünyaya vergi vermemeli?
huun Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 almaya'dan araba geliyor türkiye'ye, burda da satılıyor. fabrikası almanya'da bu arabaların, burdaki satışından dolayı vergi alınamaz demekle aynı şey aksini savunanların yaptığı. var mı böyle birşey? yok. ülkeler arasında çifte vergilendirmeyi engellemek için anlaşmalar yapılıyor tam aksine, böyle birşey var diye. ne o bişe? parayı nerde kazandıysan, vergisini orda ödersin diye genel kabul görmüş bir uygulama. anlaşma temelli olduğu için istisnaları var tabii. bakan çıkıp bu adamlar burda ofis açsın, vergi versin dediğinde bana göre hiç de saçma sapan birşey söylemiyor. bir yerde senin benim hakkımı kollamaktır bu. burda ofis açtığı zaman eylemlerinden dolayı bizim kanunlarımıza tabii olacaklar, reklam verenler bunu gider gösterebilecek vergiden düşecek, daha kurumsal birşekilde hizmet alacağız. neresi saçma, neresi komik anlamadım. ha nedenko dmeiş, rakamlar ufak, sallamıyorlar türkiye'yi. olabilir; ama bir ofis açsınlar. 1 kişi bile olsun koysunlar içine. sanayicinin, tüccarın zaten uygulamak zorunda olduğu şeyler bunlar. almanya'da arabayı üretip, ben türkiye'de satarım ama orda firma açmam diyemiyorsun. o arabayı satabilmek için izin alman lazım, bunun için de bazı gereklilikleri yerine getirmen lazım. konu internet olunca bu anlayışın dışına çıkılması bence komik olan. şu da var, zaten en başta da demiştim: yeni bir konu bu internet. üzerinde tartışılması da normal aslında.
nedanko Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 Benim konu ettigim burada reklamverenden falan kazandigi para kullanicidan degil, yani youtube ornegin Turk reklam verenden para kazaniyosa (bilmiyorum kazaniyo mu su an) , bunun vergisini vermeli, google a gecen 70 milyon YTL ceza kesilmeside hakli bu konuda yani. Kullanici olayini demedim, zaten hukumette kullanici tarafindan baktigini sanmiyorum. Zaten youtube la ilgili bi vergi durumu da yok su an, ama diyo ki bi tne muhattabimiz olsun vergide, bu sorunlarda iletisime gececegimiz. Bu da oldukca normal. Buradan kazandigi paralarda vergisini versin, diger sirketler Avrupa'da nasi veriyosa. Ben hic bi yerde gormedim kullanici giriyo diye vergi versin istegini. Asil olay muhattab, vergilendirme ve yasal sorunlarla ilgili muhattab aramak, ki cok normal yani.
mani Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 google a kesilen cezanın nedeni, google ın aldığı reklamları türkiye de aktif olarak çalışan kendi reklamcılık firması aracılığıyla yapmasına rağmen google ireland şirketi üzerinden fatura kesmesi. Ama youtube un türkiye de çalışan bir şirketi olmadığı için senin yasalarına bağlı değil. O yüzden ne ceza kesebilirsin ne başka bir yaptırımda bulunabilirsin. Anca erişimi engellersin. Cezayıda kullanıcıya kesmiş olursun. Youtube un vergi vermesinin mantıklı ve yasal yolları var. Buna itiraz eden yok. Ama bu tehdit ederek olmaz. siteye erişim engelleyip aba altından sopa göstererek olmaz. Küçük gördüğünüz, istanbul'un yarısı kadar dediğiniz ülkeler youtube gibi şirketlerin kendi ülkelerinde ofis açmalarını sağlamak için uğraşıyorlar. Olanak sağlıyorlar, kolaylık sağlıyorlar. Tehdit etmiyorlar. Bu işi şu şekilde yaparsın yapacaksan. Youtube a teklifte bulunursun. Truzim Bakanlığı gider youtube sayfası açar mesela. Kendi tanıtımını yapar. Telif hakları konusunda kolaylık sağlarsın. O adama kullanacağı kaynak sağlarsın. Ortak proje geliştirirsin. Ozaman youtube düşünür taşınır bakar kendide kazanç sağlıyor gelir ofis açar vergisinide vermekten çekinmez. Ama bizim devletin aklında yatan işleyiş şu şekilde. Sansür talep et - erişimi engelle - vergi iste - ofis aç - mahkemelerle diğer kurumlarla muhattabın olsun - daha fazla sansür talebi - ama vergi ver Ayrıca bu işin arkasında yatan neden türk vatandaşını korumak ve kollamak değil. Vergi almak ve youtube üzerinde baskı kurabilmek. İstediğinde istediği video nun kaldırılmasını sağlamak, kendi propagandasını daha kolay yayabilmek aklınıza ne gelirse. O yüzden youtube yanaşmıyor bu işe haklı olarak. Hem vergi verecek, hem karşılığında birşey sunulmayacak kendisine hem birde allahın her günü devletten bir yetkili sansür isteyecek.
ShadowFury Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 ya bu insanlar malmı ki böyle bi 3. dünya ülkesinde şirket açıp birbirine sürtecek iki tane beyin hücresi olmayan moron tiplerle muhattap olsunlar. şirket açmaları için bir sebep yok zaten, kendilerine hiçbir + fayda sağlamıycak, tam tersine binbir çeşit saçmalıkla uğraşmak zorunda kalıcaklar. ben olsam ben de açmazdım. engelleme filan pek birşey farketmiyo zaten, giren giriyo.
Öne çıkan mesajlar