Milamber Mesaj tarihi: Kasım 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2009 normal hdd de çalışmayacak yazıyor bir incelemede. çok sınırlı bir cihazda çalışıyor eğer ki öyleyse. tamamen web üzerinden hizmet vermesi iyi güzel de tüm verilerini webde saklama ne derece güvenli olur bilmiyorum ben. filmlerin müziklerin resimlerin özel dökümanların eheh her şey googleın elinden geçecek ve bunun güvenliğini nasıl sağlayacak? msni hacklenen bir milletiz birisi aldı gitti şifreni hop tüm veriler uçtu bu mudur yani? bu dağıtımın mutlaka normal hddleri desteklemesi lazım. ben verimi sanal ortamda saklamak istemiyorum ve ede ede bu özelliği ekleyecekler. normal bir şekilde çalışacak. aksi takdirde netbook piyasasında zaten önemli akterlör var google'a yedirmezler ufacık paylarını. niye beklediğimi sormuşsun onuda söyliyim. linuxun pclerde kullanım oranı çok düşük. belki google markasını kullanarak bu oranı arttırır biraz şeklinde bir düşüncem vardı yanıldığımı gördüm. genel os oranlarında yüzde 1-2 belki anca alır netbook pazarında kendine donanım üreticisi bulup bir şeyler ayarlarsa tutturabilir ama yine moblin varken şu halde google'ın gözü suyu hürmetine özel donanım alıp kullanmam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Kasım 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2009 milamber konu hakkında biraz afaki konuşuyorsun =) çünkü senin karşı çıktığın şey chrome os falan değil, cloud computing. veri güvenliğinden falan bahsediyorsun üstüne.. sen güvenmeyebilirsin ama içinde ms'in de bulunduğu bir sürü firma, milyar dolarlık yatırım yapıyor bu işe ve zaten verilerimizi başkalarının sunucularında saklamaya başladık.. bir sürü devasa firma, çooook değerli verilerini başka firmalara teslim ederken senin çıkıp "hani benim veri güvenliğim!" demen yersiz. ve kurumsal anlamda bir çok uygulama, web uygulamasına çevriliyor artık. belki hemen değil ama ileride bir sürü şey internete ihtiyaç duyacak zaten. (şu anda bile yeterince var bence). onun dışında pek tabii google, pat diye girdiği bir sektörü domine edemez. kimsenin böyle bir beklentisi yoktur herhalde.. ms bing'i yaparken, "-ilk aşamada- google'ı geçicez" diye yapmamıştır sanırım.. bu arada müm, google'ın gears diye bir modülü var. tam dediğin şeyi yapıyor.. google docs'ta falan offline çalışabiliyorsun, sonra onları senkronize ediyor.. muhtemelen chrome os'ta da onu kullanıyorlar, yani gerçek anlamda bir hdd olmayabilir. bana kalırsa chrome os, belirli bir kesmin ihtiyaçlarını "tam" anlamıyla karşılayacak cinsten. hiç bir konfigürasyon, kurulum yapmadan internetten işlerini yürütmek.. bu "belirli kesim" şimdilik çok büyük bir pazar payı olmaz belki, bilemem.. ama geleceği var bence. yine de chrome os'u zaten, geleneksel os'lar ile kıyaslamıyorum. bence farklı bir şey.. daha çok browser'ı, işletim sistemine ihtiyaç kalmadan, daha seri biçimde kullanmak gibi.. (ki google'ın da tam olarak bundan bahseden bir videosu var). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Kasım 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2009 linux mimarisiyle alakası varmı peki ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Kasım 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2009 rec cloud computinge karşı çıkmıyorum "sadece" web üzerinde yedeklenebilecek olmasına, normal hddlerde çalışmayacak olmasına karşı çıkıyorum. internete yükleyebilelim iyi güzel ama aynı zamanda normal disklerdede çalışsın onlar yabana gitmesin istiyorum çok büyük bir istek bu? belki benimde ihtiyacımı karşılayacak ama netbookuma kuramıyacaksam ya da diğer bilgisayarlarıma ne anladım ben clouddan? ben bir şekilde diğer bilgisayarlarada kurulabileceğini bir yama ya da farklı bir versiyon çıkaracaklarını ümit ediyorum. daha erken belki ama bende okuduğum inceleme yazısına göre yorum yapıyorum çünkü deneme imkanım yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Choericoe Mesaj tarihi: Kasım 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2009 Ractamainus said: sen güvenmeyebilirsin ama içinde ms'in de bulunduğu bir sürü firma, milyar dolarlık yatırım yapıyor bu işe ve zaten verilerimizi başkalarının sunucularında saklamaya başladık.. bir sürü devasa firma, çooook değerli verilerini başka firmalara teslim ederken senin çıkıp "hani benim veri güvenliğim!" demen yersiz. Kimsenin cloud computing trendine laf attığı yok ki geleceğide çok parlak bu işin fakat bu işte Google'ın olması bir sorun bence,bilgisayarıma google'ın herhangi bir ürününü yüklediğim an arkada harıl harıl benim ne yaptığımı,ne ettiğimi kendilerine gönderiyor ve bana bir zahmet edip sormuyor,sormaya yüzüde yok,ne dicek?Biz sizden alakalı alakasız her türlü bilgiyi alıyoruz,izin veriyorsun di mi? Zaten google seminerine katıldığımda,ulan bunlar bu kadar alakalı/alakasız kullanıcı araştırmalarını nereden sağlıyor demiştim kendi kendime. Bu google,x ürününü yüklediğim an bana birşey sormadan,alakalı alakasız her türlü yaptığımı kendilerine gönderirken,ben bu adamların OS'sini kullanmam.İsterse kuş tutsun elinle. Sanırım hayatımda bütün ürünlerini kendimce boykot ettiğim,herkese kötülediğim bir marka var,o da google. Denyo ms'in yüzünden,zamanında girmedi düzgün search olaylarına şimdi kimlerle uğraşıyoruz.Gelen gideni aratır.mp3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Kasım 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2009 moriQ said: linux mimarisiyle alakası varmı peki ? linux mimarisi üzerine kurulu. bu arada kısa süre test etme imkanı buldum. http://gdgt.com/google/chrome-os/download/ adresinden vm'ini indirip, deneyebilirsiniz.. kaynak kodu yayınlandıktan sonra, gdgt.com mühendislerinden birisi derleyip, vmdk olarak hazırlamış. öncelikle benim kurulumum çok yavaş çalıştı. yani web sitesi olarak değil, sistemin kendisi.. bir problem vardı, vmware'den mi bilmiyorum. sistem dediğimiz de gerçekten, doğrudan bios/firmware üzerinde koşan browser olarak düşünün.. başka bir şey yok şu anda. yani işletim sistemi kurmadan, browser kurmak gibi =) sonuçta benim hiç işimi görmez =) umrumda da olmaz ama enteresan bir deneme.. şu anda çok toy. çoooook eksiği var bence. hatta basic netbook kullanıcıları için bile.. bu arada kıl olduğum tek şey var; işletim sistemini google kullanıcı hesabınızla açıyorsunuz. rahatsız etti beni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Kasım 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2009 adama bak ss ile ayar çekiyor aksdsakda onu incelemede de okumuştum bu devirde gmaili olmayan insanlar var dün bizim oyun grubundan eleman google grubuna katılamadı eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alis Mesaj tarihi: Kasım 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2009 Bende denedim altyapi olarak henüz çok zayif ancak bana kalirsa Chrome Os sadece netbooklarda kalsin yani desktoplara geçiş yapmaya kalkmasinlar bir çok fonksiyonu kullanışlı olduğu gibi çok kullanışsız ve gereksiz yapılaşmaları var. Betada olmasına rağmen ilerleyen zamanlarda bunlar değiştirceklerini sanmiyorum açıkcası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Noise Mesaj tarihi: Kasım 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2009 Googleın planı evreni ele geçirmek . Buna yavaş yavaş tüm kişisel bilgilerimizi kendi bilgisayarlarına depolayarak başlıyor . Siz siz olun google ın bu oyununa gelmeyin !! Emperyalizme kapitalizme sosyalizme hayır !!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Kasım 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2009 neye evet? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Kasım 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2009 kaos anarşi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2009 Baslik bile ayni yuh okuz yuh. Bi birlestirme veya kilit alalim lutfen, emege saygi http://forum.paticik.com/read.php?6,4157833,4157833#msg-4157833 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2009 diğerini kitliyelim bence xD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 21, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2009 benim konum daha guzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Kasım 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2009 +rep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 birlestirme hala arizali galiba. en son konulardan biri ucuyordu, o yuzden ellesmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 hedefi desktop olmayan bir yazılım için "ama desktopa gelmiyor bunlar olmamış" demek hiç olmamış:) netbook piyasası belli ztn. eğer bu piyasada bu iş tutarsa ilerde browserda yapamadığımız bilgisayar işlemlerinin de browser tabanlı olmasıyla bambaşka bir hal alabilir bence en önemli dezavantajı yeni bi bilgisayar almak gerekmesi..hazır netbookuma sıfırdan kuramıyorum vs vs onun dışında hedef kitle belli ürün belli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Şu an zayıf gibi görünse de googledan babam çıksa yerim arkadaş! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 google'in dusuncesinin aksine, netbook ve notebooklarda dual boot opsiyonu sunarsa tadindan yenmeyecektir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 Oyle biseyi kabul etmez gibi gelio bana google. Hatta oyle bisey yaparlarki sadece chrome osle verimli calisir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 benim anlayamadığım, bu arkadaş open source olarak açılmadı mı? lisanslaması nasıl ki acaba? elalem bunu yayamaz, düzenleyemez mi kafasına göre?.. "bu dual boot için, buuuu notebook için, buuu anam için" diyemezler mi? hadi üşendim, birisi araştırsın bunu. lisans misans. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 Yeterince open degildir belki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 mantıklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 linux ile ilgili bolumu zaten gpl. onun disinda kalan bolumu de BSD filan yaparlar, chome browser'daki gibi. Google'in "don't be evil" anlayisiyla paralel olarak hangi bilgisayara yukleyip hangisine yukleyemeyecegine dair engelleyici bir lisanslama yapacagini dusunmuyorum. kaldi ki, adamlarin amaci open web'e destek olmak, kendi isletim sistemlerini zorla ittirmek degil. chrome os'i bsd yapmak open web'e desteklerini azaltmaz, sadece arttirir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 eee o zaman "bu netbook'larla gelmek zorunda arkadaşııııım" diyen kim? adamın bi tanesi yapar setup, bişey.. dual boot içinde başkası yapar. hadi dağılın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar