Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

okul'a dava açma sorunsalı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Abi mat 101 yerine 103 veriyorsa seni bırakamazlar çünkü zaten senin almaman gereken, seçmediğin bir ders. 101 gözüküp de 103 veriyorsa okulun hocası gerizekalıdırç. Her türlü ararsın hakkını.
Mesaj tarihi:
Bence sen şimdiden finallere çalışmaya başla. Pratikte haklısın ama kağıt üzerinde haksızsın, ancak rektörün yada okulda sözü geçen taşaklı birinin müdahelesiyle kurtarırsın. Dekanlığın müfredattan verilecek dersin değiştirilmesine kadar bi sürü yetkisi var, sen bunlara itiraz edemezsin.
Mesaj tarihi:
universiteye bak be, ogrenci rektore cikacak $ikayet dilekcesi verecek. oha yani.

istanbul universitesinde 2 koridor oncesinde catida sniper bekliyo, yakla$tigin an inersin asdf
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:

Abi mat 101 yerine 103 veriyorsa seni bırakamazlar çünkü zaten senin almaman gereken, seçmediğin bir ders. 101 gözüküp de 103 veriyorsa okulun hocası gerizekalıdırç. Her türlü ararsın hakkını.

kağıt üzerinde mat 101 görüyoruz ama hoca mat 101 sınıfında mat 103 konuları anlatıyo ve bundan bölümün haberi ben F aldığım için bu ders'i bırakamıyorum
fenciler bile zorlanıyo bu derste ben ki geçen sene kümeler işlenirken kalmış bi insanım
ne yapıcam bilmiyorum yarın rektörle konuştuktan sonra herşey belli olucak.
Mesaj tarihi:
Kağıt üzerinde mat 101 görünüyor ama mat 103 anlatılıyorsa okulu dava edersen kazanırsın abi gayet. 101 dersinde 103 konusu işleme hakları yok sonuçta müfredat değiştirme hakkı varsa da 103 geçirsin 101'de 103 öğretmesin yani :D
Mesaj tarihi:
Birincisi, mahkeme isteyeceğin son yol. Sonuçta karar çıkana kadar bursun kesilirse kararla bursun arasındaki süredeki parayı ödeyebilecen mi? Oldu ki, karar senin lehine çıkmadı, o zaman ne yapacaksın? Yargıtay'ın abestlik ötesi kararları var, ayrıcana bursun sayesinde dava epey büyük bir meblağa ettiğinden davanın her türlü temyiz yolu sayesinde dava EPEY uzar. O nedenle dava açmak son çare bir kere bunu kafana koy.

O nedenle dava dışında yolun kalmayana dek okul içi yollarla götür. Dava açtımıda ama, okulu sömürürsün söyleyeyim, bursların faizleri, kaybettiğin 2 sene, manevi tazminat derken epey yüklü para alırsın ancak eğer okulu burssuz ödeyecek paran yoksa karar çıkana kadar gg'sin. Uyarmadım değil.
Mesaj tarihi:
Şöyle bir şey, eğer bölümün o dönem alan öğrencilerine durumu öğrendikten sonra dersi drop ettirdiyse; senin aslında o öğrencilerden çok da farkın yoktur.

Bu ne demek? Bölümün sana sahip çıkması gerekiyor demek, asistanlarla ve danışman hocanla konuş durumunu anlat. (Dekana kadar çıktım demişsin gerçi de, bilemedim şimdi. Yapabileceğimiz bir şey yok kısmı bence büyük yalan.)

Problemin benzerini ben de yaşadım; daha önce kaldığım bir dersi bu dönem değil de ileriki dönemlerde almak istiyordum ama drop edemiyordum, bölümün imzaladığı bir dilekçeyi öğrenci işlerine götürünce otomatik olarak dersi dropladılar benim için. Senin de buna benzer bir şey yapman gerekiyor bence.
Mesaj tarihi:
Mr. Ahmet Serpil onaylar bence.

Yeditepe hergün onlarca öğrencinin böyle problemini çözüyorlar. Ayrıca tüm yönetimle rahatlıkla görüşebiliyorsun. Sorun yaşadıkların fakülte dekanları. Onlar o kadar rahat değil.
Mesaj tarihi:
bugün rektörle konuştum daha ilginç şeyler oldu
benim mat 101 de almamam gerekiyomuş orda da hata oluşmuş başta
sen dilekçe bölümüne ver ben halledicem dedi
bide şöyle bişi yapmışlar ben dönem başında mat 101 seçtim ama bugün rektör baktı sistem'e sizde mat 101 yok mat 103 var zaten dedi ama ben sene başında mat 101 seçtim sistemden kendim işaretledim ama bu sene sizde mat 101 yok mat 103 gözüküyo dedi.
Mesaj tarihi:
Dregoth said:

Birincisi, mahkeme isteyeceğin son yol. Sonuçta karar çıkana kadar bursun kesilirse kararla bursun arasındaki süredeki parayı ödeyebilecen mi? Oldu ki, karar senin lehine çıkmadı, o zaman ne yapacaksın? Yargıtay'ın abestlik ötesi kararları var, ayrıcana bursun sayesinde dava epey büyük bir meblağa ettiğinden davanın her türlü temyiz yolu sayesinde dava EPEY uzar. O nedenle dava açmak son çare bir kere bunu kafana koy.

O nedenle dava dışında yolun kalmayana dek okul içi yollarla götür. Dava açtımıda ama, okulu sömürürsün söyleyeyim, bursların faizleri, kaybettiğin 2 sene, manevi tazminat derken epey yüklü para alırsın ancak eğer okulu burssuz ödeyecek paran yoksa karar çıkana kadar gg'sin. Uyarmadım değil.

+ problem çözülene kadar bursu kaybetmemek için ders çalışmayada bak ne kadar mantıksız olsa dahi.
Mesaj tarihi:
ben 4. sınıfım, yaklaşık 5 kere ekonomi 1 aldım hepsinden de kaldım. her sene başka hoca geldi her senede farklı farklı şeyleri anlattılar.bakalım bu sene ne olucak(beykent ünviersitesi)
Mesaj tarihi:
sen pek dinlemediğin için farklı şeyler anlatıyorlarmış gibi gelmiştir belki? yani ekonomiye giriş dersinde farklı ne anlatılabilir ki diye düşündüm de bilemedim valla.

geçmiş olsun adamınbiri. boşuna mı kalmışın geçen senede olmaması gereken dersten yani? tam ayıkamadım eheh
Mesaj tarihi:
Sedefhan'a çık bence. Hallederse o halleder. Yalnız yardım etmeden önce ortalamana bakıyor. Ortalaman çok kötü degilse, okulunu ve okumayı seven bir imaj da çizersen herşeyi çözüyor o kadın.
Mesaj tarihi:
sedefhan hoca bu ara gergin gene. Hem zaten sedefhan hoca bunu Ahmet bey'e götürmek zorunda. Direkt rektöre çıkarsan daha iyi oluyor. Bazen kızıyorlar niye es geçtin bizi diye ama salla yani o olayı, sen işini halletmeye bakacaksın.
  • Yeni Oluştur...