Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Namus" nedir?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
soruyu sorduklari insanlarin intellectlerinin toplami 130dan fazlaysa namussuzum:D arti 21 yy. da böyle nesli tükenmekte olan bi kavramı günyüzüne cıkardıkları için röportajı hazırlayan şahıs gerçekten çok ayıp etmiş. memleketim insanına yaprak dökümünde bu hafta kim kime kaymış kurtlar vadisinde kim kime racon kesmiş real madrid-barca macı üst olur mu? gibi sorular yöneltilmesi gerektiği kanaatindeyim. aslında konuşacak çok şey var ama yarın iş var malum ...
Mesaj tarihi:
Beyler bayanlar onu bunu geçinde yasaklara takılmadan siz söyleyin bakalım size göre namus nedir?

Bence namus insanın utanmadan yaşamasıdır. Utanmasına neden olan durumlar ise tamamen toplum ile alakalıdır. Yani bir anlamda, namus toplumun insana verdiği değerdir.
Mesaj tarihi:
o değilde karısı için "ben yokken çocuklara bakıo,camdan çerçeveden dışarı kafasını çıkarmıo, bnm eve getirdiğim parayla geçinip şikayet etmio o yüzden karım namusludur" demesi üzdü beni. Cidden amcama göre namus kavramı buysa, namuslu sandığı pek çok namussuz insan vardır sanırım hayatında.
Mesaj tarihi:
Türkiye'de namus bacak arasındadır.

İnsanlar da bunu açık seçik söyleyemediklerinden dolayı böyle abuk subuk konuşuyorlar işte, ne yapsınlar.

Ha, namus dediğimiz şey de %99.9 kadınlara aittir buaralarda. Öyle erkekte namuslu-namussuz ayrımı olmaz.
Mesaj tarihi:
valla erkeğe namussuzsun falan denmio evt.götsün şerefsizsin ibnesin şeyler söyleniyor

genelde kadınlara hitaben 'namusum' namuslusun falan gibi şeyler söylenio.tabi türkiye geneline göre söylersek namus herkese vermeyen, akıllı duran,dayak yediğinde ses cıkarmayan kadın tipi olsa gerek :).ev hanımı olacak bide.calısırsa namussuz olur iş yerindekilere veriodur :)
Mesaj tarihi:
namus önemli bişey bence.
başı, kıçı açıp kapamakla olmaz ama ona bişey demiyorum. ancak seks yapması zaten bi sorun, iş atması da namusu ilgilendiren bi konudur.

bu devirde namus mu höööööööööööy diye dolaşan tipler var burda görüyorum. onlara da şunu söylüyorum. wir haben mama, wir haben schwester
Mesaj tarihi:
duygusal bı secim yanı. Teknik bir konu değil.

baska insanların daha az seks yapmasını istemek gibi bir hakkın/lüksün olmadığına gore toplumsal baskıdan başka bişi değil "seks yapmaları sorun" demek.
  • Yeni Oluştur...