Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir toplulugun cogunlugu mu denyo olur ?

di

Öne çıkan mesajlar

bişey diyene cevap vermem, slm vermem demiyoum
bir gün de dağ başı deneyin ne değişcek bakalım

bunun dışında şimdi aklıma geldi, mesela yemek yerken oturduğum masaya hep afiyet olsun derim, kalkarken de derim, çok superim
(çözümleme: çünkü insan tanıdığı insanların masasına oturur)
cevap vermeyene de öküz derim içimden ama bunun dışındakiler gereksiz gelir, hem de yemek yiyeni yavaşlatarak daha sağlıklı beslenmesi sağlanır
Sosyal ağlarda paylaş

is hayatında art arda 30 kisiyle el sıkısan adam kendinde degildir. bahsettigimiz sey apayrı. servise binerken toplulugun oldugu bi ortama giriyosun nezaket geregi selam/gunaydın denir. demezsen de demezsin cok bisey kaybetmezsin ama gunaydın diyen insan icin sosyallik konusunda artıdır. herkese tek tek selam verin de demekten de bahsetmiyoruz ayrıca.

ben daha bugune kadar is yerine gelip de koridorda, odasında vs rastladıgı her insanla el sıkısarak selamlasan bir insan evladı görmedim. sen nerde yasıyosun? calıstıgın sirketin adı falan?
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:

tanımadığın insanlardan herhangi biriyim işte, böylece diğer insanlar da nasiplenir.
yani cidden asansöre binip bir tuşa basıp sonra da inmek gerçekten zor mu

abi tanımadın bir adama zorunda kalınca s.a demen gibi bir şeydir asansöre binerken iyi günler , iyi akşamlar lafları .

sosyal, toplumsal iletişim de diyebiliriz .diyalog, iletişim, daha güzel bir dünya ya da hani karşımdaki seni it , köpek kategorisine sokmuyorum ve sana bir merhabamı esirmiyorum .

edit: typo
Sosyal ağlarda paylaş

Ben işe başladım ard arda bir kaç gün tartıştım diğer çalışanlarla alışmakta zaman alıyor sıkıntı anlaşamadığım hal ve hareketleri gözüme batan tasvip etmediğim şeyleri ısrarla yapan insanlar ile anlaşamıyorum sadsa dolayısı ile ne şevk kalıyor ne istek. "Onlar sana uymuyorsa sen onlara uy" demeyin kişiliğimi bozduramam bu saatten sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

Geçen gün biryerde seyahat ederken yanımdaki adama birşey sormak istedim,sahip olduğu elektronik bir alet hakkında,adama merhaba dedim,ortam kalabalık olmasa,adam ağzımı burnumu kırıcaktı.

Bende kimseye selam vermiyorum,ama benimki kendimce etkiye tepki.Serviste biri 1'dir 2'dir günaydın diyorsa 3.ünde bende ona günaydın derim,ama onun dışında diyemiyorum malesef.

Yurtdışını bu yüzden çok seviyorum,hani içten bir sevgi anlayışı olmasada insanlarda,bu tarz dış sevgide çok iyiler.İstediğime birşey sorabilirim,dahası,istediğime sırıtabilirim,o da bana sırıtır,ağzımı burnumu kırma tehtidi yapmak yerine
Sosyal ağlarda paylaş

Bella said:

ya yurtdışında biyerde birine yol sormuştum da "yürüyorum cevap veremem "diyip gitmişti.5sn falan arkasından bakmıştım ksdjfh

biz de insanlar bu kadar ayı değil ya.her toplumda var ama cidden türkler daha sıcakkanlı.bu bir gerçek.yardımsever yani.

bana da tam tersi oldu. yol anlatmayan yoktu. anlatamayan bi kişi oldu, o da kendinin de kaybolduğunu açıkladı, savuşturmadı beni başından. hatta kızın tekine bi yol sordum, birlikte gezindik, beni istediğim yere kadar bırakmıştı falan.
Sosyal ağlarda paylaş

Bella said:

ya yurtdışında biyerde birine yol sormuştum da "yürüyorum cevap veremem "diyip gitmişti.5sn falan arkasından bakmıştım ksdjfh

biz de insanlar bu kadar ayı değil ya.her toplumda var ama cidden türkler daha sıcakkanlı.bu bir gerçek.yardımsever yani.

bunu kisinin soyledigi dilde buraya orjinal olarak yazarmisin?
"yürüyorum cevap veremem " kismini.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...