xaty Mesaj tarihi: Kasım 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2009 İspanya ve İtalya içerisinde şehirler arası en uygun fiyatlı ulaşım nedir? Trenler bulabildiğim kadarıyla pahalı, otobüs fiyatlarına ulaşamıyorum. İnternetten tren/otobüs fiyatları hakkında bilgi alabileceğim siteler önerebilirseniz çok güzel olur. Aşağıdaki hatlarda ulaşım tahminen ne kadara mal olur? İtalya'da Roma->Pisa->Milan->Venedik (Pisa atlanabilir) İspanya'da Madrid->Zaragoza->Barcelona (Zaragoza atlanabilir) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razu Mesaj tarihi: Kasım 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2009 bütün tren seferlerinin ve ücretlerinin olduğu bir alman sitesi vardı bulabilirsem veriyim adresi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Kasım 29, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2009 Çok işime yarar ya, tek tük siteler buluyorum da hepsine birlikte ulaşıp karşılaştırma yapamıyorum bir türlü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxigenous Mesaj tarihi: Kasım 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2009 İspanya'nın bildiğim en büyük otobüs firması Alsa. Adresi de www.alsa.es Gayet uygun fiyatlar bulabilirsin ama bence İspanya ve İtalya'da seyahat için Ryanair otobüsten bile ucuza gelebilir dolayısıyla www.ryanair.com'u da bir incelemeyi unutma derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Biraz daha bilgi versene mesela bu seyahat sezonda mı yapılacak (yani yazın mı) yoksa yakın bir zamanda mı? Ayrıca Türkiye'den İtalya'ya uçup orada mı başlayacaksınız, sonra hangi şehirden döneceksiniz? Aşağı yukarı kaç gün ayırdınız seyahate? İki ülke arasında(İtalya-İspanya) nası yolculuk edeceksiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Avrupa'dayım zaten şu an. Ryanair ile uygun kombinasyonları yaratıp Madrid-Zaragoza-Barcelona-Rome-Milan-Venice yanında Porto veya Valencia'yı, belki Paris'i alıp dolaşmayı düşünüyoruz. Rome-Milan arasında da uçakla geçeriz ama Madrid-Zaragoza-Barcelona ve Milan-Venice arasında karadan ulaşım olacak. Tarih olarak 19/20 Aralık - 2/3 Ocak arasında kalacak şekilde olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 hımm o zaman uçağa ağırlık vemeyi düşünmüşsünz fakat o tarihler yoğun olacaktır, biraz da boş uçak bulmanıza göre şekillenir herhalde planınız. Pisa'yı atmakla iyi etmişsiniz, Zaragoza'yı görmedim ama orayı da eleyebilirsiniz gibi geliyor, özel bir şey yoksa (arkadaş vs.) İspanya'da trenler nispeten ucuz olur, tercih edilebilir. Fakat tam tatilde seyahat edeceğiniz için her türlü bilet ve rezervasyonu önceden yapmaya çalışın. Sonra yer sorunu olabilir. Bir de 15 gün gibi bir sürede destinasyon sayısını 5 civarında tutmakta yarar var, yolculuklar zaten çok zaman alacaktır. Biri İspanya ile ilgili iyi bir link vermiş, italya için de şu var. Ama trenle otobüs fiyatları arasında değecek kadar bir fark olacağını düşünmüyorum. Tren daha hızlı ve konforlu olur, ayrıca çoğu kez otobüs garı şehir dışında kalır, doalyısıyla elde bavullarla bir vasıtaya daha binersiniz ve ona da cüzi de olsa para ödenir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Peki araba kiralamak daha uygun olabilir mi İtalya veya İspanya'da? Hava alanlarından şehire ulaşım, şehirler arasındaki ulaşımlar vs. farklı masraflar olacak sonuçta. 5 kişi olup ekonomi sınıfında bir araba kiralamak mantıklı mıdır bu ülkelerde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Açıkçası yurtdışında hiç şehirler arası kiralık araba tecrübem yok. Ancak sizin durumda şöyle bir sorun var, kiraladığınız arabayla mı İtalya'dan İspanya'ya geçeceksiniz? Pek kısa sürmez gibi geliyor. Araba kiralamak ekonomik bir yöntem, şehir dışındaki otellerde de konaklamanıza olanak sağlar,hem çok daha ucuz hem de yer bulmak kolay olur; ben arabasız bile yaptım :). Fakat 5 kişi bir arabada rahatsız olunabilir, ha olunmaya da bilir. Araba tek ülke olsa çok daha pratik bir çözüm olabilirdi ama siz iki ülke dolaşacağınz için bilemiyorum. Ayrıca uluslararası ehliyet ıvırı zıvırı var bu tarz bir sorun çıkabilir, yani ufak firmalar genelde sorun çıkarmıyor fakat ülkeden ülkeye de değişebilir araştırmak lazım. Son olarak araba kiralayınca şehirler arası ve şehir dışı için harika fakat şehir içinde o kadar pratik değil; otopark parasıi yolları bilmiyorsunuz vs., hele mesela Roma'da nasıl oluyor acaba bu, orada şehir içine girmek için özel bir belge gerekiyor neredeyse araba fiyatında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Kiralayan firmaların kendi ülkeleri için gerekli belgeleri vardır diye tahmin ediyorum. En azından Slovenya'da öyle. Slovenya'dan kiralayıp Macaristan, Avusturya, Slovakya'ya gittim. Sorun olmadı hiç. Bir ülkede kiralayıp diğerine arabayla gitmeyiz zaten, 5€'ya uçabiliyorken 1000km üzerindeki yol ile hem para, hem zaman harcanmaz. Ama ülke içerisinde; örneğin Barcelona'ya varınca, hava alanından kiralayıp, döneceğimiz zaman ayrılacağımız hava alanında arabayı teslim edersek hem şehirlerin içindeki ulaşım masrafı, hem hava alanı transferleri, hem eşya taşıma, hem şehirler arası ulaşım ve bunların saatleri gibi durumlardan kurtulmuş oluruz. Eğer fiyatı uygunsa çok mantıklı da İnternetten bulduğum fiyatlara ne kadar güvenebilirim bilemiyorum. Bu arada aşağıdaki iki adresi buldum ulaşım fiyatları ve bilgileri için, ilgilenen olursa ileride diye ekliyorum onları da; İspanya Otobüs Bilgileri: http://www.movelia.es/ İtalya Tren Bilgileri: http://www.ferroviedellostato.it/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 otostopla yardır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 O da bir çözüm tabi ama 5 kişi olunca zor biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxigenous Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 İspanya'da araba kiralama gayet uygun fiyatlara vardı. Tabi Andalucia'dan bahsediyorum. Barcelona genel olarak pahalı ama yine de uygun fiyata araba kiralanabilir 5 kişiyseniz hatta ucuza gelir büyük ihtimalle diyeyim. İspanya'da tren önermem fiyatlar pek düşük değildi ben oradayken. Yine de merak ediyorsan www.renfe.es adresinden bakabilirsin tren fiyatlarına da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 at tamele. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Öncelikli tavsiyem italyada floransa. Kesinlikle görülmesi gereken bi şehir. Hatta araba kiralarsanız çevre köyleri gezin, bağ evlerinde şarap tadın falan İkinci tavsiyem interrail. Şurdan bi toplu bilet fiyatlarına bakıp (10 günde 5 gün binme hedesi falan mesela size uygun gibi) alternatif yöntemlerle karşılaştırın. Böyle toptan bilet alınca ucuza gelecektir tren. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Interrail hiç ucuza gelmiyor ya, ucuza geldiğini iddia eden arkadaşlarım da var da ikna olamadım bir türlü. Anca her geceyi trende geçirince karşılıyor masrafını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Pisa'da veya Floransa'da 1 gece geçirecek olsanız hangisini tercih ederdiniz? Gezilecek, görülecek, yapılacak olarak hangisi daha çok vakit alır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Pisa'da pek bir şey yok, kule için de önceden rezervasyon falan gerekiyor. Floransa güzel bayağı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Floransa tabiki, ya da siena. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Chianti falan da yakın, şarap seviyosan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar