Prawler Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Kaynak: Kanaltürk Demokratik açılım kapsamında beklenen dağdan inişe ekonomik yardım dopingi yapılacak. Her aileye 5 bin TL yardım yapılacak Ak Parti Hükümeti’nin, “Demokratik Açılım” kapsamında boşaltmaya hazırlandığı, 11 bin kişinin yaşadığı Kuzey Irak’taki Mahmur Kampı’nın tahliye planı netlik kazanmaya başladı. Akşam Gazetesi'nin haberine göre, Mahmur’un Kampı’nın boşaltılması sürecinde Türkiye’ye gelecek olan binlerce kişinin, sosyal yaşama entegrasyonun ekonomik boyutu belirginleşiyor. Eve dönecekler için iki kanallı yardım sistemi işletilecek. Hükümetin planladığı destek paketinin ilki, Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında gündeme gelecek. Hükümet, Türkiye’ye giriş yapan her aileye SRAP yoluyla 5 bin TL’ye kadar maddi yardım yapılmasını düşünüyor. TERÖR TAZMİNATINDAN FAYDALANMA YOLU İkinci kanal ise kamuoyunda “Terör Tazminatı” olarak bilinen “5233 sayılı yasa” üzerinden olacak. Terör eylemleri veya terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetler nedeniyle oluşan maddi zararların tazminini öngören yasa, köylerine geri dönecek ailelere “evlerini yaptırma, eski tarlalarını kullanma” imkanı gibi olanaklar sunacak. Köyünün boşaltılması nedeniyle Türkiye’yi terk ederek Kuzey Irak’a yerleşen ailelerin, Mahmur Kampı’nda bulundukları sürede uğradıkları maddi kayıplar “Terör Tazminatı” adı altında karşılanabilecek. Buna göre, Mahmur’a yerleşen ailelere, tarlalarından ekin alamadıkları süre dikkate alınarak hesaplanacak miktarda tazminat verilecek. Ayrıca yıkılan evlerin onarımı veya yeniden yapılması konusunda da ailelere tazminat ödenebilecek. Türkiye’ye dönüş yapacaklardan askerlik çağında olanlara ise “en az bir yıl askere alınmayacakları” güvencesi verilecek. Bu kişiler kendilerine tanınan süre içinde yeni düzenlerini kuracaklar ve daha sonra askerlik yapacaklar. KAMPTA DOĞANA VATANDAŞLIK STATÜSÜ Türkiyeli mültecilerin Mahmur Kampı’nda doğan çocuklarına, “TC vatandaşlığı” statüsü sağlanacak. Mahmur Kampı’nda Türk vatandaşlarıyla evlenen yabancı uyruklular ile bu evlilikten doğan çocuklar da, Türk vatandaşlığına alınacaklar. Hükümet, Kürt açılımı sürecinde üniversitelerde açılan Kürt Dili ve Edebiyatı bölümlerinin yanı sıra, Kürt dili ve kültürü üzerine araştırmalar yapmak üzere iki büyük kentte Kürdoloji Enstitüleri de açılmasını istiyor. Enstitülerin, Güneydoğu’daki üniversitelerden ziyade Ankara ve İstanbul’da kurulmasını planlayan hükümet, Ankara ve İstanbul’daki bazı üniversitelerle temas kurarak zemin yokluyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Dicle Üniversitesi’nin senato kararı aldıktan sonra Kürdoloji Enstitüsü kurulması için teklifte bulunmasını da istedi. YÖK Başkanvekili Prof. Dr. İzzet Özgenç; Kürdoloji Enstitüsü açmak üzere başvuruda bulunan Dicle Üniversitesi’nin yazılı talebini reddetmediklerini, usulüne uygun teklif yapmak üzere iade ettiklerini açıkladı.
paspatur Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Emekliden memurdan kes teröriste dağıt. Artık çüş bile diyemiyorum.
eldar Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 hadi ben dağa çıkıyorum o zaman, iş güç de yok zaten bu ara.
Lopeth Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 öeh said: İkinci kanal ise kamuoyunda “Terör Tazminatı” olarak bilinen “5233 sayılı yasa” üzerinden olacak. Terör eylemleri veya terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetler nedeniyle oluşan maddi zararların tazminini öngören yasa, köylerine geri dönecek ailelere “evlerini yaptırma, eski tarlalarını kullanma” imkanı gibi olanaklar sunacak. Köyünün boşaltılması nedeniyle Türkiye’yi terk ederek Kuzey Irak’a yerleşen ailelerin, Mahmur Kampı’nda bulundukları sürede uğradıkları maddi kayıplar “Terör Tazminatı” adı altında karşılanabilecek. Buna göre, Mahmur’a yerleşen ailelere, tarlalarından ekin alamadıkları süre dikkate alınarak hesaplanacak miktarda tazminat verilecek. Ayrıca yıkılan evlerin onarımı veya yeniden yapılması konusunda da ailelere tazminat ödenebilecek.
dory Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 yok anacim yok, kayis koptu bunlarda. kendilerini sasirdilar. ulan daga cikan, adam olduren suc isleyen adama para vermek de ne. suca daha cok şeeder bu. resmen "madem iş yok ben bi dağa cikip iniyim" der adam. of, resmen boyle bunlari onerenleri, besleyenleri, destekleyenler, bunlarla beraber cikaricaksin meydana vurucaksin kellelerini bir bir bir sonra diyceksin ki "ahanda şimdi gidin vatan bölücüleri." edit/dasaaa:cümlede yazarın dediği anlamı korudum..
Cassiline Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Şimdi dağa çıksak yararlanabiliyor muyuz tazminattan? Memleketin yarısı dağa çıkar valla anında.
sg-1 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 bi düşündüm de güzel iş lan. - Mesleğiniz nedir? - Özel bir terör örgütünün dağ kadrosunda teröristim. - Ne kadar kazanıyorsunuz? - Ayda 5000 lira, ssk+yemek+yol dahil.
Llama Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 başına bir hal gelirseeee canımm dağlara gel gel dağlaraaaaa
Eaglewingg Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Birazdan beyin yoksunu liboşun biri gelir. ASMAYALIMDA BESLEYELİMMİ!! :X der.
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 eldar said: hadi ben dağa çıkıyorum o zaman, iş güç de yok zaten bu ara. harbi lan.. 10 kere çakma kimlikle dağa çıkıp insem.. 50melyor! toplu halde çamlıca tepesine çıkıp inelim. hem vakit kaybı olmaz.. hem de yol falan uzun sürmez. ben isterseniz ayarlayım bi kurbanlıkları koydukları çadırlardan.. kapısına, mendebur kampı falan da yazarım hatta..
sir Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 aynı haberi okumuyoruz heralde. mahmur kampı nedir, ne değildir bi bakınız önce. ve haberde kandil kelimesinin telaffuz dahi edilmediğine dikkat ediniz. dolayısıyla ortada bi dağ bile yok, kamp var, sorry. bence son derece adil bir adım. özellikle köyleri boşaltılanların geri dönebilmesi için bir tazminatın ödenmesi, çok çok geç kalınmış bi adım. ve evet, mahmur kampı tahliye edilebilirse pkk bir avantaj daha yitirmiş olur, silah bırakmaya bi adım daha yaklaşmış olur. çünkü pkkya en büyük manevi desteği verenler, TC'nin (edit: özellikle terörle mücadele kapsamında)mağdur ettiği kürtler. mahmur kampında binlerce böyle mağdur insan var, dolayısıyla evet, malesef bu da barış için atılacak önemli bir adım.
Çýnaraðacý Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 O insanlar Mahmur kampına NEDEN?????? gitti ?
Çýnaraðacý Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 ciddi olarak soruyorm merakımdan ??
dory Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 said: , TC'nin mağdur ettiği kürtler. ok.
Wispy Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Çınarağacı said: O insanlar Mahmur kampına NEDEN?????? gitti ? O kampta yaşayan çoğu insan güvenlik nedeniyle boşaltılan/dağıtılan sınır köylerinden çıkarak kaçak yollardan sınırı geçip gittiler. Inb4 köyden çıkarıldıysa şehire yerleşseydi.
Eaglewingg Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 BM ye sırtını dayamış ekmek elden su gölden orda yatıyolar.
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 said: şart parti ve yaran gazetesi'nden harika bir proje! her eve bir terörist! -bizim terörist çocuklarımızı öldürdü! +bizim ki halı altına bomba yerleştiriyor! ne sevimli! -o da bir şeymi! bizimkinin kendi haremi var artık.. evdeki kızları aldı odasına! +yaşasın açılım! yaşasın terörizm -bu devirde terör kazandırıyor şekerim! siz de eve terörist alın, siz de kazandırın.. besleyin, yedirin, içirin karnınızı yarsın, gözünüzü çıkarın, kundanktaki çocuğunuzu kessin. 10dakika içinde arayanlara dürt açılımı hediye! artık teröristiniz ve destekçileri sizi sabah akşam saçma olaylar için dürtükleyecek! bu kampanyadan yararlanın, siz de bir teröriste ev açın! onarı sevgiyle karşılayın ve sıkı sıkı sarılın ki sizi daha güzel sırtınızdan bıçaklasınlar! hem de defalarca. uzuuun uzuuun yıllar önce, uzaak uzak bir galakside böle bir reklam varmış...
Eaglewingg Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Ya ne köyden cıkarılması. Yüzde kacı öyle? Gitmişler işte oraya aman bana eziyet ediyolar falan diyerek. Şanslı olanlara avrupa kucak acmış, bunlarada amorti cıkmış yani BM bunlara bakıyo mahmurda.
sir Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 bana TC köy boşalttırdı dedirtemezsinizz!!1!!1!
Öne çıkan mesajlar