Arkansis Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Aradım bulamadım açıldıysa taşlamayın http://www.haberturk.com/ekonomi/haber/191929-Youtubedan-da-vergi-isteniyor.aspx Youtube'dan da vergi isteniyor Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, YouTube'a erişimin yasaklı olmasına ilişkin açıklamalarda bulundu 09 Aralık 2009 Çarşamba, 09:22 YouTube'a, burada hizmet sağlıyorlarsa bir temsilciliğin, bir muhatabın olması gerektiğini söylediklerini belirten Yıldırım, ''Bundan bile imtina ederseniz bu ülkenin sizin için yapacağı bir şey yok'' dedi. HP'nin Türkiye'deki 20. yılı dolayısıyla düzenlenen '20 Yılda 20 Ödül' törenine katılan Yıldırım, ''Biz bu firmaya her türlü kolaylığı sağladık, her türlü anlayışı gösterdik. Mahkeme kararı yanlış olabilir, ama bunu düzeltecek olan yine mahkemelerdir. Şöyle bir noktaya geldi iş; diyoruz ki 'Arkadaş gel burada bir temsilcilik aç.' Burada bir muhatap olsun istiyoruz. Mahkemeler de istiyor, vergi daireleri de istiyor, kurum da istiyor, Bakanlık da istiyor. 'Yok efendim ben küresel bir şirketim, Türkiye'de şimdilik temsilcilik açmayı düşünmüyoruz, ama Türkiye'de faaliyet yapmaya da devam etmek istiyoruz' "VERGİ DAİRESİNE UĞRAMADAN..." Bu, vergi dairesine uğramadan dükkan açıp çalışan bir basit şirketten farklı bir şey değil. Ne kadar büyük olursa olsun böyle bir hakkınız yok. Zannediyorlar ki bizim mahkemelerimiz gece gündüz faaliyette, yeter ki bu siteleri yasaklayalım. Öyle bir şey yok. Ben yavaş yavaş şöyle düşünmeye başladım; bu muhabbet hoşlarına gidiyor, Türk halkının bunların reklamını bedava yapması hoşlarına gidiyor. Vatandaşlarımın bu konuda uyanık olması lazım. Hiç kimse Türkiye'nin kanunlarını görmezden gelemez. İstediği kadar büyük olsun. Biz onlara yapamayacağı bir iş teklif etmiyoruz. Diyoruz ki 'Burada içerik sağlıyorsanız, hizmet sağlıyorsanız burada bir nokta, bir temsilciliğin, bir muhatabın olması lazım. Biz sizinle nasıl haberleşeceğiz?' Bundan bile imtina ederseniz bu ülkenin sizin için yapacağı bir şey yok'' şeklinde konuştu. ''ATATÜRK TÜRKİYE'NİN HASSASİYETİDİR'' Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer de, YouTube konusuna değindi. Acarer, YouTube'a erişim yasağı dolayısıyla 5651 sayılı İnternet Kanunu'nun hedef gösterildiğini ve eleştirilere maruz kaldığını, oysa erişimin, Atatürk ile ilgili 5816 sayılı Kanun'da yazan suç nedeniyle yasaklandığını hatırlattı. Mahkemelerde bu konuya ilişkin 32 adet karar bulunduğunu ifade eden Acarer, ''Atatürk, Türkiye'nin bir hassasiyetidir. Bu konuda sadece Türkiye'de yaşayanlar değil, Türkiye'de iş yapan herkesin aynı hassasiyeti göstermesi gerekir. YouTube konusunda yapılan eleştirilerde YouTube şirketinin bu hassasiyetleri niçin dikkate almadığının sorgulanmamasını anlayamıyorum. Bu konuda internet başkanlığı olarak, BTK olarak, hatta bizzat Sayın Bakan'ın kendisi YouTube'la defalarca görüşme yaptı. Son görüşmesi 2 saat sürdü ve YouTube yetkililerine son derece pozitif ve makul öneriler söylendi. Ben, hiçbir ticari kuruluşun Türkiye'nin hassasiyetlerinden üstün olmadığına inanıyorum'' ifadelerini kullandı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 çokta mantıksız değil aslında. bütün dünya, internet şirketlerini nasıl vergilendireceklerini tartışıyor. büyük ülkelerin totalde tuzu kuru olduğu için ya da internet şirketleri oralarda büro açmayı kabul edip bazı lokal çözümler buldukları için çok gazlanmadı konu ama yakındır bir çözüm bulunması. tabi gelin bunları normal şirketler gibi değerlendirelim demek biraz öküzlük olmuş ama ulaştırma bakanının, internet ve vergi hakkında açıklama yapması zaten absürd bir olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 ciğerimize çektiğimiz oksijen başına da vergi alınması lazım. taksınlara herkesin kafaya bi oksi-metre, gör bakalım o zaman ne kadar temiz bi hava oluyo lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 ebay veya o tarz yabancı siteler vergi veriyormu bizim hükümetimize haberim yok blizzard siteside o zaman yasaklansın wow-eu ya giremeyelim blizzard ayda çekiyor parayı site açık duruyor vergi vermiyor vs ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Sansürün her türüne karşı bir insan olarak, yasaktan daha farklı ve yapıcı çözümler bulunabileceğine inanıyorum ben. Tabi bizim yönetimde kimse "şu işi de düzgün bi araştıralım bakalım ne yapabiliyoruz" demediği için aklına ilk gelen çözümü uygulamaya koyuyor. Ha tabi bunun temel olarak yönetimdeki insanlarla alakası yok, bu sistem yıllardır böyle olduğu için "türk mantığı" diye bir tanımlama var zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 rahatsiz said: ulaştırma bakanının, internet ve vergi hakkında açıklama yapması zaten absürd bir olay. haberlesme, ulastirma bakanligina bagli =/. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 yeni sektörler, yeni çözümler meselesi. yoksa sanayici ya da tüccar adam kazandığı ülkede veriyor vergisini. internet üzerinden yapılan ticaretin ne farkı var? eninde sonunda bakanın yaptığı açıklama ekseninde bir düzenlemeye gidilecektir ama ne zaman olur ya da koskoca siteyi kapatmak bir çözüm müdür tartışılır tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 uluslararasi hukuku bilmemekle birlikte, bazi konularda hakli gibi geliyo, ben simdi kalkip turkiyede youtube'e dava acmak istesem kiminle muhatap olucam? veya direk acabiliyo muyum, ve youtubeun bundan haberi oluyo mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dregoth Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Olur tabii ki de, pahalı, gereksiz, sonuca ulaşması sıkıntı bir durum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Elbette vermesi lazım. Türkiye'de ofis açıp iş yapmıyor mu bu? İnterneti niye adamdan saymıyorsunuz ki, bildiğiniz "iş" yapılıyor internette siz gidip sulu sulu videolar izliyorsunuz diye olayın ayıkına varamayabiliyorsunuz olay bundan ibaret aslında sevgili anlamayanlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Selam, youtube.com ne tür bir satış yapıyor? Neyi satıp da gelirinden vergi vermiyor ki? Hadi satıyor diyelim. Sırf sattığı için baan vergi ver de denilemez ki. Örnek olarak siz Almanya'dan bir eşya aldınız (ithal ettiniz), devlet size mal satan adamdan nasıl vergi talep edebilir ki? youtube veya ebay katma değeri ürettikleri ülkedeki sisteme vergi verirler. Kaldı ki onların vergi ve muhasebe sistemleri bizimkinden çok daha ciddi ve düzgün. Sen reklam vermek istiyorsan da Amerika'daki firma veriyorsun, sen hizmet ithal etmiş gibi oluyorsun neticesinde. Vergi istemek çok salakça olmuş bana göre. Google Türkiye vergi kaçırdı bildiğim kadarıyla. Onu da şu şekilde yaptı; siz 50$ ödediniz reklam için, o da 48-50$'lık fatura aldı Google Amerika'dan ve kâr TR sınırlarında kalmak yerine AMD sınırlarına gitti. Haliyle burası da vergi tahsil edemedi. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Sevgili tayyip, Oldu canım ara beni. İmza Youtube Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Selam, yav said: Elbette vermesi lazım. Türkiye'de ofis açıp iş yapmıyor mu bu? İnterneti niye adamdan saymıyorsunuz ki, bildiğiniz "iş" yapılıyor internette siz gidip sulu sulu videolar izliyorsunuz diye olayın ayıkına varamayabiliyorsunuz olay bundan ibaret aslında sevgili anlamayanlar. Ofis mi açmış? Bundan haberim yoktu benim. O halde google ile aynı mantığı güdüyordur. Ama ofis açmışsa, bakanımız neden daha gelip ofis açsın diyor?!? Kafam karıştı. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Çözümü halkın refahını bozacak şekilde hareket etmek mi peki? Çok uç bir örnek olacak belki, yapılması da anlaşmalardan dolayı imkansız belki ama mesela İDO'nun vergi kaçırdığını düşünün. İDO'yu mu yasaklayacaksın? oldu canım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 peki googlein turkiye ofisi yok mu? youtube googlein degil mi? ayri firma olarak mi geciyo? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 paramecium said: Google Türkiye vergi kaçırdı bildiğim kadarıyla. Onu da şu şekilde yaptı; siz 50$ ödediniz reklam için, o da 48-50$'lık fatura aldı Google Amerika'dan ve kâr TR sınırlarında kalmak yerine AMD sınırlarına gitti. Haliyle burası da vergi tahsil edemedi. Saygılar. o dediğin gibi yapsınlar bir sorun yok. sonuçta vergiden kaçış olmaması, belgeli çalışılması amaç. burada vergi bırakıp bırakmamsı bir düzen olduktan sonra tartışılır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 mesala öyle bir durumuda transfer fiyatlandırması yoluyla yakalarsın. gel kanıtla kardeşim dersin. hesap verecek olan bir imza yetkilisi karşında olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Tüm bunların sebebi internetin henüz çok yeni bir icat olup hakkında hukuksal çözümlerin tamamlanmadığı; olgunluğa ulaşamadığı hatta internetin hukuk alanında kendini henüz tam olarak var edememesidir. Şurda herkes mantıklı bişey söyleyebilir ve bir taraftan haklı olur bu konuda bu yüzden. 8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Choericoe Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Şuan yüzde 100 bir başarım sağlanmasada dünyanın ve türkiyeninde kabul ettiği uluslararası vergi hukukundaki internet bölümüne göre,youtubeun buraya gelip vergi vermesi gerekmez.Kaçtır şu açıklamayı yapıyor biride çıkıp ee ama bizim kabul ettiğimiz hukukta böyle yazıyor diye soru sormuyor biride. Zaten aksi komik olurdu,ben site kurdum,site tuttu,ben 160 ülkeye vergi vericem,oldu. Ayrıca,youtube'un türkiyede ofisi yok,ofis olursa iş değişir,ama ofisleri olmasında zaten ağzından ne çıktığını bilmeyen bir adamın bakanlık yaptığı ülke bundan para kazanmasın.Şu ölü soyucu zihniyetinden kurtulsak,alakalı alakasız herşeyden kdv ve ötv istemeyi bıraksak herşey eskisinden daha iyi rayına girerde onu kim anlıcak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Choericoe Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Şimdi neti araştırdım bakanın bu konudakü mükemmel(!???!?) söylemleri; "Ben YouTubeum, ben Facebookum, bana kimse karışamaz; derse, buna müsaade etmeyiz." "Youtube vergi şartını yapamam derse Allah selamet versin." "Ne işimiz var elalemin sitesinde?" İnternete el sürmemiş adamlar interneti yönetirse bu kadar olur.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Da zaten bu ülkeye yakışan yönetim de bu zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Neye gore kime gore vergi bilemiyorum ama bencede gerekli vergi alinmasi. Turkiyeden ne kadar kazanc sagladigini bulup vermesi gerekir mantik olarak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Arap ülkelerinden tek farkımız fakirliğimiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 bu binali yıldırım zamanında chemical ve ben telekomu protesto icin telekoma.kafamgirsin.com'u yaptıgımızda anketini trollettigimiz bakan yahu. hala bu mu var yazıklar olsun. akıllanmamıs demek ki bi troll daha istiyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 tren kazasinda filanda bakan buydu, cok kotu yani elalemin sitesinde ne isimiz var demesi ayri kotu internetin ne oldugunu bilmiyen adamlar soz sahibi internet konusunda uretimmis bilisimmi ar-ge innovation filan hepsi yalan ne kadar para kazaniriz hesap yazik yani 3 cocugu gectim tek cocuk bile fazla bu ulkeye, neden beni boyle bir yerde dunyaya getirdiniz derse hesap veremem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar