Larva Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Valla şöle bi aradım başlık varmı diye bulamadım zaten yeni açıklamışlar burda Python un kolaylığında C++ performansı vaat ediyorlar. Python bilmiyorum hala ama baya kullanışlıymış duyduğuma göre http://golang.org/ Pek incelemedim, direk buraya koydum ama baya farklı yaklaşımları var inheritance ve overloading falan yok galiba birde goroutines diye bişey var. Başarılı olursa baya standart bişey olur bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Havlu Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 documentary zayif, communitysi yok adam akilli. bunlar buyuk eksiler. bizim gibi 3rd party kullanicilarin rahatlikla kullanabilmesi icin vakit lazim daha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 inheretence yoksa ne anladım yaf oop dilden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 ben func main() fln gördüm mü tmm derim bu da c gibi :D fmt.Printf("Hello, 世界n") yazdırma içi şu komutu kullanmış biz pythonda print "hello" yazıyoruz bubile ne olduğunu anlatır sana :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 python o kadar kolay mı? hiç denemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Havlu Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 "o kadar" degil tabi ki bone. heheh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 o kadar bone. python süper bir dildir kullanımı çok rahat bak mesela http://github.com/mhangman/oyun/blob/master/profile.py veritabanından bir kaç tablo yazdırıyorum burada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelofdeath Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 bi dak ya ben boşuna mı 2gb c# kitabı indirdim ne oluyoruz. ben yanlış anlamışım bu python u biri anlatsın :S not: o kadar yanlış anlamışım ki phyton ve pyhton yazdım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 c++ kolay lan cout >> "naber "; sanirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 @angel aynı hatayı bende yapmışım salla yazım hatalarını debug ederiz bir ara. python için istihza.com var 2.x ve 3.x sürümleri ayrı ayrı anlatılıyor oradan öğrenebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Python, Lua falan bu tarz script dilleri çok çekici geliyo bana ama, C türevlerine o kadar alışmışım ki satır sonuna ; koyulmuyosa bi garip hissediyorum kendimi. Ha gerçi o dilleri öğrenmemek için bahane bile olamaz böle bi şey ya neyse :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kane&Lynch Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 @bone cout << olarak kullanılır :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 zaten şu c++'da en zorlandığım konu >> ve << olayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 lan yeter her gün yeni bir dil bulunuyor hede << içine alıyor hödö >> dışına veriyor streami, soldaki operandın desteklemediği durumda demek ki diğerinin olayıymış diyip sağ-sol yer değiştirmeyi deneme dışında pek bir zorluğu yok ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Python iyi de tek basina olmaz, scripting language sonucta, adam gibi bi Java, C# falan bilmeden ogrenmek enteresan bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 piton php gibiymiş la, hemen bi oyun patlatıym madem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Penthesilea said: Python iyi de tek basina olmaz, scripting language sonucta, adam gibi bi Java, C# falan bilmeden ogrenmek enteresan bence. Çoğu yerde yeterli oluyor. Zaten zilyon tane C/C++/Java kütüphanesi için bağı mevcut. Tüm bunlara rağmen daha fazla performans gerektiren işler için C veya C++ bilmek iyi oluyor. Ben C,Python,C# üçlüsüyle ilgileniyorum ama Python'a başladıktan sonra diğerlerine işim düşmedikçe hiç bakasım gelmiyor. Bu arada konuyu da Python konusuna çevirdim eheueu Mesela nerde lazım oluyor şimdi intel atom sdk çıkıyor onda donanımla ilgili meseleler için c kullanırım. istesem python ile de erişirim o kite ama c gibi performans vermez opengl ile de pek performans alamamıştım. python üzerinden olunca bazı büyük uygulamalar çok yavaşlıyor *http://appdeveloper.intel.com/en-us/sdk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forçen Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 boşverin piton miton. java güzel java datlı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 dil fanboyluğu yapacaksak, java derim bende, ama her dil yerinde güzel, phyton'un kullanılmasının avantaj yaratacağı software'ler var, c#'ın kullanılmasının daha avantajlı olduğu software'ler var. ha en karizması bana göre VHDL ve verilog'tur ama. Vizelerden boşluk bulsam direk dalacam embedded olayına, kendi hardware'mi kendim kodlarım sonra sdfsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 vhdl cinayet sebebi, yancisi da mips. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Hangi dil iyidir diye bir tartışma gereksiz arkadaşlar, commercial olarak code yazıldığında yerinde doğru dili kullanmaktır işin özü. Kurcaladım GO yu biraz, aman aman çok basit cok kolay ucuyor kacıyor diye bişey yok, garbage collection yamanmış hormonlu bash script havası uyandırdı bende. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 ya öyle bir tartışma da yoktu aslında python gibi basit kullanılıyor yazıyordu bende python kadar sade değil dedim o kadar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Perl python gibi diller isvicre cakisi dilleridir, her ise gelir pratik cozum gosterir. Benim 200 satirda yazdigim bi perl kodunu Java da C de 2 bin satirda yazarsin ornegin. Ama desktop App yazmak istiyosan, uzun vadeli baska amaclarin varsa bu diller nihai amacin olmaz, isvicre cakisi gibi kullanirsin gunluk cozumler uretmek icin genelde. (Sirf bunlari bilip bunlarla ilgili bi isede girebilirsin tabii de, sirf bunlarla girebilecegin is cook azdir , tr de ise bulma ihtimalin sifira yakindir) Programciyim diyecek adamin Perl Python PHP vs ile sinirli kalmamasi gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar