Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

artık dünyada yasaklı site kalmadı (google public dns)

parvus

Öne çıkan mesajlar

parvus said:

opendns vs google ?

güldürmeyin. 0,5 sn site başı fark mı diyorsun di ?

Teknik bilgin ne duzeyde bilmiyorum, o yuzden kisa bir aciklama yapayim.

DNS sunucu -bildiginizi dusundugum uzre- sadece alan adinin isaret ettigi sunucuyu soyler size, baska bir deyisle ip adresini dondurur.

Bu dondurulen ip adresleri genellikle TTL suresi boyunca cache'lenir. Yani tekrar tekrar ayni sorguyu yapmazsin.

Bu cache'leme islemi ayni zamanda sunucu tarafinda da yapilir. Yani senden once ben google.com'u istemistem opendns'ten, opendns sen google.com ip'si nedir diye sordugunda tekrar gidip kontrol edip zaman harcamaz. Budur kardesim diye koyar onune. Dolayisiyle sorgu sureleri cok kisadir. Verdigim yarim saniye ornegi sinir otesi bir ornek oluyor bu durumda.
Sosyal ağlarda paylaş

Buyrun bunlar da test sonuclari. Farkedemeyeceginiz sureler oldugunu anlayamiyorsaniz hala yapacak bisey yok;

ns_bench.exe 208.67.222.222 208.67.220.220

Nameserver Response Time (ms)
min/avg/max/stdev/retries

208.67.222.222 131.00/133.80/136.00/1.94/0
208.67.220.220 132.00/147.60/198.00/25.40/0

ns_bench.exe 8.8.8.8 8.8.4.4

Nameserver Response Time (ms)
min/avg/max/stdev/retries

8.8.8.8 82.00/83.20/84.00/0.75/0
8.8.4.4 82.00/83.40/84.00/0.80/0
Sosyal ağlarda paylaş

pedomoe said:

parvus said:

diyorum ki 0,1 0,05 ms farketse bile ben her gün yüzlerce web sayfası açıyorum. bir ayda belki beş on bin sayfa ziyaret ediyorum. nasıl fark etmez çarp bakalım 5000 ile : ) hala çarpamıyorsan yapacak bir şey yok.

o öyle aritmetik artmıyor canım benim

bak ben senin canın değilim. her seferinde saçma sapan dediğim dedik, inadım inat modlarına girmeseniz olmaz ki balon olman da acayip kimin fake'isin ?

neyse, tıkladığım bir sayfa 50 ms 100 ms daha erken gelmesi demek ping süresinin düşük olması. ben her gün yüzlerce sayfaya tıklıyorum. bir ayda belki 5.000 - 10.000 arası linke tıklıyorum. sitelerde geziniyorum. bu da her sayfanın 50 ms - 100 ms daha erken açılması demek. Bu da şu demek internette sayfaların açılmasını bir ayda toplam 5 - 15 dk arası daha az bekleyeceğim.

Anladın mı şimdi ? Aritmetik ustası.
Sosyal ağlarda paylaş

parvus said:

pedomoe said:

parvus said:

diyorum ki 0,1 0,05 ms farketse bile ben her gün yüzlerce web sayfası açıyorum. bir ayda belki beş on bin sayfa ziyaret ediyorum. nasıl fark etmez çarp bakalım 5000 ile : ) hala çarpamıyorsan yapacak bir şey yok.

o öyle aritmetik artmıyor canım benim

bak ben senin canın değilim. her seferinde saçma sapan dediğim dedik, inadım inat modlarına girmeseniz olmaz ki balon olman da acayip kimin fake'isin ?

neyse, tıkladığım bir sayfa 50 ms 100 ms daha erken gelmesi demek ping süresinin düşük olması. ben her gün yüzlerce sayfaya tıklıyorum. bir ayda belki 5.000 - 10.000 arası linke tıklıyorum. sitelerde geziniyorum. bu da her sayfanın 50 ms - 100 ms daha erken açılması demek. Bu da şu demek internette sayfaların açılmasını bir ayda toplam 5 - 15 dk arası daha az bekleyeceğim.

Anladın mı şimdi ? Aritmetik ustası.

tıklama başına değil o olay, sadece bi siteye ilk girişinle alakalı bi durum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...