hozceri Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 Başlığın muhatabı Fenerbahçe... “Yaptığı” ne?.. Tam sekiz taraftarını İstanbul Valiliği Spor İl Güvenlik Kurulu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Spor Asayiş Bürosu ve Futbol Federasyonu’na “ihbar” etmek. Hem de fotoğraflarıyla birlikte. Derbiden sonra yememiş içmemiş Fenerbahçe yöneticileri, geniş bir teknik ekiple oturup görüntüleri incelemiş. Tek tek... Öyle kolay iş değil. Sahaya atılan madde ile senkron tutturmak lazım ki, atanı bulasın. 90 dakika x 50 bin seyirci x 12 yabancı madde: Feci bir emek. Önce yerlerini saptamışlar. Sonra isimlerini. Dosyaya görüntüleri de eklemişler... Doğru Emniyet’e... “Alın” diyorlar; “Bunlar ezeli rakibimiz Galatasaray’a eline geçeni atanlar... Gerekeni yapın”! Düşünsenize... Galatasaray’a su attığı için Fenerbahçe tarafından enselenen ve savcıya teslim edilen bir Fenerbahçeli! Bir de değil; sekiz... Yahu burası neresi?.. İsviçre mi?.. Daha düne kadar “karakoldan aldığı taraftar sayısı” ile ölçülürdü yöneticilerin itibarı. Düne kadar sahaya atılan malzemeleri satın alıp, paketleyip taraftarlara servis ettiği söylenirdi başkanların. Yönetici dediğin takımın değil taraftarın finansörüydü. Deplasman timini de o kurardı, konuk takımın dövülmesine de o göz yumardı. Yakalanana gönüllü avukatlık da cabası. Sanki dünya tersine döndü. Sorarlar adama: Ne iş Fenerbahçe? Bunu da mı yaptın sonunda. Evet... Çok şükür... Nihayet. Çünkü medeniyet deniyor buna... Medeniyet, Adalet, Vatandaşlık bilinci, Sportif ahlak... Ve en önemlisi “Gerçek Fenerbahçe sevgisi”!.. Fenerbahçe’ye zarar veren Fenerbahçeli’yi çekinmeden adalete teslim etmek, bu demek. Yaptı Fenerbahçe. Dahası, “ilk” olarak yaptı. Peki, nerede “iltifatları” bu “marifetin”?.. Neden yer yerinden oynamadı. Hani “temiz futbol” sevdalıları? Kışkırtırken “toplum mühendisliği” görevini çok iyi yapıyorsun, bu tarihi adımda niye ses çıkarmıyorsun? Saatini gündemin rüzgârına göre mi ayarlıyorsun?. “Futbol doğru yola girerse bana yer kalmaz” diye mi korkuyorsun? Ben yazayım: Fenerbahçe kimlikli olanlar, maalesef sırtlarını “taraftar” sandıkları bir takım tribün güçlerine dayamışlar. Oradan alkış alarak yaşıyorlar. Bir çeşit simbiyosis. Yani ortak yaşam. Taş atan adam ile laf atan adamın ortak yaşamı. Ve onlar, “hayat arkadaşları” kırılır diye sessiz kalmayı yeğliyorlar. Duruma göre pozisyon alacaklar. Fenerbahçeli olmayanlar, içlerine sindiremiyorlar böyle büyük bir adımın Fenerbahçe’den gelmesini. İşin içinde kıskançlık var. Bana göre hava hoş... Net söylüyorum, Fenerbahçe’nin yaptığı futbol tarihine “devrim” başlığı ile yazılacaktır. Asla unutulmaması ve her kulüp tarafından cesaretle uygulanması lazımdır. Zaten bir kere başladı mı, kimse önünde duramaz devrimlerin. Direnmeyin... Takdir edin, örnek alın. http://www.milliyet.com.tr/Yazar.aspx?aType=YazarDetay&ArticleID=1159103&AuthorID=120&b= Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 guzel bi olay tabi ama onemli olan bunun devam etmesi. ztn 5 6 maç ustuste yapsalar su işi 1 2 manyak dısında kalmaz bole sorunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 takdir etsenize. helal olsun be. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 laylaylay alkışlayın ulan patileer :p sdkfjlkds doğruysa iyi yapmışlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seperate Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 yararını,örneğini geçtim,güzel bir davranış olsa da fener e çok zararı dokunur bu olayın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sexdrugsrocknroll Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 sen rahat ol maykıl. 10 numara iş yapmış yönetim helal olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Or1on Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 "Tebrik edin lan" da diyebilirdi bu kadar yazacağına Ercan Güven. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revenge Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 Örnek davranış.Tebrik ediyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eski Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 o kadar cezayı kim yerse aynı seyı yapardı. 5 sene once adam gibi cezamı gelıyordu TFF den sanki? yada gelen cezalar kulüp bütçesini nekadar etkiliyordu,şimdi ne kadar etkiliyor buna bakmak lazım. profosyonelce davranmıslar ama yinede umarım butun kuluplerımız bu bilince erişir de amaç farklı olsa da netice aynı olur. cesaretlerinden dolayıda ayrıca tebrikler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 Valla eğer olay gerçekse FB yönetimini takdir ederim, ve umarım hem devamı gelir hem de yaygınlaşır. Ancak bu yaptıklarının büyük bir götürüsü de olabilir. Taraftar grubu adı altındaki yarı-terörist fanatiklerle (FB'ninkine özel değil bu tanımım genel olarak taraftar grupları hakkındaki görüşümdür takım farketmeksizin) arası açılıp "psikolojik savaş"a, tribünlerle yönetim arasında polemiklere falan gidebilir ucu. Bu bakımdan da cesaret isteyen bir iş, takdir ettim yaptıklarını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 2.5 sene önce 5 maç ceza verildi ali samiyen'de, bunlar yapılmadı. geçen sene beşiktaş kaç maç ceza aldı, bunlar yapılmadı. helal olsun, cidden arkasında durulursa ve diğer büyükler de yaparsa kademe atlar türk futbolu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 fizban said: geçen sene beşiktaş kaç maç ceza aldı, bunlar yapılmadı. ... ama sonra Demirören'e küfür edildi, ceza bile gelmeden hemen yapıldı. Bu adama öküz dedim diye laf edenler var bir de :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 Umarım yakında gs ve bjk da bu işlere gidebilir. aslında sadece 3 büyükler olarak düşünmemek lazım bursa, eses, ankaragücü gibi kluplerinde dikkatli olması lazım. Ama bu olay örnek olabilecek bir durum. Helal olsun yönetime cesur bir adım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 Abi ankaragücüne dokunma,fenerli olmama ragmen asıgım ankaragucu taraftarına;bir kere aralarında maç izledim korkudan 50 yıllık ankaraguculu gıbı tezahurat yaptım.Maç başlamadan otururken birisi gelip ya kalkar bize katılırsın yada s.ktirol git deyince olay koptu,90 dakıka bagırdık ama haklarını yemeyeyim ılk yarı sonunda yanımdakı abı cok bagırdın agzın kurumustur deyıp su bile verdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shapshal Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 başlığı görünce hıncal jr. açtı sandım asdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 Güzel güzel fenerbahçe yönetimi harika bi hareket yaptı. Aziz için hava hoş. Adam zaten grupları istemiyor. En güzelini yapıyor. Satmış 35bin kombine gerisi gelse ne olur gelmese ne olur? locaların 5 yılı dolu. 3 tane holiganı ortaya çıkardı diyede taraftar gruplarıyla arası açılmaz. Zaten bu olay karşısında tavır alan taraftar taraftar değildir. Beşiktaş maçlarındada biri birşey attığı zaman adama demedikleri kalmıyor. Her klup yapmalı bunu.Sanıyorum kadıköyde daha yabancı madde atılmaz sahaya.Yemez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 Aziz Yıldırım'ın stad yönetimciliğine bir Galatasaraylı olarak hastayım . Herkesin yeri tek tek kontrol ediliyor . Stad çok güzel izleniyor, kombine satışları forma satışları tavan . Süper gerçekten böyle düşününce . Kıskanıyorum bir Galatasaraylı olarak . Açıkça söylim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 En doğru olanı yapmışlar helal olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 İyi yapmışlar, yazıda da dendiği gibi daha düne kadar bunların finansörleri, destekçileri kulüplerdi, böyle bir değişimle belki eskisi gibi dikenli tel bilmemne olmadan insan gibi izlenebilir maçlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar