Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

geçen rakı sofrasında aklıma gelen

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
kapitalizm'e nasıl bi rötüş diye sallarken kendi çapımızda, bi an şöyle bişi geldi aklıma;

herkezin ortalama kazancının %75'inden fazlasını kazanamıcak. mesela dünya ortalaması yılda 1 milyon$ kazanıyorsa, 1750K dan fazla kazanırsa devlet'in kasaya girecek. böylece herkez kendinin değil dünya ortalamasını yükseltmeye çalışacakki, ortalamanın artmasıyla sahip olabilecekleri para limitide artsın hede hödö..
Mesaj tarihi:
hatta iflasin eşiğine gelinir. Örneğin benim bir fabrikam ve tüm giderleri hariç sırf ayda 200k yakıt harcıyor. Dünya ortalamasına göre benim de kazanabileceğim para ayda 175k ee ben bu yakıt parasını nasıl ödüyeceğim? Daha bunun hammadesi var işcilerin parasi var etc etc...

Ayrıca sistemi abuse etmek için bir iş kurarım çoluk çocuk akraba herkesi çalışıyor gösteririm her birine 175k maaş veririm ay sonu 20ksini onlara birakir geri kalanlari kendime alirim.
Mesaj tarihi:
fabrika ornegi fail olmus, fabrikanin zarari kari fabrikanindir, ortakalr bu kardan pay alir filan

da sistem fail
simdi boyle bir sistem kurabilmek icin gene tek dunya devleti lazim
tek dunya devleti kurulunca cok daha efektif onlemler alinabilir zaten gelir ucurumu ile mucadele adina

boyle bir duzenin islemiyicek olmasinin en buyuk sebebi illegal aktiviteye yonlendiricek olmasi, dunyadaki para trafiginin onemli bir kismininda illegal sekilde dondugunu dusunursek ortaya cikicak organizasyonalr organ mafyasini bile sempatik gosterebilir
Mesaj tarihi:
yani herşey kapitalizmle aynı sadece limit var, sistem için tek dünya devleti ve %100 kayıt altı lazım evet. kişilerin parası yatırımda kalabilir limitsiz olarak. ama sahip oldukları para(harcayabildikleri) limitli olur. yani parayı yatırım amaçlı, paradan para kazanmak için kullanabilir.. ama harcayabildikleri ortalamanın 2 katını geçemez. hede hödö..
Mesaj tarihi:
gelri dagilimina bir etkisi olmazki o zaman?
aksine kapitalist model tuketim ile calsitigindan harcamalari kesersen ekonomiyi surekli daraldigi bri kisirdonguye sokarsin

bankadaki para yatirim icin var
yatirim tuketilicek mal/hizmet yaratmak icin
mal/hizmet tuketimi limitlenince yatirima olan ihtiyac azalir

ortalama ustunden aldigin icin ekonomi git gide kuculur gelirler git gide azalir tuketim git gide azalir

kapitalist sistemin isleyebilmesi icin surekli paranin donmesi gerekir, buda karadelik gibi bisey zaten surekli daha fazla tuketebilmen lazim
hergun tuketim artsin diye yeni yeni yollar icad ediliyor ama dunaydaki kaynaklar sinirli

kapitalizmin en buyuk acigi bu iste
eger bu sistemle devam ediceksek acil dunyanin birlesmesi ve savas sanayien harcanan emek ve paranin uzay arastirmalarina yatirilmasi lazim

bizim icin sorun degilde bizden sonraki nesillere rezalet bir gezegen birakicaz
Mesaj tarihi:
abi o rakı sofrasında veya dışkılarken aklınızda ceyran eden ufak düşüncelerden sistem yaratmayın nolur :P

gidin ne bileyim şöyle bir yarım ton kitap okuyun. zaten aklınıza gelenleri inceleyen sakallı bıyıklı bi amcaya rastlarsınız illa ki eğer aklınıza gelen şeyde azıcık potansiyel varsa =p

tabii geyiğine açıldıysa konu bilemicem, takılın o zmn dfs
  • Yeni Oluştur...