Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Parayı Kaldırdık Kardeşim"

sg-1

Öne çıkan mesajlar

huun said:

ayrıca niye birleşmek istesin ki güney kore? komünistlerin sefil bıraktığı ülkeleri kurtarmanın maliyetinin yüksek olduğunu almanya'dan öğrendik.
dogu almanya'daki et tuketiminin kisi basi yilda 90 kusur kilo oldugunu biliyor musun? ama tabi adamlar duvar yikilir yikilmaz mc donald's lara kostular.
Sosyal ağlarda paylaş

mani said:

ibret alın zındıklar!

http://www.youtube.com/watch?v=0UNAEyqQc7Q

Ahahaha harika video'ymuş, yorumlar da süper

said:
I live in America, and I have to say that I am afraid to go outside with all the nazis, KKK and rioting minorities. I got to get myself to the paradise of NK where they have children and puppies singing in the forest. Happy place.
Sosyal ağlarda paylaş

Kuzey Kore komunizm in neresindeyse, Amerika kapitalizmin orasindadir.

Ya once aslinda bu konulari tartismadan once su soruyu sormak lazim karsidakine:

Amerika, ozellikle son yuzyilda, Dunya tarihinin gordugu en acimasiz, en vahsi somurgecilik politikalarini uygulamamis midir? Bunda gelisen teknolojinin de etkisi vardir tabii, ama ayni teknolojiyle, Dunya tarihinin, insanlik tarihinin, hatta uzayda bir tek biz varsak canli olarak, butun evren tarihinin en cok kan akitan ulkesi degil midir? Amerika'nin Dunya politikalari senin icin nerededir? Ornegin Amerika'nin Dunya politikalarina gonulden askla bagliysan zaten bu konulara gecmenin anlami yok, ya once bu konuyu tartisacaksin, ya da bastan tartismaya girmeyeceksin.

Yani Kuzey Kore yi elestirirken, Amerika'in uyguladigi kapitalizm i savunmak (ki diger ulkelerin uyguladigi kapitalizm ile arasinda daglar kadar fark var) cidden cok mantiksiz geliyor. Yani abartmiyorum, cidden kafam almiyor. Dunya algilarimiz o kadar farkli ki, oyle farkli yerlerden beslenmisiz ki, biribirimizi anlama noktasinda bile basarisiz kaliyoruz sanirim.
Sosyal ağlarda paylaş

kötü, zararlı işler eleştirilince neden "tencere dibi kara, seninki benden kara" savunmasıyla savuşturulmaya çalışıyor, ben onu anlayamadım halen k kore başlıklarında.

ve hayır abd evren tarihinin en çok kan akıtan ülkesi değil (rakam görmek isterim ısrar varsa) ve sömürgecilik politikaları da dünya tarihinin en vahşi politikaları (gene daha somut örneklemeler, kıyaslar gerekli) filan değil. "evrenin en kanlısı abd emperyalistleri" diye tartışmaya girince ister istemez k kore tur rehberinden indoktrinasyon enjekte edilmiş gibi hissettim. haliyle bu kadar sürreal eleştiri yapılınca "e yok artık" demek zorunda kalıyor insan.

dünya algısında farklılık konusunda hak veriyorum ama.
Sosyal ağlarda paylaş

Iste algi farkligi evet, muhtemelen Turkiye'ye de bir Amerikan somurgesi olarak da bakmiyosundur sen.. Hayir zaten hayatinizdan memnunsaniz zaten sorun yok, ornegin Kurtulus Savasindan once mandaciligi savunanlarida o anlamda anliyorum, yani somurge olmayi kabul edersen, tabii ki daha iyi bir hayatin olur kabul etmeyene gore. Mucadele etmek zorunda kalirsin cunku etmezsen. Mandaciligi savunanlarin bu argumani da mantikli idi. Bana gore bir ulkenin, milletin onuru, insanlarinin refahindan daha onemlidir. Baskasina gore rahatligi refahi daha onemlidir. Bu da bireysellesmenin, kapitalizmin sonucu, bencilligi promote ediyor cunku.

Bu arada Amerika da sole yapti gibi bi argumanla katilmadim, Kuzey Kore yi elestirirken Amerikan kapitalizmini savunanlaraydi lafim. Yoksa lafimin en basinda durusumuda o yuzden belirttim.

Hayir bi de anlamadigim, benim maddi anlamda hayatla ilgili bir sorunum yok, mutluyum yani yasamimdan bir cok anlamda, ve halen bu sistem beni son noktasina kadar rahatsiz ederken, bir cok genc Turkiye'de %25 issizlikle savasirken, hayati istemedigi tercihlerden, secimlerden olusurken, emeklerinin karsiligini aileler, gencler alamazken, sistemi halen savunmak, ya da sorunlarin sistemin kendisinden kaynaklandigini gormemek nasil oluyor anlamiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

insanın kendi bayrağı altında esir olarak yaşaması da mümkün, k kore'de yaşanan durum bu. ergen gençler gibi başkaldıran ülkeleri de bağımsız addetmek ayrıca yanlış zaten. ebeveynin verdiği izin dahilinde bağırır çağırır. ve hayır türkiye'yi abd sömürgesi olarak görmüyorum. sömürge kelimesinin anlamını da yanlış anladığını sanıyorum.

benim de tam tersine sorunlarım var ama "hayat çok kötü ve bundan hep başkası sorumlu" diye kendimi avutma ihtiyacı hissetmiyorum. ha evet, ayrıca sorunlar da var ama bunların çözümü 150 yıl önceki sorunlara diklemesine ters gitmek olan bir ideolojide veya onu çarpıtarak orwell'in hayvan çiftliği'ndeki domuzları oynayan diktatörlerde değil.

öte yandan şimdi farkettim de, türkiye'ye kaydırmasak konuyu mümkünse iyi olacak. forum kuralları bakımından.
Sosyal ağlarda paylaş

olay kapitalizmi elestirmemek degil

kapitalizmin akrsisinda tek alternatif var oda komunizm, komunizmin islemesi icin tek dunay devleti lazim

yerel uygulandiginda ulkeler sistemlerini korumak icin kendini dunyaya kapatmak zorunda kaliyor, kendilerini dunyaya kapatinca fakirlikten mahfoluyorlar cunki kendi imkanlari bir zaman sonra yetmemeye basliyor

imkanlar yetmeyinca halk huzursuz oluyor halk huzursuz oldukca rejim kendini korumak icin kontrolleri arttiriyor, devlet otoritesi surekli guclendikce stalinler fideller mao lar tito lar kim amcalar castrolar portluyor

komunizmi deniyen butun ulkelerin kaderi ayni oldu, olmuyor iste bu saatten sonra local komunizmi ve onun yarattigi otoriter rejimleri ve diktatorlerini savunmak "yahudi soykirimi ameirkan yalani!!!" diye savunmaya benziyor

zaten kapitalizmin fatal aciklarina bir cozum bulucaksak boyle bulunmasi imkansiz

oncelikle dunyanin birlesmesi lazim ondan sonra ancak bu gibi sorunlar ele alinip tartisilabilir

komplo teoristleri "amerika tek dunay devleti istiyor rorororoy" derlerde dunyanin birlesmesi amerikanin en buyuk kabusu zaten, diger fakir ulkelerin onundekini alarak halkini bu sartlarda yasatabiliyor amerika
Sosyal ağlarda paylaş

Kapitalizm vs Komünizm

http://www.hafif.org/imaj/kayvenk/145562912-a35d1718dd-o.jpg vs http://galeri.milliyet.com.tr/2009/6/30Kucuk_yildizlar_simdi_nerede/24.jpg

Bizlerde eşeğiz bu arada tabi.

http://www.hafif.org/imaj/baharali/159159446-95ec017ccf.jpg

bir süre sonra komünizm olayı kavrıyor ve bu hale geliyor.

http://images.habervitrini.com/haber_resim/sezerina.jpg

Olan eşeğe oluyor.

http://www.yalamahaber.com/wp-content/uploads/iki-ayakli-esekler-dorde-karsi.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

insanın kendi bayrağı altında esir olarak yaşaması da mümkün, k kore'de yaşanan durum bu. ergen gençler gibi başkaldıran ülkeleri de bağımsız addetmek ayrıca yanlış zaten. ebeveynin verdiği izin dahilinde bağırır çağırır. ve hayır türkiye'yi abd sömürgesi olarak görmüyorum. sömürge kelimesinin anlamını da yanlış anladığını sanıyorum.

benim de tam tersine sorunlarım var ama "hayat çok kötü ve bundan hep başkası sorumlu" diye kendimi avutma ihtiyacı hissetmiyorum. ha evet, ayrıca sorunlar da var ama bunların çözümü 150 yıl önceki sorunlara diklemesine ters gitmek olan bir ideolojide veya onu çarpıtarak orwell'in hayvan çiftliği'ndeki domuzları oynayan diktatörlerde değil.

öte yandan şimdi farkettim de, türkiye'ye kaydırmasak konuyu mümkünse iyi olacak. forum kuralları bakımından.

ABD sömürgesi olarak görmemen normal, tabi kafanda köleliği zincire vurulmuş yarı çıplak insanlar olarak algılıyorsan.
Sosyal ağlarda paylaş

Sosyalizm için Venezüela'yı görmezden geliyorsun da neden kapitalizm için bu zamana kadar yapılmış ve halen yapılmakta olan paylaşım savaşlarını veyahut kredi kartı borçlarından intihar eden, para kazanmak için kendini Scarface sanan insanları görmüyorsun ?

Kapitalizmde özgürlüğün bir krizin patlak vermesi, işten çıkarılman akabinde yaşayabilmek için bankalara sarılmana kadar ancak devam eder. Sonrasında o özgürlük, modern köleliğe dönüşür. Amerikan rüyasının nasıl amerikanın bir yerinde patladığını kapitalizmin krizlerle çatlak verdiğini görerek anlamak bu kadar zor olmamalı.
Sosyal ağlarda paylaş

petrol parasıyla dünyaya diklenen ülkeleri kapitalist de olsalar, (bae) dinci de olsalar, (iran) komünist de olsalar (venezuela) adamdan saymıyorum. petrol çıkaran ve makul bir sistemi olan ülkelerin (norveç) nasıl refah içinde yaşadığını görebiliyoruz çünkü. dolayısıyla castro özentisinin yönettiği ülkeyi geçelim.

kredi kartı borçlarından intihar edenlerin sayısı elleri nasırlı olmadığı ya da gözlük taktığı için komünistler tarafından öldürülen insan sayısına ulaştığında tekrar konuşalım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...