Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Google's Go Programming Language

Larva

Öne çıkan mesajlar

Valla şöle bi aradım başlık varmı diye bulamadım zaten yeni açıklamışlar burda Python un kolaylığında C++ performansı vaat ediyorlar. Python bilmiyorum hala ama baya kullanışlıymış duyduğuma göre
http://golang.org/
Pek incelemedim, direk buraya koydum ama baya farklı yaklaşımları var inheritance ve overloading falan yok galiba birde goroutines diye bişey var.
Başarılı olursa baya standart bişey olur bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:

Python iyi de tek basina olmaz, scripting language sonucta, adam gibi bi Java, C# falan bilmeden ogrenmek enteresan bence.

Çoğu yerde yeterli oluyor. Zaten zilyon tane C/C++/Java kütüphanesi için bağı mevcut. Tüm bunlara rağmen daha fazla performans gerektiren işler için C veya C++ bilmek iyi oluyor. Ben C,Python,C# üçlüsüyle ilgileniyorum ama Python'a başladıktan sonra diğerlerine işim düşmedikçe hiç bakasım gelmiyor.

Bu arada konuyu da Python konusuna çevirdim eheueu

Mesela nerde lazım oluyor şimdi intel atom sdk çıkıyor onda donanımla ilgili meseleler için c kullanırım. istesem python ile de erişirim o kite ama c gibi performans vermez opengl ile de pek performans alamamıştım. python üzerinden olunca bazı büyük uygulamalar çok yavaşlıyor
*http://appdeveloper.intel.com/en-us/sdk
Sosyal ağlarda paylaş

dil fanboyluğu yapacaksak, java derim bende, ama her dil yerinde güzel, phyton'un kullanılmasının avantaj yaratacağı software'ler var, c#'ın kullanılmasının daha avantajlı olduğu software'ler var.

ha en karizması bana göre VHDL ve verilog'tur ama. Vizelerden boşluk bulsam direk dalacam embedded olayına, kendi hardware'mi kendim kodlarım sonra sdfsd
Sosyal ağlarda paylaş

Hangi dil iyidir diye bir tartışma gereksiz arkadaşlar, commercial olarak code yazıldığında yerinde doğru dili kullanmaktır işin özü.

Kurcaladım GO yu biraz, aman aman çok basit cok kolay ucuyor kacıyor diye bişey yok, garbage collection yamanmış hormonlu bash script havası uyandırdı bende.
Sosyal ağlarda paylaş

Perl python gibi diller isvicre cakisi dilleridir, her ise gelir pratik cozum gosterir. Benim 200 satirda yazdigim bi perl kodunu Java da C de 2 bin satirda yazarsin ornegin. Ama desktop App yazmak istiyosan, uzun vadeli baska amaclarin varsa bu diller nihai amacin olmaz, isvicre cakisi gibi kullanirsin gunluk cozumler uretmek icin genelde. (Sirf bunlari bilip bunlarla ilgili bi isede girebilirsin tabii de, sirf bunlarla girebilecegin is cook azdir , tr de ise bulma ihtimalin sifira yakindir)

Programciyim diyecek adamin Perl Python PHP vs ile sinirli kalmamasi gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...