Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dargath UO

Killer

Öne çıkan mesajlar

necmi said:

fizzle şunu yazdın ya başka bişey demiyorum

ne demiştim sana iki sistem arasında binlerce fark var
burada fizzle diye bişi yok
burada sahip olduğun skilleri en iyi şekilde kullanabileceğin bi balance var
şuan anlaman mümkün görünmüyor birkaç ay oyna sonra nekadar zevkli olduğunu anlıcan

umm fizzle yoksa işler değişiyor tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

ninjutsu için ninjutsu hide we stealth 100 olmalı yani 50 ile falan kurtarabilecegin bi skill degil =) illa ninjutsu fencer diyorsan nasıl yaparsın fence tactics anatomy hide stealth ninjutsu heal kasarsın eline de titan leg bone alırsın ( güzel bir short spear) oldukça etkılı bi karakter bi anda ortaya cıkıp tek adam alıp tekrar kaybolursun falan güzel olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Raincloud said:

ninjutsu için ninjutsu hide we stealth 100 olmalı yani 50 ile falan kurtarabilecegin bi skill degil =) illa ninjutsu fencer diyorsan nasıl yaparsın fence tactics anatomy hide stealth ninjutsu heal kasarsın eline de titan leg bone alırsın ( güzel bir short spear) oldukça etkılı bi karakter bi anda ortaya cıkıp tek adam alıp tekrar kaybolursun falan güzel olur.

bitek poisonla mage eksik kaldi senin dediğinde
Sosyal ağlarda paylaş

Magery'i hangi büyü ile kasmaya çalışıyordun? Yapamayacağın bir büyü ile kasıyorsan o yüzden skill'in artmamış olabilir. Tüm skill'lerin artışı için geçerli olan tek kural, o skill'i ile her ne yapıyorsanız onu; hem yapabilme, hem de yapamama şansınız olmalı. Craft menülerinde itemları yapabilme şansınız gösteriliyor. Onları o açıdan anlamak daha uygun. Yalnız Exceptional değil de Normal kısmına bakmalısınız.

Runebook kullanmak için Magery kasmanızı önermem, onun yerine Recall scroll yüklersiniz kitabınıza ve öyle recall olursunuz.

Oyunda yeni karakter açtığınızda karakteriniz 'Young' statüsünde oluyor. Young karakterlere dungeonlar dışında yaratıklar saldırmıyor, veya ölürseniz doğduğunuzda tüm eşyalarınız çantanızda oluyor. Ama 450 skill toplamını geçtiğinizde veya 40 online saati doldurduğunuzda 'Young' olmaktan çıkıyorsunuz. Bunun dışında 'I renounce my young player status' diyerek de çıkabilirsiniz. Young olmanın avantajları var ama bazı şeyleri kısıtlıyor oyun içinde (örn. playerların açtığı gate'lerden geçemiyorsunuz veya oyuncular sizleri res'leyemiyor.)

Oyuna yeni başlıyorsanız öncelikle bir tamer kasın derim. Çünkü her ne kasıcaksanız paraya ihtiyacınız var ve en ucuz kasıp ileride size para dönüşü iyi olacak karakter tamer. Ayrıca ileride size gerekecek itemları da tamer ile karşılayabilirsiniz. Klasik bir tamer için söylenebilecek skill'ler; Taming-AnimalLore-Veterinary-Magery-Musicianship-Peacemaking ve 7. bir skill (Discordance olabilir örn.). Bu karakter ile oynamak hem çok kolay, hem de size çok şey katar. Kasmak için öncelikle daha 'Young' olayınız bitmeden Tame ile başlayın. Çünkü vahşi doğada kasacağınız için çeşitli hayvanlar sizleri rahatsız edecektir ve 'Young' olarak bu rahatsızlıktan kurtulursunuz. Başlarken 50 Magery ve 50 Taming ile başlamanızı öneririm. Taming'i; 60'a kadar Brown/Black Bear (Moonglow gate'i etrafında), 72'ye kadar GrizzlyBear/Great Hart(Brit gate'i etrafında), 78'e kadar Bull(Jhelom çiftlikte), sonrasını da GiantToad(Papua'da) ile kasabilirsiniz. AnimalLore da beraberinde 100 olacaktır zaten. Musicianship için bir müzik aleti alıp sürekli tıklayın, Peacemaking için skill'e tıklayıp kendinize tıklayın (Peacemaking için birden fazla müzik aleti almalısınız çünkü kullandıkça şarjını bitiriyor aletlerin). Veterinary için bandaj yapıp yeterince, bir GrizzlyBear ile bir GreatHart tameleyin, GreatHart'ı Grizzly'e saldırtıp Grizzly'e stop komutunu verin ve Grizzly'i bandajlayın. Mage için 55'e kadar MagicReflection, 70'e kadar Invisibility, 100'e kadar MassDispel yapabilirsiniz. (Mage kasmak için LowerReagentCost(LRC) item bulursanız reg masrafınız düşer.)

Başlangıçta açabileceğiniz diğer bir karater ise craft. Bu aslında tamer'dan önce de açılabilir Sphere'den yeni geçecekler için, ama kasarken biraz para ihtiyacınız olacaktır. Craft skill'lerinde bir şeyler yapmak için farklı aletler kullanıyorsunuz, bunları npc'lerinden alabilirsiniz. Bu aletlerin üzerine geldiğinizde kaç kullanımlık kaldığı yazıyor. Tıkladığınızda ise solda item katagorileri, sağda ise o katagorideki o skill ile yapılabilecek eşyalar görünüyor. Item'ın solundaki ok gibi butona tıklayınca yapmaya çalışıyor, sağındakine basınca item detaylarını (hangi malzemeden ne kadar istediği, kaç skill gerektiği, o anki yapma şansınızı) gösteriyor. Craft kasarken yapmanız gereken belirli aralıklarla yaptığınız eşyanın yapılma şansını kontrol etmek. O şans ne %0 olmalı, ne de %100. Böylece skill'iniz artabilir. Onun dışında dikkat edebileceğiniz, gereken malzeme sayısı. Ne kadar az malzemeli bir eşya ile kasarsanız o kadar ucuza kapatmış olursunuz. Tabi vendora geri satabileceğiniz eşyalarla da kasabilirsiniz ama pek kar edebileceğinizi söyleyemem, ancak zararınızı azaltır.

Bunlar genelde insanların başlarken kastığı karakterler. Her ikisi de oyun boyunca lazım oluyor ve sürekli kullanıyorsunuz. Bunlardan sonra kişilerin karakterleri kişiden kişiye değişiyor, varsa sorunuz (şu tip karakteri nasıl yaparım gibi) yardımcı olmaya çalışırım.

Sphere'den sonra burada bilmeniz gereken neler var sorusuna tam olarak cevap vermek zor ama aklıma gelenleri yazıyım.

Öncelikle Insurance sistemi var, kendi üstünüze tıklayıp Toggle Item Insurance diyip, Item'a tıklıyorsunuz. 600gp gidiyor ancak öldüğünüzde Item çantanızda kalıyor ve başka kişiler item'ınızı alamıyor veya çantanızdan çalamıyorlar. Eğer Auto Renew Insurance seçerseniz kendi üzerinize tıkladığınızda, ölüp canlandıktan sonra daha önceden Insure'lu itemlarınız yeniden Insure edilir, ancak her seferinde bankanızdan her item için 600gp alınır.

Bunun dışında Itemların üzerinde çok değişik özellikler var, bunlara buradan göz atabilirsiniz.

Her silahın iki farklı özel vuruşu var. Bu özel vuruşları PaperDoll'un siyah bölümünün sağ alt köşesinde kalan kitaba çift tıklayarak görebilirsiniz. Bunları yapmak için mana ihtiyacınız var, ayrıca bazıları ek skill'ler gerektiriyor. Buradan bakabilirsiniz.

Bunlar dışında mutlaka bir sürü şey var da özel olarak belirtilcek bir şey gelmedi aklıma. Oyun içerisinde görüp 'bu ne' dediğiniz olursa cevaplarız artık.

Son olarak; uoguide.com 'dan bir çok konuda İngilizce yardım alabilirsiniz.

Ek olarak, Bulk Order Deed (BOD) sistemi var. Oyundaki önemli sistemlerden birisi. BS ve Tailor'lar için geçerli. Belirli bir seviyenin üzerinde skill'e sahip olduğunuzda Tailor veya BS npc'sine tıklayıp Bulk Order Deed alıyorsunuz. Bunlar sizden belirli sayılarda belirli item'ı yapmanızı istiyor. İki çeşit BOD var, biri small, diğeri large. Small'lar şu item'dan şu kadar yap şeklinde. Large'lar ise şu şu şu özelliklerde small'ları topla şeklinde. Large doldurmak için önce Small'ları doldurup, daha sonra Large'a ekleyebiliyorsunuz. Eklemek için BOD'a çift tıklayıp ekleme butonuna basıp, hedef olarak ekleyeceğiniz eşyayı gösterebilirsiniz. Bitirdiğiniz bir BOD'u aldığınız NPC'nin üzerine bırakarak ödülünüzü alabilirsiniz. Ödül olarak oyun içerisinde bulamayacağınız renklerde kumaşlar, Tailor/BS PS'leri (PS'yi birazdan açıklıyorum), skill için kullanılabilecek özel itemlar çıkabiliyor. Ödülün kalitesi bod'da istenilen item'ın kalitesine bağlı olarak değişiyor.

PowerScroll sistemi ile skill'lerinizi 100'ün üzerine, 120'ye kadar çıkarabilirsiniz. Bunlardan bulmak için yukarıda bahsettiğim gibi BOD yapabilirsiniz, ancak bu sadece BS ve Tailor için. Bunun dışında Champion yapmalısınız. Bunlar çeşitli dungeonlardaki sistemler. 4 seviye oluyor ve bir altar etrafında yaratıklar çıkıyor. Yaratık kestikçe altar üzerinde beyaz skull'lar çıkıyor, 5 beyaz skull olunca 1 kırmızı skull'a dönüşüyor ve beyazlar kayboluyor. Altar'ın her kenarı için bir level geçerli ve her levelda farklı yaratıklar çıkıyor, gittikçe zorlaşıyor. Altar'ın 4 kenarını da kırmızı skull'lar ile kapladıktan sonra ortadan Champion çıkıyor. Bu champion'u kestiğinizde ise kesen kişilerden en fazla dmg veren kişilere toplamda 6 PS (PowerScroll) düşüyor. Ayrıca Champion öldüğünde etrafa altınlar saçılıyor. Genelde bir Champion'u tamamlamak 30-60 dk arası sürüyor, 6 kişiyle yapılması bence en makulu ama adam başına PS sayısını arttırmak için az kişiyle yapanlar da oluyor (veya yapmaya çalışan).

Oyunda Luck sistemi var. Bazı eşyalar ile Luck arttırıp kestiğiniz yaratıklardan daha iyi eşyalar çıkmasına yardımcı olabiliyorsunuz.

Bir de daha önce yardımcı olmaya çalışırken ortaya çıkan şu başlık var. Oradan da bir şeyler bulabilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Ninjitsu'yu Animal Form ile 0'dan 100'e kadar kasabilirsin. Tek yapman gereken yeni hayvan tipi çıktıkça o hayvana dönüşmeye çalışmak.

PK'lar GZ'a girebiliyor ancak burada her hangi birisine durup dururken saldıramıyor. Ancak başka biri önce PK'ya saldırırsa, o kişi PK kişiye gri görünüyor ve PK kişi o kişiye karşılık verebiliyor. Hit Area yaptığınızda etraftaki mavilere DMG vermezsiniz, ancak crim/pk/veya düşmanınızsa dmg alırlar.
Sosyal ağlarda paylaş

craft skilller bulk order deedlerden cıkan power scrollerden 100 üzerinde kasılabilir. Bs ve tailor için var sadece ps olanagı. Diger skiller de ''combat-spellcaster-tamer-thief vs'' championlardan cıkan power scroller ile 100 üzerine kasılabilir eheha.

Bu arada xaty eline sağlık baya bilgilendirici olmuş yazdıkların.
Sosyal ağlarda paylaş

PS ler chaplardan random düşer yani bilemessin
evet istediğin kadar skiliini 120 yapabilirsin fakat 700 ü geçmemek şartı ile

beyler bi ara bi site vardı botların hangi itemi verdiğini gösteriyodu
biliyosanız bi link rica edicem
bide chivalry teach ettiricem npcyi bulamıyorum yeri neresi acaba
Sosyal ağlarda paylaş

Merhaba,

Burada başlık açıldığını yeni gördüm. Öncelikle başlığı açan kişiye tanıtım için teşekkür ederim. Şimdi gördüğüm kadarıyla uzun süre sphere oynayıp bu sisteme dahil olmak isteyen arkadaşlar var. Sunucu forumunda da belirttiğim gibi bu kişiler toplaşıp bir gün belirlerse ben size oyun içerisinde değişik olan şeyleri hemen anlatmaya başlarım.

- Bu arada Xaty güzel bir bilgilendirme yapmış. magery'nin neyle kasıldığı da önemlidir. Sunucuda 8x8 söz konusu değildir, bulunduğunuz yerde de kazanç sağlarsınız. Focus skilli mage için almanıza pek gerek yok o genelde warriorların kullandığı regen skilli.

Bunun dışında desteğini eksik etmeyenlere tekrardan teşekkür ederim. İyi oyunlar şimdiden.

Dip Not: Buraya pek bakmadığım için göremeyebilirim, dediğim gibi gün kararlaştırırsanız oyunda ilgileneceğim. Toplu anlatmak daha faydalı olacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

teşekkürler odhin valla girdik oynuyoruz gayetde güzel server işin aslı ben burda gelecekte pişman olmamak için soruyorum yoksa yeni şeyleri keşfetmek esas zevkli olan şey

dün page de attim ama oyuna devamli girip çikmamdan anlaşamadik esasen arkadaşlar benim en büyük sorunum ekranımla ilgili benim bilgisayarim max güzellikteki görüntüyü 1680x1050 de görüyorum ekran kartımda bunu öneriyor zaten fakat oyunun görüntü ayarlari ile ne kadar uraştiysamda oyun için görüntü göremiyceğim kadar ufaliyor şuanda ekran çözünürlüğümü 1280x768 e getirdim ancak öyle uo da ne yaptiğimi görebiliyorum ekranımda 24 inc wild olunca bu problemle karşilaştim ve şuanda benim ekranıma baksanız win95 yüklü zannedersiniz öyle bir renkler var ve canımıda sıkıyor açıkcası varmıdır bu işin bi yolu yordamı daha önce başına gelen olmuştur illa ki
Sosyal ağlarda paylaş

1680x1050 çözünürlüğe sahibim 22" bir samsung monitörüm var. UO zaten maksimum 800x600 çözünürlük destekliyor. Yani sen 1680x1050 UO ekranını da büyütsen oyun penceresi kısmı hep 800x600 kalacaktır. Bu şekilde alışmanı öneririm, zira bir kaç senedir bu şekilde oynamak zorunda kaldığımdan zamanla ben de alıştım.
Sosyal ağlarda paylaş

Razor'da ekran boyutunu büyültebilirsin. Ancak tavsiye etmem. UO'da aslında görünen alan bize gösterilenden çok daha fazla. Ama bizim baktığımız açıdan bakınca kare gibi değil, çapraz duran kare şeklinde. Razor'dan boyutu büyültünce çözünürlük artmıyor, sadece görünebilir ekran genişliyor. Daha fazla şey görebiliyorsunuz böylece, ama fazla büyültürseniz köşelerde siyah alanlar oluşuyor. Yine de deneyebilirsin Razor'un More Options bölümünden 'Force Game Size'ı işaretleyip yanındaki değerleri değiştirerek.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...