Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Filmlerim, Animasyonlarım.

octopus

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar, bazı çalışmalarımı internete koyuyorum uzun zamandır. Burda paylaşmak hiç aklıma gelmemişti. Şimdi geldi, paylaşayım dedim :)

www.vimeo.com/channels/boradayaniklifilms

İyi seyirler, yorumlarınızı bekliyorum.

NOT: Buraya yerleştirmeyi düşündüm aslında ama o zaman HD özelliğini kapatıyor, tam ekran izlenemiyor :) öyle izlemek daha keyifli geliyor bana en azından :)
Sosyal ağlarda paylaş

Fena gitmiyor Bora. Ama animasyonlar biraz statik olmuş. Dinamizme ihtiyaçları var. Seslendirmeler çok iyi olmuş. Çizgifilm tarzı birşeyler yapıyorsan hareketler çok önemlidir. Karakterlerin dinamik olmasına dikkat et. Canlı görünmeliler. Sonra akıcıklık da çok önemlidir. Çizgifilmvari bir animasyonda herşey pat pat pat diye gelir. Zamanı iyi kullanmak, küçük şeylerle büyük şeyler anlatmak falan.
Storyboard yapıyor musun? Animasyon yapıyorsan mutlaka ama mutlaka ilk önce storyboard yapmalısın. Senaryodan sonra storyboard gelir ve storyboard geri kalan herşeyi kapsar. Tasarım storyboard'da yapılır. Animasyon uygulamadır. Storyboard senaryonun ilk görsel halidir. Kamera açıları belirlenir, hareketler, duruşlar belirlenir. Sahneler - diyologlar oluşturulur. Filmin kaç sahne olacağı, ne kadar süreceği, kaç frame olacağı hesaplanır. Karakter tipleri gözden geçirilir. Bu safha ölümcül önemdedir dikkat et.
Sosyal ağlarda paylaş

Konunun teknik detayi ile bilgim yok, ama arkadasin dedigi gibi hikaye tarzi animasyonlara birazdaha dinamizim gelirse iyi olur,
bunun disinad ben gayet basarili buldum,
heleki sonraki film fragmani tarzi olan sey cidden bende gelsede izlesek su filmi hissi uyandirdi, en nihayetinde amerikan filmlerinin fragmanlarindan cok fazla etkilenme ve esinlenme var ama olsun o kadar gelisecektir diye umuyorum.
son olarak
7/10. diyorum. :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
bu kamera elimdeki digital8 kamera, görüntü kalitesinden pek memnun değilim ama deneyim açısından çok yardımcı oldu bana. ayrietten bi mikrofon kullanmadım çekimlerde, fakat inanılmaz bi ses kaydı var aletin, çok memnunum o konuda :) çanta konusuna gelecek olursak, ben de bilmiyorum ;) hehe
Sosyal ağlarda paylaş

octopus said:

bu kamera elimdeki digital8 kamera, görüntü kalitesinden pek memnun değilim ama deneyim açısından çok yardımcı oldu bana. ayrietten bi mikrofon kullanmadım çekimlerde, fakat inanılmaz bi ses kaydı var aletin, çok memnunum o konuda :) çanta konusuna gelecek olursak, ben de bilmiyorum ;) hehe

ben bi tane canon hv40 alayım diyorum ufaktan ben de çekiyorum makaraç şeyler de , çanta olayını kafama taktın sen.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...