Horrible Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Bir insan bir insanı hiç tanımadan, hiç görmeden sadece duyarak, sadece okuyarak sevebilir mi ? Sanki kendi yaşamından bir parçaymış, sanki en yakını ölmüş, onnu ölümüne tanık olmuşcasına üzülerek anabilir mi ? Ben öyle hissediyorum işte her 10 Kasım'da. Hiç görmediğim birini sanki yıllarca birlikte olduğum biri ölmüşcesine sürekli hüzünlü ve gözlerim dolu bir şekilde geçiriyorum her kasımın 10nunu. Ve kendimden utanıyorum. Hiç birşey yapmadığım, hiç birşey yapamadığım için. Sadecebu hiç göremediğim insanı özlemekle, bütün ruhum ve bedenimle ona inandığım ve düşüncelerini benimsediğim ama ülkemi onun istediği gibi değiştirmek ve geliştirmek için çaba sarfedemediğim için utanıyorum kendimden... ve bir 10 Kasım'da daha utanç içinde özlüyorum seni Atam... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wisslett Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 efenim yasaklanmışlar listesine girermi bilmiyorum ama... Girersede varsın olsun kızın bana :(. Ama sizinle paylaşmadan edemiyeceğim malesef... Bu nasıl bir "Atam İzindeyiz" :( Yorum yapmıyorum üzüldüm sadece... Attached files Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
keldron Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Allah rahmet eylesin.Hakikaten büyük adam ya.Biz sokagımızda olanlara bile umarsız kalmışken,O neler yapmış,çabalamış bu milleti ayırmadan birleştirmiş bir mücadeleyi kazanmış ki o ne mücadele. Bizim sorumlulugumuz Atatürk'ü anmanın yanında.O'nun meziyetlerine sahip liderler çıkartmak aramızdan.Ötesi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
idilik Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 biz gençlere inanmaya, hala devam ediyor olmanı isterdim büyük Atatürk. çünkü güvenini boşa çıkarmayacağız. zaten kimilerince ölesiye korkulan da bu kararlılığımız ve kalbimizdeki, beynimizdeki söküp atamayacakları bu yerin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
canola Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 şu saçma sapan hayatta gerçekten istediğim tek bişey var, ancak o zaman dünyanın iyi bi yer olacağını düşünüyorum çünkü, o da atatürk ne demek istemiş gerçekten anlayabilmemiz, herkesin anlayabilmesi, en azından kafasını çalıştırabilmesi, atatürkü sadece isim olarak bilmemesi. bunu istiyorum evet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 mekanı cennet olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
canola Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Yarın izin günümüz, şimdiden yazalım: 10 Kasım'da "içki yasağı", sinema ve tiyatroların kapatılması yani "eğlence yasağı" gibi saçmalıklardan vazgeçilmesi için vaktiyle çok uğraştık, başardık... Çocukluğumuzda, yedi yaşımızda, bir 10 Kasım günü "güldüğümüz ve koşup oynadığımız" için ihtar cezası almıştık okulda... Oralardan buralara gelebildi Türkiye. Buna karşılık, saat dokuzu beş geçe saygı duruşunda bulunulması için, bu uygulamadan asla vazgeçilmemesi için her türlü mücadeleye hazırım! Çünkü insanlar artık "pek takmıyorlar" bunu, bilmem farkında mısınız? Penceremden bakıyorum, arabalar vırt zırt geçip gidiyor, insanlar yürümeyi sürdürüyorlar... Kaç yıldır gözlüyorum bunu, içime dert oluyor... Çünkü faşistler insanları Atatürk'ten soğuttular... "Atatürk Tanrı'dır, üşümez, acıkmaz, yorulmaz ve de eleştirilemez" yaklaşımı genç kuşakları Atatürk'ten uzaklaştırdı. Bıktırdı. Atatürk de insandır, onun da bizim gibi eline diken batar! Atatürk de acıkır, yorulur, rakı içer, sever, sevilir, kavga eder, evlenir, boşanır. Ve de eleştirilebilir. "Eleştirilememesi" yüzünden Kemalistler bugün yerlere düştüler, Atatürkçüler de dertlerini anlatamıyorlar. (İkisi farklı şeylerdir.) Hakaret etmeden, saygısızlık etmeden, iftira etmeden, Atatürk eleştirilecektir. Benim en çok eleştirdiğim, örneğin, "Güneş-Dil Teorisi" denilen saçmalığa destek olmuş olmasıdır. Fakat Atatürk, bu yanlışı görüp hemen yanlıştan dönmeyi de bilecek kadar büyük bir önderdi. Yazıyı emir ve komutayla değiştirebildiği gibi dili de değiştirebileceğini sandı, bunun mümkün olmadığını görünce hemen vazgeçti. "Alaturka müziği" yasakladı, hemen vazgeçti. Bir bilim adamı değildi ki, devlet adamıydı... Serbest Fırka'nın İnönü ve "hempaları" tarafından yokedilmesine, muhalefetin çanına ot tıkılmasına göz yummuş olması da diğer bir eleştirilecek yanıdır belki... Temel ilkelerde anlaşmak, yani "cumhuriyetçi" olmak şartıyla diğer partilerden, çok partili sistemden vazgeçmemeli, kendisi parti başkanı olmak yerine "partilerüstü" kalmalıydı. "Devlet kapitalizmini" savunan bürokratlarla liberaller arasında "hakem" olmalıydı. Atatürk'ü eleştirmek, bazı kağşamış beyinli yarı-aydınların ileri sürdükleri gibi "Atatürk düşmanlığı" değildir. Tam tersine... Atatürk, tanındıkça, öğrenildikçe, doğruları ve yanlışlarıyla daha da büyüyecektir. Bunu hep savundum ve hep savunacağım. "Sözde Atatürkçülük adına yapılan saçmalıklara ve rezilliklere" de karşı çıkacağım. Düşmanlarım anladılar mı? Hayır, anlamadılar. Ne söylersen söyle, onlar o taş kafalarıyla gene bildiklerini okuyacaklardır. Benim de umurumda sanki... şu işte olay. eline sağlık enginardıç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 sir said: 1881 BORN MOUSTAPHA böyle ucuz hollywood filmi fragmanı seslendirmesi..nedir ya?! Sam said: ama hakikaten video/şarkı bayağı kötüymüş. olmamış. katılıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zeppelin Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 sözlükte görmüştüm; atam atam sen kalk da ben yatam. hoşuma gitti baya =) bir de şu var; atam atam kalksana lambaları yaksana vatan elden gidiyor yenisini yapsana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
canola Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 abi bunları sözlükte görmen veya yeni öğrenmen için 4,5 yaşında filan olman gerekiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chewy Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 bugün siren çalarken ağlıcaktım nasıl bir ses o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ozgurtrk Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Engin Ardicin yazisi hakkinda; o zaman liberalizm icad edilmemisti dogrudan somurgecilik vardi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
canola Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 http://en.wikipedia.org/wiki/Liberalism Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Daha önce başka bir topiğe de yazmıştım bunu, 10 Kasım nedeniyle tekrar koymak istiyorum: said: ATATÜRK'TEN SON MEKTUP Siz beni hala anlayamadınız Ve anlamayacaksınız çağlarca da Hep tutturmuş "Yıl 1919 Mayısın 19'u" diyorsunuz Ve eskimiş sözlerle beni övüyor, övüyorsunuz Mustafa Kemal'i anlamak bu değil. Mustafa Kemal ülküsü sadece söz değil Bırakın o altın yaprağı artık Bırakın rahat etsin anılarda şehitler Siz bana neler yaptınız ondan haber verin Hakkından gelebildiniz mi yokluğun, sefaletin? Mustafa Kemal'i anlamak yerinde saymak değil Mustafa Kemal ülküsü sadece söz değil Bana muştular getirin bir daha Uygar uluslara eşit yeni buluşlardan Kuru söz değil iş istiyorum sizden anladınız mı? Uzaya Türk adını Atatürk kapsülleriyle yazdınız mı? Mustafa Kemal'i anlamak avunma değil Mustafa Kemal ülküsü sadece söz değil Hala o acıklı ağıtlar dudaklarınızda Hala oturmuş bana On Kasım'larda ağlıyorsunuz Uyanın artık diyorum, uyanın, uyanın! Uluslar fethine çıkıyor uzak dünyaların Mustafa Kemal'i anlamak göz boyamak değil! Mustafa Kemal ülküsü sadece söz değil Beni seviyorsanız eğer ve anlıyorsanız Laboratuvarlarda sabahlayın, kahvelerde değil Bilim ağartsın saçlarınızı, kitaplar Ancak böyle aydınlanır o sonsuz karanlıklar Mustafa Kemal'i anlamak ağlamak değil Mustafa Kemal ülküsü sadece söz değil Demokrasiyi getirmişim size özgürlüğü Görüyorum ki hala aynı yerdesiniz hiç ilerlememiş Birbirinize düşmüşsunuz halka eğilmek dururken Hani köylerde ışık, hani bolluk, hani kaygısız gülen? Mustafa Kemal'i anlamak itişmek değil Mustafa Kemal ülküsü sadece söz değil Arayı kapatmanızı istiyorum uygar uluslarla Bilime, sanata varılmaz rezil dalkavuklarla Bu vatan, bu canım vatan sizden çalışmak ister Paydos övünmeye, paydos avunmaya, yeter yeter Mustafa Kemal'i anlamak aldatmak değil Mustafa Kemal ülküsü sadece söz değil Halim Yağcıoğlu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Kontrol ettim butun gun, Taraf gazetesi ufak bir kutuyu gectim bir harf bile ayirmadi bu olaya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadea Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 /bow Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Penthesilea said: Kontrol ettim butun gun, Taraf gazetesi ufak bir kutuyu gectim bir harf bile ayirmadi bu olaya. http://gazete.netgazete.com/ShowAllPapers.aspx cumhuriyet, habertürk ve sözcü tam sayfa ayırmış. piş faşistler. bak mesela vakit'e, milli gazete'ye, star'a, zaman'a, küçük geçiştirmişler. taraf ve yeni asya daha iyisini yapmış, hiç bahsetmemiş. helal olsun demokrasi neferlerimize. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 siyaset? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 LOL? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nalorifein Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Estel_Anorien said: yüz karası ve kömür karasıyız Ata'm. Sen gittin gideli izindeyiz. Çivi bile çakmadık. Türk'ü Türk yapan, daha da öncesinde Türk'ü "insan" statüsüne yükselten, özgür kılan büyük askeri deha, büyük devlet adamı, büyük insan, zeki lider... kelimeler kifayetsiz kalıyor seni anlatmaya, sıfatlarım yetmiyor atam. utanıyorum. (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar