Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Katsayı Farkı Eski Haline Döndü

Verlure

Öne çıkan mesajlar

Bildiginiz gibi yeni öss sisteminde kat sayı farkı kalkmış ve sayısaldaki bir ögrenci ister gazeteci ister işletme okuyabiliyordu aynı şekilde tmdeki adam mühendislik seçebiliyordu, bunun önü açılmıştı.

bende bundan istifade 4 aydır sayısal derslerine ağırlık verdim mühendislik için tmyi tamamen saldım, ama demin bu kat sayı farkının eski haline döndürülecegi kararı alınmış.

Ne yapmalıyım dersiniz ? giden 4 ayamı yanayım hayalleremi yanayım, hayır o da degil 350 bin meslek lisesinde okuyan adam dersanelere akın ediyor ve onlarda aynı şekilde mağdur durumda kalacaklar, sınava fln giremicekler çok ilginç bir durum söz konusu.

+18 ciddiyim

nasıl bir küfür edecegimi şaşırdım açıkcası. oyuzden orçopibnkaltaplalar

Sosyal ağlarda paylaş

Bence gayet mantıklı bir karar. Bilim yapılan yerlerde imam hatip lisesinden gelen insanların okuması kadar mantıksız birşey yok. İktidarımız sağolsun yine " meslek lisesi mezunlarının 4 yıllık üniversiteye girmesine olanak sağlama, lise de yanlış tercih yapmış insanların farklı eğitim alanlarına yönelebilmesine olanak sağlama" adı altında bize yutturulmaya çalışılan -bence- saçma sapan bir uygulama çıkartılmaya çalışılması gereğince sizin gibi öğrenciler de mağdur oldu. Ha sizin istediğiniz alanda eğitim alma hakkınız var mı, var tabii. Ama bu daha düzgün şekilde, başka amaçlar gütmeden yapsalardı danıştaydan geçirebilirlerdi ve sizde mağdur olmamış olurdunuz. Senin durumun için de yapacak birşey yok sanırım, tm seçerken ki hedefin neyse o hedefe doğru ilerlemeye çalış, kaybedebileceğin 1 sene de muhtemel kişilerin muhtemeler yerlerinde patlasın diyorum işallah diyorum.

Edit: İyi yönünden bak, çoğu tm'nin bilmediği kadar fen biliyorsun, zaten fen bilmek de tm öğrencilerinin en büyük avantajı olduğuna göre bol şans diyorum sana
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi durumun böyle olacağı belliydi

@peder; dünya yeteri kadar adaletli bir yer olsaydı her doğan çocuk ailesi tarafıdnan deil daha üst bir kurum tarafıdnan eğitilirdi o ailenin çocuğu olmak onların şansı/şanssızlığı

ama bir yol daha var o da eğitimde devrim yapmak imam hatiplere kız öğrenci almamak, kadından i,mam olmuyorsa imamlık okulunda kızın ne işi var?

ama o devrimi yapmak da sıkar daha o kadar deli cesaretine sahip adam gelemedi
Sosyal ağlarda paylaş

ya şimdi anlamadıgın bişiy var, diyo ki danıştayın açıklamasında " düz lise ile imamhatipinde içinde bulundugu meslek lisesi arasındaki kat sayı farkı eski haline geldi" diyor.

peki bu yeni sistemde şey vardı sözelci de sayısalcıda fizik sorusu çözünce aynı puanı alıyolardı aynı şekilde tarih matematik coğrafya vs. yane alanlar arası fark kalmamıştı isteğen istedigi dersi çalışıp isteği lys sınavına girip istedigi mesleği yapabiliyordu, şimdi bu olay duruyomu hala yoksa kalktımı bilgisi olan ?
Sosyal ağlarda paylaş

Chewy said:

Kardeşimde sayısal ama tm den giricekti.Bugun baya siniri bozuktu.Neyse ösym'yi aradık filan endişelenmeyin fln dediler :D.Osym istese bu kararı gözardı edebilirmiş yani direk uygulayabilirmiş istediği gibi.

bende tmyim sayısaldan giricektim 4 aydır eşek gibi fizik çözmekten kafam mikildi, aradık danıştayık yökü hep meşgul hep meşgul, siz iyi ulaşmıssınız attıgım mailin haddi hesabı yotk 65binden fazla mail attım adamlara host çöküyodu namussuzum
mitingede gidemedik ama, peki bunu sonucu ne zaman açıklanacak bi haberi olan var mı ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...