Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Reflü...

pch

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar efenim öncelikle. Direk gireyim konuya. Şimdi ben de yazın bir boğaz ağrısı vardi ama her sene olur genelde bana ondan pek önemsememiştim ama geçmeyince doktora gittim antibiyotik verdi onu kullandım 2 kutu falan ama yine geçmedi, geçen gün başka bir doktora gittim ve sen de reflü var dedi tamam dedim.Kan aldırdım ve şu an alerji sonuçlarını bekliyoruz o yüzden henüz ilaç vermedi doktor.Nese efenim bu reflüyü internetten baya araştırdım okuduğum kadarıyla ilaçlar rahatlatır ama tedaviye pek yardim etmez önemli olan diyet yapmak, hayatınız boyunca yediklerinize dikkat etmek,10 yıl dikkat etseniz de bir gün kaçırırsaniz yine azar,kesin sonuç ameliyat tarzı şeyler yaziyordu.Şimdi reflü olan arkadaşlar napiyor, 1-2 ay sık kendini yediklerine dikkat et sonra rahatlarsin düzelirsin mi dersiniz ve özellikle sigara ve arada alkol reflüyü cok etkiler mi ? Bir de bu konuyla ilgili ameliyat olan var mi aramizda ? Yardım edenlere teşekkürlerimi iletiyorum simdiden.
Sosyal ağlarda paylaş

çay ve poğaça mahveder mideni. Bende de var doktor gaviscon falan verdi ama içemiyorum daha da kötü oluyo midem :S şahsen ben takmıyorum için herşeyi yiyip içiorum kötü oluo ama geçio sonra. Eğer alkol,çay,sigara,mayalı yiyecekler ,çok yağlı yemekler falan yemezsen bi rahatsızlık çekmezsin. Arada bir yersen bişi olmuo (en azından benim için durum böyle) ama sürekli böle şeyler yersen çok azıo. Gazlı şeylerde içmemen lazın tabi kola vs. gibi. Bi de çok kilo almaman gerekio o da arttırıo reflüyü. Banada doktor tek çare amelyat dedi ben olup kurtulmak istiorum şahsen ama ailem hiç sıcak bakmıo bu olaya. Ayrıca naneli şeylerde arttırır.
Sosyal ağlarda paylaş

Çaydan kahveden uzak dur.
Yatmadan 2 saat önce yemeyi kes. Bu çok önemli
Yastığını yükselt, reflü yastıkları oluyor onlardan alabilrsin
Kötü hissettiğin zaman gaviscon at ağzına

Bunları yaparsan bayağı farkediyor. Eğer dikkat etmezsen reflü kötüleşir, sonra yemek borusu kanseri falan olabiliyormuş çoook ileride. Dikkat diyorum

Edit: Ayrıca ameliyat gerçekten olma, biraz dikkatle kontrol altına alınabilecek birşey bu hastalık. Reflü için ameliyat olup da mutlu olan hiç duymadım
Sosyal ağlarda paylaş

reflü olduğunu nasıl anladılar, bu devirde midem yanıyor denen herkese reflüsün deniyor zaten. Ama her gün kalktığında boğazın yanıyorsa ki benim öyle oluyor büyük ihtimalle reflüsün demektir. Mide yanması özellikle midenin üst bölümü, yemek borusunun yanması fln bunlar hep reflü belirtlileri.

Evet bu hastalık için yapacak pek bir şey yok, bide herkesin vucudu her gıdaya farklı tepkiler veriyor, mesela ben bira veya kahve içince bişi olmaz ama 2 poğaça yesem mahvoluyorum. Başkası azcık sütlü kahve içse kıvranmaya başlıyor. Kendine en fazla dokunanı bulup onu olabildiğince azaltman en mantıklısı, yoksa reflü diyeti yapayım dersen aç kalırsın.

Ameliyat için pek kesin bilgilerim yok kimi çat diye geçti diyor kimi eskisinden biraz daha rahatladım diyor. Çok çok abartı bir reflü durumu olmadıkça doktorlarda istemiyorlar ameliyat yapmak. Birde şöyle bişi var ameliyat olduktan sonra dikkat etmen gerekenler daha fazla oluyor. Spor fln eskisi kadar rahat yapamıyormussun, ağır kaldıramıyorsun, kusman kesin ve kesin yasak vs... Yaşam kaliteni çok etkilemiyorsa ameliyat iyi fikir değil.

Şimdi sana zaten proton pompa inhibitörü ile gaviscon tarzı asit düzenleyici vermişlerdir. Yapabileceğin en iyi şey bu aralar elinden geldiğince hafif beslenmek, alkolden mayalı yiyeceklerden biraz uzak durmak, vucud kendi kendini toplarlıyor sonra zaten.

Mesela ramazanda çok kötü olmuştum bende, su gibi gaviscon içiyordum tabletini çiğniyordum günde 2 kez ppi kullanıyordum yine de geçmiyordu, ama dikkat ettikçe azaldı, bu aralar ppi kullanmayı dahi bıraktım. Ama yine de her sabah kalktığımda boğaz ağrısı ile ağızda iğrenç bir tat ile uyanıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

bide acaba kesin reflümüyüm diye öğrenmek istiyorsan baryumlu grafi veya phmetri ve manometri yaptırabilirsin ki ikisi de çok rahatsız yöntemler, özellikle phmetri de tüm gün boyunca burnundan çıkıp bi alete giren kablo ile dolaşıyorsun.

Endoskopi kesin bir tetkik veremiyor birde, mide de ülserli lezyon varsa görülür, biyopsi alınıp h.pylori varmı kesin anlaşılabilir ama reflüye kesin bir tanı koyamıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

bol bol geğiriyor musun?

buarada şaka değiş işte şurup:

ardıç kozalağı mı diyorlar hani şu bi çam ağacı var ya noel ağacı yaparlar kozalakları yuvarlak yuvarlaktır çocukken fakirlikten o kozalaklarla gülle oynardık
işte onlardan 3-4 tane al (1 sefer için) dış kısmını soy iç kısmını demle içine de bal at biraz

hem inanılmaz lezzetli, hem ferahlatıcı hem de dibin düşecek anında etkili
Sosyal ağlarda paylaş

reflü
ülser
gastrit
ve bilimum strese, yeme içmeye bağlı sindirim yolu hastalıklarının kesin tedavisi yoktur ne yazık ki, üstten bi arkadaşın dediği gibi, 10 yıl dikkat et bi gün kaçır ipin ucunu ertesi gün ağrı çekersin.

Gazlı içecekler, çok fazla kahve çay, çok yağlı yemekler, kızartmalar, fast food şeyler; bunlardan mümkün olduğunca uzak duracaksın. Asitli meyveleri, bunların nektarlarını falan da fazla tüketmeyeceksin. Portakal, portakal suyu ve greyfurt suyu falan özellikle.

Rahat edersin ama iyileşemezsin pek bu hastalıklarda.
Sosyal ağlarda paylaş

reflünün esas nedenini bulmak lazım öncelikle, yeme-içme tarzından bakterilere kadar her şey reflü yapabilir ve reflünün ileri seviyesi yemek borusu kanseridir. tabii ki alkolü sigarayı kafeini (çikolata dahil) azaltmak hatta kesmek gerekir. mide asiditesini azaltan ilaçlardan tutun da yatak başının birkaç cm yukarıya kaldırılması da çözüm olabilir, yatmadan önce hemen bir şey yememek de gerekir, aşırı yağlıdan uzak durmak ve yaşam tarzını değiştirmek gerekir. bence sen en iyisi doktorun sana ne diyeceğini ve nasıl bir tedavi önereceğini bekle ve onun dediklerine uy; internete de bu konuda fazla güvenme. ve malesef dostum: içki, sigara kahve YASAK!
Sosyal ağlarda paylaş

abi hayatımdan bezdim yemin ediyorum. 3 gündür sigara,alkol,et,kola,kahve,çay,poğaça falan hiç yemiyorum bugün bi sigara içiyim dedim çekerken boğazım yaniyodu içtikten sonra midem kaynamaya başladı direk. 3 gündür 3 tane yastık üst üste koyup uyuyorum zaten nasil yasiyosunuz abi siz böle ? ameliyat olurum kurtulurum diyodum o da tam çözüm değilmiş, ağlarım ama :(
Sosyal ağlarda paylaş

çok cahil bir post olmuş o. yemeyin yada az yiyin falan. ben yaz başından beri gastrit çekiyorum. birincisi az az sık sık yicen o mide boş kalmayacak. ayrıca geceleri ciğerleri biraz yukarda tutacak şekilde yatarsan sağlığın için iyi olur. (one lan diceniz böle 2 yastıkla falan yatılırsa gibin) çünkü reflü mide kapakçığı problemi ki gastritsiz olmaz bildiğim kadarıyla. kapakçık kapanmadığında mide suyu genize kadar gelir falan. anamın eski kocasında vardı. sürekli öksürerek uyanırdı sonunda bronşit oldu falan.

bide sinir. ben sinirlendiğim anda bıçak gibi giriyor ağrı mideye. benim hatunda da çıktı gastrit ki onun durum benden daha kötü. psikiyatriste gidiyor lustral içiyor sinirden arınmak için falan o derece mahfediyor insanı. (hele ki dikkat edilmezse)
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

reflü
ülser
gastrit

Hepsi var bende verdikleri perhizi bi gün bile yapmadım sadece bazı şeyler var dokunuyor mesela aç karnına portakal suyu içersem iptal, turşu suyu iptal...

zaten canını yakar bunları yersen dene kendini ne rahatsız ediyorsa onları ayır gerisine decam
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...