Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

samsung monitör ve magicbright hedesi

yav

Öne çıkan mesajlar

selam

samsung 2233'ü kullanıyorum 6 aydan beri ancak ilk defa dün gece yandaki butonları kurcalarken magicbright diye bişeyle karşılaştım.

kişisel-metin-internet-spor-film ve dinamik kontrast şeklinde seçenekler var. bu seçeneklere göre ekran parlaklığı ve renkleri bariz bir farklılık gösteriyor.

dinamik kontrast hoşuma gitti ama dinamikliği bir değişik geldi bana.

örneğin masaüstüm siyah. masaüstünde sadece msn açıkken belli bir parlaklıkta olan monitör msni kapayınca birden hafif kararıyor. çok beyaz bir sayfa açınca da aynı şekil tekrar parlıyor.

ben bu dinamik kontrast'ın iyi bişey mi kötü bişey mi olduğunu çözemedim topic açmamın nedeni de bu aslında :P

gözlerim iyi olanı ayırt edemiyor siz iyi bişey derseniz kafam iyice yatacak. ama yok ben oyun modunu kullanıyorum o daha güzel diyen bisürü kişi olursa kafam ona yatacak (oyun modu da iyi gibi çünkü) vs. vs. diğer türlü birini kullanırken diğeri daha mı iyi acaba diye kafam kurcalanıyor.

sizi dinliyorum :P
Sosyal ağlarda paylaş

kendinde demissin iste zaten, dynamic contrast in calisma prensibi ekrandaki renklerin ortalamasi bir duzeyde aydinlatma saglayarak goreceli daha yuksek contrast elde etmene yariyor.

kisisel begeni meselesi tamamen, kimisi devamli degisen isik kaynagi yuzunden bas agrisi cekiyor, veya gozleri yoruluyor vs. kimisi ise yuksek contrast iluzyonundan memnun. bir sure kullan karar ver.
Sosyal ağlarda paylaş

Dinamik kontrast hayatımda gördüğüm en saçma şeylerden biri bence. Özellikle oyunların ve filmlerin gerçekçiliğini bozmak için birebir. Sallıyorum oyunda karanlık bir yerde roket atıyorsun. Sadece roketin gittiği yolun etrafı biraz aydınlanması gerekirken bütün ekran aydınlanıyor, renkler değişiyor. Sonra roket yok olunca bütün ekran tekrar bir anda kararıyor. Benzer şeyler filmlerde de oluyor.

Dinamik kontrastı çıkartma amaçları da ahanda 5049504954:1 kontrastlı monitör yaptık diye övünmekti zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

barnacle said:

valla bende de samsung 223bw var, brightness 10 da kullanıyorum çok parlak geliyo yoksa, gözümü yoruyo.

Bence de öyle. İlk aldığım zamanlarda monitör üstündeki Magic Bright menüsünden Text, Game vs değişiriyordum. Sonra bir ara "brightness/contrast ayarı nasıl yapılır" türevi sitelerden araştırdıktan sonra brightness 40, contrast 40 olarak ayarladım. O günden beri hiç değiştirmedim çok memnunum. Ama 226BW'lerin değişik panelleri var. Herkese aynı olmayabilir. Benimki S (en iyisi).
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...