Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TSL: Diyarbakırspor - Galatasaray 08.11.09 @ 20:00

Cthulhu

Öne çıkan mesajlar

harrykewell said:

- Leo Franconun konsantrasyonu neredeyse sıfıra yakın, her maça eziyet çekerek çıkıyor...

- Ayhan, H.Balta ve Nonda için daha söyleyecek birşey bulamıyorum...

- İlk haftalarda takımda en kabiliyetsiz futbolcu olarak göze batan Sabri şimdi takımın kurtarıcısı ve vasatın üzerindeki oyuncuları arasına giriyor her hafta, bu da takımın nereden nereye geldiğine çok güzel bir örnek, oysa sabri her zaman aynı sabri

- Takımda sistem olmadığı gibi futbolcuların belirli yerleri de yok, herkes kafasının estiği her alanda rakibe baskı yapabiliyor, bu da aynı adama 4 kişi basmaya çalışıp top arkaya kaçınca da ne yapacaklarını şaşırmalarına neden oluyor

- Aynı şekilde kimsenin yeri yurdu belirli olmadığı için kalemize kullanılan her korner veya serbest vuruş bir tehlike arzediyor, çünkü kornerlerde daha adamların nerede duracağı ne yapacağı belli değil

- Reykard saolsun Franco ve Elanonun işini bitirdi, aslında önce Kewelldan başlamaya niyetliydi ama Kewell çok iyi bir profosyonel olduğu için bu oyuna gelmedi,

- Bu arada dünkü maçı tek başına kazandıran adam Kewelldır

- Ankaragücü maçından sonra söylediklerim aynen geçerli, arda-ayhan-sarp-balta ve topal derhal ve süratle kadro dışı bırakılmalı

Bazı noktaları unutmuşum ;

- ilk yarı barışın indirilmesi net bir penaltı

- barışın oyundan alınmaması tam bir çömezlik

- linderoth ve elano ile başlanılmaması ise teknik kapasite ve görüş yetersizliği

Madde 1 Leo franconun defansın kötü olması nedeniyle en fazla soğuyabilir ancak gerçekten profesyonelse konsantrasyonunu hele ki defansin kötüyse max tutmak zorunda..

Madde 2: Ayhan evet kötü,Caner hakan baltanın yerini karşılamıyo defansif olarak,Nondaya gelince ben de pek beğenmiyorum ama lig için yeterli bi yedek forvet

Madde 3: Sabrinin ilk haftaki oyunuyla son haftalardaki arasında çok fark var..Adamın ortaları düzeldi,çok isabetli ortalar açıyo...Şutuna gelince abanmak demişsin güldürdün acaip düzgün bi şekilde teknik vurdu

Madde 4: Takımın taktiği belli evet defansif yönde zaafları çok arkaya atılan toplar tehlikeli oluyor.Ancak bunun nedeni defansif kadro sıkıntısı defansta 2 tane ağır adama sahip olmamız diğerlerinin de yetersiz olmasıdır.

Madde 5: Defansif duran toplarda 2-3 senedir düzeltemediğimiz zaafımız var..Ancak bu sene diğer senelerden farklı olarak ofansif duran toplarda da en tehlikeli takımlardan biriyiz..

Madde 6: Kalecinin işi nasıl biter??Defans kötü çok gol yiyor moralmen düşüyor desen profesyonelse yapıcak bişeyi yok..Elano formsuz düzelir gibi geliyo..Kewell'i sevmemiz sanırım tek ortak noktamız ama onda da riijkardın bitirememesi gibi bişey yok kewell geçen seneden daha etkili bu sene.

Madde 7: Çok bilmiyorum bu maçı ama özete göre arda toparlanmış biraz da olsa kewellin assisti iyiydi ve kewell iyi gibi..Sabri iyiydi..Başka özetten bilmiyorum..

Madde 8: Sen Ardayı kadrodışı bırak küstür,değerini düşür,millet aç gibi beklerken Arda gelse bize diye sen adamın gönderilmesini sağla,Türkiye'nin şuan için en çok gelecek vaadeden yıldızını kaybet falan filan.Emin misin şu söylediğine?Formsuz tamam da gerektiğinde zaten oyundan alınıyo.Ayhan fener maçında delirtti beni bişey diyemicem.Sarp bence çok kötü değil çok iyi de değil..Baltanın alternatifi yok Caner olmuyo orda.

Haa bi de editleyip teknik kapasite yetersiz linderoth ve elano ile başlanmaması için demişsin hergün antremanlardasın sanırım.Yapcak işin gücün yok hergün izliyosun ve kendi yorumunu katıyosun..Nerden biliyosun linderothun formunu falan filan?Elano zaten formsuz.Arda kötüyken kadrodışı diyosun Elano kötü şuan ve o oynasın diyosun..

Neyse acaip güzel saçmalamışsın kal sağlıcakla.

Şurda paticikte senin fikirlerini doğru bulan 1 tane adam yok.Bence yaptığın yorumlar saçmalığın daniskası..Neyse sen de mutlu ol;Keşke riijkard gitse başa sen gelsen,herkes kewell olsa..
Sosyal ağlarda paylaş

sevgili Dartanian,

uzun mesajların içeriği genelde benim anlatmak istediklerimi özetliyor, ben biraz daha agresif ve gerçekçiyim, tek fark bu

ardanın neden kadro dışı bırakılması gerekiğini daha önceleri yazdım, lütfen onu bul ve oku

benim tepkim sadece ardaya değil, profosyonellik dışı hareket eden, takım içerisinde gruplaşmaya yol açan herkese, arda hasan hüseyin ve diğerleri....

reykard acaip formsuz, kenarda linderoth ve elano durur iken oyuna ayhan ile başlaması inanılmaz saçma, eğer ayhan linderoth ve elanodan daha iyiyse haldun üstünelin ne işe yaradığını sorgulayalım o vakit

bazı şeyler için sadece futbol bilgisi yetmiyor, insan psikolojisi ve karakterini de iyi bilip, doğru analizleri yapıp, gereken reçeteyi yazabilmelisin, ya da kariyerini farkı sektörlerde sürdürmelisin...
Sosyal ağlarda paylaş

sen degılmıydın gg ile sabrıyı kıyaslayan;yazdıklarınla eskı söyledıklerın zıt kardes.Birdaha gokhanla sabrı dallamasını karsılastırmazsın herhalde.Bu arada hakkını yemeyeyım yukardakı yorumların yerınde,hatta 90 da dıyar atsaydı golü herkes senın dedıgın gıbı konusacaktı.

harrykewell said:

aquila said:

suralarda mesela

harrykewell said:

oysa sabri her zaman aynı sabri

- Takımda sistem olmadığı gibi futbolcuların belirli yerleri de yok

- Reykard saolsun Franco ve Elanonun işini bitirdi, aslında önce Kewelldan başlamaya niyetliydi ama Kewell çok iyi bir profosyonel olduğu için bu oyuna gelmedi,

- Ankaragücü maçından sonra söylediklerim aynen geçerli, arda-ayhan-sarp-balta ve topal derhal ve süratle kadro dışı bırakılmalı

- elano ile başlanılmaması ise teknik kapasite ve görüş yetersizliği

1. evet Sabride bir değişiklik yok, yine sağ kanatta gidip geliyor, bal yapmayan arı gibi, ha bu maçta gol attı, güzelde bir goldü evet, ama yine ayağının içi ile abanmaya çalıştı, yani teknik sıfır

2. evet takımda bir oyun sistemi yok, tek bildikler şey topu arda ile veya varsa Keita ile buluşturmak, sonra aval aval ne yapacak acaba diye seyretmek, ne bir göbekten paslarla içeri girme, ne duvar pasları, ne geriden oyun kurma, hiçbiri yok maalesef

3. evet söylediği şahısları süresiz kadro dışı bıraksınlar, çünkü bunlar hastanın kangren olmuş bölgesi, kesmezsen daha da büyür ve vucudu sarar

4. Elano gibi bir adam, ilk geldiğinde inanılmaz sevgi ve heyecanı var iken, tribünlerde oturup maç seyrederken her golde ayağa fırlarken, şu anda deplasman maçlarında battaniye altında uyuyor, burada suçlu kim ? Elano mu ? Böyle düşünüyorsanız zaten size birşey anlatma şansım yok...
Sosyal ağlarda paylaş

harrykewell said:

sevgili Dartanian,

uzun mesajların içeriği genelde benim anlatmak istediklerimi özetliyor, ben biraz daha agresif ve gerçekçiyim, tek fark bu

ardanın neden kadro dışı bırakılması gerekiğini daha önceleri yazdım, lütfen onu bul ve oku

benim tepkim sadece ardaya değil, profosyonellik dışı hareket eden, takım içerisinde gruplaşmaya yol açan herkese, arda hasan hüseyin ve diğerleri....

reykard acaip formsuz, kenarda linderoth ve elano durur iken oyuna ayhan ile başlaması inanılmaz saçma, eğer ayhan linderoth ve elanodan daha iyiyse haldun üstünelin ne işe yaradığını sorgulayalım o vakit

bazı şeyler için sadece futbol bilgisi yetmiyor, insan psikolojisi ve karakterini de iyi bilip, doğru analizleri yapıp, gereken reçeteyi yazabilmelisin, ya da kariyerini farkı sektörlerde sürdürmelisin...

tek birşey sölicem,

ayhan inanılmaz kötü olsada elano ve linderoth bu kadar tekme atan bir takıma karşı oynayamazdı 90 dakika.
Sosyal ağlarda paylaş

"HINCAL ULUÇ" said:

Hıncal Uluç: G.Saray'ın galibiyetleri tesadüf

Usta kalem Hıncal Uluç "Hücum oynamıyor" başlığıyla verdiği yazısında Galatasaray teknik direktörü Rijkaard'ı eleştirdi. Uluç "G.Saray'ın kadrosundan iki 11 çıkar ama Rijkaard bir 11 çıkarmayı başaramıyor. G.Saray'ın galibiyetleri tesadüflere bağlı" dedi.
Hıncal Uluç, Fotomaç Gazetesi'nde Bülent Can ile yaptığı söyleşide şunları söyledi;

Dinamo Bükreş'i deplasmanda mağlup eden Galatasaray, Diyarbakır karşısında zorlandı. 11. dakikada geriye düştüğü maçı Sabri ve Arda ile kazanabildi. Bir yorgunluktan bahsedebilirmiyiz?

Galatasaray kolay maçları kolay kazanıyor ama karşısındaki takım biraz zorladığı zaman ne yapacağını şaşırıyor. Buca gibi bir ikinci lig takımı biraz direndi, maçı zar zor galip bitirebildiler. Dinamo Bükreş bomboş bir takım, kolay yendiler. Sivas'ın ne olduğu meydanda, kolay yendiler. Ama biraz direnme gücü olan bir takım karşısında darmadağın oluyorlar. Takım iyi yönetilmiyor. Basit bir örnek; arka arkaya görülen kırmızı kartlar hiç kimseyi şaşırtmadı. Herkes Galatasaray'ın 10 kişi kalabileceğini biliyor. Fenerbahçe maçından önce söyledik; "Galatasaray maçı 11 kişi bitiremez" diye. Bu bilindiği halde bunun önlemi alınamıyorsa, bu takım aptalca kırmızı kartlar görmeye devam ediyorsa diyecek bir şey kalmıyor. Rijkaard'ın itirafına bakar mısın; "Barış'ın kırmızı kart göreceğini hissettim" dedi. Yahu hissetmeyen yok. O maçı seyreden herkes dedi ki 'Galatasaray ikinci yarıya Barış olmadan başlayacak.' Hayır; Barış yine sahadaydı ve kendisini attırana kadar oyunda kaldı. Bunu kenarda hisseden, okuyan bir adam yok. Çünkü Rijkaard, 'Ben yardımcı olarak Neeskens'i isterim, başkasını istemem' dedi ve o kulübeye Galatasaray'ı bilen, tanıyan birisini oturtamadı yönetim. Eşek yüküyle para veriyorlar Rijkaard ve Neeskens'e diyemiyorlar ki 'Kardeşim Türk insanının ruhu başkadır, psikolojisi başkadır. Buraya bir tane de yerli hoca koyalım, o da yetişsin, yarın siz gittikten sonra bize hizmet versin.' Derwall'ın yanında Denizli'nin olduğu gibi, Piontek'in yanında Fatih Terim'in olduğu gibi... Bunu dahi kabul ettiremiyorlar ve bunun acısını çekiyor Galatasaray. Futbol dehası olmaya lüzum yok, herhangi bir Galatasaraylı o kulübede otursa diyecek ki 'Hocam, Barış'ı alalım. Bu adam oyundan attıracak kendini.' Şimdi sen Diyarbakır ile oynuyorsun, sahaya üç ön libero ile çıkıyorsun. Sonra efendim, "Galatasaray hücum oynuyor" deniyor. Bu hücumsa eğer ben hücum futbolunu bilmiyorum. 4 tane bekin var, 3 tane de ön libero var. Bunlar oynarken Elano gibi, Linderoth gibi Brezilya ve İsveç Milli Takımları'nın orta sahasında görev yapan iki adam kenarda oturuyor.

NİYE TRANSFER ETTİN!

Sen Elano'yu, Linderoth'u kazanmayı düşünmüyorsan eğer o zaman niye transfer ettin, kadroda niye tutuyorsun? Bugünkü Brezilya Milli Takımı'nda olan tek futbolcu Elano! Ama geldiğinden beri kenarda oturtarak, oynatmayarak Elano'yu öldürdüler. Sahaya giren Elano şaşkın, ne yapacağını bilemiyor. Linderoth uzun bir süreden beri sakattı, iyileşmiş, gelmiş. Sen onu Diyarbakır maçında denemeye cesaret edemezsen, hangi maçta deneyeceksin; Fener karşısında mı, Trabzon karşısında mı? İnanamıyorum. Kenara bakıyorsun her takımın bayıla bayıla alıp oynatacağı Elano ve Linderoth kenarda, üç tane kazma sahada: Mehmet Topal, Ayhan ve Barış. Aldıkları iki toptan birini rakibe, öbürünü de geriye atan üç adam!.. Böyle bir şey olur mu? İnsanın inanası gelmiyor. Sonra 'Galatasaray hücum futbolu oynuyormuş!' Galatasaray'da değişen bir şey yok. Değişen tek şey tabela, bizim basın da tabelaya göre yazdığı için, dünyanın en iyi skor yazarları bizde olduğu için Galatasaray'ın tabelasında galip yazdığı zaman Rijkaard'a yoruyorlar, Galatasaray'ın tabelasında mağlup yazdığı zaman da eleştiri yapıyorlar. Yoksa oynanan futbol aynı. Kafa aynı kafa. Düşünce aynı düşünce.

Galatasaray'ın bireysel yetenekleriyle sonuca gittiğini söyleyebilirmiyiz? Önceki iki maçı Kewell ve Nonda, Diyarbakır maçını ise Arda ve Sabri çözdü. Organize bir ataktan bahsetmek zor.

Atarlarsa atıyorlar, atamazlarsa da kaybediyorlar. Atıkları maçta vay 'harika Rijkaard' oluyor, atamadıkları maçta 'kahrolsun Rijkaard' oluyor. Yoksa Galatasaray hep aynı topu oynuyor.

Fenerbahçe yenilgisinin ardından maç kaybetmedi Galatasaray. Derbi mağlubiyetide takım üzerinde bir ittirici güç olmuşmudur?
Hiçbir şeyin etkisi yok. Galatasaray, Türkiye'nin en güçlü kadrosuna sahip. Galatasaray'ın kadrosundan iki ayrı 11 çıkar ikisi de muhteşem top oynar. Ama Rijkaard bir 11 çıkarmayı dahi başaramıyor. Bir 11'e top oynatamıyor, Galatasaray'ın bütün galibiyetleri tesadüflere bağlı kalıyor. Galatasaray'ın Diyarbakır'a attığı iki golde de kaleci hataları var. Beşiktaşlı Hakan Arıkan gibi bir kaleci olsaydı o maçı Galatasaray kaybederdi.

Mendoza'nın 86.dakikada kaçırdığı net de bir gol vardı. Onları söylemiyorum bile. Mendoza neredeyse giren golü çıkardı! Beşiktaş kalecisi çok daha zorlarını yemedi. Oysa elindeki bu kadro ile Galatasaray'ın Diyarbakır'a karşı birçok pozisyona girmesi lazım. İki takımın kadrosuna bak, bu maç normalde 4-1, 5-1 biter. Hücum futbolu oynadığın zaman gerçekten bir tane gol yiyebilirsin. Galatasaray hücum futbolunun yeme kısmını çok iyi oynuyor ama iş atma kısmına gelince tesadüflere kalmış.

Sosyal ağlarda paylaş

Abi Hıncal 4325 yıldır aynı geyikleri yapıyor?

- Fener'in üzerine giden takım 5'lik yapar.
- Galatasaray yönetimi kendine ayak bağı oluyor, yanlış yönetiliyor.
- Skibbe çapsız.
- Korkmaz korkak! Derhal istifa etmeli.
- Rijkaard da korkakmış!
- Federer korkak. (çüşş)
- Galatasaray kazanmadı, rakibi hediye etti.
- Koskoca Galatasaray'ın oynadığı futbola i-na-na-ma-dım!
- Tarihi fark olur.

herif loopa girmiş, aynı teraneler..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...